Rapport från Stockholm

Vi hann hem och sova en natt, hämta upp svärmor och Christers brorson Rickard och sedan bar det direkt av till Stockholm. 


Nordiskas Plastutställning förärades med ett besök.

Här får vi lära oss både det och det andra...


samt beskåda Prins Eugens resebadkar.


Gustav Vasa vakar med sträng uppsyn över Nordiska Museet.


Klart man måste åka Djurgårdsfärja när man turistar i Stockholm!
Nog är Gröna Lund en liten pluttig nöjespark i jämnförelse med vårt eget Liseberg, men läget är ju helt oslagbart!


Skum typ som hängde utanför Grönan.


StikkiNikki är tjejen från Texas som lärde sig glasstillverkning i Italien, för att sedan tillverka glass som får gudarna att gråta av glädje och en och annan Göteborgska också verkar det som. En stilla undran, varför finns inte sådan här glass i Göteborg? Rättvis, ekologisk och dagsfärsk, men framförallt himmelsk! Är du i Stockholm missa inte ett besök på TegelbackenEtt efterlängtat besök på det nya Fotografiska Museet blev det också.


Christers Morbror Roger gav oss sängplats och höll oss vid liv med allsköns godsaker.
På vägen hem åkte vi till Taxinge Slott. Här köas det ända ut på gårdsplanen till deras kak och tårtbuffé.
Nancy var mest intresserad av vad vi hade på faten, medans detta gäng var mer intresserade av Nancy.


Här fikar man med utsikt över Mälaren, även om en något mer solig dag är att föredra.

Foto : Anna-Karin Sten


Mera Österlen

Att ta en kvällspromenad mellan Baskemölla och Vik är något jag absolut vill rekommendera alla som är i trakterna. Äpplekusten skriver följande om den lilla turen som tar cirka en och en halv timme fram och tillbaks:

"Den korta vägsträckan mellan Baskemölla och Vik är en oansenlig sträcka riksväg i Sverige. Om du istället går sträckan till fots längs havet avslöjar sig en av Äppelkustens hemligheter. Strax norr om Baskemölla finner du en isolerad plats - i väster skyddad av höga branter och i öster av havet. Plötsligt vet du inte längre vad klockan är. Och känner du efter så vet du inte säkert om du är kvar i Sverige..."

Peter Öhmans konstverk Kärleksbron vid Lillevik.
I södra Vik letade vi förgäves efter Prästens badkar. Hade vi vetat att lokalbefolkningen kallar den Rosenstenen hade det kanske varit lättare.

Jätteskuggan på jakt efter "badkaret"


Inte badkaret heller.


En liten Ystadkatt.


På vägen från Skåne åkte vi förbi Blåherremölla för lite fika men det var stängt så vi fick stå ut med kaffesuget ända tills Båstad.


I Båstad landade vi på Solbackens Wåffelbruk.


Bara att välja sin egen terrass och invänta kaffe med våffla.Foto : Anna-Karin Sten


Ljuva och väldigt varma Österlen.

Nej jag har inte gått i sommaride utan varit på semester både på Österlen och i Stockholm.
Österlen var varmt som i en bakugn och det blev en hel del bad. Sandhammaren besökte vi för första gången och vilken strand sedan! Mil efter mil med knarrig finkorning sand.
 Vid Sandhammaren hittar man Sveriges första Heidenstammare.


Hos Ingvar mellan Hannas och Hörup bodde vi bra och hade en något annorlunda vy från frukostbordet mot vad vi är vana vid.


Vi besökte Dag Hammarskjölds Backåkra och hälsade på ett gäng väldigt nyfikna hästar. Något man inte kan missa om man är på Österlen är att åka till Olof Viktors i Glemminge och fika eller köpa glass. Christer smaskade på en morotskaka som förmodligen var den godaste jag smakat i mitt liv och glassen är bland den bästa i Sverige. Min favorit är Giandujaglassen.

Fikat intar man antingen på den fina innegården eller i den lummiga trädgården. 
 

Stens Huvud. Underbart som vanligt och varmt så in i baljan även om inte solen skiner från en klarblå himmel just denna dagen.
Halmkonst?


Stockrosorna blommade för fullt just nu.


Kivikskossor.

Foto : Anna-Karin Sten


Sommarlyssning

Här kommer lite sommarmusik till er från mig, blandat med kärlek!


Foto : ennnric  


Rosens dag

Rosens dag infaller den 2 juli i hela Sverige. Själv kom jag iväg till Göteborgs eget rosmecka Trädgårdsföreningen först under söndagen den 3:e för lite rosnjutning. Som vanligt fastnade jag bland Austinroserna som jag är så himla svag för.

Emanuel en ny trevlig Austin bekantskap för min del.


Helenae Hybrida blommade överdådigt.

En och annan höll sig långt från rosorna.


Vilken ros som har äran att bli årets ros kan man fortfarande vara med och rösta om på Rosens Dag egen sida fram till och med den 8 augusti. Min röst gick i år till honungsrosen Lykkefund. Vilken väljer du?

Gusten Lindbergs Dimman; förmodligen Trädgårdsföreningens mest fotade kvinna.

Foto : Anna-Karin Sten


En riktig kalasdag!

En riktigt varm lördag och två födelsedagskalas på följd. Först gratulerade vi Amanda som firade sin 7-årsdag hemma hos Mamma. Därefter åkte vi direkt till Martin som firade 38 år.

Den "stora" tjejen som fyllde sju år redan i torsdags.


Smultron är bäst!


Lillebror plockar blåbär.

Hos Martin och Camilla åt vi mer tårta och drack en hel del vin. Sedan gick alla tjejerna och badade.
Ett underbart svalkande salt dopp och en helt magnifik solnedgång, killarna vet inte vad dom gick miste om.

Foto : Anna-Karin Sten


Invisible Street Light

Jag gillar koreanska Jongoh Lees osynliga gatubelsning, utformad för att direkt viras runt en gren och lagra energi under dagen för att sedan supporta med ljus när det mörknar. Ett kul komplement till de vanliga gatuljusen.Steph Goralnick

Steph Goralnick fotar med både humor och en rejäl glimt i ögat. Just de här bilderna skulle man kanske kunna försöka sig på att återskapa i sin egen version.


Foto : Steph Goralnick


Lunchutflykt till Gunnebo

Har nog inte varit på Gunnebo sedan i julas, så det var väl på tiden med ett litet besök för lunch och promenad dit idag.Supersöta morotskakor i cafét.
Slottet är nymålat och fint.Foto : Anna-Karin Sten


Botanisk abstinens

Efter allt hav fick jag ett enormt begär efter buskar, träd och blommor och åkte till Botaniska redan på söndagskvällen, fast jag igentligen kanske borde stannat hemma och tagit hand om tvätten eller något annat nyttigt.
Foto : Anna-Karin Sten

Mycket nu.

Det märks att man är hemma från dagdrivarlivet på den lykiska kusten igen. Veckan som gickt försvann i en rasande fart med jobb och intensiv redigering av Turkietkorten som blev klara i fredags. Nu ska bara Christer få ordning på nätplatsen han skall lägga upp dem på, så att vi kan dela med oss till våra reskamrater av dem.

Jag har också varit och rekat inför den kommande bröllopsfotograferingen som är om några veckor och i söndags träffade jag det blivande brudparet. Dom är hur fina som helst så det kommer säkert att gå bra, även om jag är nervös som bara den. Fast det är nog bra för då skärper man sig extra mycket :-) Vi har också försökt ta vara på det fina vädret i lördags med en Björkötur och lite bad (för min del).  

Nancy är med och rekar fotomiljöer.

Foto Anna-Karin Sten

RSS 2.0