Luxus i Vittsjö

Den som hängt med ett tag vet att vi åkte till Vittsjö sommaren 2009 för att fynda på deras rea. Sedan vi var där har det flutit lite vatten under broarna och Niclas Hoflin har köpt den anrika fabriken. Via Mixr hittar man just nu reportaget : Livet på den ljusa sidan som handlar om Niclas och Luxus i Vittsjö. Absolut läsvärt för den som är intresserad.


Foto : Eric Josjö


Turn

Jag gillar lilla trebenta Turn med den tunna bordsskivan från Tyska Maigrau. Bordet finns att få i två storlekar och fyra färger. Tyvärr verkar det inte finnas någon återförsäljare i Sverige ännu.Foto : Maigrau

I väntan på våren

Just nu går vi hemma och dräller och önskar bort is, grus och smutsiga snörester. Jag vet, om man redan börjar längta efter våren i slutet av januari så blir väntan lång, men, men det är som det är. Under tiden tvättar vi, dricker cappuccino och mumsar på semlor. Jag har huggit tag i min bildbehandlingskurs igen som jag kanske igentligen borde varit klar med nu, men bara kommit halvvägs med.
Kursen måste vara klar till hösten 2012, men jag siktar på att vara klar långt innan dess.


Foto : Anna-Karin Sten

Hus som sticker ut - House on Punkinville Road

Punkinville Road, New York, USA. Här på en vacker udde tog sig Norelius Studio an att rita ett hus klätt i lokal ceder.
Foto : Sandy Agrafiotis


Via Petra Bindels lins

Inspirerande interiörer via Petra Bindels lins.


Foto : Petra Bindel


Tröttis

Naturlig sängvärmare.


Foto : Anna-Karin Sten


Maja

Igår träffade jag Maja och hennes matte hemma på lunch hos Linda R. Så klart att jag passade på att ta några bilder av henne i Lindas och Roberts trädgård. Ingrid och jag sjönk genom den hårda skaren och tog oss fram med viss möda, medan Maja hoppade ovanpå. När Maja kom för nära (hade mitt fasta 50 med) sa matte - backa Maja! och Maja hoppade som en studsboll bakåt, sitt! betydde också sitt och inte bara två sekunder. Vilken duktig liten hund, där har Nancy och jag mycket att ta igen.

Här är hon den fina kromfohrtländern Maja.

 
Foto : Anna-Karin Sten


Plywood x 2

Fjällstugan Skarven via PS Arkitektur

Huset Morran via Johannes Norlander Arkitektur.


Tulpaner, tulpaner!!

Igår förmiddag dök Mamma upp med semlor, födelsedagspengar och vackra tulpaner från Leif nere i Las Palmas. Christer sjöng så vackert och bjöd på god middag, kaffe och bakelser och så fick jag mer tulpaner samt en mellanring (Canon EF25 II) att använda till mitt makroobjektiv för att komma ännu närmre. Ann plingade på med tulpaner från Zenita och henne och så lekte vi lite med minigubbarna, kameran och nya mellanringen. Som inte det var nog blev bilden på lilla Lina dagens bild på blogg.se. Man kan ju undra vad man gjort för att förtjäna allt detta på en simpel 43 årsdag? Fast nog har Ann rätt att jag är rätt måcklig som fyller år mitt i tulpansäsongen. Någon fördel ska det väl vara med att fylla mitt i januari också. Tack för alla hälsningar via telefon, sms, Facebook och mail, ni är bäst som kommer ihåg sådant här!
  Foto : Anna-Karin Sten


Väl värdig inredningsbok

Frida efterlyste häromdagen inspirationsböcker när det gäller inredning, foto och design. Dan Gordons Svenska stolar och deras formgivare 1899-2001 är kanske mer av en faktabok, men ändå värd att nämna i sammanhanget. Dock finns den inte längre att få tag i hos den vanliga boklådan utan här är det webauktioner och antikvariat som gäller. Men ramlar du över den så tveka inte inför ett köp.


Foto : Anna-Karin Sten

No pants subway ride 2011

Den nionde januari åkte uppskattningsvis 3500 barbenta New York- bor tunnelbanan för tionde året i rad. Temperaturen i New York var då runt  -2 grader, men förhoppningsvis lite varmare i tunnelbanan. Just i New York är det Improv Everywhere  som håller i den byxlösa dagen. Varför? "We’re out to prove that a prank doesn’t have to involve humiliation or embarrassment; it can simply be about making someone laugh, smile, or stop to notice the world around them." Säger Improv Everywhere 

Jag har ju fortfarande inte riktigt kommit över min blyghetströskel när det gäller gatufotografering (ett av få nyårslöften jag tänker jobba på) men just vid sådana här happenings räknar nog alla inblandade med att dom kan bli fotograferade, så kanske åker jag till New York något år i januari och fotar bara ben i tunnelbanan ;-)


Foto : Gillian Leigh


Foto : Steph Goralnick


Foto : Ari Scott


Foto : Brian Fountain


Fina Lina

Ett snapshot av fina lilla Lina en av Nancys tio hundgrannar i huset.


Runt i teak

Jag vet någon som brukar titta in här som varit på jakt efter ett runt teakbord. Därför vill jag tipsa om att just nu finns det här bordet av Peter Hvidt och Orla Mølgaard-Nielsen från 1956 hos Lauritz. Auktionen är i fullgång och avslutas på måndag kl 14:23.Foto : Boligmagasinet


Interiör by Joel

Inte ofta alls man skådar sådana här fina interörbilder på Fotosidan, så att Fotosidan la upp Joel Dittmers bild i sitt galleri är inte konstigt alls. Love it!


Foto : Joel Dittmer www.studiodittmer.se

Vinterblandning 2011

Som vanligt en salig blandning, men kanske hittar du något som du kan spinna vidare på. Klicka här eller på bilden så kommer du rätt.


Foto : Ralph Eyesees 


Mer dansk inspiration


Foto : Mikkel Adsbøl 


Michael Wolf

Tyskfödde fotografen Michael Wolf som sedan 10 år tillbaks lever och verkar i Kina har flera intressanta projekt på sin reportear. Jag fastnade speciellt för två av dem; Architecture of Destany fotad i HongKong och Tokyo Compression. 
 
Både Architecture of Destany och Tokyo Compression får mig att inse att lilla Göteborg nog är en tillräckligt stor stad för min del.


Foto : Michael Wolf 


Sommarhus på Shelter Island

Harriet Maxwell Macdonald och Andrew Corrie är ett engelskt par som till vardags bor på Manhattan men också har ett sommarhus på Shelter Island, New York. Huset är byggt runt 1980 och var när paret köpte det klätt med riktigt mörkt träpanel inomhus. Harriet och Andrew slipade väggarna och behandlade dem för att få fram den lite mer grå färgen, blandade lite nytt och lite gammalt i möbelväg och fick det här fina reslutatet. Läs hela intervjun och se fler bilder här.


Foto : Ditte Isager


Dansk inspiriation

Hemma hos Mads, Johanna, Freja och Ella via Boligmagasinet och Birgitta Wolfgang Drejers lins.


Foto : Birgitta Wolfgang Drejer


Fotografisk Tidskrift på nätet

Nu kan du läsa smakprov av Fotografisk Tidskrift på nätet. I det aktuella nummer 6 kan man bl.a läsa om Carl Kleiner som fotograferat IKEA:s omskrivna och hyllade bakbok "Hembakat är bäst", o ja, den återfinns i min bokhylla :-) 

Foto : Ur Fotografisk Tidskrift.


Trädgårdsmagi

Bernard Trainor Associates sysslar med magi i Kalifornien eller landskapsarkitektur var det visst. Kika in på sidan och dregla över bilderna från 20 utvalda projekt. Passar väl bra en sådan här dag med både snö, regn och isiga vindar?Foto : Bernard Trainor + Associates

Ett fruset Mölndal

Blev lite nyfiken på hur Kvarnfallet skulle se ut så här mitt i vintern och om det fortfarande flödade något vatten. Jodå vatten strömmade fram om än inte med samma kraft som annars. Tyvärr var det mer än svinkallt så efter en relativt kort fotostund fick vi vända hemåt ön igen. "Jag blir aldrig någon vinterfotograf" tror jag Leif sa och jag är benägen om att hålla med. Upp och ner med kamera och stativ i -15 grader ÄR plågsamt.  Utanför Villa Korndals staket.

Foto : A-K Sten

Retro living

Första fotot : Alvhem. Resterande Foton : Stadshem

Trä på trä

Jag sparkar igång mitt fjärde bloggår med en bild av Belén Imaz.


Foto : Bélen Imaz 

GP:s fyrverkeri 2011

Var det någon mer som tittade och upplevde GP:s kl.17 fyrverkeri som kortare i år? Eller var det kanske bara jag som var mitt upp i fotandet och ville ha mera, mera. Vi valde att stå på Stenpiren i år vilket är ett utmärkt ställe om man bara ska titta. Rent fotomässigt var jag däremot lite missnöjd då jag hade hoppats på lite kranar och båtar i bild också. Får fundera ut ett nytt ställe till nästa år, har redan två alternativ på lut. 

När jag ändå bestämde mig för att frilägga kaskaderna så mörkade jag ner himlen ganska rejält också för att få bort så mycket av röken som möjligt.


En mer rättvis bild av hur himlen såg ut 17:16 i Göteborgs hamn i går kväll.

Foto : A-K Sten


Välkommen 2011!

Christer, Nancy och jag önskar alla ett riktigt Gott Nytt År!

Foto : A-K Sten

RSS 2.0