Happy Halloween!

Med ett ISO på 3200 denna mörka dag, men det funkar ganska hyfsat ändå tycker jag. Hoppas ni alla får en fin Halloween hur ni än väljer att fira och att många små monster och spöken kommer och hälsar på er.  
Foto : Anna-Karin Sten


Etttusenett

Att jag skulle passera över tusen inlägg det trodde jag nog aldrig när jag önskade alla en God fortsättning med en bild på min adventsljusstake 30 december 2007. Men det har rullat på och nästan gått av sig själv på något märkligt sätt. Vem vet, kanske kommer jag sitta som 90åring på hemmet och knattra fram blogginlägg, undra hur många tusen jag hunnit passera då? 

I höst har jag lyxat mig med gladiolius både en, två och lite fler gånger så jag uppmärksammar denna lilla händelse med en liten gladioliusbild.
  
Foto : Anna-Karin Sten


Nyöppnat i Haga

En fin dag med sol blev för mig en perfekt dag för en utflykt till Elisabets och Sandras nyöppnade butik på Östra Skansgatan 3 i Haga. Elisabeth driver sedan tidigare finfina webbutiken anyhow.se och Sandra har precis startat upp sin webbutik MissLo.  Nu har dom slagit sina påsar ihop och startat upp en fysisk butik tillsammans. Du hittar dem precis runt hörnet om Jacobs Café mitt på Haga Nygata.

Litet axplock från butiken


Läckra visdomtandspallar


Sandra med bloggen Creative Activity, webbutiken MissLo och nu också affärsinnehavare i Haga.


Elisabeth spexade så mycket att hon inte fastade riktigt på bild, men det kommer jag ta igen en annan gång :-) 


På väg ner genom stan och ett ärende på Södra Larmgatan


Jag bestämde mig för att ta båten hem, men missade den precis och det blev en ganska lång väntan på nästa så jag hann med ett litet foto på Barken Viking bland annat.


Götälvbron i skymningen.


Handhållen kamera i skymningen på en gungande båt, ja då blir det inte skarpare än så här men jag tyckte ändå det var värt att visa.


Hej hej Packhuskajen!
 

Minns ni häftigaste lilla pirhuset i hamnen? "Örnen" från 1995 har varit med tidigare, men inte i så här fint ljus. 

Foto : Anna-Karin Sten

New York-loft har blivit ett sätt att leva..(sorry kunde inte låta bli där)

Ja det är inte helt omöjligt iallafall. Via Airbnb kan man hyra in sig världen över i de mest fantastiska boningar. Om du inte är sugen på ett loft i New York som finns tillgängligt för 300 dollar per natt så kanske du hellre vill mata giraffer till frukost i Nairobi eller tillbringa en eller annan natt på The Kasbah du Toubkal i Marocko. Kolla in sidans top 40 lista här

Loft W 37th St, New YorkThe Giraffe Manor
The Kasbah du ToubkalFoto : Airbnb

Nytt hemma

Efter att ha gått och muttrat en längre tid över att vår Hemmetmatta blivit mer än lovligt nopprig (lite längre än två år hade jag nog räknat med att den skulle hålla, även om den var billig). Hur som helst så var det någon som fick för många grisöron att smaska på här hemma för en tid sedan (jag säger inte vem det var, men det var inte Christer eller jag) detta ledde till att Hemmetmattan numera är ett minne blott. Så nu är det en ny ganska kortluggad rya i en dov mörk turkos färg, måttbeställd på Mio som ligger under soffbordet. (Inga mer grisöron i det här hemmet längre, sanna mina ord!)

Superduktiga kreativa Sara har förvandlat en bit Sofia från IKEA och en retro morgonrock med världens skummaste passform från Tradera till två fina nya kuddar som passar lika bra i soffan som i sovrummet.

Jag önskar verkligen att jag kunnat lägga en länk här till Saras sy och kreativitetsblogg, men hon har inte ens dator (ännu). Förhoppningsvis kanske jag kan visa lite av allt fint hon gör här hos mig såsmåningom.

Foto : Anna-Karin Sten


retro.etc

Mycket lägligt låg den fina lilla butiken Retro Etc nästan runt hörnet om Scandic Malmen och jag passade på att köpa med mig två av Lotta Külhorns fina päronmuggar.  Ett besök rekommenderas för den retrointresserade.

På söndagen var det väldigt stängt på Folkungagatan 65.


Men på måndagen gick det bättre :-)
 


Foto : Anna-Karin Sten

Hus som sticker ut - Casa en Buchupureo

På en klippa vid havet i södra Chile hittar man Casa en Buchupureo ritat av Alvaro Ramírez och Clarisa Elton. Huset är byggt av lokal furu och lokalt skiffer till takbeläggningen. Endast 55 kmv stort men med en svindlande utsikt över Stilla havet och en totalkostnaden för huset på blygsammat 105 000 kr.  


Foto : Carlos Ferrer, Alvaro Ramirez och Clarisa Elton

En kudde till alla och envar.

Envelop finns hela 764 olika kuddfodral i varierande storlek att välja på av designers från hela världen. Det borde väl räcka för att alla ska kunna hitta en favorit? Själv fann jag mitt eget sommarfynd av Anna Backlund med kranar,måsar, spårvagnar mm. Här finns inte bara kuddfodral utan även väskor, grytlappar, förkläden m.m. 

 
Foto : Eget kollage med foton från Envelop.

Färjenäsparken

I söndags var det invigning i Färjenäsparken. Lekplatsen har ju varit med ett tag nu, men de nya träningsredskapen och fotbollsplanen är alldeles nya.


Stadsdelsnämndens ordförande och vice ordförande tog tillsammans med barnen det första spadtaget för den kommande skolan.


Vi var många som gick den historiska vandringen i Färjenäs med Einar Hansson.
Att Christer äntligen kommit hem efter en vecka i Salt Lake City och en vecka i Shanghai är både Nancy och jag jätteglada över.


Dagen till ära skjutsade Färjan 4 människor över älven till firandet i parken. Färjan 4 är den enda kvarvarande ångfärjan från lokaltrafiken över älven i Göteborg. "Fyran" som byggdes 1920 trafikerade i över 30 år linjen Residensbron - Götaverken och var kvar som reservfärja till 1970. 


 
Foto : Anna-Karin Sten

Lördag i Slottskogen

Lördagseftermiddagen tillbringade vi i Slottskogen där Theo testade att göra lövänglar. 

Tjohoo för hösten!


Bäst att Mormor håller hårt i så det inte blir ett dammbad som i våras.


Fina, fina svanen.


BambiFoto : Anna-Karin Sten

Från andra sidan

I fredags kväll tog Ann och jag en fototur upp till Masthuggskyrkan. Medans vi fotade och värmde oss med kaffe i kylan såg vi den ena turistbussen efter den andra passera. En populär utkikspunkt i skymmningen verkar det som.

Ann bor i huset precis till vänster om Sjömanshustrun, hon har strålande utsikt från sin balkong.   

Här ser man mitt hus sticka upp. Det är det vita huset strax bakom de sandgula husen närmast vattnet.


Ytterligare ett steg längre ut står kranen vars belysning snart kommer att tändas. I bakgrunden skymtar raffen.


En bit av Kvillestaden med Ramberget till höger i bakgrunden.


I bakgrunden över Majorna svävar den 933 m långa Älvsborgsbron från 1967.
 

Visst är hon fin Ivar Jonhssons Sjömanshustru? Där har hon stått uppe på sitt torn sedan 1934 och väntat på sin sjöman.


Klockan är nu 18.30 och det är nästan helt mörkt. Stenabåten på väg mot Fredrikshamn lämnar hamnen.


Nu hjälper inte ens kaffet längre, vi fryser ordentligt och hoppar frusna in i bilen och drar på värmen. Strax innan Klippan har vi tinat upp tillräckligt för att göra en avstickare in dit också.

Kranen från Klippan sett.


Stena Scandinavia som avgår mot Kiel 19.30.


Klippan med Älvsborgsbron i bakgrunden.

Foto : Anna-Karin Sten

Två dagars Formforum

I söndags slöt 27 inredningsbloggare upp på Scandic Malmen på Söder i Stockholm för att ännu en gång delta i Formforum intierat av  Trendgruppen och Milk Reklambyrå. Frida på Trendenser höll en intressant och tänkvärd workshop, Stefan Nilsson föreläste om kommande trender och Hammarplast visade sin senaste produkt SmartStore.

 
Foto : Hammarplast

Framåt kvällen åt vi middag på mysiga Matkultur på Erstagatan och en och annan bloggare fastnade till och med på bild. Här är det Johanna B som funderar på vad hon vill äta.
  
Foto : Anna-Karin Sten

Hildur med Fixa & Dona

Foto : Anna-Karin Sten

Under måndagen besökte vi Orrefors butik där Lena Bergström talade engagerat och personligt om sin glaskonst. Lena följde med oss några meter längre upp på Birger Jarlsgatan till Georg Jensens butik för att berätta om det fina smycket Endless Love som hon formgivit åt dem. Smycket kommer ut i återförsäljarbutikerna den 1 november.
 
Foto : Anna-Karin Sten

Dagens höjdpunkt blev ändå när vi fick möjlighet att lyssna till Jon Eliason på Happy Homes, det tror jag att det var fler än jag som tyckte.  Att Jon är både formgivare och designer vet kanske de flesta, men att han även är utbildad skådespelare det kanske det inte är alla som vet

Jon bjöd på en intressant resa med detaljer som att formgivning av tapasprodukter inte är en hit om inte tapas som begrepp ännu är allmänt känt i det land där produkten skall säljas. Att champagneglasen Mingel för IKEA en gång i tiden skapades till Kylie Minogues ära och att hon i princip skulle kunna använda dessa glas som BH är ingen slump :-) Att en av Jons vaser fick vara med i filmen Minority Report från 2002 var också en kul detalj.

Jon berättade också en del om hur TV-programmet Välkommen hem går till att producera och hur mycket tid och energi som faktiskt läggs på att få till lösningar och inredning som passar och ska få den aktuella personen att trivas i sitt nya hem. Den här mannen sprutar glädje, energi och engagemang. Får ni någon gång möjlighet att lyssna till honom, så gör det! 

Dagen innan fanns en artikel med tillhörande bild om Jons nya gula hall i DN:s bostadsbilaga. Jag passade på att fråga Jon om han någonsin visat andra delar av sitt hem. Men nej det hade han inte och kommer inte heller att göra, för det har han lovat sin fru. Så här får vi vänta förgäves mina vänner :-)


Foto : Anna-Karin Sten                                                        Foto : DN  

Tillbaks på hotellet åt vi en jättegod lunch och fick lyssna till en massa intressant information om Scandic Malmen av bl.a hotelldirektören Anna Spjuth själv.

En hotelldirektör i tiden berättar engagerat om sitt hotell 

Foto : Anna-Karin Sten


Foto : Pressbilder Scandic Malmen.


På väg!

Väskan är packad, kameran är laddad och förväntningarna höga inför inredningsbloggträffen som äger rum i Stockholm söndag-måndag. Mot tåget nu!


Foto : Anna-Karin Sten 

All kärlek till Håkan!


Nybyggt retrokök

Familjen i Malmö har ritat och byggt sitt fina retrokök själva. Att Dan tillsammans med en kollega driver Byggfabriken har nog varit en fördel i samband med ombyggnaden.

 

Byggfabriken har en trevlig blogg och en hel del fina inspirationsbilder också.

Foto: Viivilla och Byggfabriken


Hipp, hipp, hurra!

Grattis lilla Nancy idag blir du 9 år och får smaska på kycklingkorv. Två hela prinskorvar! Det är tur att husse är ända borta i Salt Lake City och inte vet vad vi sysslar med.


Foto : Anna-Karin Sten

And the winner is..

Det är inte dåligt att vår gamla kran här på Eriksberg lyckats vinna två internationella ljuspriser i år. I våras tilldelades ljusdesignern Kai Piipo på företaget Ljusarkitektur en "IALD Award of Exellence" i Las Vegas. och alldeles nyligen blev det en tredje plats i "City people light-awards 2010" Jag minns tyvärr inte hur mycket energi belysningen drar, men jag vet att det är extremt enegisnålt med tanke på hur mycket ljus det faktiskt handlar om.


Foto : Anna-Karin Sten

Caro Emerald


RSS 2.0