Lundbystrand i skymningen

Letade efter en stor fullmåne, men den uteblev. Istället blev det några bilder på den gamla kranen som verkar dra sin sista suck. Numera är den dessutom ett hem för duvor. Ute på den förhoppningsvis allra sista isen för i år satt en herre och pimplade Det här området finns det stora planer för och kommer om några år vara helt förändrat till oigenkänlighet. Så passa på att ta en titt nu innan.
 
 Foto : A-K Sten

Mini People - Svarta havet?

Kaffe med dopp har varit med förr. Detta är en uppdaterad bättre version, enligt mig :-)
 
Foto : A-K Sten

Mini People i plurret

Perfekt marsfotograferingstidsfördriv :-)
 
Foto : A-K Sten

Nyöppning av Port Arthur

I torsdags var vi på smygöppning av ett nyrenoverat och mycket trevligt Port Arthur i Sannegårdshamnen. Det är Åke Bäckström och Kerstin Brandeby (Valand, Lilla London och Berzelius Bar och Matsal) som tar över driften och utökar med festvåning i Hamnarbetarförbundets gamla hus brevid. Planen är också att komma igång med ett eget litet ölbryggeri.
 
Om den gamla ökända hamnkrogen Port Arthur från  1920-talet finns mycket spännande att berätta och vi hade turen att få en pratstund med Catharina Olesen som är ägarinna sedan 1989. T.ex. vad den röda lyktan uppe i fönstret hade för betydelse en gång i tiden.. Vi hade en riktigt trevlig kväll och säger på återseende till Göteborgs äldsta hamnkrog.
 
Foto : A-K Sten

Håkan

kan du någonsin göra något som inte är bra? 
 

Dylan på besök

Celebert besök i hamnen i dag. Först fina svanparet och sedan kom Solveig och Dylan med båten. Jag skulle tro att det är två hundar som sover väldigt gott i natt efter all denna lek.
 
Foto : A-K Sten

Lampor att tycka om

Gradient Lamp från holländska Studio WM. Porslinsversionen som rätt och slätt heter Porcelain Lamp är minst lika fin den. 
Foto : Studio WM
 
Utomhuslampan Gloriette från franska Forestier.
 
 
Arteks A330S-pendel. Snyggast är den i svart och det finns bland annat på Norrgavel.
 
Foto : Artek

Eco Happy

Eco Wallpaper har precis lanserat sin nya kollektion Happy signerad Madeleine Sidemo och jag älskar den! Nu kommer det inte tapetetseras i lägenheten här i Kvarnen, men för alla er retrolovers så finns det nio fina mönster att välja på f.r.o.m 27 mars i butik.
 
Foto : Eco Wallpaper

Fint i Malmö

Det verkar som den här familjen får till det vilken bostad dom än tar sig ann. För om jag inte är helt ute och cyklar så är även detta deras hem. Hela artikeln finns på Elle Interiörs sida.
 
Foto : Petra Bindel

I dessa schlagertider

Jag tycker Malta har ett rätt gulligt bidrag i år. Men vem vet, kanske dyker det upp en riktig topplåt bland de 20 länder som inte är klara med sina låtar ännu. 
 

Hus som sticker ut - Green Box

På en sluttning i Italien fanns ett litet förfallet garage som med act romegiallis hjälp förvandlades till ett grönt sagoslott genom att låta Boharbinda, Kaprifol, Humle, Klematis och mycket annat bilda ett nytt tak och delvis väggar. På golvet ligger gamla återvunnena lärkplank. Huset används för förvaring av trädgårdsredskap, matlagning och samvaro. Själv skulle jag nog kunna tänka mig att flytta in.
 
Foto : act romegialli

Superfront

Det kom ett pressmeddelande från nya företaget Superfront som drar igång den fjortonde Mars. Superfront har specialicerat sig på mönsterfrästa luckor, sidstycken, toppstycken, ben och beslag till Ikeas alla stommar.
 
Dom skriver själva i sitt pressmeddelande : 
 

- Vi såg ett väldigt tydligt beteendemönster bland våra vänner och bekanta. Nästan samtliga hade någon form av skåp-stomme från IKEA hemma som de hade pimpat med specialbeställda luckor från det lokala snickeriet. Många gånger hade de även lagt en ny toppskiva i marmor på skåpet. Det var lite som att se Ingvar Kamprad klädd i Prada, säger Mick Born som är Superfronts huvuddesigner.
- Vi bestämde oss helt enkelt för att börja tillverka luckor, toppskivor och sidstycken till samtliga av Ikeas Pax-, Faktum- och Bestå-stommar. Utöver vårt utbud av släta, färgade luckor har vi arbetat fram ett antal mönsterfräsningar som vi verkligen gillar. Vi har också tagit fram ett antal beslag och ben som passar Ikeas alla skåp.

 

och det är väl något vi alla kan skriva under på, att här finns ett behov att fylla. Jag ser fram emot att kika in efter kl 18 den fjortonde.

Foto : Superfront


Verner Pantons trådboxar.

Snyggt och enkelt. Bygg vad du vill från förvaring till bord. Finns på Länna Möbler bl.a.
 
Foto : Montana Mobile

IKEA-horders. Se hit!

Har bestämt mig för att släppa iväg min samling IKEA-kataloger från 95 och framåt. Är du intresserad så skänker jag dig gladeligen ett eller flera exemplar. Bara att hämta. Mejla mig på [email protected].
 
   Foto : A-K Sten

Ganska nytt

Ganska nyklippt Myra gosar i ganska nya täcket från Eva i min tyggrupp på Facebook. Helt oanvänt och garanterat  tillverkat före 73 då det är VDN-märkt. Plötsligt hände det något väldigt mycket intressantare bakom mig...
Foto : A-K Sten

RSS 2.0