Kort till kalendern

För alla föräldrar som gör presentadventskalendrar till barnen så finns dessa 24 små fina kort att fästa på varje paket för 65:- på Designtorget.


Foto : Designtorget

Skare

De omåttligt populära glöggmuggarna Blossa designade av Pia Törnell och tillverkade hos Rörstrand finns nu åter i produktion av Studio K och heter numera Skare. De vita muggarna har silvertext (ännu ett strå vassare än första upplagan med mörkblå text tycker jag) och de svarta och gråblå pryds av en snöflinga i botten. 

I Götet är Krypton Form och Svenssons i Lammhult återförsäljare för Studio K.


Foto : Studio K

Iskyla och saffransglögg

Nancy och jag trotsade kylan och halkade oss upp på Sörhalssberget för glöggfotografering. Det står visserligen bara -7 på termometern men med rådande vindstyrka här i Blåseborg hamnar den egentliga temperaturen någonstans på -22.

Hur smakade det sista av saffransglöggen då, för den som inte smakat ännu? Jodå helt ok enligt mig, men kanske lite väl svag saffransssmak. 


   Foto : Anna-Karin Sten

Första advent

Finaste Amanda och jag önskar er alla en hjärtlig första advent.


Foto : Anna-Karin Sten


Stålmormor

Den franska fotografen Sacha Goldberger övertalade sin 91-åriga ungerska mormor Frederika att ställa upp som modell i fotoserien "Mamika". Frederika verkar vara en riktig stålkvinna även utan dräkt vad jag förstått. Mer bilder från serien finns här.


Foto : Sacha Goldberger


Penthouse i Tokyo

Tokyo är kanske inte det första jag tänker på när jag ser desssa bilder, men det är iallafall japanska Suppose Design Office som ligger bakom detta penthouse i två våningar med terass i Tokyo.


Foto : Suppose design Office


Blommor till jul

Det är kanske svårt att tro men julen närmar sig och det är bara en vecka kvar till första advent. Nere på framsidan av mitt huset ligger redan granen färdig att sättas upp och nu i kväll ser jag att det lyser ljusslingor på många av balkongerna här på Eriksberg. På IKEAS fina blogg Livet hemma tipsar Karin Sandberg på Solgårdens Blommor i Nockeby om hur man kan arrangera blommor nu till jul på ett fint sätt.


Foto : Nina Broberg för Livet hemma

Disfarmer

SVT:s K special sände i fredags en mycket intressant dokumentär om den exentriska porträttfotografen Mike Disfarmer 1884-1959 verksam i Heber Spring, Arkansas. Det kostade 25 cent att bli fotad hos Disfarmer, idag säljs en orginalbild för 20 000 dollar.

Fram till den 19 december finns möjlighet att se dokumentären - Familjealbum värda en förmögenhet på SVT Play.

Foto : Mike Disfarmer 


Naturen flyttar in

En av de kommande trender Stefan Nilsson tog upp under vår inredningsbloggträff i Stockholm var naturens väg in i hemmet. Vi kommer med andra ord ta in naturen på ett helt annat sätt än vi gjort tidigare.

Här kommer lite inspirationsbilder efter hur jag tolkat trenden.


Foto : Bleu Nature, Lucas Allen, Bleu Nature, Apartment Therarapy, 2 Form Design, Draw me a sheep, Åhlens, Nguyen La Chanh, Alvhem, Wok Media, Living Etc och Mr Perswall.  


Göteborgs Posten har blivit med inredningsblogg.

Carolina Andréasson är en 26-årig frilandsjournalist boendes bara ett stenkast från mig själv borta i Sannegårdshamnen. Hon driver bl.a den ganska färska pyssel och inredningsbloggen calinas vilken hon kommer fortsätta med, men börjar idag också inredningsblogga för GP. Jätteroligt tycker jag och kommer självklart följa den nya bloggen med spänning. Du kan läsa en artikel om Carolina och kika in i hennes hem här.
Saxat ur GP
 

Alvaro Sanchez-Montañes

Jag gillar allt jag hittar i Alvaro Sanchez-Montañes portofolio men speciellt mycket tycker om bilderna med husen där naturen vunnit tillbaks mark. Vackert, poetiskt och lite sorgligt. 
Foto : Alvaro Sanchez-Montañes


Kvänumkväll

Tillsamman med Irene med bloggen Proforma tillbringade jag gårdagskvällen hos Kvänum nere på Packhusplatsen. Fantastiskt god gulasch med nybakat bröd och ett par glas rött i gott sällskap, inte så dumt alls. Stefan Nilsson var där och trendföreläste och underströk återigen trenden med det trärena som seglar upp.
Vi blev båda förtjusta i en corianbänk/ho med endast botten i rostfritt. Snyggt med rundningen där bänken fortsätter upp på väggen.
 

Tänk att renovera ett hem i 50-talsstil och få möjlighet att sätta in ett sådant här fint kök med inspiration från samma tidsera. Man kan välja enbart raka luckor om man inte gillar de snedställda ser jag på Kvänums sida.


Stefan lika glad och pigg som vanligt.
 
Foto : Anna-Karin Sten

70-talsinspiration

Hos Sofie läste jag om hur inredaren Camilla Lundsten i Äntligen hemma gjort om allrummet för en familj som gillar 70-tal. Speciellt lyckat tycker jag idén med tyglängderna som man kan gömma filmduken bakom när den inte används (kan ju funka lika bra med en stor platttv på väggen). Eamesstolen är inte 70-tal men fick vara med för färgens skull. Att träpanelen behölls kanske många förvånas över men faktum är att Stefan Nilsson har trendföreläst om träpanelens återkomst redan förra året och även inför 2011. Kul och lite vågad detalj var också spegeln i taket för att visuellt höja taket. Ljuslyktorna Royal Krona som det pyntades med är hårdvara på Tradera. Vilken sjuttiotalsdiggare skulle inte trivas i det här rummet?Eget kollage med bilder från Äntligen hemma. 

I mörkret är alla katter grå..

..och ett raffinaderi kan till och med bli riktigt snyggt.


Det är som sagt trevligt att besöka den andra sidan ibland också.
Göteborgs egen Röda sten ligger där som ett stort mörktrött bultande hjärta. Vet man inte att den finns där ser man den knappt i mörkret.

Foto : Anna-Karin Sten

Pennyfields chair

Alex Whitney har för Pli Design Ltd designat stolen Pennyfields i bambu och stål. Till den Kinesiska bambuns ära heter stolen Pennyfields efter en gata i Limehouse som var det första China-town i London. Jag gillar kombinationen av bambu och stål och tycker det är en snygg stol som ser bekväm ut.

  
Foto : Pli Design Ltd  

Hus som sticker ut - Hölick Havsresort

Mats Edlund och Henrietta Palmer har ritat det lilla huset för Hölick Havsresort 3 mil öster om Hudiksvall. Ett första hus är byggt och ytterligare ett är aktuellt under 2011. Området är planerat för tjugotvå hus i två olika storlekar, 80 och 90 kvm och det är det större av de två varianterna som byggts först. 


Foto : Jacob Nordström

Dogs in Cars

Om du har vägarna förbi London innan den 10 november har du möjlighet att se Martin Usbornes fina och speciella utställning Mute : The silence of dogs in cars på The Printspace. Vi som sitter hemma i Sverige kan se några av bilderna på  Martins egen sida. Tanken med serien var att visa hundens ensamhet och övergivenhetskänsla där i bilen vilket jag verkligen tycker han lyckats fånga.
Foto : Martin Usborne


En lokal förmåga i mattes bil.


Visst är det kul att åka bil men att sitta ensam och vänta är trist tycker Nancy. Att få vänta tillsammans med husse känns bättre.

Foto : Anna-Karin Sten

Vita golv

Vad är det med vita golv som lockar och drar? Jag har det inte hemma själv och tror inte jag känner någon som har det heller. Är det bara att det blir så effektfullt i bild kanske. Ja det är något att fundera över. Här kommer iallafall en flertal interiörer som har en sak gemensamt, vita golv.


Perspektiv på Göteborg

Göteborgsjournalisten Kristian Wedel har gjort ett flertal fotoböcker tidigare och nu sist tillsammans med Fotografen Peter Claesson. Det tre kilo tunga Praktverket Perspektiv på Göteborg tog nyligen hem Stora Publishing-priset samt Praktverkskategorin och Juryns motivering lyder så här : "För ambitiöst foto och snygg duplex. En nostalgisk - nästan smärtsam - tidsresa som bländar och engagerar, mycket tack vare det suveräna hantverket."

Kristian berättar i en intervju i GP  att det ibland krävdes både lyftkran, skylift och dörrknackarcharm för att Peter skulle kunna ta bilden igen, på exakt samma plats. l en tidsresa till rätt våning, rätt fönster, rätt årstid, rätt tidpunkt på dygnet och i rätt ljus. Ibland har han fått ta om för att få med en viss kyrka eller visst torn.

Boken resulterade i 180 bilder från förr åren 1870 - 1962. Historiska bilder ställda mot dagens stadsmiljö. Jag har hittills bara bläddrat i den men kommer garanterat införskaffa den inom kort.


RSS 2.0