Hammarkullefestivalen

Idag brakade den 34:e Hammarkullefestivalen loss. Ann och jag tog oss dit i en fullpackad spårvagn för att se karnevalståget, första gången för oss. Knökat med folk men härlig stämmning och det var verkligen en upplevelse. Svensk folkdans, samba, kurdisk dans, jitterbugg och väldigt mycket mer.


Fredagsbelysning - Sun Jar

Solljus på burk, kan det vara något? Två timmars uppladdning i solljus ger fem timmars ljus när det blir mörkt..
Finns bl.a hos Bluemonkey för 349:-


Foto : Bluemonkey

Studenten

Jag har nog inte bevittnat någon student sedan jag tog den själv och det var ju inte igår. Men idag var det Rickard, Christers brorsons tur att "släppas ut". Christer, Nancy och jag var där för att gratulera bland skyltar, champagnesprut, tutor och väldigt många andra.

Gott om folk.


Minsta studenten på plats.


Här är han vår fine student. Och som den gamla ingifta faster jag är så får jag väl säga :
- hur kunde du bli så stor så fort Rickard ? :-)


Här far Rickard iväg med sina klasskamrater.

Pussla ihop en egen matta

Katrin Sonnleitner har skapat en matta som man får pussla ihop efter eget tycke själv. Undra om man kan byta ut pusselbitar som får fläckar som ej går bort?

Foto : Katrin Sonnleitner  

Näsduksträdet

Så dumt det blev. Pga någon form av markjobb gick jag inte högre upp än till Klippträdgården på Botaniska sist och missade helt och hållet att Näsduksträdet blommar just nu. Så det blev en snabbvisit efter Trädgårdsföreningen igår.

 

Fröken Kim tål att väntas på

Äntligen sprider hon sin bedövande väldoft, speciellt på kvällarna. Igår eftermiddag tuppade jag av i en av spagettistolarna på balkongen och drömde om lila moln ;-)

Jag kan verkligen rekommendera en egen Miss Kim till alla syrénälskare som inte har egen trädgård.
 Hyfsat stor kruka och en skäppa gödsel efter blomningen är allt som behövs och vatten från vår till höst då så klart.
När blomningen är över ska jag skämma bort henne med ny större kruka och en stor slev med härlig kogödsel, det är hon värd.

Miss Kim sommaren 2007 


Högtflygande drömmar

Konstnären Mikael Genberg har planer på att placera en röd stuga med vita knutar på månen 2012. Tillsvidare nöjer han sig med att placera en 12 kvm stor stuga på Globen. Här ska den stå tills Oktober. Mikael Genberg säger till DN -Jag vill snarare visa att man kan spräcka gränser. Jag vill påminna folk om att sikta högt, skapa visioner och drömmar.
 

Foto : Populär Astronomi

Tisdagstema - Frukt

En melon från den otroliga buffén som serveredas på vårt hotell i Mexico varje dag.


Chelsea Flower Show

Ulf Nordfjell är mannen som inte nöjde sig med guldmedalj med sin Linnéträdgård 2007. I år kammade han hem både guldmedalj och "Best Show garden award" med sin version av "The Daily Telegraph garden" på Chelsea Flower Show som årligen besöks av cirka 160 000 besökare.
Foto : Daily Telegraph.co.uk

Trädgårdsföreningen

Köpte säsongskort på Trädgårdsföreningen idag, så att jag kan plåga er med riktigt mycket rosbilder i sommar :-) Pimpinellrosorna hade redan börjat blomma så smått och det var fullt med folk på Rosencafét som vanligt.

Underbar trädpionGråsparvarna lekte för fullt i den Kinesiska gulrosen.Det kom en del större finsmakare också.


Loppis i Majorna

Tokstor loppis i Majorna skriver GP. Nja så tokstor vet jag inte om den kändes, eller kanske var den så utspridd så vi missade en del. Det är Ekologisk stadsdel Majorna som är intiativtagare till loppisen idag.  Hur som helst är det alltid mysigt med loppis och jag fick med mig en klotlampa i brun plåt hem. Passade precis i fotoväskan ;-), endast 80:-. Lampan kommer målas om tillsammans med min golvlampa.

Vid plaskdammen på Älvsborgsplan var det fullt med folk.

 

Släktträff

Idag har vi Nancys syssling Sally och hennes son Harry här, eller min Mammas kusins hundar, kanske man ska säga. Hittills har det gått över all förväntan. Nancy är ju inte så väldans glad i andra hundar, men med Harry och Sally går det riktigt bra, ett litet skall här och där bara ;-)

Svärmor kom förbi och vi tog med oss hela hundbandet ner till Västra Eriksberg där vi fikade och njöt i solen.   

Dom tre musketörerna. Nancy ser ut som hon står i givakt :-D

På en av de gamla varvsbäddarna på Eriksberg har man planterat gräs, trift och annat trevligt, samt gjort något bäckliknande av musselskal. Riktigt lyckat.


Man tackar!

Jag satt och kliade mig i huvudet igår och funderade på vart alla nya besökare kom ifrån. Men när jag kikade på blogg.se fick gåtan sitt svar. Botaniskainlägget har just nu 42 kommentarer vilket är rekord liksom besöksantalet för igår också blev. Självklart kommer jag att hälsa på alla som tog sig tid att kommentera under gårdagen.  Det här var en rolig upplevelse för min lilla blogg även om det var en engångsförteelse. Tackar ödmjukast redaktörn. 


Fredagsbelysning - Tress

Det passar med lite belysning idag, iallafall i Göteborg för här är det både grått och lite regnigt.

Tress från italienska Foscarini, ny för i år är tillverkad i kompositmaterial och finns i rött, vitt och svart. Både som golvlampa, bordslampa och två olika former av hängande taklampa.Foto : Foscarini

Nancy säger godnatt

Efter en händelserik dag är det dags att sova på rosenörat. Godnatt och sov så gott, hälsar Nancy till er alla.
 

Poppelterror

Nu har jag hört det från olika håll, att det är Poppel som snöar omkring sina fröer just nu. Uppe hos Mamma är det så mycket så det gäller att hålla munnen stängd och helst näsan med. Nancy tror förmodligen att det är flugor eftersom hon hugger efter dem. Även om vi sitter inne i bilen så försöker hon fånga det som virvlar omkring på utsidan, den lilla dumsnuten.

Hoppas det är över snart, avstod målning av en lampa som var tänkt idag. Vill ogärna ha en lurvig lampa.

Poppeleländet


Retrodukning

Ni har väl inte glömt dukningstävlingen på Duni? Idag skickade jag in det här bidraget.

Jag tänker mig att det är i början av 70-talet och en middag för två. Stekt makrill blir det att äta. Makrillen köper vi från fiskbilen (en Volvo Duett) som kommer ute på gatan varje vecka med fisk och grönsaker. Men våra grönsaker, örter och potatis till middagen har vi odlat själva på vår lilla jordlott.  Maskrosvin hoppar vi över, vi sätter maskrosorna på bordet istället ;-)    och dricker ett gott vitt Italienskt vin. Vad säger ni? Vill ni också komma? Visst det går bra, jag dukar fram några tallrikar till.  Kanske blir det lite Simon & Garfunkel på akustisk gitarr efteråt.

Vill du rösta på mitt eller något av dom andra bidragen så kika in på Duni top table award


Botaniska någonstans mellan vår och sommar

Idag blev det en fotottur till Botaniska för att se vad som hänt sedan besöket den 20 april och det var en helt annan trädgård som mötte oss. Det är just nu man verkligen kan uppskatta att vi lever i ett klimat med årstider.

Vid dammen mötte Muminpappan upp.

Tänk om man kunde känna dofterna genom fotot.

Uppe i örtagården hade det börjat spira för fullt.Herr och Fru And på väg till doppet.Pimpinellrosorna hade börjat blomma.Vattenfallet i klippträdgården var påsläppt.Under utvecklingPärlbuskePrydnadsapel

  


En idiotisk regel upphör.

Idag upphör äntligen den helt vansinniga regeln att man måste betala för sin hund på spårvagnar och bussar i Göteborg. Däremot kommer Västtrafik damma av den gamla regeln att endast en hund åt gången får åka med. Möjligtvis får en ägare medföra två hundar. Anledningen är att minska eventuella bråk mellan hundar som inte känner varandra.

Leif Blomqvist som är ordförande i Västtrafiks styrelse och åker buss och spårvagn nästan dagligen har aldrig varit med om något hundbråk ombord. Han tycker det vore bättre om föraren fick avvisa hundägare med hundar som morrar, skäller och gör resan obehaglig för andra resenärer ombord, om det eventuellt skulle ske. Han tänker ta upp frågan på nästa styrelsemöte och jag hoppas han får igenom detta önskemål.   

Hur är regeln för hundar på bussar där ni bor?
 
Om den här tjeckiske hunden som gillar att bada i Moldau besöker Göteborg, så får han numera åka gratis på vagnen.


Fotoutmaning, att fråga

I december gick jag Mikaelas fotokurs. På grund av dåliga ljusförhållanden var det många övningar som fick vänta men det gör ju inget för kursen finns ju kvar och man kan göra den lite eftersom. En av utmaningarna var att fråga någon man inte känner om man får fotografera personen i fråga. Det har verkligen tagit emot för min del och jag har dragit på det, men i Prag så frågade jag och det var ok. Kanske är det lättare när man inte pratar samma språk.

Efter att ha jobbat fram några olika versioner i svartvitt i PS så kom jag fram till att det här nog blev det bästa jag klarar att förmå just nu.I Dresden frågade jag inte.


Bailey

Retro to go skrev för en tid sedan följande om brickbordet Bailey från David Design -"går att få i vitt men är snyggare i valnöt" Men hallå! Där håller jag inte med och säkert inte designern som valde det vita Baileybordet till denna danska STOF 2000-bild. Detta lilla bord är ett av de mest praktiska möbler vi har och vi använder det både inne och på balkongen. Hade det varit så att Valnöt passat här hemma så kanske det blivit ett sådant, men det vita är minst lika snyggt.


Foto : STIL 2000

Spatsiba Ryssland. Hej Norge!

Inte helt oväntat vann Alexander Rybak en jordskredseger för Norge med sin Fairytale. Sverige slutade på 21:a plats. Ryssland hade absolut skärpt upp sig inför finalen och skaffat fram två programledare vars engelska man förstod. Ljudet var bättre och allt flöt smidigt och proffsigt.

Stort grattis till Norge! Vilken otrolig start på er egen nationaldag.


Foto : last.fm

Göteborgsvarvet 2009

Vi hann aldrig riktigt fram till den plats vi tänkt oss föränn de första löparna kom. I kurvan vid Västra Eriksberg svischade Nicholas Manza Kamakya förbi som förste man och han gick också i mål som etta i år med tiden 01.01.54.  Första tjejen i mål blev i år Portugisiska Ana Dulce Felix med tiden 01.11.27.

Keyanska Nicholas, snabbast av alla idag. 

 

Heja Alla!

Att springa loppet med mask måste vara extra jobbigt.


Marimekko + Midbec

I augusti-september släpper Midbec en kollektion i samarbete med Marimekko. Fler tapeter ur kollektionen finns på Midbecs hemsida.


Foto : Midbec

Göteborgsvarvet

Imorgon är det dags för årets Göteborgsvarv. Över 53 000 löpare har anmält sig i år. Självklart hejar vi på dem alla. Men det blir inte ifrån Sannegårdshamnen som förra året, utan i år lutar det åt att vi drar oss mot Västra Eriksberg istället.

Ett tilt-shift foto från förra årets varv med löpare på väg över Sannegårdsbron.
 

Fredagsbelysning - Ango Design

Jag tänkte börja med ett belysningstema på fredagar från och med i dag. Först ut blir den engelske designern Angus Hutcheson med sina naturliga och återvinningsbara lampor som är tillverkade av ganska ovanliga material.

Lamporna Snowcircle och Paradise är tillverkade av Mullbärsbark respektive silkeskokonger.  Foto : Ango Design

Eurovision Song Contest 2009

Självklart gick det bra för Alexander Ryback och Norge i Moskva i kväll och det innebär att alla Nordiska länderna är i final på lördag, kul! En ny favorit som seglat upp på min lista är  Nelly Ciobanu som bidrar med "Hora Din Moldova" för Moldavien. Även detta bidrag får vi se på lördag.

Jag drömmer mig tillbaks till 1975 då jag var sju år och Nederländerna vann med sin "Ding-a-dong" i Stockholmoch till 1976 när Brotherhood of Man tävlade för Storbritannien med "Save your kisses" och vann. 


Tyska Zeitraum

Tyska Zeittraum har en hel del fint i möbelväg. Strama moderna former är det som gäller här. Tyvärr verkar dom inte ha någon återförsäljare i Sverige ännu.
Foto : Zeitrum

Särö Trädgård

Särö Trädgård denna underbara lilla pärla som Carina tipsade om förra året. Nu var det dags för ett besök hos dem igen. Mysigt, trevligt och välskött. Med hem i lilla Smarten följde lavendel, timjan, påfågelblomster, tagetes och akleja. Plantagen och Blomsterlandet släng er i väggen, här var kryddorna både finare och billigare.Visst myser man hellre här med en kopp kaffe och en citronmelliskaka och funderar på vad man ska köpa med hem istället för att stressa runt på en blomsterstormarknad?

Jag bloggade om Särö Trädgård redan förra året.


IKEA på Liljevalchs

Om du har vägarna förbi Stockholm i sommar så vore kanske IKEAS designutställning på Liljevalchs konsthall något att besöka? Enligt Liljevalchs är utställningen en frispråkig och underhållande exposé över tidernas största möbel- och designfenomen. Det låter väl spännande. Pågår 13 juni - 30 augusti.


Foto : IKEA

En modern tapetsaga

Så beskriver Boråstapeter sin nya kollektion "Emma" designad av Emma von Brömssen. Kollektionen är uppbyggd kring fyra unika mönster - Fågelpärla, Fjärilsvåg, Pärlband, Korgblomma. Som vanligt går det att provtapetsera hos Boråstapeter.


Foto : Boråstapeter

Tisdagstema - Gummi

Trabantsafari i Dresden. Ombyggda trabanter rullar iväg på gummi.


Pragvår

Nu är jag tillbaks igen från vackra Prag där både syrener och kastanjer nästan hade blommat över. Gott öl har vi druckit och mycket intressant och vackert har vi sett. Vi har också gått långa stadsvandringar så fötterna nästan domnat av tillsammans med vår duktige tjeckiske guide Maurice som talade utmärkt svenska och jag har fotat 360 bilder. Kanske skulle man behöva ett par dagar till i staden för att också hinna med även det där inte helt självklara.  

Högst upp i bild tronar Prags domkyrka, St. Vituskatedralen som invigdes år 1929 efter nära 600 års byggande.
I Prag ska det finnas minst 500 tinnar, torn och spiror.


På Karlsbron.


Det medeltida astronomiska uret.


I skymmningen


När det mörknat är många broar och byggnader vackert upplysta,
Någon som vet? Pagodträd kanske?


Vi tog en båttur med lunch på Moldau.


På väg hem genom Östra Tyskland.

Mot Prag

Hej imorgon åker jag till Prag, men är hemma på söndag igen. Är det någon som har ett senkommet tips om Prag så dela gärna med dig här. Jag får säkert en och annan rapport från Christer under veckan om bloggen. 


Foto: easyprague.cz

Tisdagstema - Flytta

I augusti förra året fick vi äntligen flytta in i Masten. Vi har en orange balkong på andra sidan huset.


Linsbus - Blomma

Länge sedan jag var med på LinsBus, men nu när det är "blomma" denna veckan kan jag ju inte stå över.  Blommande hägg vid Slottsbergets brygga. Helt otroligt tidigt i år.


Eftermiddag i Fagerdal
Nya fåtöljer

1 Bee chair designad av Björn Mulder för Palau. Går att få i tyg eller läder i ett flertal färger.
2 Diz designad av Sergio Rodrigues för ClassiCon. Tillverkad i eucalyptus.
3 Speed EC chair designad av Johan Lindsten för Johanson Design.  Finns att få i ett flertal färger.


  

Mer sommar än vår

Igår var det 25 grader och naturen har formligen exploderat.

Äntligen är vattenspegeln vid hotell 11 påfylld efter vintervilan. Nancy börjar krya på sig, men om det är behagligt att trycka in huvudet mellan två stolsben kan man ju fundera över.


Tävling hos Proforma

Var med och tävla om en fin örtstege från Frapp hos Irene med fina bloggen Proforma som fyller ett år. Du behöver inte ha en blogg för att vara med och tävla, alla är välkommna.

 

Valborg på Östra Eriksbergsgatan

Vår stackars Nancy är magsjuk och läcker från båda håll, så att säga. Hon har legat med dropp hos Veterinär Anna idag då hon inte vill dricka något, men nu är hon hemma med både penicillin och andra piller som ska intagas.Vi firade Valborg med att grilla elgrilla på balkongen. Tydligen har det hittills gått lugnt till på stan trots den helt otroliga värmen idag på 25 grader och i Slottskogen har dom numera organiserat firande med Valborgsbrasa sedan mitten av 90-talet enligt GP. Känns helknepigt för min del. Dels är det både för varmt nu och brasa hör helt klart Påsken till här i Västsverige. 

Vi har däremot vår Chalmerskortege som många tittar på varje år och just i år jubilerade dom med 100 år. Kortegen brukar ta upp årets händelser men i år var det tydligen en special pga. 100-årsjubileet. Hoppas ni alla haft en bra Valborg vad ni än hittat på.
Foto : Picasa 2007 års Cortege Aschebergsgatan.

RSS 2.0