Mot Zakynthos

Om allt gått som det ska och Grimsvötn hållt sig i någorlunda skinnet så sitter jag nu på ett plan tillsammans med Munne, Linda R, Kicki och Ingrid. Vi är på väg till Zakynthos där vi tänker tillbringa en härlig vecka med mycket sol, bad och goda drinkar (hoppas vi). Zakynthos tillhör den Joniska ögruppen och där har jag bara besökt Korfu tidigare, men jag har hört gott om Zakynhos även om det är en utpräglad charterturistö. Här finns om inte annat en av Greklands mest fotograferade stränder Smugglers Wreck, ni känner säkert igen bilden av den. Ön är ocskå känd för sina havsköldpaddor som kommer till ön för att lägga ägg lite längre fram på säsongen. Allihopa ha det gott så syns vi om en vecka!


Foto : Okänd

Hey Stranger number two!

Kommer ni ihåg fotoprojektet som jag startade upp i januari? Det går inte undan direkt, men det kanske är så det ska vara. Här kommer iallafall främling nummer två och jodå jag frågade om jag fick ta fotot som projektet kräver. Visst är det en fin liten tjej och hunden han hette Bruno.

Foto : Anna-Karin Sten

Mellan hägg och syren kom äppelblom
Foto : Anna-Karin Sten

Göteborgsvarvet 2011

Liksom förra året hängde vi i kurvan där Flemmingsgatan möter Karl IX:s väg i Färjenäs och lyssnade på Skurk medan vi kollade in alla hjältar. I år var vädret dock inte lika olidligt varmt för löparna vilket säkert ledde till det nya banrekordet som sattes i både herr och damklass. Årets segrare blev 31-åriga Albert Kiplagat Matbeor med sluttiden 1:00:52. Joyce Chepkirui vann damklassen med 1:09:04.

Skurk förbereder sig för årets varv.


Otålig väntan. Kommer dom inte snaaart!


Och fortare än vi hann blinka var dom redan där och förbi. Nummer 13 är Matebor årets etta, nummer 2 är Kimutai årets tvåa och nummer 9 är Kimaiyo årets trea.


Damen i grön tröja är Joyce Chepkirui som sprang snabbast av alla tjejer idag.


Vad tror ni om att springa 21 km i den här munderingen då?


Heja, heja!
Bzzzzz...


Amanda och Lena hejar på.


och Mamma också.


Sedan dök Ann upp. Henne hejade vi ju alldeles extra mycket på idag. Jag schabblade med kameran och klippte av henne armarna, men det är Ann även med halva armar ;-)
Kexchokladlöparna är alldeles extra populära bland barnen.


Här hänger Nancy på Christers arm och det enda hon bryr sig om är årets matsäck.Foto : Anna-Karin Sten

Helt fantastic!

Well den här lägenheten med den helt undersköna utsikten hade jag kunna köpa utan någon som helst krumbuktande med säljbilderna, men Frank gör det så mycket roligare att kika runt bland objekten. Så tack för bord fyllda med geleråttor, marshmallows, mozartkulor och fintvålar, staplade kivis, väl placerade godiständer och allt annat finurligt.  


Foto : Fantastic Frank


Hus som sticker ut - Bridge House

Mellan två gigantiska stenblock och en ravin i Nova Scotia,Kanada hittar man Bridge House ritat av MacKay-Lyon Sweetapple Arkitekter. Ett riktigt utstickarhus såsom jag ser det.
Foto : Greg Richardson


Moster

Kitschy chic kallar LampGustaf sin nya lampa Moster för. Jag tycker det är en riktig skön lampa med sina fina fransar och i alla härliga kulörer. Även om jag kanske inte kan se den hemma hos oss så planerar jag in den i fantasin hemma hos andra :-)

  
Foto : LampGustaf 

Helena och Petteri

De nygifta är hemkomna från sin bröllopsresa och bilderna är levererade så nu är det då dags att visa några av bilderna från Helenas och Petteris vårbröllop här på bloggen. Vigseln som hölls på både finska och svenska ägde rum i Örgryte gamla kyrka och festen hölls på Villa Odinslund.  

Både Petteri och Helena var otroligt duktiga under fotograferingen och jag såg nog att Helena hann bli något frusen innan vi var klara, men inte ett klagande ord. Så en stor eloge till det fina brudparet som var så duktiga framför kameran. 


Foto : Anna-Karin Sten

Kvällspromenad

Kvällspromenad med Ann och kamerorna i bland körsbärsträden i söndags.Halva trädet bestod av vildskott. Ganska effektfullt även om det inte var tanken från början.


Full koncentration


En bild som togs rakt mot den nedgående solen och igentligen ser helgalen ut, men med lite pill så blev den så här. Visserligen något onaturlig men ändå rätt ok tycker jag.
 
Foto : Anna-Karin Sten

En helt vanlig onsdag

Idag hämtade jag två härligt glada och goa ungar på fritids och dagis. Vi hade en mysig eftermiddag och åt middag på balkongen, pratade viktigheter som hajars och ormars anatomi och tog inte en enda bild. Så här kommer det en på en femårig superman från i påskas istället.


Foto : Anna-Karin Sten  

Mera retro living via Stadshem
Foto : Stadshem


Mellan hägg och syren

Jag har fått klagomål på att jag är något frånvarande här på bloggen just nu och ja visst, jag är fullt medveten om att den är lite bortprioriterad just nu. Dels för att jag varit lite krasslig det senaste men även på grund av våren som rusar fram fortare än någonsin.

Min Mamma läste följande dikt av Alf Henriksson på Christers och mitt bröllop för många år sedan :

Jag såg att häggen blommade,
det kom en doft av den.
Då gick jag till min älskade
och sade: Se och känn!
Hon stod vid makaronerna,
hon sydde på en klut.
Och när hon lyfte blicken
hade häggen blommat ut.

Visst är det klokt att strunta lite i dammet, klutarna, och att lyfta blicken från skärmen just nu. En enda vitsippsbukett medans de fortfarande var i knopp hann jag med att plocka i år.

Så snälla ni ha tålamod med mig och passa själva på att njuta av våren medans den är. 


Foto : Anna-Karin Sten

Kivi color training

Såg den först hos Hildur och sedan hos Frida, så nu har väl alla sett den, men strunt samma jag lägger upp den jag med för den är så härligt roligt seriös. Längtar själv efter gula Kivis just nu.


BrickBox

Jag gillar Antxon Salvadors och Roger Zannis Brickbox, det måste hur som helst vara otroligt praktiskt att flytta med en sådan här bokhylla, bara ta en låda isänder och gå.
Foto : BrickBox

RSS 2.0