Bloggforum hos Mio i Tibro

Förra veckan reste jag och ett gäng andra bloggare till Skövde-Tibro för att hänga hos Mio i två dagar.
Vi började vår resa hos Lundbergs Möbler som till 50% producerar möbelserien Wilma för Mio. Jag kan ärligt säga att jag inte visste att Mio hade en så gedigen tillverkad och även handmålad serie i sitt sortiment. Och någonstans i landet får någon sitta på en stol målad av Emma och äta vid ett bord målat av Sofie :-).
 
Stefan Lundberg, en trevlig man som var mycket stolt över sitt företag berättar och visar runt.
 
Åter på Knista Herrgård där vi både åt och sov gott fick vi också en inblick i ägaren av Knista Herrgård Dan Perssons väg till Knista och hans planer för herrgården. Jag tror alla upplevde den mannen som rätt härlig och sympatisk och vi fick många goda skratt. Här kan ni läsa om hans boendeprojekt Knistad Äppelby tillsammans med Jonas Bohlin.
 
Försommarhäng i solen på Knistad
 
 
 
 
Danska Christian Bitz kom och berättade om sin tanke med att äta rätt och sin servis i porslin och stengods som säljs av Mio i Sverige. Faktum är att jag önskade mig tallrikar och skålar i porslin från den serien redan i julas då de gamla Villeroy och Boshporslinet gjort sitt efter alla års trogen tjänst. Jag tycker tallrikarna är precis lagom stora och dessutom vita och inte gråvita som det ofta blir med andra blandningar än just benporslin. 
 
 
 
På Mios huvudkontor fick vi kika runt i deras egen utställning och VD: Björn Lindblad gav oss mer kött på benen  angående Mio. Vi fick också chansen under en timme i tre grupper att leka fram ett eget litet kataloguppslag på prov med fritt val ur hela Mios lager och utställning. Det blev tre rätt skilda tolkningar men utifrån en och samma soffa allihop. "Hipsterslaktarens hem" Det "Gotländska sommarhemmet" och "Det lite mer internationellt eleganta"? Osäker på den sista formuleringen där men ni får tolka på som ni vill ;-)     
 
 
 
 
Så två fina lärorika och goda dagar!
Foto : A-K Sten

RSS 2.0