Vår på kajen

Foto : A-K Sten

Säsongens sista?

I veckan fick jag vackra tulpaner av Barbro som bor i huset snett framför mig. Förmodligen blir det de sista tulpanerna för säsongen och visst måste dom få vara med på bild då. Har precis varit och köpt kryddor till balkongen och redan nu dominerade sommardahlia, pelargon och annat somrigt i butiken. Men vårens allra sista tulpaner dom njuter jag ett par dagar till av.

Foto : A-K Sten

Namngivningskalas på Olles Gård

Mitt andra namngivningkalas jag någonsin varit på. Den här gången var det lille Axel som uppmärksammades. Mamma Katarina höll i och skötte allt själv på ett så proffsigt sätt att man skulle kunna tro att hon håller i namngivningscermonier var och varannan dag. God mat, trevligt sällskap och svår poängpromenad och lille Axel fick fyra fina faddrar.

Foto : A-K Sten

Vita Körsbärblommor

Och i går började körsbärsträden utanför huset att blomma.

Foto : Anna-Karin Sten

Rya Skog

Tänk att jag bott i Göteborg i 44 år och på Älvstranden i 9 år men aldrig varit i Rya Skog. Göteborgs och Bohusläns äldsta naturreservat från 1928, märkligt belägen mitt emellan reningsverk och raffinaderier och gaskraftledningar.

Kustnära ädellövskog är ovanligt i Sverige men här hittar man ekar som är flera hundra år, ask och alm. I det fuktiga delarna dominerar al. Här växer också hägg, hassel, hagtorn, vinbär, olvon och vildapel, just nu åker man dit för vitsippornas skull och jag såg att kabbelekan var på gång under dagens promenad. Lite längre fram ska det gå att hitta liljekonvalj.

17 hektar skatt där man minst anar det.

Foto : Anna-Karin Sten

New Math

New Math av Craig Damrauer, så finurligt och bra.  Finns hur många matematiska formler som helst att läsa på hans sida, klicka bara framåt med pilarna.

Kinabesök

Inte varje dag Kinas premiärminister springer runt nere på kajen.

Foto : Christer, redigering A-K

Beds

Foto : 1,7 : Magnus Anesund 2 : Marie Claire 3 : Tim Walker 5 : Living Agency 6,9 : Annika Vannerus

Switcheroo

Ja vad ska man säga? Kika in hos Kanadensiska Hana Pesut för fler bilder i Switcheroo-projektet.

Foto : Hana Pesut

Puffar och renovering

Svärmor håller på att renovera sitt vardagsrum just nu. Det är målat och tapeten är uppe. Christer är där och läger in nytt golv just nu. Dock finns en detalj en rätt stor sådan som Lillemor nog egentligen hade velat behålla, men frågan är om den verkligen passar in i det nya. Då kläckte Sara som den idésprutan hon är en jättebra idé som jag tror kommer bli fantastisk om vi får ihop det. Blir det bra så visar jag det här. Tillsvidare får ni titta på Hays fina sittpuffar.
Foto : Hay

Visst behöver ni en liten fredagslåt?


Fransk street art

Älskar den här typen av installationer i det offentliga rummet. Här är det konstnären Gaelle Villedary som skapat den 420 m långa  gräsgången i byn Jaujac i Frankrike.

Foto : David Monjou

Retro fullt ut

En del vågar och satsar rakt igenom på det dom gillar. Det gillar jag!

Foto : Residense

Same same, but different

Alvhem säljer återigen denna lägenhet.

Foto : Alvhem

Bohuslänsk Äggost

Förr var säkert äggost perfekt vårmat då hönornas värpande efter den långa mörka vintern tagit fart igen. Tyvärr har jag ju inte längre något litet hönshus att hämta mina ägg ifrån, men äggost blir det ändå. Själv åt jag inte äggost föränn jag var 20 år, vilket beror på att det aldrig varit speciellt vanligt i Göteborg. Dock räckte det att åka till min kompis Malin i Ytterby för att få smaka. Sedan var jag fast och har därefter lagat äggost med jämna mellanrum.

Bohusläns museeum har mer att säga om äggosten för den som är intresserad. Finast blir den i en riktig äggostform, men jag använder durkslag och det funkar bra det med. Min äggost äter jag gärna med björnbärsylt eller drottningsylt, men om du har salmbärssylt så varför inte låta Gotland gifta sig med Bohuslän? Jag är övertygad om att det blir ett lyckat äktenskap :-)

Foto : AK Sten

Lite plywoodkärlek till er alla.

Foto : 1 : Simon Devitt, 2 : Christoffer Rundquist, 3 : Petra Bindel, 4 : Hollis Bennett, 5 : Balance Associates Architects, 6 : Petra Bindel, 7: Carl Dahlstedt.

Påskafton

Det blev ingen påskbrasa och inga blåsippor som fastnade i kameran, men däremot något överaskande en blommande tibast mitt ute i skogen.  And the sky was falling down...somewhere else.

Foto : AK Sten

En glad påsk till er alla!

Jag passar på så här på skärtorsdagseftermiddagen att önska er alla en glad påsk med den för mig helt nya lilla veckiga pensén som finns på den orange balkongen nu.
Foto : A-K Sten

Barcelona, Athen och London

Tre ställen jag hade kunnat tänka mig att besöka om jag befunnit mig i någon av dessa städer nu.
Café Kafka i Barcelona :
Foto : Café Kafka
Trattoria Capanna i Athen :
Foto : Yiorgos Kordakis
The Book Club i London :
Foto : Sylvain Deleu

Orange, brandgul, rödgul, gulröd


Foto : Lokal 54

Bodie

Om jag kommer till Kalifornien någon gång så vill jag också åka till Bodie och fota.


Vacker fransk mat

Om man som jag inte är så haj på franska går det ju bra att hänga med på Griottes palette culinaire med hjälp av google translate.  Även om jag kanske är där mest för dom lekfulla bildernas skull, får jag väl erkänna.

Griottes

RSS 2.0