Den levande stylingen

Vi har speciellt två mäklarbyråer här i Göteborg, Stadshem och Alvhem som brukar visa sina objekt stylade med en lite mer levande touch. Personlig styling och stökstyling är också två ord jag stött på i sammanhanget. Hur som helst är det inte svårt att hitta favoritmiljöer hos dem mest hela tiden. Här kommer lite inspirations och njutningsbilder från just Alvhems lägenheter. En del av lägenheterna är fortfarande till salu.

   


Foto : Alvhem


Kaffe på kajen

Jag funderar på att skaffa ett par sådana här muggar i dubbelväggad porslin med siliconlock från Sagaform. Någon som provat och är dom i sådana fall något att ha?

 

Theo flyttar in.

Här ska jag bo. Mitt alldeles egna rum!

Foto : Anna-Karin Sten 

Göteborgsvarvet 2010

Vilken dag! Amandas och Theos flytt hamnade mitt i Göteborgsvarvet. Min uppgift under flytten var att passa barnen och hålla undan dem från bärarlaget och det blev ju inte så svårt en sådan här dag med så mycket happenings. Efter frukost, lång promendag, picknick i parken och lekplatsbesök var det dags för Göteborgsvarvet. I år hittade vi en mycket bättre plats att se varvet på. I Färjenäs precis efter Älvsborgsbron satt vi riktigt bra i gräset och hejade på alla duktiga löpare som sprang förbi.

Himlar vad varmt! Tur att vi hittade skugga.


Vad finns det här då? Gamla dass kanske..


Här kommer årets vinnartjej. Snabbast av tjejerna redan efter Älvsborgsbron var hon Etiopiska Amane Gobena.
 

Fin underhållning hade vi av bandet Skurk.


Amanda dansar till livemusiken.


Vilken tur att kexchokladkillen sprang tillbaks och slängde två kexchoklad till Theo och Amanda. För vad är ett Göteborgsvarv utan kexchoklad? Som Vasaloppet utan blåbärssoppa förmodligen.


Heja, heja alla löpare i värmen!


'
Foto : Anna-Karin Sten


Musik just nu

Min Spotyfilista just nu.


Perfekt i Paradiset

Operfekt i paradiset är rubriken hos Sköna Hem när det gäller det här hemmet på Gotland. 

"Ett hopplock av saker som stod kvar i huset, möbler från soptippen och loppis. Märkvärdigare än så vill inte
familjen Falk ha det i sitt gotländska paradis." Jag tycker det ser alldeles operfekt perfekt ut.Foto : Johan Carlson


Råmans vackra hem

Vilken dag vi haft idag! Underbar sommarvärme och en helt vindstilla kväll med en hamn mättad av dofter från ett salt hav. Mer av denna vara tack! 

Idag visar jag några av Janne Peters bilder av Ingegerd Råmans vackra skånska hem. Jag är själv väldigt inne på vita golv just nu så det kan tänkas bli mer av den varan inom kort.


Foto : Janne Peters

Nytillskott i fönstret.

Hemropad från Tradera för 200:-. Det tycker jag nog allt den var värd min nygamla glob från 1976.  Nu lyser den så fint för mig här i arbetsrummet.


Foto : Anna-Karin Sten


Botaniska trädgården

Ann och jag gjorde ett litet spontanbesök på Botaniska idag innan söndagsspinningen. Ann med sin splitternya Nikon D90 och jag med min några månader gamla Canon som jag fortfarande håller på att lära mig.   

Magnolian såg inte ut att ha långt kvar på blomningen nu men körsbärsblommor i alla de sorter fanns det gott om.
Foto : Anna-Karin Sten


Från Amhult till Eriksberg

Snart flyttar min syster med familj in i ett av radhusen på Eriksbergsplatån. Just nu tapetseras det och målas för fullt. Amanda kommer att ha utsikt över kranen från sitt alldeles egna rum. Theos tapet kommer på plats imorgon.

Chinese Rose från Pip Studio och fina kalkstensfönsterbänkar i Amandas rum.Nancy undrar vad hon hamnat mitt i.


Vackra blommande träd bland radhusen.

Foto : A-K Sten

Lisebergs Trädgårdsdagar

Idag och till och med söndag pågår Lisebergs Trädgårdsdagar. Det var ganska mycket folk men inte knökat, denna råkalla blåsiga vårfredag. Kurser och föredrag för den som vill och mycket att se och köpa. Sist jag bloggade om Lisebergs Trädgårdsdagar var maj 2008 och då  såg det ut så här.


Tulpanchock
Carl Milles Triton.


Skira rosenknoppar med en Daimskylt i bakgrunden, så kan det bli när det hålls trädgårdsevenemang på Liseberg. Lilling Cottage hade en jättefin monter och här fick jag köpt en Sophora prostrata 'Little Baby'. Jag hoppas bara att jag ska lyckas hålla den vid liv.
 

Eleverna på Munkeröds Floristutbildning hade skapat tjusiga kläder av blommor.
I årets balkongtävling fanns följande fem bidrag att rösta på. Det var en utmaning att hinna fota medans det var fritt framför balkongerna cirka en sekund eller så.

Gill Bradley Designer och animatör : The beach is a place for reflection, nostalgia and dreams. This beach hut from the English coast distils this reverie through half remembered poems and memory bottles.Heli Stenborg Trädgårdsinspiratör : ”Balkongen inspireras av mina soliga sommarlov hos mormor och farmor. Sol & bad, blommor & bär, katter & kossor, fika & äventyr, ängar & åkrar, släkt i massor.”Nina Supstiks Prinsgatans Blomsteraffär : Inspirationen till min miljö kommer från 70-talets starka färger och blommiga mönster! Jag vill skapa en miljö där man blir glad och trivs att mysa i. Genom att använda gamla vaser, olika strukturer och texturer från den så kallade ”flowerpower perioden” i kombination med en modern touch bildar detta en skön retro känsla.Nina Fryksdahl Växtkraft i Solberga AB : Vill skapa en balkong i naturliga material och färger. Flytta in en ”trädgårdskänsla” men med rumskaraktär. Kunna ”landa” i en känsla av att komma hem… Känna dofter, se knoppar och frö spira, vattenblänket, vinden i gardinen, fåglarnas sång, doften av nytvättat och smaken av en kopp gott kaffe i en vacker kopp. Skönt, så ska livet vara.Hanna Kihlberg från Bagaren & Kocken : ”En hyllning till tiden då solen alltid sken. När mormors kanelbullar alltid var nybakade och kakorna aldrig tog slut.”Min favorit bland balkongerna blev Hanna Kihlbergs.


Finfint hos IKEA men tyvärr infann sig inte riktigt den rätta sommarkänslan i kylan.
En liten picknick mitt på Liseberg, det vore något det.

Foto : A-K Sten


Vår i stan

En liten vårpromenad på stan och inköp av säsongskort på Trädgårdsföreningen.

Det var ju inte så länge sedan det såg ut så här på samma plats.


Paddanbåtarna har dragit igång för säsongen. Vi brukar se när dom vänder borta vid Sannegårdshamnen om vi är ute och går hemmavid. 

Charles Felix på sin alldeles egna plats.

Foto : A-K Sten


Ephemicropolis

En annan variant på höghus är dem Peter Root skapar av häftklammrar. En hel stad som tog 40 timmar att bygga och består av 100 000 staplar. 


Foto : Peter Root

Från elskåp till höghus

Elskåp är ju inte så himla kul, så varför inte förvandla dem till ett höghus i sann öststatsanda ;-) Kanske var det så de tänkte på Evoltaste?


Foto : Evoltaste 

Stockholmsvitt, eller kanske Kungsholmsvitt?

Om det är målat med Stockholmsvitt, det vet jag inte, men nog är det vitt. Hittade den här fina läghenheten hos Per Jansson Fastighetsbyrå via Solid Frog. Utgångspriset för dessa 118 vackra kvm på Kungsholmen var 6 450 000.

Appropå Stockholmsvitt så minns jag att vi hade en liten diskussion om det i färgaffären när vi valde färg hit till vår egen lägenhet. För mig har alltid Stockholmsvit varit S0502-Y men kvinnan i färgaffären hävdade bestämt att det var S1002-Y som kallades Stockholmsvit. Med andra ord livsfarligt att slänga sig med dylika färgnamn i färgaffären.


Det knoppas, spricker upp och slår ut.

Våren rusar på trots jämngrått, kallt och blåsigt lördagsväder. Blad spricker upp och knoppar slår ut. Här kommer en lite mulen vårrapport från Eriksberg.
Foto : A-K Sten


RSS 2.0