Passion för Mat

Hela helgen pågår mässan Passion för Mat i Eriksbergshallen. Igår var Camilla och jag där och smakade på allt från kaffe, choklad, ost, Känguru serverad med en riktigt spicy chutney, underbar sill, fantastiska Smothies, champagne, vin från Anderna och mycket, mycket mer. Vi behövde inte äta lunch igår om man säger så ;-)

Med hem följde kaffe från da Matteo, en påse med olika spännande knäckebröd från Gränna Knäcke, rött te från The Colonial Tea och marmelad från Töllös Fårgård.

Jag rekommenderar ett besök om du har möjlighet och tid.


Hus som sticker ut - Sixteen doors

Utanför staden Hillside på gränsen mellan Massachusetts and New York ligger detta fritidshus med en yta av 125 kvm som både sticker ut från det vanliga men ändå smälter in väldigt fint. Incorporated Architecture and Design i New York har ritat huset.  

Foto : Incorporatedny


Onsdag på stan

Igår åkte jag till stan och träffade Sara. Med mig hade jag mitt grön-turkosa tyg Siirtolapuutarha som hon ska förvandla till fina kuddfodral. Det har legat hemma och väntat på att hon ska komma hem från sin fem veckor långa spännande resa till Sydafrika. Vi fikade på Röhsska och kikade bl.a lite på Harri Koskinen-utställningen.
I stan är det lika mycket snö som hemma, men lite brunare ;-) Avspärrat är det lite här och var på trottoarerna där dom håller på att ta bort istappar uppe vid taken.

Jag hann också med en sväng förbi bästa Irene som jag inte sett sedan bloggträffen i höstas. Sedan snabbt hem och iväg på kalas till Mamma som tillsammans med sin bror fyllde år igår. Mumsiga pajer med sallad, gott vin och kaffe med två goda tårtor att välja på. Ibland har man verkligen lyxiga dagar.  

Vivienne Westwood på Röhsska


Kanske fryser han Vassili Simittchievs Prometheus från 1995 där han står vid Vallgraven. 

I Viktoriapassagen, denna underbara lilla oas.

Foto : A-K Sten

Delfin-Postigo House

David Delfin och Gorka Postigo ligger bakom inredningen i detta hus i Madrid som jag tycker ger en smak av Brooklyn och är hur snyggt som helst. Läs mer och se fler bilder på Yatzer.


Foto : Manolo Yllera

Äh.. jag struntar i snön och gnager på mitt gamla ben istället.


Foto : A-K Sten


Inte mer snö nu!


Foto : A-K Sten


OS-Mössa

Jag är inte så värst intresserad av OS men en OS-mössa hade jag kunnat tänka mig. Himla synd att jag aldrig lärt mig att virka. Jag skyller fortfarande på en otålig syfröken och en vänsterhänt elev för många många år sedan ;-)


Hus som sticker ut - Toten, Norge

I Toten med utsikt över Norges största insjö Mjøsa har arkitektbyrån Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter MNAL tagit vara på den över 100 år gamla ladan som tillhörde gården. Ladan var i så dåligt skick att den revs, men materialet återanvändes till det nya husets fasad och terass. Invändigt är det plywood som är det dominerande materialet på väggarna.


Foto : Jarmund/Vigsnaes AS Arkitekter MNAL 


The places we live

Att få rent vatten ur kranen, ett varm badrumsgolv, en bred mjuk säng och fler kvadratmeter än vad man kanske behöver är en lyx som är lätt att vänja sig vid. Att många av våra medmänniskor inte lever så det vet vi, men att en tredjedel av alla stadsbor världen över lever i slum är kanske fler än vad man kunde ana.

Magnumfotografen Jonas Benediksen har dokumenterat livet i slummen i fyra världstäder. Följ med honom hem till fyra personer i varje stad : Nairobi i Kenya,  Mumbai i Indien, Caracas i Venezuela och Jakarta i Indonesien. Se dig omkring i dessa personers hem och hör dem berätta om sina liv och sitt boende. 

- If we tell people about our house, will anyone believe us? Nagamma Shilpiri, Mumbai


Foto : Jonas Benediksen


Bilbälten får nytt liv

Inte bara snyggt utan också helt rätt. Ett turkost bilbälte till kameran, ja tack! Amerikanska Photojojo säljer en bältesrem för 20 $ och två för 35$. 


Foto : Photojojo

Eco White

Så mycket mer än bara vitt säger Eco-Boråstapeter och släpper sin nya kollektion Eco White. I November när vi besökte dem i Borås under Formforumdagarna fick vi en hint om att den här kollektionen skulle komma i vår så det känns lite extra kul att se den nu. Tapeten till höger vann mitt hjärta direkt.

 
Foto : Eco-Boråstapeter 

Från Oxen till Tigern

I måndags kväll kom en trött Christer hem från Taiwan och Kina. I Kina håller man precis på att förbereda sig för Nyår, Kinas absolut största helg som i år infaller den 14 februari. Det firas traditionsenligt med att kineserna ger varandra röda pengakuvert och med god mat, dans, smällare och fyrverkerier. Gott nytt Tigerår önskar vi hela Kina! 


Foto : Anna-Karin Sten 

Mehrans Semlor

Idag åkte Mamma och jag till Radiotorget för att köpa med oss ett par semlor från Mehrans och visst var dom goda och helt klart värda ett par bortfrusna tår. Mycket kardemumma i den stunsiga bullen, perfekt mandelmassa i lagom mängd och en aning vaniljkräm i grädden. För den som inte vill stå i en 40-minuters brödkö på Radiotorget så fanns det ytterligare två semlor som uppnådde full pott hos GP-s testpanel och det var Ica Maxi i Askim och Cederleüfs i Sävedalen.


Foto : Anna-Karin Sten 

 


Blair Residence

Betong ,träpanel och retrokänsla med ett fantastiskt läge. Bruce Bolander Architect har ritat huset beläget i Malibu, Kalifornien. 
Foto : Bruce Bolander Architect  


Soldier of Love

Mellan tredje och fjärde albumet passerade fyra år, långt tyckte många men fick sedan vänta hela åtta år på det femte och nu äntligen efter 10 år så kommer Soldier of Love, Sades sjätte album. Helt underbart så klart, vad annars. Och som Nöjesguiden skriver "Som om det överhuvudtaget vore möjligt att stressa fram det mest utsökta djupröda årgångsvinet eller den vackraste musiken?"

Videon finns på Youtube, men utan inbäddning, så ni hittar den via denna länk


Molly från Pappelina

Vårnytt hos Pappelina är bland annat plastmattan Molly som finns i tre färgsättningar och fyra storlekar. Mattan längst till höger är min egen favorit.

Foto : designonline

Papegojornas sista dag

Samma tulpan, en annan dag, ett annat ljus och en annan teknik.


Foto : Anna-Karin Sten


Årets semla i Göteborg!

Grattis Meharan på Radiotorget som med knepet vaniljkräm i grädden och rosenvatten i bullen tog hem årets seger i GP:s årliga semletest. Han kommer få mycket att göra det närmaste veckorna, Mehran och jag får nog själv försöka ta en sväng förbi för ett köp och se om dom här semlorna med grädde som en skidbacke är så smarriga som GP:s panel tycker.

Kika på Meharan och hans semlor här.

Mio våren 2010

Mio har släppt en vårkatalog full med härliga färger och en del fina nyheter. Bläddra i den på nätet här.Foto : Katalogbilder från Mio

Heaven Can Wait


Inspirerande väggar

Idag på middagsvandringen så mötte Nancy och jag Martina och Primus, vi pratade lite väggkonst och vådan med att fylla sina tomma väggar med något som kan bli fint. Här kommer ett gäng inspirerande bilder från Sköna Hem och Living Etc där dom verkligen fått till det.


 

Foto : Sköna Hem och Living Etc.

Baka roligare

Via Emmelie såg jag att inreda.com säljer Vestli House fina bakformar i kartong med måtten : höjd 6 cm, längd 18 cm, bredd 9,5 cm. Formarna tål upp till 250 grader och kostar 55:- för tre stycken.  Perfekt om man vill ge bort ett hembakt bröd eller kaka.Foto : Vestli House 

Swing it!

Läcker stol i antingen laserskuren metall eller plywood. Skapad i ett sambarbete mellan Angelo Tomaiuolos, Matteo Thun och Massimiliano Fuksas.
Foto : http://europaconcorsi.com/

Solens sista strålar...

Idag tänker Nancy och jag extra på Ann och Tony som mist sin vän och familjemedlem och vi tänker på Moa som numera springer på ständigt gröna ängar där köttbenen aldrig tar slut.


Foto : Anna-Karin Sten

Kanske har du en egen variant på lager?


Hos Åke och Elof

Medans Christer är i Kina och Taiwan, så roar vi oss på egen hand och lämnar ön för fastlandet och åker till Åke och Elof. Åke har skottat finfina gångar till Elof i trädgården där han kan springa omkring och busa, men när vi kommer så försöker han kravla sig över en jättevall för att komma åt att hälsa på oss (eller kanske mest på Nancy) På vägen hem lyckades vi köra i diket, men blev uppdragna av en trevlig och snäll kille.

Någon hämtar posten
  

 

Hus som sticker ut - Cape Russell Retreat

I Tennessee, USA hittar man lilla Cape Russell Retreat, 16,3 kvm stort. Det skulle nästan kunna passera som  friggebod här hemma. Här tycker jag det är just den snillrika panelen över stålkunstruktionen som får det här lilla huset att sticka ut och visst är det väldigt fint även när det mörknat? Arkitektbyrån är Sanders Pace Architecture.

 

Foto : Sanders Pace Architecture


Norrgavel våren 2010

Igår landade Norrgavels vårkatalog i brevlådan med härligt färgglada inspirerande bilder, som dom här:


Foto : Norrgavel

Space age

Vincent Fournier tar med sina foton med oss på en tur bland världens mest utopiska rymdkomplex : The Yuri Gagarin Russian State Science Research Cosmonauts Training Centre, Mars Desert Research Station i Utah, Guiana Space Centre, The Atacama Desert Observatories i Chile med flera. Ibland undrar man om man fortfarande är kvar på jorden.
Foto : Vincent Fournier

Sveriges vackraste villa

Vi i Villa har utsett Sveriges vackraste villa 2009. 350 kvm i suteräng ritat av Pål Ross och beläget i Östersund med utsikt över Åreskutan. Nog är det tjusigt alltid. Läs hela artikeln i Vi i Villa här.


Foto : Vi i Villa

RSS 2.0