Hus som sticker ut - Casa Larga

Vid den stora Lagio Maggiore som ligger både i Italien och Schweiz hittar man Casa Larga. Detta är en helt underbar trakt, jag vet för jag har varit där. Detta anspråkslöa hus som förmodligen ändå sticker ut ganska rejält i omgivningarna ligger i den Italienska delen av Schweiz. Daniele Claudio Taddei är arkitekten bakom huset.


Foto : Bruno Helbling


Highkey Camera Straps

Lite lyx till kameran? Det här gillar jag! Amerikanska Andie Haugen och Tom Baker säljer fina kameraremmar och du kan till och med designa din egen via deras sida Highkey Camera Straps

 
Foto : Highkey Camera Straps


WhatWeDo

Kika in hos danska Designduon WhatWeDo och se och läs om deras inspirerande hem samt annat intressant dom pysslar med.

Foto : WhatWeDo


Fest i Slott & Koja

Har ni varit inne och kikat på IKEA:s festkampanj "Fest i Slott & Koja"? Vackra och inspirirerande miljöer med små filmer om uppdragen till varje stil. Själv blev jag extra förtjust i "Arty" som är fotad i en gammal industrilokal där det vare sig får spikas i väggar eller torkas fönster.
 - Vi måste lämna allt som det var när vi kom i denna unika miljö berättar stylisten Lo Bjurulf.

Här är skulle man kanske kunna tänka sig att man är på fest hos en konstnär som gjort ett litet hopplock av möbler, porslin och glas i en kreativ blandning och fyllt vaserna med underbar Gloriosa.
Foto : IKEA

Almedahls runda Sönda Middag

Jag har flera oanvända dukar i min samling av runda Almedahlsdukar från 70-talet, men för första gången lade jag vantarna på en duk som fortfarande låg kvar i sitt plastemballage med ettiketter och allt.  På baksidan av ettiketten har någon skrivit med sirlig handstil "Skall vara behandlad med "Scotchgard" en nyhet hösten 1970."
Tänk, den här duken har legat där i sin plastförpackning i närmare 40 år och bara väntat på att bli använd och nu blir den det, både använd och uppskattad. 

 
Foto : A-K Sten


En dag på stan.

Igår var två tjejer, en Mamma och en Moster på stan och tittade på Draktränaren, åt lunch i solen och hade det inte så dumt alls. Filmen var lite läskig tyckte Amanda och man fick blunda ibland. Två glada tjejer med sina nya solglasögon på huvudet på väg in på bio.


Göteborgs stolthet Göta Lejon var ute och paraderade i vårsolen.
 

Plötsligt dök det upp en kille som tog publiktillfället i akt och körde en egen liten show. Han fick stående ovationer och slängkyssar från tjejerna  i Göta Lejon.
 

Bakom mina solglasögon kan jag va' mig själv.


Sen lunch på Kosmos. Spaghetti och köttbullar till tjejerna och clubsandwich till Mamman och Mostern. Massor med goda kakor fanns det också..
 

Men vi nöjde oss med mat efter allt biogodis.
 

Nu är jag mätt!


Hemma hos Christer och Nancy igen. 
Foto : A-K Sten


Hus som sticker ut - Simplicity

Simplicity kallar Italienska Santambrogiomilano sin idé med möbler och hus helt i glas. Ingen stenkastning här inte!


Foto : Santambrogiomilano


Smarta lösningar

Lite inspiration med smarta lösningar för dem med trappa.


Foto : Sköna Hem


Foto : Okänd källa                                              Foto : Sköna Hem


Det orangefärgade balkonglivet

Har jag nämnt att jag inte är så förtjust i rosa? Ändå står jag här nu med krukorna fulla med ranunkel i rosa toner och penséer i rosa, blått och violett. Kul med lite förändring efter sommaren 09 som gick orange.  Rabarberna har knakat iväg ordentligt, skönt att se att dom överlevde i oisolerad kruka under den här vargavintern. By the way, kan man säga orangea?

Uppdatering : Nej adjektivet orange går inte att böja, iallafall inte i skrift det ser ju faktiskt helkonstigt ut. 


Foto : A-K Sten

LP Nest

Ett samarbete med Louis Polulsen och Bystrup Arkitekter resulterade i lyktan LP Nest. Här är det naturen som fått stå modell och tanken är också att Lyktan med sitt organiska utseende ska föra in naturen i stadsmiljön.


Foto : Targetti Poulsen


HDR-foto

Jag är inte ett jättestort fan av HDR-bilder så lite otippat är det kanske att jag har just en sådan bild i min mapp med favoriter av andra hos Fotosidan. Det är Pelle Larssons bild HDR huset som är ett jättefint exempel på att tekniken går att använda utan att det behöver se ut som man tagit i från tårna. Med tre exponeringar och ett passande motiv för tekniken så blev det så här bra. 


Foto : © Pelle Larsson  


Uteinspiration

Sköna Hem bjuder just nu på härliga inspriationsbilder på livet utanför huset.


Foto : Pernilla Hed  

Grattis Theo!

Igår fyllde Theo fyra år och firade först med kompisarna på Naturhistoriska och sedan hos Mormor med släkten. Jag vet inte riktigt varför jag alltid lyckas fota honom i strumplästen och skjortärmarna på utsidan på hans födelsedag, för inte var det vidare varmt igår. Men det är nog så att han alltid är snäll och villigt ställer upp på ett foto.

Foto : A-K Sten


Superbra!


ESC 2010

Nu är det drygt en månad kvar tills årets internationella Melodifestival, men redan nu går det bra att se och höra  alla låtarna i årets tävling på SVT:s sida. Konkurrensen kommer bli tuff för Sverige då 2010 verkar vara ett stort  balladår och förra årets vinnarnation Norge redan är segertippad bland balladerna. I mina öron är den lite för Titanicsmäktande och min favoritballad är istället "Me and my guitarr" som sjungs av Tom Dice som tävlar för Belgien.

På grund av den stora andelen ballader tror jag att just länder som valt att inte satsa på detta har lite större chans i år. Turkiet och Grekland är två länder som jag själv tror kan gå långt. 

Min toppfavorit i år är annars Serbiens "Ovo je Balkan". Här är det etno som gäller vilket dom inte är ensamma om i år, men Milan Stankovic gör det bäst och Goran Bregovic som skrivit låten har komponerat musik till en lång rad kända filmer såsom Arizona Dream, Ziegenarnas tid och Borat med mera.

Konstigaste bidraget ställer Ryssland upp med. Peter Nalitch & Friends sjunger "Lost and forgotten".
Vilka är era favoriter i år?


Tävlingen avgjord

Tävlingen "Mitt Göteborg" är nu avgjord och de fem vinnarbilderna går att beskåda hos qpix. Att ett HDR-foto vann första plats måste väl betyda att HDR fortfarande är hetare än någonsin? Själv blev jag glad när jag såg att en av mina favoriter från utställningen kammat hem tredjeplats. Södra Larmgatan i vinterskrud, ett "Mitt Göteborg" som definitivt gick hem hos mig. 


Foto : Veronica Andersson

Vår på kajen

När vi kom hem igår eftermiddag gjorde vi som väldigt många andra, solade näsorna på kajen.


  Foto : A-K Sten 

På Fotomässan

Oj så många intressanta föredrag jag lyssnat på, men nästa år kommer jag nog försöka förköpa biljett för att köa i en timme och missa det viktigaste av föredragen jag tänkt mig var inte så kul. Ett 50 mm 1,4 objektiv samt två fotoböcker rikare blev jag också. Fotoutställningen "Mitt Göteborg" var extra kul att se då jag fått med alla tre bilder jag skickat in.

En av mina bilder på mässan. Lite hårt beskuren tyvärr, men det var ett bestämt mått att hålla sig till.


Fotomässa i Göteborg

På fredag till och med söndag är det dags för fotomässa i Göteborg igen. Jag har kikat på programmet och det verkar finnas en hel del spännande föredrag att gå på. Några av dem jag spetsat in mig på krockar, så här blir det att välja med tungan rätt i munnen.

Föröver alla intressanta föredrag kommer det bland annat att finnas en utställning med världsfotografen Albert Watsons bilder.

Går du på lördag eller söndag har du möjlighet att lyssna på Marco Grob och Simon Cederquist.

I år kan man också tävla med sin bästa bild av Göteborg". Cirka 300 utvalda bilder av alla inlämnade bidrag kommer att tävla direkt på mässan.

Epson/Network bjuder på en utskrift av din favvobild (minst 10 mb)

Hos Fotosidan kan du skriva ut en rabattkupong a`30:- på entréavgiften

Vad säger ni, ses vi där? 


Foto : Albert Watson


Lyxigt på Klippan

För den med gott om slantar i fickan (närmare 5 miljoner) finns just nu en riktigt fin 3:a på 113 kvadratmeter till salu på Klippan i Göteborg. Himla synd att den ligger på Klippan, hade det varit på andra sidan älven hade jag ju slagit till direkt ;-)
Foto : Länsförsäkringar


The Burgbad Sanctuary

James Wong och David Cubero vann pris med den här trädgården i Hampton Court Palace Flower Show 2008 och visst skulle man inte ha något emot en sådan här liten badpaviljong med tillhörande trdägård?


Foto : Amphibian Designs

En strålande Påskafton

Vårt balkonggolv har legat staplat i en hög i ett hörn på balkongen hela vintern för att besparas något från väder och vind, men idag kändes som en bra dag att få det på plats igen. Kaffe samt resterna från långfredagens tårta och solen i ansiktet på balkongen fick till och med mig att få vårkänning idag. Tycker nog att det hettar lite i ansiktet nu ikväll. 

Sill, Jansson, lax, ägghalvor, grönsakspaj och massa annat gott åt vi hos Lillemor på kvällen. Tack för all god Påskmat Svärmor! Om någon av en händesle kikar in nu i dagarna så önskar jag er en fortsatt trevlig Påsk.

Svärmors lilla påskkärring

Foto : A-K Sten
 
Tre små påskkärringar på Apelsingatans stora lekplats, Påskafton 13 april 1974. Vi sitter på den ännu ej monterade rutchkanan och vickar på våra nya träskor som förmodligen åkt på för första gången det året. Jag är 6 år och sitter längst till vänster på bilden.  Ser ut att vara en strålande Påsk den gången för 36 år sedan också.


Foto : Bertil Wallin

Året 1977 byter EPA namn till Tempo, Landvetter Flygplats invigs och Tuveraset inträffar. Just det året var det en bedrövligt kall och snöig Påsk, vantarna är fortfarande på och jackan var igentligen för tunn. Jag minns att jag sprang in och bytte jacka för jag ville ju ha samma som min kompis Annika (fast i en annan färg). Jag har hunnit bli nio år och uppgraderat mattpiskan till en av Pappa hemmagjord kvast.
   
Foto : Bertil Wallin

Vi hantverkare

Ägg har målats och marsipan har formats. Efter maten och tårtan tyckte Amanda och Theo att det var dags att äta sina ägg (kändes ju som en bra ordning) och Theo skulle självklart äta båda de två ägg han hade målat, tur att det inte var fler! 

Full konsentration

Tjejen med glimten i ögat

De minsta kycklingarna hamnade på tårtan


RSS 2.0