Var och vem får man fotografera?

Göran Segeholm, Stefan Ohlsson och Mattias Karlsson på Moderskeppet ger besked om vad som gäller i det offentliga rummet.


Låtval just nu

Blandbandens tid är förbi för längesedan, istället gör jag en liten Spotifylista med ett urval av vad jag lyssnar på just nu. Använder du Spotify? Klicka då på bilden för att ta dig dit.


Foto : Siam

Hus som sticker ut - Tattoo House

Det var ett bra tag sedan jag hade med ett fredagshus nu så det är verkligen på tiden att dra igång det igen. Först ut 2010 blir Andrew Manyard Architects som har ritat det prisbelönta "Tattoo House" som är beläget i Victoria, Australien. Huset har inte bara en speciell träddekoration utan bjuder också på en rätt unik trapplösning rakt genom köksbänken. 

Foto : Andrew Manyard Architects  

En dag i januari

När Mamma pluggar för fullt och Pappa är på läkarkonferens i USA kan man åka pulka med Mormor och Moster och sedan gå och äta hamburgare, inte så dumt.

Men att Christer är på leverantörsbesök i Tjeckien, Polen och Tyskland trodde inte Theo på. Nää Christer är på Lek & Buslandet enligt Theo. Jag tror faktiskt aldrig Christer varit där, så vi får väl önska honom en spännande vecka då...

En fundersam kille med en liten tår i ögat (förmodligen av kylan, för han var glad hela tiden)


Finaste tjejen.
    
Isabella fick en egen stol att sitta i.

Tisdagstema - Snö

Inte är vi vana vid så här långvarig snö här i Göteborg och extra mycket snö har det varit upp på Mammas berg.

 
Foto : Anna-Karin Sten

Tisdagstema - Ur fokus

Inget tisdagstema är uppe ännu, så jag kör på två gamla teman eftersom jag inte varit med på ett tag.

Håll fram en godis till Nancy och hon blir väldigt fokuserad. Däremot är det mindre lätt att fokusera henne med kameran :-) Foto : Anna-Karin

Vendela hos Åhlens

Vilken jättesmart idé om man vill ge bort en kaka, ett bröd eller kanske ett gäng fyrkantiga muffins. De avlånga formarna kostar 49:- för 6 stycken och muffinsformarna 29:- för 12. De tål upp till 230 grader och finns hos Åhlens. Fast jag hade gärna sett dem i fler färger och mönster.  


Vintern still going on

Efter morgonspinning på F&S zzzzzz.... var vi hemma hos Lillemor en sväng under lördagen. Jennie var där och hade bakat en jättegod bullkaka..? Måste fråga om receptet, den var verkligen mumsig. Och då vädret var med oss så blev det en pulkasväng också.

Söta goa Jennie!

Foto : Anna-Karin Sten 

Varför äter vi som vi gör i Sverige?

Tittade på nya serien "Landet Brunsås" som drog i gång i SVT i går. Henrik Schyffert, Erik Haag och Lotta Lundgren ska i åtta halvtimmesprogram räta ut det frågetecknet åt oss med en lagom mängd intervjuer, arkivsnuttar, lite galna undersökning m.m. Det här kommer jag följa och kanske känner jag mig också lite nyttig som inte köper guacamoledipp på burk som enbart innehåller 1,5 % avocado.


Foto : SVT     

Tårta, memory och lekplatstest.

Medans min stackars syster och systerdotter låg hemma i kräksjuka med Torben som skötte om dem så smaskade Theo, Mamma, Lillemor, Christer och jag tårta och drack kaffe. Theo utmanade Mamma i nallememory. Bra spel att möta en snart 4-åring i, för man behöver inte direkt göra sig till, dom vinner oftast lätt ändå. Sedan knatade vi upp till nya lekparken på Västra Eriksberg, jag tror den fick godkänt med beröm :-)

 
Foto : Anna-Karin Sten

Winter på vintern

Januari 2010 är inte bara iskall, det har varit gott om dagar med sol och klart väder också. Efter ärende i stan häromdagen tog jag båten till Lindholmen istället för hela vägen hem till Eriksberg och promenerade över Slottsberget. I hörnet Plåtslagaregatan - Förmansgatan på Lindholmen hamnade jag mitt i en Kommissarie Winter-inspelning. Det är inte helt ovanligt att man ser inspelningar i området sedan TV-huset flyttade till Lundby Strand, men det är alltid lite spännande och kul att titta på en stund.Tog en liten fotopaus uppe på Slottsberget och filosferade lite över de gamla varvsbostäderna som numera tronar över allt det nybyggda. I vanliga fall brukar jag undvika telefontrådar och elledningar, men här fick dom komma med, för det hör liksom till charmen med Slottsberget.


Foto : Anna-Karin Sten


15 januari - Tulpanens dag

Idag firas Tulpanens dag för 20:e året i rad.  Det finns cirka 6000 olika tulpansorter i världen, varav ca 400 sorter odlas i Sverige under säsongen, som varar från januari till april. i Sverige är vi "världsmästare" på att köpa tulpaner - ca 120 miljoner tulpaner pryder vi de svenska hemmen med varje år! Finland kommer på andra plats och Danmark på tredje. Här hemma dagen till ära är det orangea tulpaner i vasen.Foto : Anna-Karin Sten

AJ-lampan i nya färger

Arne Jacobsens AJ-lampor som tidigare funnits i svart, grått och vitt kommer nu under förvåren att kompletteras i fem nya fräscha färger : petroleum, sand, röd, gulgrön och grönblå. Den grönblå skulle man kanske kunna kalla turkos också ;-)

 
Foto : Svenssons i Lammhult  

2010 års färg är Turkos

Amerikanska Pantone har utsett Pantone 15-5519 Turquoise till årets färg. I pressrealesen kan man bl.a läsa följande: Turquoise Transports Us to an Exciting, Tropical Paradise while Offering a Sense of Protection and Healing in Stressful Times. Låter ju inte så dumt.

Turkos är en av mina absoluta favoritfärger sedan många år och finns både högt och lågt här hemma oavsett färgmode ;-)


Skoförvaring Pejl : Design Online, Broderad Kudde Hawaii 45 x 45 cm : Indiska (v 6), Enfärgad kudde Colorado 50 x 50 cm : Mimou, Stol Hee Dining: Hay, Tapet : Mimou, Kattbädd : Fatboy, Ljuslykta Kivi : Ittala, Lampa FlowerpPot : Dansk Design,  Pedalhinkar och toaborste Vipp : Dansk Design. 


Kölden biter sig fast

Tack för alla snälla och trevliga nyårshälsningar, ni värmer mitt hjärta ska ni veta. Just nu sitter jag hemma med feber, snuva samt att det känns som någon dragit ett rivjärn genom halsen på mig, ingen bra start på nya året!  

Nancy däremot började sitt nya år med att väga in sig hos veterinären borta i Sannegårdshamnen på 6,7 kilo. Snart i mål (6-6,5 kilo)!

Januarikölden fortsätter att bita oss hårt i kinderna och det bli inga långpromenader med Nancy trots att man ibland vill när solen skiner och snön är härligt vit, men det är helt enkelt för kallt för några längre turer.  

Det kommer att dyka upp ett inlägg då och då här på bloggen, men ännu inte i samma utsträckning som tidigare. Jag hoppas ni vill hänga med, även om det inte är samma fart ännu. Ni har också säkert märkt hur värdelös jag är på att kommentera hos er just nu, men jag vill att ni ska veta att jag ändå följer er i samma utsträckning som tidigare.  

Från Kirkebys Vindarnas Tempel, där Eriksberg möter Sannegårdshamnen fotade jag kvällen innan nyår. Tycker det var kul att både det häftigt upplysta Rosenlundsverket och ljusgranen på Liseberg hamnade på samma bild. Däremot hade jag gärna hoppat över isflaken som gjorde det lite diffust i framkant.


Foto : Anna-Karin Sten

RSS 2.0