Grattis till Villa Bornstein!

Hustoppen reste land och rike runt och tittade på 20 olika hus som bedömdes av juryn. Högst betyg fick arkitekten Per Bornsteins 134 kvm stora Villa Bornstein här i Göteborg och dessutom 10 minuters cykelavstånd från mig här på Hisingen! Grattis till Villa Bornstein, jag älskar furuchocken som programledarna kallade det, en helt klart värdig vinnare! Dwell har en läsvärd artikel om huset.

Foto : Pia Ulin

Trender på G och vårutställning hos R.O.O.M.

Jag tänkte passa på att slå två flugor i en smäll och visa bilder från R.O.O.M.svårutställning skapad av Susanne Molinder och Per Wennberg samtidigt som jag förmedlar trender som är på ingående och trender som kanske redan funnits ett tag, men som kommer att stärkas. Ingen svår kombination alls för R.O.O.M.s vårutställning är supertrendig och ni kommer hitta det mesta jag nämner i inlägget här i bilderna.

Det vi kan förvänta oss mer av framöver är smutsiga och pudriga pastellfärger, vi såg redan en del av det i Li Edelkoorts kollektion för alcro 2010. Det vita är på utgående (sägs det) och istället väljer vi gråa kulörer. Blått och speciellt indigoblått seglar upp bland färgerna jämnte orange och gult. Rutigt, läder och trärent får vi se ännu mer av. Afrikanska mönster och detaljer är stort på ingång. Metaller som gäller är koppar och mässing. Vi gillar urban gardening och botaniska tryck och planscher. Ytor på möbler och textiler får gärna ha tydliga strukturmönster. Vi vill ha det ombonat och personligt och kvalitét framför slit o släng.

Så här säger Susanne om R.O.O.M.s vårutställning - Vårens utställning är en hyllning till naturen. Vi har använt oss mycket av trä, skinn, gröna och blåa färger. Målet har varit att skapa en modern stil där man tar del av naturens värme och flyttar in våren i hemmet.

Foto : Room

Inspirations och inredningsdagar i Borås

Lite snurrig i bollen av alla intryck är jag precis hemkommen från två riktigt trevliga dagar på Boråsttapeter och Eco Wallpaper. Tilsammans med några bloggare och dessto fler återförsäljare från tapet och måleribranchen har vi lyssnat och workshopat med Jon Eliasson och Frida Ramstedt.

Att Jon är en man som en gång i tiden hade skådespelarambitioner är nog ingen förvånad över efter att ha lyssnat på honom. Han har dessutom alltid spännande historier kopplade till sina projekt och produkter; en del av dem har jag hört förut och andra var nya. Men goda historier tål att berättas hur många gånger som helst tycker jag och helst då dom berättas så bra som Jon gör det.

Dag två var det Fabulous Fridas tur att föreläsa om bloggeri och trender. Vi fick också veta lite mer om hennes än så länge hemliga bokprojekt (Nej jag säger ingenting, mina läppar äro förseglade)  Jenny som jobbar för Mr Perswall var också med och lyssnade dag två. Dessutom fick jag möjlighet att träffa Lotta på Solrum vars blogg jag följt länge, sådant känns alltid lite surrealistiskt.

Under dagarna på Borås tog Mikaela från Boråstapeter fantastiskt bra hand om oss och matade oss med både bullar, kakor, goda luncher på Ellagården och middag på Svenska Krogen på stan på kvällen, tusen tack för det! Trots att jag sov som en stock hela natten han jag med att se att jag faktiskt hade utsikt över Viskan från mitt hotellrum. Summa sumarum två lärorika och riktigt roliga dagar.

Glömde ju säga att vi fick förmånen att se första avsnittet av Jons och Ylvas nya inredningsprogram "Hjälp vi flyttar ihop" som har premiär på svt kl 20.00 den 16:de april.

Foto : Anna-Karin Sten

Våfflor och tussilago

Idag har vi ätit våfflor både på längden och tvären. Först äggvåfflor hemma hos Mamma i nya lägenheten och sedan blev det en frasvåffla hemma tillsammans med Ann och Tony som just nu funderar så det knakar på exakt vilken kulör dom ska ha på väggfärgen hemma i nya lägenheten . Ute har det varit 15 grader varmt och tussilagon blommar i mängder. Tänk om dom blommat några månader senare då hade vi förmodligen inte brytt oss om den alls för nog är det en rätt oansenlig liten blomma igentligen.

Foto : A-K Sten

Det slitna

Alla som tittar på Hustoppen vet säkert att näst högst upp på juryns lista ligger Slakteriet i Ulricehamn. Vid renoveringen ville Annika som bor i huset med sin dotter att det slitna och råa skulle framhävas och fick styra upp hantverkarna så att dom inte renoverade för fint. Hela programmet där slakteriet är med hittar ni här.
Foto : TV8

Men inte alla har fördelen att bo i ett slakteri, även om det är varje kvinnas dröm enligt Carouschka som sitter i juryn i hustoppen :-)

Våningen & Villan
säljer en trerummare i Helsingborg. Visserligen belägen i en gammal fastighet, men långt ifrån ett slakteri. Där fastnade jag för vardagsrummet där man tapetserat på ett speciellt sätt som åtminstonde inte jag sett förut. Jag tycker det var en kul idé som verkar funka fint för det här rummet. Vill ni se hela lägenheten så klicka här.

Foto : Våningen och Villan

Tvekande vår

Ja vädermässigt känns det lite så. Hade hoppats på härlig sol och att vi skulle kunna vårfixa balkongen denna helgen. Tyvärr är den nog extra bedrövlig denna mars, inte ens julgranen har vi slängt. Livet Hemma bjuder på extra fina bilder någonstans mellan vinter och vår.
Foto : Livet Hemma

Fina grejer!

Silvergrodan var det ja. Självklart gjorde jag bort mig och kallade den både Silverfisken och Grodan. Inte så lätt för en stenåldersmoster som för 39 år sedan tog sin Groda, då fanns det bara EN Groda. Saker och ting förändras. Jag lovade Theo att försöka leta rätt på mina märken som är av den mer klassiska gamla sorten om ni minns. Dom ligger förmodligen i källaren. Hmm kanske vore nått att ha på sig till jobbet imorgon, en Silverfisk då alltså ;-)

Foto : Anna-Karin Sten

Äppelkaka med snö på tack!

Mormor och Theo kom förbi och mumsade kaka och självklart ska det ju vara snö på kakan om Theo får bestämma. Så när jag ändå är igång så får ni receptet på kakan.


Mini people

Idag tror jag nog våren började på riktigt och det firar jag med en sista vinterbild på två stackars snöskottare. Tack för i år snön, hoppas det dröjer tills vi ses igen! Tack till Ann som lånade ut två av sina gubbar.

Foto : Anna-Karin Sten

Little Friends

Seth Castell har tagit många fina hundfoton, men det är undervattensfotona som sticker ut mest. Om jag hittar en hund som är glad i vatten och ett tillräckligt klart vatten skulle det vara väldigt kul att prova. Men detta är verkligen inget för fröken Nancy. Vatten är något man dricker, inte vistas i, om hon får bestämma. Mer foton finns på Little friends.

Foto : Seth Casteel

Heja Klara och Johanna!

Jag kommer nog aldrig tröttna på er fina låt.

Ar Gotland

Sommaren 2010 kunde vi läsa i Sköna Hem om Henrik Nygren och Susanna Nygren Baretts sommarhus på Gotland. Det vackra huset gillades av inredningsbloggarna i mångtal och bilderna syntes både här och där. Dock missade jag att blogga om det, men jag minns att jag gillade det när jag läste om det. Därför var det extra kul att se Hustoppen i TV8 härom dagen då sommarhuset var med där. Man fick möjlighet att se lite mer av t.ex. omgivningen som också den var helt fantastisk och historien bakom. Juryn tyckte också om vad de såg och gav huset högst poäng i programmet hittills.

Foto : Sköna Hem

Den sista söndagen i februari


Foto : A-K Sten

Gamla idéer kan vara goda idéer

Christer har länge retat sig på alla mina lådor med inredningstidningar, så för att göra honom på lite bättre humör så gick jag för en tid sedan igenom dem och slängde många av dem. Men här och där fanns sådant som jag inte ville göra mig av med som t.ex. reportaget med den här bokhyllan som är från en Hus & Hem-tidning från tidigt 90-tal. Nog tycker jag miljön skulle kunna platsa i en tidning anno 2012 också, eller vad tycker ni? Helena tipsar om något liknande här.

Ann påpekade klok som hon är att datorn saknas.


Foto : Inscannat från Hus & Hem anno 1990-tal

Tre trappor upp på Fridhemsplan

68 spatiösa kvm för 4 500 000. Kan man få med inredningen tro?
Foto : Mäklarhuset

RSS 2.0