The places we live

Att få rent vatten ur kranen, ett varm badrumsgolv, en bred mjuk säng och fler kvadratmeter än vad man kanske behöver är en lyx som är lätt att vänja sig vid. Att många av våra medmänniskor inte lever så det vet vi, men att en tredjedel av alla stadsbor världen över lever i slum är kanske fler än vad man kunde ana.

Magnumfotografen Jonas Benediksen har dokumenterat livet i slummen i fyra världstäder. Följ med honom hem till fyra personer i varje stad : Nairobi i Kenya,  Mumbai i Indien, Caracas i Venezuela och Jakarta i Indonesien. Se dig omkring i dessa personers hem och hör dem berätta om sina liv och sitt boende. 

- If we tell people about our house, will anyone believe us? Nagamma Shilpiri, Mumbai


Foto : Jonas Benediksen


Kommentarer
Postat av: Ann

Igår såg jag Grand Design och det var en besatt kvinna som byggde en alpstuga där det skulle vara gammalt men med modernt touch. Om du har sett Grand Design så fattar du hur dessa människor är.

I slutet slog det mig (som själv renoverar) att man tappar greppet om ordet hus och hem när det finns folk som inte ens har hus så går jag och tycker det är superjobbigt att inte hitta rätt golv.



Man får inte tappa perspektiv på livet. Bra att man blir påmind om hur andra har det så man nöjer sig med lite mindre.



kram o ha det så bra!

2010-02-18 @ 10:35:43
URL: http://tasstaylor.blogspot.com/
Postat av: LeiaMia

Började titta och ska titta klart vid tillfälle. Mäktiga bilder. Jag var med om något liknande i Uganda, men då besökte vi människor ute på rena landsbygden bara. Som Ann skriver, man behöver få distans ibland...

2010-02-18 @ 17:05:11
URL: http://leiamia.blogg.se/
Postat av: Hanna

Sitter just nu och deppar över att drömhuset har dykt upp, men att jag fortfarande pluggar, så att det är fel tillfälle att köpa 200 kvm hus för 2.5 miljoner... Det här gav lite välbehövligt perspektiv på det hela... Fantastiska bilder, lätt att fastna...

2010-02-18 @ 18:17:07
URL: http://hannanonien.blogg.se/
Postat av: milla-andante

Det ger pespektiv... så bra att du skriver om det!

Kram

2010-02-19 @ 10:16:40
URL: http://milla-andante.blogspot.com

Follow Nancy and I
Om du vill skicka e-post till mig går det bra via: [email protected]

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0