Hamamelis Japonica

Just nu blommar trollhasseln i Trädgårdsföreningen.


Foto : Anna-Karin Sten

En försvinnande helg

Är dom inte alltid det, försvinnande? Jo kanske, men gångna helgen gick verkligen i ett huj! Lördagen firade vi våra Mammors födelsedagar med middag på lokal och avslutade med vin och ost hemma hos oss i earth-hour-mörkret framför The King's Speech (ok vi fuskade med tv:n, men för övrigt hade vi släckt).Söndagen tillbringade vi på Brännö hos Eva och Per med nästan hela gänget vi seglade Gulet med i Turkiet i somras. Oliver hade tillsammans med sin flickvän kommit hela vägen från Berlin för att hälsa på och ta sig en närmare titt på staden Göteborg. 

Eva tog med oss upp till Brännös gamla lotsutkik som hade en fantastisk utsikt. Hit får jag nog återkomma och fota mer i sommar någon gång.

  Inte så mycket flora att kika på ännu men en del fauna..
Nancy var också med på turen.
 

Brännökonst


I väntan på Fröja

Foto : Anna-Karin Sten

Hus som sticker ut - Pekapeka Beach House

Parsonson Architects på Nya Zeland har använt sig av enkla moduler till detta fritidshus, men det är allt annat än trist för det.
Foto : Parsonson Architects 

Grön stad

Oväntad grönska i stadsmiljö och gerillaodlingar i allmänhet gör mig glad. Tyvärr blev det inga bilder från någon gerillaodling men Allt om Trädgård har en artikel om gerillaodling här.

New York High Line

New York High Line


New York


Eagle street farm, Brooklyn

Foto 1 och 2 : Iwan Baan, 3 : Rees Roberts and partners 4,5 och 6 : The Selby


Gult är fint!

Via Helena hittade jag till Theas Mania och därifrån vidar till 13 i Tönsberg. Kunde helt enkelt inte motså att göra en förfrågan på dessa plåtbokstäver, men det visade sig att det endast fanns V kvar. Så är V en bokstav som betyder något för dig, så har du chansen att förvärva en sådan nu. By the way, gult är inte fult alls. 
Foto 1 och 2 : Theas Mania, 3 och 4 : Stellan Herner, 5 och 6 :Bolagret 7 : Martin Cederblad 

I Vasastan i Stockholm

Enkelt, avskalat men väl valt. Via Vasastansmäklarna.
Foto : Vasastansmäklarna


Mini people


Foto : Anna-Karin Sten 


Njutarhunden

Minns ni tyget som Sara fick med sig hem? Nu är Nancys nya fina dyna klar och nog verkar hon nöjd där hon ligger och njuter med solen i ryggen.


Foto : Anna-Karin Sten

Årets möbel 2011

Göteborgaren Staffan Holm kammade med pallen Spin hem Sköna Hems utmärkelse Årets möbel 2011. Läs hela intervjun med Staffan på Sköna Hem.

 
Foto : Sköna Hem

60-tal i Bromma

Bilderna från 60-talsvillan i Bromma med oljad parkett och välbevarade gabondörrar måste vara något av det mest välbloggade reportage Sköna Hem haft och inte heller jag kan hålla mig från att visa det här. Läs hela reporaget här.


Foto : Dan Gordan 


Actions

Roade mig med att testa lite olika actions på en bild jag tog av Amanda i hennes rum för några veckor sedan. Just svartvita actions tycker jag är extra kul att leka med och min egen favorit av dessa är nummer 1.
Foto : Anna-Karin Sten

Playing with flowers

Just nu står fransiga tulpaner, dubbla tulpaner, ranunkel, vaxblomma och vide på mitt bord.
Foto : Anna-Karin Sten

Balkongliv, snart!

Helgen som gick gav verkligen mersmak inför kommande varmare tider. Jag fick min efterlängtade fika på balkongen och lite sol på näsan. Dock dröjer det till vi får uppleva balkongliv i klass med bilderna nedan men jag tänkte jag kunde fresta med lite längtan av det här slaget ändå.
Foto : 1,2,3,4,5 och 8 Alvhem Foto : 6,7,9,10 och 11 Stadshem 


Lykke Li

Vad säger ni ska vi säga hej då till vintern för den här gången? Med Lykke Li som jag jagar efter Fares Fares i snön så blir det definitivt det sista snöiga inslaget för den här vintern (hoppas jag). Utanför strålar solen och Christer håller på att städa balkongen, lovande! Kanske blir det till och med en fika där?  Cutie

Fåtöljen Cutie från portugisiska Munna Design en riktigt lurvig sak, dessutom med guldben.  Lite högre rygg och den hade varit perfekt i mina ögon.  


Foto : Munna Design

Hemma hos mig

Nu var det då dags för hemma hos mig via Carolina. Titta in på Calinas och se mig och mitt hem ur hennes perspektiv.  


Skärmdump av Calinas.


RSS 2.0