Fiskkonst eller konstiga fiskar..

Roligt eller respektlöst mot fisken? Ann-Cathrine Becker Echivad lägger ner månader på att bygga miljöer för sina fiskmodeller. Hon tycker själv att det är perfekt återvinning då fisken äts upp och huvudena används till konsten. För dig som tycker det är roligt, kika in på hennes sida och se mycket mer.                                  
Foto : via http://acbe.eu/

Solnedgång på Eriksberg

Solen går ner bakom Juvelkvarnens silo som i framtiden ska bli bostäder i tre silorör istället för dagens fyra. Spännande projekt. Jag gillar den iofs som den är nu, en av Eriksbergs två landmärken.
 
Foto : A-K Sten

Leimu från Ittala

Jag gillar Magnus Pettersens Leimulampor som Ittala kommer att sälja i två storlekar från September. Orange glas och betong, kan det bli snyggare. Men min praktiska ådra kan inte låta bli att tänka på hur dammiga kommer dom inte bli inuti? Fast strunt samma, snygghetsfaktorn höjer sig över det ;-)
 
 
Foto : Via http://magnuspettersen.com/

Bryggkaffe på Kvarnpiren

Det heter bryggkaffe och inte bryggfika säger Annika. Okej då :-) Bryggkaffe med Annika och Kicki på Kvarnpiren. Toscakaka och vaniljkex att doppa denna gång.
 
Foto : Anna-Karin Sten

Det blommar på Bratteråsgatan

Ja det blommar något alldeles otroligt på Bratteråsgatan just nu. Speciellt glad är jag för de mörkröda hängpelargonerna som kom tillslut. Det går lite långsammare när man inte har så mycket sol men det innebär å andra sidan en lite längre blomning. - Här kan man sova middag sa Ann när hon var här och drack kaffe idag och visst kan man det. Alldeles underbart och lagom svalt i värmen just nu.
 
Foto : Anna-Karin Sten

Afrika och Polkakakor

Här kommer ytterligare två VB-tekoppar från Rörstrand med dekoren Afrika. Polkakakorna var både knapriga och sega och rekommenderas.
 
Foto : A-K Sten

Mini People - Sannegårdsmonstret

Vad är Loch Ness odjuret mot Sannegårdens eget monster? Här tar man en kvällspromenad på egen risk.
 
Foto : A-K Sten

Amanda 10 år

Grattis Amanda på din dag!
 
Foto : A-K Sten

Tekoppar VB från Rörstrand

Jag samlar på udda tekoppar utan fat av modellen VB från Rörstrand som eventuellt har designats av CH Stålhane. Tänk så många sådana här koppar som funnits och fortfarande finns och vem som stod bakom designen har redan fallit i glömska, så här cirka 50 år senare.
 
Skulle någon ramla över en Valentine, Hjärta (gul och blå), Hjärta (röd och grå) och inte är intresserade själva får ni mer än gärna tänka på mig :-) Dekoren som är på kopparna på bilden har för mig okännt namn och upphovsman/kvinna och kanske även för alla andra? 
 
Recept på de väldigt chokladiga kakorna hittade jag på denna helt fantastiska bakblogg.
 
Foto : A-K Sten

Böcker i öronen

Jag provar Storytel i mobilen en månad gratis just nu. Första boken ut blev Karin Alvtegens senaste, Fjärilseffekten. Fantastiskt bra bok. Det bästa jag läst på länge faktiskt, så den rekomenderar jag er varmt i sommar. Hon har läst in boken själv och gör det med bravur. Detta är ju ytterligare en dimension som måste klaffa och jag har förstått att vad som funkar för vissa funkar inte alls för andra, alltså lika med bokens innehåll. Här var jag iallafall både nöjd med uppläsandet och innehållet var över all förväntan.
 
 

Kvällsgrillning by Fotö

Ett hav av kaprifol.
 En kvällsbadare på väg hem.
Foto : A-K Sten

Hus som sticker ut - Cormandel Nya Zeeland

Om man har en sådan här tomt behöver man inget annat än ett väldigt enkelt hus som dessutom måste vara alla tvärdragsälskares stora dröm. Jag tokgillar det och idén med badkaret som går att rulla ut på altanen direkt från badrummet är ju genial. Ritat av Crosson Clarke, Carnachan Architects. 
 
Foto : Crosson Clarke, Carnachan Architects

Kalas för Amanda

 Amanda och Mormor har bakat under hela måndagen så att vi skulle kunna fira Amandas 10-årsdag i dag. Hon fyller först om några dagar, men det gick ju bra idag med. Dagen till ära klädd i ett par byxor hennes Mamma fick av vår Mamma för säkert minst 25 år sedan, inköpta på en USA-resa. 
 
Foto : A-K Sten

Söndag vid sjön

Vi bytte måsar mot änder och hav mot sjö. Synd bara att det är så kallt hade varit fint med ett bad.
 
Foto : A-K Sten

RSS 2.0