Arbetsplatsen

Jag har visat det mesta av mitt hem här på bloggen förutom arbetsrummet/gästrummet för där råder kreativt kaos eller är det kanske bara kaos i största allmänhet? Det krävs några genomtänkta förändringar för att det ska bli det rum jag ser framför mig i tanken. Jag får väl se hur det blir med detta framöver, tills dess lite hemarbetplatsinspiration i största allmänhet.
Foto : 1,2,5,6,7 : Bolaget  3 : Petra Bindel 4 : WhatWeDo 8,9,11 : Rum 12 : Alvhem 13 : Boligmagasinet.


Galanthus nivalis i Trädgårdsföreningen

Hannu Sarenström har skapat en snödroppsutställning i Trädgårdsföreningen. Förutom att planterat några tusen snödroppar har han lånat två stora kejsarolvon från parken som grävts upp och flyttats in i växthuset. Tyvärr hade dom inte hunnit börja blomma vid vårt besök, men besöker du utställningen nästa helg så bör dom stå i blom då. Hannus tänk runt utställningen har varit att skapa lite av en ruinkänsla med övergivna trädgårdsaccecoarer som fått sjunka ner bland mossa och löv och täckas av grenar och jag tycker han lyckats fint med att få fram den känslan.  

Hannus blogg visar han lite olika namngivna snödroppar. Det där är mer än jag mäktar med så jag visar dem bara i sin prakt, så som dom stod bland sina vänner julrosorna, vintergäcken och snöklockorna. Vi fick en liten guidning bland snödropparna och i miniväxthuset står rariteten Galtanhus Koenenianus lånad från Botaniska Trädgården.


Palmhuset fick också ett besök när vi ändå var där. 
 

Och där stod kameliorna i fullaste blom.


Utanför står Gusten Lindbergs Dimman och längtar efter våren.

Foto : Anna-Karin Sten

Passion för Mat 2011

För ett tag sedan hade jag sådan himla tur att jag vann två entrébiljetter till årets mässa Passion för Mat hos Cornelia och med varsin biljett slank Mamma och jag in genom VIP-entrén och slapp stå i den säkert över 50 meter långa kön till den vanliga entrén, puh så skönt!

Väl inne i Eriksbergshallen provsmakade vi oss fram under tre timmar och det slank ner både det ena och det andra av allt gott som erbjöds. Vinprovandet var lite mer organiserat i år med biljetter för detta på samma ställe där man lånade glasen. Tyvärr fick jag hoppa över det i år eftersom jag skulle köra till jobbet direkt efteråt.

Choklad med havssalt, fantastiskt dillkött på kalv och stekt kanin bjöds det på här.


I Santa Marias monter hade dom en kul tävling där man skulle gissa vilka middagsgästerna runt bordet var.
 

I Armano´s monter var Cornelia utflugen för lunch, men vi träffade hennes Pappa som hastigast istället.
  

Med mig hem fick jag bl.a. chips tillverkade av bruna bönor i två smaker, örter och tryffel.  Bönorna är odlade på Öland där dom sedan blir till chips. Kul och ny idé, men ingen återförsäljare i Göteborg ännu vad jag kunde se på hemsidan

Foto :A-K Sten  

Mina fototavlor

I samband med att jag bloggade om att jag sålde fototavlor via Nellys Café och Miss Lo i Haga så fick jag förfrågan om jag inte kunde visa tavlorna här också för dem som inte bodde i Göteborg. Därför har jag skapat ett speciellt Flickrkonto med lågupplösta bilder för just dessa tavlor. I dagsläget har jag inga planer på en webbutik eller liknande, men för dem som vill se vad som finns att välja på så hittar ni hamnmotiven, blommorna och övrigt i det nya arkivet på Flickr

Alla foton som finns hos Nellys och Miss Lo är 30 x 40 cm stora och inramade med passpartout i 40 x 50 cm stora ramar.  Dom är tryckta på standardpapper hos ett proffstryckeri, men om man önskar så finns möjlighet att välja lyxigare papper, större storlekar, Canvas eller Plexi. Prislista finns på plats både hos Nellys och hos Miss Lo. Det går också bra att maila förfrågningar direkt till mig på [email protected]  

Hela upplagan är begränsad i 10-30 exemplar beroende på motiv och alla foton är signerade.Skärmdump från Flickr.


Hemma från värmen

Theo och Amanda har varit med sin Mamma och Pappa i Thailand i fyra härliga veckor. Men nej, så mycket ris hade han inte ätit berättade han, däremot en hel del Margaretapizza, läs Margherita. Han blev mycket imponerad när han fick veta att Mormor hette Margareta i andranamn.

Hur som, är det Halv åtta hos mig som gäller denna veckan nu när Saras kompisar Mats och Kjell är med. 


  

DIY Iphonedock

Bra idéer ska spridas som ringer över vattnet från blogg till blogg såsom detta fina DIY-projekt som jag via Hanna hittade hos AprillAprill. Bara ut och fynda gamla radioapparater och fram med skruvmejseln. Läs hos AprillAprill hur du ska göra.


Foto : AprillAprill

Snark

Finlandsfödda textilkonstnärinnan Viola Gråsten kom till Sverige 1944 och blev året efter anställd på NK:s textilkammare. Här började hon rita mönster till ryamattor och tyger; mönster som blivit kända för sin glödande färgskala. Pläden Snark designade hon åt Tidstrands år 1957, två år efter att hon slutat på NK. Den kallades inte Snark från början utan fick namnet runt 1965. Tidstrands Yllefabrik i Sågmyra höll under TEKO-krisen ut ända tills 1976 då den lades ner.

Vad är det som är så bra med dessa gamla ylleplädar kan man ju fundera över. Framförallt är det storleken, min egen orangea pläd har blivit tvättad många gånger och är ändå 210x 140 cm stor. Dom nopprar sig inte, jag funderar på om det beror på att både varp och inslag är av ylle. Och trots sin ålder hittar man en uppsjö av dem i alla möjliga färger på bl.a Tradera. Just nu finns t.ex. den här ljuvliga lila pläden i storleken 240 x 195! på Tradera. Själv är jag på jakt efter en svart-grå vilket är en av de svårare färgerna att få tag i.

Att tänka på om man vill handla en sådan här pläd via nätet är att fråga om etiketten är kvar, om lanjetteringen är hel samt plädens skick för övrigt.
 
Foto : Via Designarkivet samt säljarens bild på Tradera.


Foto : Anna-Karin Sten

Testa ditt färgseende

Hos Henricks Tankegångar hittade jag ett kul färgtest som jag var tvungen att prova och jodå det gick hyfsat, endast 4 fel. Prova du också. Det är bara att ta tag i färgrutorna och dra dem rätt. Utgångspunkt är de yttersta färgrutorna i varje rad. När du tycker att alla ligger i rätt nyansordning trycker du på Score Test.

 

Back to the future

Den spanska fotografen Irina Werning håller på med ett fotoprjekt hon kallar "Back to the future" där hon låter människor i nya bilder återvända till scener ur många år äldre foton.

Irirna skriver följande på sin sida :
"I love old photos. I admit being a nosey photographer. As soon as I step into someone else’s house, I start sniffing for them. Most of us are fascinated by their retro look but to me, it’s imagining how people would feel and look like if they were to reenact them today..."

Ni hittar fler foton på Irinas sida och även hennes andra projekt är väl värda att kika på.


Foto : Irina Werning

När husse inte är hemma...

...då snor jag hans sida.


Foto : Anna-Karin Sten

 


Veckans inredningsblogg

hittar ni här


Skärmdump blogg.se


Calinas hälsar på hos Nancy and I

I går hade jag besök av Journalisten Carolina Andréasson som inrednings och pysselbloggar för GP och dessutom på sin egen blogg Calinas. Hon gjorde ett litet hemma-hos här hos mig som kommer dyka upp på Calinas om ett par veckor. Duktig, trevlig och mycket driven tjej.

Medans Carolina fotade på här hemma så passade jag på att göra det samma.
Foto : Anna-Karin Sten

Hey Stranger number one!

Ett av mina få nyårslöften var ju att komma igång med det där fotoprojektet att fota främlingar på stan som jag först tillfrågar om det är ok. Här handlar det först och främst att träna sig i att våga fråga samt att våga vidare efter att man fått nej. Det är framför allt Solveig som inspirerat mig till detta och hon är själv just nu inne på sin 32:andra främling, nu är väl Solveig inte direkt buskablyg heller ;-)  Men för min del behövdes det tydligen en resa till Stockholm för att jag skulle komma igång.

Jag siktade in mig på killen i hatten och stegade fram och frågade om jag fick ta en bild av honom. - Inga problem svarade killen, men såg samtidigt både förvånad och lite småchockad ut och innan han hunnit ändra sig så hade jag tagit mitt kort och tackat för mig.

A piece of cake kommer det nog kännas som, tills jag får mitt första nej.


Coffee Corner by WIS Design Formex 2011

Jag var ju aldrig uppe på Formex, men har sugit i mig information och bilder ifrån alla inredningsbloggare som var där. Hos Susann såg jag bilder från Formex Coffee Corner som stylats av WIS Design och just den där grönturkosa tapeten med hibiskusblommor föll jag för direkt. Men ingen tycktes vet vart den kom ifrån när jag frågade runt. Så jag mailade Anna och Lisa på WIS Design och det visade sig att dom ritat tapeten enkom för Formex Coffee Corner; Så att ingen kände till den var inte konstigt alls. 

Alla tapettillverkare, hallå! Här har ni en supersnygg tapet att börja producera!


Foto : Susann Larsson Purple Area 

Mer från Stockholm Design Week

Från Operakällaren tog vi oss till Clarion Hotel för att titta på Stefan Nilssons utställning Norway Now. Stefan har handplockat produkter från ett 30 norska formgivare och företag till utställningen och ambition är att att ge en helhetsbild över vad som händer på designfronten i Norge. En del var bekant, annat nytt och mycket var fint. Jag kommer med största sannolikhet återkomma till en del av produkterna som visades.Vi fick också en liten guidad visning på hotellet av hotelldirektören själv. 


Raskt vidare till Senab som bjöd på lunch och informerade om designshowen som skulle hållas senare på kvällen bl.a. i samarbete med Jens Fager. Men redan nu under lunchen hade vi möjlighet att kika på nya spännande möbler.

Jens Fager, ni vet mannen som slog igenom med RAW för Muuto.


Nu var det dags för en liten paus och efter att ha kikat i diverse inredningsaffärer fick jag äntligen en riktig paus och något svalkande att dricka i loungen på lyxiga Nobis Hotel som öppnade i december 2010. Läs mer om byggnadens spännande historia här. Även på detta hotell är det Herrarna Claesson Koivisto Rune som stått för den helt fantastiska miljön. 


Foto : Anna-Karin Sten

Jag trivdes så bra att jag nästan missade den väntande bussen utanför hotellet som skulle ta oss till Fotografiska och Lammhults pressvisning där, så i all hast blev det inget foto från foajén och det lyxiga lamphavet. Tur att det finns pressbilder!

 Foto : Nobis Hotel
 
Det var inte bara Lammhults utställning Modern Essential vi såg i ett rosa skimmer :-)
Här är bloggkollegorna Susann och Charlotte.


Fotografiska mumsade vi på delikatesser från restaurang PM & vänner och drack tyskt vitt vin medans vi tittade på möbler från Lammhults hela möbeltillverkande tidsepok. Jag blev extra glad över att se Börge Lindaus och Bo Lindekrantz S70-serie. Dessertchokladen rullades in på Gunilla Allards uppdaterade version av designklassikern Cargo som i denna version heter Cargo Gastro med avtagbara brickor i marmor och kupor  för ost. Någonstans här var jag ganska mätt och medans de flesta andra drog vidare till galan på Operakällaren så tog jag rullväskan och tog mig till centralstationen för att ta tåget hem till Christer, Nancy och Göteborg.


Foto : Anna-Karin Sten


Elle Interiör Designpris 2011

Måndag morgon gick vi med raska steg till Operakällaren där Elle Interiör avslöjade årets pristagare av Elle Interiör Designpris 2011. Prisutdelningen skedde först senare på kvällen.

Karin Sköldberg på Trendgruppen har bloggarnas fulla uppmärksamhet.


2011 års pristagare i alla tretton kategorierna :

Årets Designer : Claesson Koivisto Rune
Denna arkitekt- och formgivartrio har hela världen som arbetsfält och arbetar i alla tänkbara format: från hela byggnader via möbler till små, små detaljer. Vi ger priset Årets designer till Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune för deras nytänkande, mångsidighet och unika talang och för att de får oss att känna att Sverige är en viktig plats på designens världskarta.


Foto : Anna-Karin Sten
 
Årets Stjärnskott : Form Us With Love 
Vi har haft ögonen på Jonas Pettersson, John Löfgren och Petrus Palmér ända sedan de kom från Kalmar och öppnade sitt första kontor och showroom i Gamla stan. Sedan dess har de om och om igen bevisat vilka begåvade och nytänkande formgivare de är, och under det senaste året har de fått ett fantastiskt genombrott. Nu väntar världen! Årets stjärnskott är Form Us With Love.


Foto : Anna-Karin Sten

Årets Lampa : Wood Lamp av TAF Arkitekter (Gabriella Gustafson & Mattias Ståhlbom) för Mutoo.

Årets Hemaccessoar : Birds by Klenell av Matti Klenell för Ittala


Årets Textil : Karl, Coco & Paco av Pia Wallén för Frösö HandtryckÅrets Kök : Kök Studio med lucka K2 av Jonas Lindvall för Ballingslöv
Årets Stol : Wood av Åke Axelsson för Gärsnäs


Årets Säng : Sänggavel Bas Trä av Nirvan Richter för Norrgavel


Årets Möbel : Trappstege Step av Karl Malmvall för Design House StockholmÅrets Tapet : Tapet Liljekonvalj av Karolina Kroon för Sandberg Tyg & Tapet Årets Golv : Gummigolv The Parquet av Apokalyps Labotek (Petra Lilja & Jenny Nordberg)Årets Badrumsprodukt : Golvkollektionen Raval av Mats Theselius för Marrakech DesignÅrets Utemöbel : Kruka med spaljé Giant Flower Pot av TAF Arkitekter (Gabriella Gustafson & Mattias Ståhlbom) för Spazio Rossana Orlandi  


Foto : Produktfoton respektive företag.


Söndag i Stockholm

I söndags lämnade jag ett mulet Göteborg bakom mig och anlände med tåg till ett Stockholm som visade sig från sin allra bästa sida. Det var så härligt i solen så att jag bestämde mig att promenera ut till Skeppsholmen och hotellet.

På väg över Skeppsholmsbron


I en historisk byggnad från 1699 hittar man Hotel Skeppsholmen som öppnade hösten 2009. Inredningen av hotellet är det designertrion Claesson Koivisto Rune som stått för.

Här väntade ett jättefint och stort rum med breda golvplank, träluckor för fönstren och väl valda möbler. 

Foto : A-K Sten

Handfatet i badrummet var något alldeles extra och jag var hela tiden orolig över att det skulle rinna över kanten, men det funkade som det skulle även om det kändes lite ovant.
  
Foto : Hotel Skeppsholmen

Allt efter hand trillade bloggkollegorna in och vi åkte i samlad trupp till Restaurang Grill för äta deras fantastiska köttbuffé med tillbehör. På Grill har man inrett efter devisen "More is more", lika läckert som maten!


Ett gäng inredningsbloggare har det riktigt bra.


Henrick i tankegångar ;-)

Foto : Anna-Karin Sten


Stockholm Design Week

Väskan är packad och i morgon tar jag tåget upp till huvudstaden för att kunna vara med under första dagen av Stockholm Design Week och en mängd spännande pressträffar.


På kajen

Någon passar på att få sig en solglimt vilandes vid Per Kirkebys Vindarnas tempel. Lugnet före stormen, för just då dyker jag upp med lite gammalt morotsbröd.

 

och så blev det plötsligt väldigt trångt i luftrummet.

Foto : Anna-Karin Sten


Hus som sticker ut - Casa en Tamariu

Ni vet ju att jag är svag för hus som hänger på klippkanter och Jordi Garces Casa en Tamariu på Costa Bravakusten ,Spanien är inget undantag.  Dock inget för vare sig småbarnsfamiljen eller den höjdrädde.

Foto : Christian Schaulin


Pussmun

Det har kommit en ny tulpan som min blomsterhandlare kallar Pussmun. Det var tydligen inte var den hette igentligen, så om någon vet något mer om den här sötnosen så får ni gärna upplysa mig med era kunskaper. Men visst är den söt tillsammans med anemonerna?

Foto : Anna-Karin Sten


En dag på stan

Idag tog jag båten mot stan för att möta upp Sara för en fika på A Bite på Andra Långgatan. Ett helt nyöppnat retrofik som visade sig vara hur mysigt och trevligt som helst.

På väg över hamnen med isflaken dånandes mot skråvet kunde man skymta Barken Viking i lilla dockan.


A Bite provade vi deras smörgåsbakelser som smakade mumsmums och hederligt bryggkaffe med radiokaka och chokladboll till. Kika in på deras hemsida där kan du vinna en smörgåstårta om du bidrar med månadens bästa 70-talsbild.


Sara fick med sig det här tyget hem för att med sin skicklighet förvandla det till något användbart. Jag ropade hem det på Tradera för ett bra tag sedan, men det har av oförklarlig anledning blivit liggande. Nu ska det äntligen bli något spännande av det (ingen soffkudde den här gången mina vänner).
 

Vi hann också med en liten påhälsning hos Elisabeth och Sandra med syskonbutikerna Anyhow och Miss Lo i Haga. Häftiga ljusstakarna Pipework med hängare i samma stil i bakgrunden hittade vi hos Sandra.


och läckert bord med fina tallrikar hos Elisabeth. Samt mycket mer intressant som inte kom med här. Ta er en tur förbi Östra Skansgatan när ni är i närheten, om inte annat för att titta på mina fototavlor som hänger hos Sandra ;-)

Foto : Anna-Karin Sten

Ett hav av lampor

Frida funderar idag över om det har blivit en trend med lamphav. Här är det dock inte vita moln som svävar över besökarna på Spaces i Amsterdam utan hennes egen lampa Beat designad av Tom Dixon i maximerat antal. På hyllan till vänster hittar vi kaktusar, vilket verkar vara inredningsbloggosfärens största snackis just nu.

Foto : Spaces


Det bästa med Bolaget

Igår damp det ner ett mail från Mäklarfirman Bolaget i Malmö. Dom har startat en inspirationsida med sina allra bästa bilder, bara att gå in och njuta och inspireras.

Foto : Bolaget


RSS 2.0