Sommarläsning

Alltid lika trevligt när ett bokpaket från Bokus dyker upp. Bara ett par steg över gatan för att hämta. 


Fredagsbelysning - Cage lamp

Diesel pysslar inte bara med kläder längre.I ett samarbete med Foscarini presenterades Bl.a Cage lamp i Milani i våras.

Det här blir det sista inlägget i serien Fredagsbelysning, nästa fredag startar jag upp ett nytt tema.
  


Foto : Diesel


Homepoint

Jag har blivit intervjuad av Homepoint. Om ni vill läsa intervjun hittar ni den här.


Worldwide Photowalk

Under Worldwide Photowalk deltog 482 grupper med högst 50 deltagare per grupp i USA och 425 grupper i övriga världen. Deltagarna har nu laddat upp sina foton på photowalksidan inför tävlingen och jag har tittat på alla deltagande gruppers foton (det gick inte på en dag kan jag lova ) och valt ut några favoriter bland gatufoton i färg och porträtt i färg. Det fanns så otroligt många vackra, intressanta och fantastiska foton så jag begränsade mig på detta sätt och det ska bli spännande att se hur det går för mina utvalda favoriter i tävlingen.

Manila Fillipinerna


New York USA


Florens Italien


Dhaka Bangladesh


Miami Beach USA


Chennai Indien


Lissabon Portugal


Bloomington Indiana USA


Cardiff Wales UK


Chicago Illinois USA


Amphawa Thailand


Denver Colorado USA


Knoxville Tennessee USA
    

Ingen reklam men gärna IKEA-katalogen

Ja så står det på många brevlådor runt om i landet och för oss som har svårt att hålla sig går det bra att tjuvkika i den amerikanska versionen.


Tisdagstema - Oops!

I vintras mumsade vi broccoli tillsammans hos Mormor och Theo gillar det lika mycket som sin moster, men oops! Det där var väl lite mycket på en gång?
Loppis i Åsa

Igår hälsade vi på Ann och Tony i stugan nere i Frillesås och gjorde ett besök på Lions årliga sommarloppis i Åsa, där det var galet mycket folk. Christer var helnöjd med att vi åkte därifrån utan några fynd ;-)

Att komma fram till borden var nästan omöjligt, helst för någon som mig som inte riktigt klarar av sådan här trängsel längre.
  

Jag hittade en barnbok som jag själv hade när jag var liten.


En liten paus.


Man behöver ju inte vänta tills man kommer hem för att prova sitt nya spel.

Övernatta i en Jumbojet

I januari öppnade ett något speciellt vandrarhem på Arlanda, inrett i en Boeing 747 jumbo jet från 1976. 85 bäddar i 25 rum av olika storlek finns att välja på . Det går också bra att bara besöka cafét och titta på planet om man är nyfiken. Någon som provat? Jag kan tänka mig att det är ett perfekt alternativ om man behöver ansluta till Arlanda vid en längre flygresa.


Foto : JumboHostel

Fluff från Edra

Första gången jag såg Cipria på bild tyckte jag nog den var ganska så konstig, men ju mer jag ser den desto mer gillar jag den. Kanske inte hemma hos mig själv, men jag provmyser den gärna hos någon annan ;-)  

Edras Cipria designad av Fernando och Humberto Campana är tillverkad i ekologisk fuskpäls i olika längder och finns i flera färgställningar. 


Foto : Edra

Fredagsbelysning - FlowerPot Table VP4

Hos Unique Copenhagen  kan man läsa att Verner Pantons FlowerPot designad 1969 är uppkallad efter Flower Power-eran, och jag som alltid tänkt på blomkrukor. Hur som helst, FlowerPot Table VP4 är ytterligare en fin nykomling i serien.


Foto : Unique Copenhagen


Från Älvsborgsbron

Staden i gryning från Älvsborgsbron i morse kl 04.35 och 04.42. Jag valde en lite större bländare till den nedre bilden. Sju minuter och något större bländare gjorde den något ljusare. Christer som var med och assisterade tycker bäst om den övre och jag gillar den nedre bättre. Det skulle vara kul att veta om ni föredrar den ena framför den andra?
Julius Shulman

Julius Shulman, en av världens mest betydelsefulla arkitekturfotografer har gått ur tiden, 98 år gammal. Berömd för bl.a sina foton av de modernistiska hus i Los Angeles han fotade under 50-60-talet. En av de mest kända bilderna är den översta som föreställer Pierre Koenings, The Stahl House som var nummer 22 av de Case Study Houses som byggdes. Om man har vägarna förbi Los Angeles finns det möjlighet att besöka huset för privat visning eller gruppvisning.


H&M Home

H&M Home höstkatalogen har precis skickats ut och nä jag hittade inget som passade mig den här gången heller, men här kommer iallafall en kudde jag skulle kunnat tänka mig om färgerna stämt med mitt hem.


Däremot gillar jag deras retrotänk i miljöerna.
Foto : H&M

Tisdagstema - Fordon

Hösten 2005 kunde man beskåda denna hybrid i Sannegårdshamnen. Den kör inte på botten av hamnen utan tuffar fram som båt. 


Staden vaknar

I kraftig blåst klockan fyra i morse uppe från Ramberget fotade jag när staden började vakna till liv.
Besvikelse

Idag hade Ann och jag bokat in oss för att gå med på årets worldwide photowalk med femtio anmälda deltagare här i Göteborg. Tyvärr har ju inte vädret varit till sin fördel idag och vi är rädda om våra kameror så vi valde att hoppa av. Det hade varit en kul upplevelse att få gå och fota med femtio andra fotointresserade personer efter en utvald rutt, så det känns himla trist att det inte blev något för vår del. Jädrans väder!


Lars and the real girl

Lars Lindstrom bor i ett litet samhälle i USA. Han lider av ett socialt handikapp som blir så svårt att han beställer en plastdocka i naturlig storlek på nätet och presenterar henne för familjen som sin flickvän Bianca. Brodern och svägerskan blir något förtvivlade och tar med Lars till en psykolog som övertalar dem att spela med och behandla Bianca som den flickvän Lars ser henne som.

Låter det skumt? Ja det är det också, men det är ändå en film att tycka om, framförallt p.g.a det fina stöd Lars får från familj, vänner, arbetskamrater och bybor. Jag gillar helt enkelt den här filmen för att det är en vacker saga, en utopi om hur vi önskar att vi skulle behandla våra medmänniskor med psykisk ohälsa. För det kan jag lova, att så här går det inte till i verkligheten. Människor med sjukdomar som inte syns på utsidan blir inte behandlade med den här toleransen.  Lars hade förmodligen blivit än mer isolerad, och utskrattad framför allt. Men jag ger den en starkt lysande 3:a och rekommenderar er att se den. En liten spoiler också. Bästa scenen är när Lars ger Margos Nalle hjärt och lungräddning.


Fredagsbelysning - frauMaier

frauMaier, den lilla Östeuropeiska hunden som bjuder på kul design.

Slim Sophie med en bas på 30 x 30 cm  och 176 cm hög finns i 10 färger. Det finns också en större variant som kallas Fat Sophie  som är 70 x 70 cm i basen och 200 cm hög. Fat Sophie finns i 6 färger.

Slim Sophie i alla valbara färger.

 

Big Andy och Small Andy finns även dom att välja på i 10 olika färger och är 48 x 60 cm respektive 30 x 60 cm stora.
Foto :  frauMaier

Promises

Eftersom klockan slagit över till fredag och det är dags för fredagsbelysning så passar väl den här?  


Tisdagstema - Hjälpmedel

Ett hjälpmedel för att ta sig till högre höjder.


Kvällshimmel

Kvällen bjöd på en fantastisk himmel, var tvungen att åka upp till terassen och fota.Från balkongen också ett par minuter tidigare.

Muffins och Tuo te

Från stekande sol till konstant regn, lite halvtråkigt är det allt. Tog tillfället i akt och bakade Havre och kardemummamuffins. Jag passade också på att prova teet Mamma hade med sig från Kina. Det ligger hoppressat som en liten boll i ett papper. När jag öppnade paketet trodde jag först att det var någon slags kola, men det var te trots allt. Hur det smakade? Inte dumt alls, en mustig smak som inte liknar något te jag provat tidigare.

  

Fredagsbelysning - Heavy Lights

Brittiske Benjamin Hubert har designat lampor i betong som passande nog heter heavy lights.Foto : Benjamin Hubert.

Doftpelargon

En av mina doftpelargoner blommar så fint i fönstret just nu.


Kvällsbesök

Lillemor och Jennie har varit här och fikat och vi hann också med en sväng bort till dammarna i Sannegårdshamnen där vi sjösatte vår båt. Theo brukar väldigt gärna vilja ta med båten hem till sig när han varit här, men det är ju bra att det finns lite leksaker här hos oss också. 

Christers brorsdotter Jennie, en glad tjej med energi till tusen höll igång både oss och Nancy i kväll.Blått i alla nyanser hos Sköna Hem

På Sköna Hems redaktionsblogg kan man nu läsa om hur inredningsreportaget "Blått i alla nyanser" blev till.


Foto : Sköna hem

Gryning

Är det inte sommarens ljus vi saknar allra mest i jämnmörka januari? Ändå vet jag inget om midnattssol, jag som aldrig varit högre upp än Dalarna i Sverige. Men sommarens ljus räcker till även i Göteborg.

Från balkongen kl 03.06 den 25 juni.


Tisdagstema - Sommar

Sommar kan bland annat vara salta bad i Göteborgs skärgård.


Amanda 6 år

På onsdag fyller Amanda 6 år, men vi firade henne redan idag. Man kan säga att det rockar att fylla 6!Vacker Vädd i rabatterna.

Botaniska trädgården

Idag firar man Rosens dag i Trädgårdsföreningen men vi hoppade och åkte till Botaniska istället. Det märks att det är högsommar nu. Det är inte lika mycket som spirar, men det är frodigt, grönt och vilsamt.Dahliorna står fortfarande i blom.


Kinesisk Vingnöt


På Rosens dag måste väl ändå en ros få vara med också. Vackra Veilchenblau täcker en hel båge uppe i Örtaträdgården.
  

Men det är perennträdgården som spelar huvudfiolen just nu.


Cirka 2,5 meter Kalifornisk nysrot.Fibes, oh Fibes!

Hur i hela världen kunde jag missa att Fibes, oh fibes! spelade på Liseberg! Patrik Lindgren på GP tyckte iallafall det var strålande.


Mot Vrångö

Längst ut i Göteborgs Södra Skärgård ligger Vrångö, båtturen tar en timme. Här var vi ofta och badade när jag var barn. Strandbadet är väldigt långgrunt, så det passar perfekt för småbarn. Om man inte är sugen på bad kan det ju vara väldigt skönt med en fläktande båttur just nu, en promenad på ön och kanske en glass.  Själv brände jag mig på  ett stim minibrännmaneter, aj, aj.
 
Med flaggan i topp lämnar vi Saltholmen.


Det är många fina båtar att beundra på vägen ut.


Vad säger ni om det här lilla stället? 


Nu tror jag vi lagt till på Styrsö, inte helt säker.
 Tack vare Lindas ö-expertism konstaterades det att det verkligen var Styrsö.


På Köpstadsö eller Kössö som det uttalas lokalt  finns vare sig bilar eller flakmopeder, som annars är ganska vanliga i skärgården. Här är det skottkärra som gäller.


Mera Kössö


.

Fredagsbelysning - Luxuslamporna

Vi kom hem från Luxus i Vittsjö med två lampor. Först och främst var det ju en svart Globo Ring jag varit ute efter och en sådan blev det mycket riktigt också. Den finns i fyra storlekar och jag hade tänkt mig den näst minsta storleken, men då hade det fått bli en annan färg på skärmen än svart eftersom det inte fanns någon till den storleken. Snabbt beslut togs och vi gick upp en storlek på lampan och fick med oss en svart skärm, direkt från Luxus museum. Lampan kostade allt som allt 1450:- och hänger nu i sovrummet.

Den andra lampan som jag inte har en aning om vad den heter blev ett impulsköp för 750:- och den står just nu på vår Arcticbänk från Voice Furniture där den verkar funka helbra.  Vi tackar Bo med övrig personal för fint bemötande och bra service. Det går att läsa om årets rea här.
Slow Chair

De franska designbröderna Erwan & Ronan Bouroullec har designat Slow Chair för danska Paustian. Slow Chair är tillverkad i ett starkt textilt nät som är spänt över en metalllram med ben i polerad alminium. Jag provar gärna sittkomforten hos den här fina möbeln när jag får tillfälle.Foto : Paustian


Touch Bin

Har du gått om plats i köket eller badrummet? Då kanske Brabantias soptunna Touch Bin vore något. Tunnan rymmer 45 liter och öppnar sig ljudlöst när man rör vid locket.  Den finns i 205 färger att välja på, men priset är också därefter, ca. 3700 kr. Prova olika kulörter på Brabantias sida.


Foto : Brabantia

We are the People

 

RSS 2.0