LinsBuS - Knapp

Jag har hittat en för mig ny fotoutmaning, LinsBuS och eftersom jag är barnsligt förtjust i Tisdagstemat måste jag ju bara försöka hänga med på detta också. Veckans utmaning är Knapp. Så passande, jag som var på Knapp Carlsson igår :-)

Knapp Carlsson är ett litet smultronställe i Göteborg med orginalinredning från 1945 och nummerlappar i hårdpapp. Affären grundades 1910 och säger sig själv vara Sveriges största och mest välsorterade affär för sy- och heminredningsdetaljer.  Jag tror dem.

Nancy är sugen.

Det ryktas att någon tycker att det är för lite foton på Nancy. Det får jag ju genast ändra på, så kan vi inte ha det. När vi äter så brukar Nancy stå och råstirra och skjuta ut underkäken på ett lite halvfult sätt. Igår var hon nog sugen på min pilgrimsmussla.

 

Litteraturutmaning

Jag har blivit utmanad av matte att i första, närmsta bok leta upp sidan 123 och här på bloggen publicera sjätte, sjunde och åttonde meningen på den sidan.

Jag gick fram till bokhyllan, blundade (eftersom bokhyllan är färgkoordinerad så kan det bli vad som helst igentligen) och plockade ut Jeanette Wintersons lilla tunna Fyrväktaren, men där stötte jag på patrull, sidan 123 innehöll inte tillräckligt många meningar.

Blundade igen och tog en ny bok. Nu gick det bättre.

De gick förbi torget där madammerna bjöd ut fisk och skaldjur, stående mitt bland fiskrens och fiskhuvuden som låg utspillda på marken i ett moln av flugor. Då blev de hejdade av en högväxt man med profil som en gam, klädd i blå sammet, som Diego tyckte måtte vara en amiral, att dömma av guldgalonerna på hans uniformsrock och den trekantiga hatten på hans vita peruk. Han hälsade mannen med en djup bugning och sopade stenläggningen med sin kaliforniska hatt. 

Hämtat ur Isabel Allendes Zorro. En alldeles utmärkt bok.

Jag utmanar i min tur sara  Pernilla   Mia  och Junitjejen.

Tisdagstema - Randig

Det var inte så längesedan vi hade randigt i Ellas mönstervecka men det kan ju inte Tisdagstemat veta ;-)
Så nu blir det randigt igen, den här gången grönrandigt på Lindholmen som en alldeles nyutslagen Klematis stöttar sig på.Ett steg i rätt riktning.

Idag samlade jag allt mod som gick att uppbringa och tog ensam båten in till stan. Målet var att köpa två dragkedjor hos Knapp Carlsson och sedan åka hem med båten igen. Jag visste att båten inte skulle bli några problem, det var det där med att gå på stan själv som kändes jobbigt, men Pappa var med mig hela tiden och sa - Det här fixar du, och det gjorde jag. 

Hemma väntade bryggmiddag med grillade fiskspett, grönsaksris, aioli och ett glas vitt.Funky Fabrix och Anna Maria Horner.

Via Hemfeber hittade jag till Funky Fabrix som hade så mycket kul och fint, speciellt Anna Maria Horners tyger som kommer snart. Går också snart att handla i Anna Marias egen webshop som finns att hitta via hennes jättefina blogg.
Produktfoto :  annamariahorner.com
 

Hemmet var hemma idag!

Varje gång jag varit på IKEA sedan i höstas så har jag kikat efter Hemmet i orange, mest för att se hur färgen ser ut in real. Men trots att det alltid stått på IKEAS sida att den ska finnas inne har den inte gjort det. Sist jag var där så bad jag en tjej kolla upp det hela och det visade sig att det förmodligen var fel, japp det hade jag märkt med ;-) Men dom hade 25 mattor i "luften" ( fattade nada, har IKEA verkligen flygande mattor ?) Hon skulle iallafall sätta Hemmet i orange på ominventering. 

Så äntligen, när Mamma och jag tog en tur till IKEA idag så hade ett gäng orangea Hemmet i storlek 200 X 300 flugit in och landat på varuhuset i Bäckebol och den var precis så bra som jag tänkt mig. 
Produktfoto : IKEA

 

Grattis Ryssland!

Believe me sjöng Dima Bilan och det gjorde Europa och sände sina röster. Där ser man ! Stradivariusfiol och världsmästare i konståkning hjälpte till och nu får Kjell Engmans småländska statyett flytta till Ryssland.

Nästa år är det Moskva som gäller, Tack för i år!Ägget fyller 50 år.

Arne Jacobsen 1902-1971 designade Ägget i samband med att han ritade SAS Royal Hotel i Köpenhamn.
Jacobsen hämtade inspiration från Eero Saarinens Womb chair som vann en möbeltävling som Museum of modern arts höll. Ägget var monterad på en pelarfot och var bland de första i sitt slag. Från början var pelaren gjuten i aluminium, men idag tillverkas de med en gjuten aluminiumfot och en förkromad stålrörspelare. Detta är egentligen en ändring mot Jacobsens design, eftersom han ville ha flytande övergångar, som finns i de flesta av hans stolar.

När Jacobsen skulle designa Ägget använde han sig av hönsnät och gips. Trots att Hotellets ägare vid en visning av modellen var nöjd var inte Jacobsen det och  envisades med att ändra den. Han sågade itu den på mitten och gjorde den bredare trots det var det samma dag modellen skulle skickas till fabriken.
Ägget finns som soffa men den kom aldrig i produktion och är endast använd på SAS hotellet.
Produktfoto : Fritz Hansen

Que?

Idag när Nancy och jag körde hem från jobbet så började en man i höjd med Tingstadstunneln tuta på mig, vinka och peka på min bil, inte argt på något sätt, han såg väldigt glad ut och nej jag kände honom inte alls. Var tvungen att kolla på bilens högersida om det var något skumt med den när jag kom fram, men nej allt såg ut som vanligt. Ähh han måste bara tyckt att min SMART var så himla snygg!

Eurovision song contest semifinal 2

Sverige är i final! För övrigt var Simon Mathew från Danmark med All night long fortfarande ett av mina favoritbidrag sedan "Inför Eurovision song contest" man vet ju aldrig om låt och nerver håller där på scen men det gjorde det. Diana Gurtskaya från Ryssland som tävlade för Georgien med Peace will come gick också hem ( komentatoren Josef tyckte det var helt ok att sjunga om fred när man bott i ett flyktingläger som Diana tydligen gjort som barn) Diana är blind därav solglasögon i alla scener.  Båda bidragen gick till final. För övrigt gick Portugal till final med det starkaste bidrag dom haft på mycket länge.

Simon Mathew med All night long.

 


Diana Gurtskaya med Peace will come.


Uppsala

Vad säger ni, tycker ni inte att det är lite Angie Lewin över kudden Uppsala som kommer att finnas tillgänglig på Åhlens från och med vecka 30. Uppsala är helt i bomull 30x55 cm lång och kommer att kosta 175:-.Fotograf : Citat Digitized för Åhlens

Mysig söndag

C åkte till Italien i söndags så Nancy och jag tillbringade dagen ute hos Camilla och Martin med fika, god middag och en riktigt läskig film på deras jätteduk, värsta biokänslan. Lite fotande i trädgården blev det också.
 

Mer Syrener, jag får aldrig nog.
 

Äppleblom

Regntunga skyar.

Vi har inte haft regn på ett tag nu här i Göteborg men i måndags när jag kom hem tog jag dessa bilder med cirka två minuters mellanrum. Det första åt väster och det andra åt öster. 


Uppe på Sörhallsberget grönskar det för fullt mot en lätt ljusblå himmel.

   

och så vänder man sig om, tar ett par kliv ut mot bergskanten och fotar mot Slottsberget öster ut. 


Nu ska Nancy bli fin.

Det är lite lustigt med Nancy eftersom hon drar så olika halsmått på sina halsband beroende på hur långhårig hon är.
Har länge kikat på just dessa halsband från Leather Brother och nu när dom var dom nedsatta i pris hos Anicare gjordes en beställning och snart sitter ett lite större i orange om Nancys hals och om några veckor kan hon använda det turkosa.
Fanns koppel i matchande färg , men den här hunden går ju i princip alltid okopplad så det kändes onödigt.

22/5 Halsbanden kom med posten idag men färgerna stämde väl inte riktigt med bilden :-( Det turkosa var i mettalicturkos och det orange i en helt annan nyans än på bilden. Men okej dom får stanna ändå.   


Produktfoto : Anicare

Eurovision song contest semifinal 1

Roligast och piggast ikväll var helt klart Ishtar från Beligen med  O julissi. Låten på sitt låtsasspråk fastnade i mitt huvud och jag kunde på något skumt sätt se mig själv sitta och sjunga på den i bilen. Låten gick inte vidare.

  
Proffsigast var Grekland och Ryssland. Grekland slog tyvärr inte an några strängar alls på min lyra men det gjorde däremot Rysslands uppträdande som helhetsupplevelse. 

Dima Bilan med Believe och skridskoåkare och allt. Låten gick vidare. 


 

Kvällen bästa kommentar från kommentatorerna : Om det här är 19 av Europas bästa låtar får vi hoppas att ingen annan värdsdel tittade ikväll.

Tisdagstema - Ömt

Förra veckan var jag nästan först ut på Tisdagstemat och denna tisdagen så blir jag nästan sist. Märks att man börjat jobba igen och att orken tryter. Hur som helst så skickade jag glad i hågen efter de här ballerinaskorna från Puma men  en endaste gång har dom blivit använda och det beroende på att det blev ganska ömt ! Och den dagen var det verkligen Askungens-systrar-varning på mig. Jag har 39.or  men det här är absolut 38:or egentligen.

Finns det någon sugen 38:a fotad tjej därute som tycker dom skulle kunna passa, så är det bara att slänga iväg ett mail.


.  


Länkad hos Sköna hem.

I gott sällskap är jag nu länkad hos Sköna hem. Vad glad jag blir! Tror nästan jag måste börja prenumerera igen. Hoppas inte C ser detta, han tycker jag har nog med inredningstidningar.


Testa din inredningstil

Hittade det här jätteroliga testet hos Snusan. Mitt reslutat av testet :Vilket innebär:


CITY SOPHISTICATE

You love the variety and bustle of city living and embrace all that the modern lifestyle has to offer. You'd like your home to reflect the way we live our lives today as well as your own taste and personality. You might need to spend a few more weekends at it, but you're hoping to have achieved that clean, easy look that highlights key pieces of furniture and accessories to maximum effect soon.

Living Room

You have a comfortably contemporary living room. The danger with the 'modern look' is that it too easily falls into the realm of the bland and insipid; 'easy' gets confused with 'careless' and the result is just downright dull! Perhaps of all the rooms in our homes, the living room can be the one that most expresses your sense of style and your interests. Think, too, about how and when you will most use the room. For example, do you want it light and airy or warm and cosy? Try introducing one or two unexpected elements when choosing your accessories: one of the positives of the modern look is that it is very accommodating. Neutral wall colours provide a calm, easy background, while 'quiet' textiles and soft furnishings buy you time to decide on what you want in the long term. Curled up on the sofa with a good book, your living room's the perfect place for some "me-time".

Bedroom

You like to keep it simple in the bedroom. Sleep is fundamentally important to our well being. In busy towns and cities, noise can often hamper a good night's sleep. Soft furnishings really do absorb sound, and touch is such an important sense in the bedroom, from crisp, linen sheets to wool or even sheepskin underfoot. Your preference is for pristine purity in the bedroom, using the timeless approach of layering white on white to serene effect.

Dining Room

You're a maestro of minimalism using carefully chosen ingredients. At home, 'less-is-more' simplicity appears effortlessly stylish. With so little on show, every single item comes under scrutiny, so it's important that you give time and thought to your choice of china, glass and cutlery. Try to avoid the 'designer cliche' trap, whereby every single piece has impeccable provenance: at best this looks like showing off, at worst it's sadly predictable. When it comes to entertaining, you like to make an effort for family and friends.

Home Office

You have a place for everything and everything has its place. Decorating your home office to reflect the spirit and personality of the rest of your home really does make all the difference - especially when it comes to sitting down and sorting out the filing! The modernist adage that form should follow function is nowhere better demonstrated than in the home office: keep things simple and add your own sense of style by using a splash of colour or a single, well-chosen decorative piece.

Conclusion

Your home is modern and quietly confident: just like you!


Lizz

Jag är lite förtjust i Lizz från Kartell. Den går bra att stapla på hög och finns hela åtta färger. Hos Rum 21 finns den att köpa för 1630:- i sju färger. Det enda jag är lite fundersam över är att många har klagat på sina otroligt lättrepade Fly/icon lampor från Kartell. Frågan är hur reptålig Lizz är? 


Produktfoto : Kartell

Vågat kök.

Mer om detta fina kök finns att hitta hos Sköna Hem. Grafisk mönsterchock kallar dom det. Det bästa med mönstret på köksluckorna är att det är tillverkat i vinyl och går att ta bort utan några märken när man tröttnar. Just detta mönster heter Curlicia och kommer från WallconceptFoto : Mikael Dubois för Sköna Hem.

Hurra för Leif som fyller 70 år!

Gårdagskvällen tillbringade vi på Oakleys. Det var min snälla mamma som bjöd ut framförallt Leif som fyllde år men även Lena, Torben, C och mig. Vi åt god mat medans Showtimes uppträde för oss med allt från Piaf till 80-talsmedleyn.


Oakleys på Tredje Långgatan.Cantadôubakad fläskfilé serveras med pepprig madeirasås & en ragu på rotfrukter samt potatisgratäng.Showtime.


45 000 löpare kan inte ha fel, eller?

Som vanligt var vår gata avstängd mellan kl 14-17.30 men vi tar det med ro för det är ju så kul att heja på alla dessa galningar hjältar som tar sig 2,1 mil genom Göteborg. Vi hade fixat picnic med pastasallad, bröd, brie, druvor, vin, kaffe och muffins och fick sällskap av Lillemor, Mamma, Leif och Amanda. Vädret var ganska bra, kanske lite blåsigt men när man väl satt i lä var det underbart. Vi har sett löpare i dom mest omöjliga kreationer springa förbi, men tyvärr är dom svåra att fånga på bild eftersom dom svichar förbi så snabbt.

1980 gick det första Göteborgsvarvet av stapeln med 1800 anmälda löpare. 2007 fullföljde 30 717 löpare öteborgsVarvet  vilket gör att tävlingen i storlek närmar sig 10-i-topp för världens största lopp. Och det är idag världens näst största halvmaraton. Skulle kanske vara intressant för SVT att veta som aldrig brukar rapportera om loppet i riksnyheterna. Har inte sett nyheterna idag så vem vet, det är aldrig försent att bättra sig.

Sylvester Kimeli Teimet från Kenya både vann i år igen och slog nytt banrekord med 1.01.21. Grattis Sylvester du är en hejare på att springa!


Lugnet före stormen. Nancy väntar på löparna eller kanske är det på en godbit?
De första löparna få alltid poliseskort. Poliserna såg nästan tröttare ut än Patrick Kimeli och de kan jag förstå, för det går ordentligt undan. Patrick slutade som 3:a i loppet med tiden 1.02.52.
Första tjejen på banan är Kirsten Melkevik Otterbu från Norge och det var mycket riktigt hon som vann damklassen liksom året innan. I år med tiden 1.10.19.
Här har vi Lennart "Rosa Pantern" Hansson. Känd bland både löpare och publik. Kolla in blicken på killen snett bakom :-) 
När eliten svichat förbi kom alla vanliga dödliga. Som gör ett lika stort jobb dom, bara inte riktigt lika fort.


Och visst hejade vi lite extra på Norge på deras egen dag.
45 000 löpare senare.
Lugnet råder återigen i Sannegårdshamen.
Över oss alla tronar Slottsberget i ensamt majestät.


Falu Rödfärg, inte alltid röd.

För första gången kan man vara med och rösta fram en vinnare i kategorin publikpris  i tävlingen Rödfärgspriset. Vinnaren tillkännages under hösten.
Foto : Pernilla Öfvergård

Plattan

Fina Plattan designad av Barbro Tryberg finns att köpa på Designtorget för 290:- 
Intressant är att just "Plattan" en av Sveriges mest utskällda platser genom åren, nu har fått en bricka till sin ära.
David Helldén var huvudansvarig för den arkitektoniska utformningen av Sergels Torg medans Jörgen Kjaergaard var upphovsmannen till torgets svartvita triangelmönster som skulle ha utförts i vit marmor och svart skiffer. Men politikerna valde att snåla vilket resulterade i föga slitstarka betongplattor som ofta går sönder.
Produktfoto : Designtorget


Kul krok

Casanova Furniture har så mycket fina saker. Bland annat den här kroken i vit porslin designad av Luca Nichetto. Kroken går att få med röd, guld, vit, eller svart insida.
Produktfoto : Casanova Furniture

Ljuvligt för ögat och för näsan.

Nu börjar häggen sjunga på sista versen och syrenerna står nästan i full blom. C norpade en liten kvist till mig som står i en vas brevid mig nu och sprider sin ljuvliga doft. Inga parfymer i världen kan slå den äkta blomdoften. Kommer ni ihåg min Miss Kim som jag bloggade om i vintras? Jodå hon har överlevt vintern men inte en blomma blir det i år. Saknar dom underbara doftpustarna från balkongen, suck.  Kanske kommer hon igen nästa år på den orangea balkongen.Äntligen!

Efter lång väntan fick jag äntligen min nya SMART. Min stackars gamla Halva gick ju ett väldigt tråkigt öde till mötes och är nu skrotad. Som plåster på såren kan jag nu trösta mig med en splitter ny bil med elbackspeglar, skinnsäten och den nya microhybridmotorn som min gamla inte hade. Det allra bästa är att den bara drar 0,4/mil. Jag valde också en annan färg för att slippa påminnas om min gamla bil.

Om det är någon som funderar på om det är trångt att sitta i en SMART så hälsar C som är 1,90 cm lång att det inte är några problem alls, vilket det har varit i många andra småbilar vi provat. Ni hör, jag gillar min SMART ;-)

Det enda smolket i bägaren är att bilhandlaren har missat och lyckats beställa en bil utan soltak fast soltak är standard på en SMART Passion. Det är inget soltak man kan öppna utan mer att det känns lite luftigare upptill när det är genomskinligt. Vad säger ni? Hade ni tagit kompensation eller väntat på ytterligare en ny bil?Dyning

Nancy lider verkligen i solen medan vi njuter och hon gör allt för att hitta skugga. Så när jag svängde förbi IKEA idag så fick ett Dyning-solskydd för 189:- följa med hem. Hoppas det hjälper Nancy lite så hon kan vara med oss på bryggan i sommar.
Produktfoto : IKEA

Isa Form

Jo jag vet att ni inredningsbloggare redan känner till henne. Men för er andra så vill jag tala om att  Isabelle med Isa Form finns. Hon gör jättefina grafiska tryck och du kan till och med få ett skräddarsytt om du önskar. Isabelle har en väldigt trevlig blogg också.

 Foto : Isa Form

Tisdagstema - Baksida

Det här fotot har varit med på bloggen förut men jag tycker det passar så bra idag. Det är från en Tortillafabrik i en Mayaby nära Cobasjön i Mexico. Kvinnan har på sig den traditonella klänningen för Mayakvinnor på Yucatan, en klänning för varje dag. För att hålla dem så vita och fina tvättas dom i lime.   Pingstafton på Marstrand

Mackor, kex, kaffe, en solvarm klippa vid ett kluckande hav, vad mer kan man begära av en Pingsafton?
Framåt kvällen gick vi och käkade indiskt och såg 21 med Rickard, det var inte så dumt det heller.


Vi står på Koön och väntar på färjan Lasse-Maja.
På andra sidan ön.
Triften blommade för fullt.
Stairways to heaven?
Fullt av gullvivor.
Underbart läge.

Stackars Rascal!

På en mässa i Kalifornien anordnas en tävling där världen fulaste hund ska utses. Stackars Rascal är med och tävlar, men jag tycker faktiskt han är ganska söt på ett litet hyena-aktigt sätt.Forest paper

Jag gillar Forest paper från Rollout . Men jag hade kanske hellre sett den i lunchrummet på jobbet än hemma på egna väggen.


 

Produktfoto : Rollout

Bryggmiddag

Middagen intog vi på bryggan. Åsså blev det 70-tals dessert.   


70-tals dessert.
Solen går ner bakom hustaken på andra sidan Sannegården.
Häggen igen, i kvällning. 

Trädgårdsdagar på Liseberg.

Idag var Mamma och jag på Liseberg vi vare sig spelade eller åkte, nej vi var där för trädgårdsdagarnas skull. Oj så mycket kul att titta på och handla, om bara armarna räckt till.

Jag säger hela tiden - nästa år när jag har söderbalkong då ska jag köpa ditten och datten. Lavendel som jag så gärna vill ha funkar liksom inte riktigt på en nordväst balkong. Men en påse kryddväxter fick som vanligt följa med hem.


Handel på gång.
Stig Kälvelids Vackra foton.
IKEA hade egen visning av trädgårdsmöblemang och krukor.
Vollö på rad.
Hängmattor i skyn.
Det här är en smart idé men färgerna passar inte mig personligen. Synd
för dom är helt klart värda 29:-
Liseberg står bra på egna ben även utan trädgårdsdagar.Hermann Krupke var glad som vanligt. Om ni någon gång får chansen att
lyssna på ett av hans föredrag om Pioner, ta den.
Pelargonutställning.
En av idébalkongerna. Love it!
Vad tror ni om en sådan här stol i trädgården då?


Mellan hägg och syren

"Jag såg att häggen blommade, det kom en doft av den.
Då gick jag till min älskade och sade: Se och känn!
Hon stod vid makaronerna, hon sydde på en klut,
Och när hon lyfte ögat hade häggen blommat ut."

Alf Henriksson


Hägg vid Slottsbergets färjeläger.
Syren på Slottsberget.


Tävla hos Eva.

Eva på blixman.blogg.se min favoritfotograf bland bloggarna har just nu en tävling där man kan vinna en underbar Magnolia-tavla fotad av Eva själv. P.S missa inte hennes fantastiska cupcakes när du ändå hälsar på.


Stilla kvällspromenad i Amhult.

Ikväll har jag tillsammans med men syster och kidsen tagit en härlig promenad genom Amhult. Fast Amanda cyklade mest. Hon är så himla stolt och med all rätta att hon nu lärt sig cykla.
 
Det har verkligen varit en alldeles underbar varm och vindstilla kväll och nu när snuvan äntligen börjar ge sig kan jag känna alla underbara dofter också.

Pustande tog vi oss upp till det gamla rymdåldersinspirerande flygledartornet från 1969. 1972 var Torslanda Sveriges näst största flygplats med 1 127 000 passerande passagerare. Men Torslanda nådde sin gräns för hur mycket det gick att bygga ut och 3 oktober 1977 lyfte det sista trafikplanet från Torslanda och det var dags för Landvetter flygplats att ta över. 


Världens bästa Amanda cyklar för egen maskin.
Dammen nedanför Snäckeberget.
Flygledartornet från 1969.
Mellan hägg och blommande fruktträd.


Swedish leaves

Swedish leaves heter dessa fina tallrikar från Urban Outfitters. 4 stycken för 18 $. Tänk om dom funnits i orange eller turkos. Det hade inte varit dumt det!Produktfoto : Urban Outfitters

Fototapet

Idag när jag kikade runt lite på Engelska Tapetmagasinets webshop hittade jag den här underbara fototapeten. Den kommer från Decor Maison.
Foto : Decor Maison

Tisdagstema - Orange

Orange jämte turkos är en av mina absoluta favoritfärger. Den här vasen fick jag av min Mamma bara ett par veckor innan vi fick reda på att vi skulle få en orange balkong till den nya lägenheten. ( Av någon anledning blev den mycket rödare här på bilden än i verkligheten)Parasolltankar

Jag vet att det finns en person som läser här som har ett parasoll som är lätt missfärgat och där själva parasollduken krympt i tvätten så att det inte riktigt går att fälla ut. Du där, tveka inte! Här har du ett billigt parasoll som både går att vinkla och rulla upp med en liten vev.  Karlsö från IKEA för endast 349:-

Produktfoto : IKEA

Sovrumsbelysning igen..

Lite beroende på hur vi ska ha det i sovrummet så tror jag dom här fina lamporna skulle kunna funka som sänglampor. Dom finns på Wohnzimmer i Stockholm som just nu är ute på inspirations och inköpsresa, det tycker jag låter väldigt lovande ;-) Frankfurtstolarna som jag bloggat om tidigare har dom sänkt priset med 20% på.


image285

Produktfoto : Wohnzimmer

Lördag i Botaniska Trädgården.

Mamma, Leif, Tadde, C och jag har tillbringat några timmar i solen på Botaniska. Det är verkligen en underbar trädgård och jag är så glad att vi har den i Göteborg. När den var nerläggningshotad för några år sedan gick jag med i Botaniska vänner som stödmedlem för jag tycker det är otroligt viktigt att vi får behålla denna skatt.

Tadde och Leif som är nyligen hemkommna från Gran Canaria får nu uppleva ännu en vårblommning här hemma i Sverige, dom har det bra dom. Tadde bjöd oss på god lunch och fika på Botaniska Paviljongen som var full av folk idag.  


Fritillaria och Narcisser.

image278


Ormbunkar på gång.

image279


Vattenfallet i Klippträdgården.

image280


Lusthuset i Örtagården.

image282


Tulpaner, tulpaner och narcisser.

image283image284

På tur till Floda.

I går åkte Munne, Ulle, Nike, Dante, Noah och jag och hälsade på Linda med familj i nya radhuset uppe i Floda. Vi åt grillat i solen och Linda visade runt i hus och trädgård och berättade om alla spännande renoveringsprojekt dom ska dra igång så småningom. Ny fin fondvägg var redan tapetserad i vardagsrummet.

Tyvärr dras jag fortfarande med min förkylning som inte riktigt vill släppa och känner mig lite lätt matt. C kom och hämtade mig för jag skulle vidare ner till Onsala i annat ärende på eftermiddagen.


Lindas hus? Nej trädkoja hos grannen.

image276


Syren på gång i trädgården.

image277 


Svartbetsad ask

Ett av mina absoluta favoritsoffbord i svartbetsad ask finns på Home in harmony.


image275

Produktfoto : Home in harmony.

Bokcirkel i Johanneberg

På årets första majdag lyckades vi äntligen samla ihop oss alla till en bokcireklträff. Den här gången på mysiga Johannebar. Med på träffen var förutom dom gamla vanliga ;-) alldeles nya lilla Clara blott 3 veckor gammal.

Av någon anledning blev det inte så jättemycket bokprat den här gången, men, men så blir det ibland och vi avhandlade desto mer om annat intressant :-). Till nästa gång ska vi läsa En smart blondin - Boken om Dolly Parton av Stephen Miller. Den ligger redan här hemma och väntar.


image274

Foto : Johannebar


RSS 2.0