Blåbärskaka med kardemumma och solrosfrön

Är man hooked up på mjuka kakor som jag, så provar man de mest ovanliga kombosarna ibland. Men just denna var alldeles utmärkt god tycker jag. Tack för det Tidningen Hembakat.
 
Foto : A-K Sten
 
 

3 ägg
3 dl strösocker
75 g smör
1 ½ dl mjölk
½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk mald kardemumma
3 dl solrosfrön
3 dl blåbär, färska eller frysta

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Smält smöret i en kastrull, slå i mjölken och låt det koka upp.

3. Häll smörblandningen över äggsmeten och vispa ihop allt.

4. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och kardemumma i smeten.

5. Tillsätt solrosfrön. Vänd till sist försiktigt ner blåbären.

6. Häll smeten i en smörad och bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min.


Päronvår

Här blommar päronkvist från Munnes trädgård nästan ända upp i taket. Helt ljuvlig!
 
Foto : A-K Sten

Årets första besök på Botaniska

Varm aprillördag och ett första besök på Botaniska. Härlig spridning på klädseln som det brukar bli sådana här tidiga varma dagar. En del går "all in" medans andra tar det säkra för det osäkra. Narcisserna var på G och magnoliorna lär stå i blom om bara ett par dagar.
 
Foto : A-K Sten

Första!

Första cykelturen, första sommarsillen och första vitsipporna för i år.
 
Foto : A-K Sten

Påsk 2015

Solen sken hela påskdagen och inte en blåsippa lyckades fastna rättvist på bild. Dante som jag tvingade in i skuggan med hela sin äggskörd och nya fina frisyr blev årets påskkille på Sillvik!
 
Foto : A-K Sten

Fototur till Lerum-Nääs

Förra helgen åkte Bosse, Jonas och jag på en liten fototur. Såg krulliga fina kor, tittade in på Nääs och fikade på Kaffedoppet i Lerum. Mums vilket underbart otrendigt gammalt kondis med fantastiskt kaffebröd! (don´t miss om du är i stan)   
 
Foto  : A-K Sten

Glad solig påsk!

Askonsdag och solen skiner in. Hoppas ni alla får en fin påsk!
 
Foto : A-K Sten

RSS 2.0