Tulpaner, tulpaner!

Mamma mellanlandade här i torsdags med sina fina tulpaner hon fått av arbetskamraterna. Det kan aldrig bli för mycket av tulpaner!City Sunday

Jag gillar Tidningsstället City Sunday. Hellre tidningarna på väggen än på golvet. Design Svensson / Wingård. Finns hos Pid för 1250:-   Foto : Pid

Ljussättning av Västra Eriksberg.

Idag var det premiär för ljussättningen på Västra Eriksberg, invigd med artistisk dans av Virpi Pahkinen. Nio Visningslägenheter fanns öppna för beskådande under kvällen. Det blir "the same procedure" under fredag och lördag, läs mer här 

Tycker det är lite kul att man ser månen på tredje bilden. Synd att den inte stod högre upp bara.

Våga färg?

Man hör ofta att man inte ska ta i för mycket när det gäller färger i kök och badrum pga att det inte skulle vara gynnsamt vid en eventuell försäljning. Nu är väl inte jag den rätte att försvara ett färggrannt kök och badrum med tanke på hur det ser ut här hemma. Men vad säger ni? Hade ni  vågat satsa på ett sådant här vågat förslag i era favoritfärger? Eller hade det kanske blivit det svartvita alternativet.


Foto : Ballingslöv


Fettisdagen

Idag är det inte bara fettisdagen utan syskonen Gunilla och Ingemars födelsedagar. Grattis världens bästa Mamma på 65-årsdagen och grattis Morbror Ingemar på 60-årsdagen. 

Er andra önskar jag en riktigt god semla idag.Tisdagstema - Figur

När Christer och jag var i Mexico i januari förra året så brukade hotellstäderskorna och hotellstädarna göra fina figurer på sängarna av handdukar, det var svanar, elefanter och jag vet inte vad. När vi skulle åka hem efter två veckor hade vi en hel hög med handdukar, även om dom rensat ut ibland. Då tyckte vi att det var dags att vi gjorde en figur till dem.

Här är en av personalens figurer. Lite snyggare en våran, vi får ursäkta oss med att vi är nybörjare. 

Fotomässan

Efter att fått vända hem igen på lördagen när vi sett kön på utsidan så gjorde vi ett nytt försök att gå på Fotomässan på söndagen, den här gången gick det bättre. Vi fick vår kamera rengjord, testade riktiga värstingobjektiv och lyssnade på intressanta föredrag. Några fototidningar och En Crumpler Messenger Boy 4000 fick följa med hem.Bokreadags!

På Tisdag sparkar årets bokrea igång. Jag fick ett SMS med en förfrågan om jag inte kunde tipsa om lite böcker och det kan jag ju, som den bokmal jag är och alltid varit :-)

För dig som ännu inte läst den omåttligt populära Tusen strålande solar av Kahled Hossein,  passa på nu. Det här är den bästa av hans böcker. På Åhlens får du den för 69:- på Bokus 59:- och i pocketutgåva på Bokus kostar den 39:-

Johan Theorins fantastiska bok Skumtimmen som jag skrivit om tidigare hittar du på Akademibokhandeln för 69:- och på Bokus i pocketutgåva 39:-

Gretelise Holm som är en av mina favoritdeckarförfattare är med på rean med Ö-morden. Det är hennes andra bok i serien om journalisten Karin Sommer. Har du inte läst Paranoia (den första boken) bör du införskaffa den också, för hennes böcker tjänar på att läsas i rätt ordning. Ö-morden hittar du på Bokia för 69:- och på Bokus i pocket för 36:-

Bokia har också den helt underbara boken Potensgivarna av Karin Brunk Holmqvist med på rean. Den får du för 69:- och i pocket på Bokus kostar den 44:-

Jag är själv sugen på Bergs konditori på Marstrand av Monica Ahlberg som finns på Akademibokhandeln för 89:- och Tillfällen att njuta en liten smula av There Wikström på Akademibokhandeln för 99:-

Övergivna platser av Jan Jörnmark finns på Akademibokhandeln för 129:- och Jans webplats om det samma  kan man ju förlora sig i hur många timmar som helst.


 

Paketet från Hedemora igen

Att paketet var stort var kanske inte så konstigt, med tre längder på 220 cm x 118 cm  samt en kappa på 480 cm x 47 cm. Vad jag ska göra med kappan vet jag inte riktigt ännu, men två av längderna kommer att bestå i oklippt skick och bli gardiner. Den tredje längden blir stora kuddfodral.  Men det känns lite jobbigt att klippa i ett så här välbevarat fint gammalt tyg.Paket igen...

Det kom ett ganska stort paket från Hedemora. Jag tror jag får packa upp det lite senare. :-)Åtta fakta

Något sent antar jag utmaningen från Frida med den ganska nya, jättefina och trevliga bloggen Raka Linjer

Det går ut på följande:

Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/(o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.


När jag var liten trodde jag Tomten bodde i ett elskåp i en mur i Kaverös.

Är kvällsmänniska eller kanske t.o.m nattuggla.
 
Jag önskar att jag vore bättre på att sy än jag är, men nu har jag en del att bita i så det är dags att ta fram symaskinen och göra ett försök.

Jag ser mig själv som en vidsynt person men med bestämda åsikter. Fast jag är inte sämre än att jag kan ändra mig :-)

Jag har delat säng med en skorpion på huvudkudden på Santorini i Grekland.

För väldigt många år sedan (23) tog jag en kurs i kinesiska men jag har fortfarande inte åkt till Kina ännu. 

Jag har cyklat till Lysekil och tillbaks igen, fast det var också många år sedan.

Christer och jag gifte oss 1997 på en strand, på en ö här på Västkusten i strålande försommarväder.

Nu utmanar jag alla som vill och har lust att dela åtta fakta om sig själva.

HM Home har slagit upp portarna

Då var det äntligen dags för den efterlängtade lanseringen av HM Home. Av de produkter HM säljstartat med så tyckte jag personligen bäst om den grafiskt mönstrade gardinen för 298:-/ längd och kuddfodralet med pixlarna för 98:-.

Men material för kuddar och gardiner har jag gott om här hemma, så den här gången blev det inget mer än en påhälsning och titt.  

Foto : HM Home 

92 kvm på styltor.

I Mazama en liten by i Methow Rivers dalgång i östra Washington finns ett fritidshus ritat av arkitekten Tom Kunding.  Delta Shelter är 92 kvm stort. Det är sinnrikt konstruerat till stor del i plåt med stora partier som går att skjuta för när man inte är där.

Jag gillar dess form och den enkla stilen samt fönsterpariet direkt under taket som sträcker sig hela vägen runt om. 

Mazama verkar ju vara en plats som det kan bli riktigt kallt på (-44 grader i december 1968)  så jag antar att huset skulle kunna platsa även här i Sverige.   

Foto : Olson Sundberg Kundig Allen Architects

Tisdagstema - Handgjord

På Sannegårdshamnens Södra sida, som vi bodde på förut står Jill Lindströms fyra konstverk "Från de sju haven". Sälmannen som Amanda och jag kallar honom står precis utanför vår gamla hus. Han brukar få en puss av oss ibland och en och annan hemlis har också viskats i hans öra.Firefox VS Explorer

Har fått indikationer från flera personer som använder sig av Firefox att det inte ser så bra ut här på bloggen längre.
Gick in med Firefox själv idag för att se hur det ser ut och ser till min förskräckelse att det ser rent crazy ut!
Ett flertal fält som borde vara vita och är det i Explorer täcks helt av min tapet som man med Explorer endast ser i den så kallade bodyn, vilket också var tanken.

Vet inte riktigt hur jag ska lösa detta nu. Skulle någon sitta inne på en lösning så är jag idel öra.

Tilt-shift

Caroline med den überfina bloggen Min Inspiration tycker att bilderna på miniplastmänniskorna påminner om Tilt-shiftbilder och visst gör det! Man kan köpa speciella tilt-shiftobjektiv men dom ska vara ganska dyra. En metod man kan prova för att få till den här effekten är att göra det i photoshop. Du behöver ett foto taget lite från ovan, sedan ska man lägga gaussisk oskärpa på en del av bilden, öka kontrast och färgmättnad. Finns en mängd beskrivningar på nätet för den som är sugen på att testa.Foto : tiltshiftphotography.net  

Plastic life

Vår egen värld fotograferad ur minimini platsfigurers synvinkel av Vincent Bousserez.

    
Foto : Vincent Bousserez

14:e februari

Idag skulle min Pappa fyllt 70 år. Tyvärr fick vi inte behålla honom hos oss, han gick bort den 18 februari förra året. Trots sorgen och längtan efter Pappa så har vi alla i familjen försökt göra den här dagen så bra som vi kunnat och jag tror Pappa skulle varit nöjd om han fått vara med. Vi avslutade kvällen med att skicka i väg flera rispapperlanternor från en av pirerna nere i hamnen, jättefint.  

Jag är säker på att Pappa skulle tyckt det varit roligt med min blogg  om han hade fått leva och han som var så duktigt på photoshop hade kunnat lära mig massor.


Natten håller på att bli dag och från balkongen ser jag Karl Johanskyrkan i Majorna på andra sidan hamnen och Ostindiefararen nere vid piren. Fotat vid 07-tiden i morse.Tyvärr har inte denna dag fått lov att passera utan att jag kunnat låta bli att tänka på det hemska som hände när jag var på väg från Pappas sjukbädd på hans 69:årsdag för exakt ett år sedan.
 

Fredag den 13:e ...

Som sagt, lämna aldrig levande ljus. Inte ens värmeljus i säkra kvivilyktor.Superkaffiryteflanisötomaxigrafisk!

Igår kväll var Christer och jag på Göteborgs Operan och tittade på Mary Poppins. Jag är ingen stor  fantast av musikaler och jag somnade t.o.m när vi var och såg Miss Saigon, men det gjorde jag inte igår, för det var fantastiskt bra! Otrolig scenografi, flera överraskningar och vilka skådespelarinsatser. Har ni chansen att se den så tycker jag ni ska göra det, den går fram till 14 mars.

Foto : Pressbilder Göteborgs Operan


Gult 2009

Ingen har väl missat att gult är årets färg? Jag kan nog ärligt säga att gult är en färg som lyser med sin frånvaro till största del hemma hos mig. Inte för att jag inte gillar gult, för det gör jag, men det är en färg som jag kanske varit lite försiktig med hittills. För alla er yellow-lovers där ute kommer här ett lite mer kostsamt kollage med gult och ett för er som är lite försiktigare.

1 Hee Loungestol från Hay 3101:- för  2 stycken hos Furnish.  2 lampan Mhy från Muuto 1650:- hos Svenssons i Lammhult   3 Bordslampan Foto från Zero 3465:- hos Svenssons i Lammhult. 4 Smeg kylskåp 2995:- hos Bagaren & Kocken.  5 Vipp Tvålpump 795:- hos Dansk Design. 6 Josef Frank tapet Krysantemer 520:- / rulle hos Svenskt Tenn. 7 Gul lykta Kivi Ittala 299:- hos Inne Online.1 Duschdraper Saxån 39:- hos IKEA. 2 Plafond Smila Sol 149:- hos IKEA. 3 Metervara Katrin 39:- / meter hos IKEA.   4 Kanna Marimekko Unikko 199:- hos Favoritsaker. 5 Princess Bordsfläkt 299:- hos Ellos.  6 Krok Funnymal 199:- hos Bluebox. 7 Tubtrug 42 liter 135:- hos Villaprodukter. 

Foto : Produktfoton i egna kollage  

Fotomässan 2009

Äntligen dags för en trevlig mässa i Göteborg!

Fotomässan pågår mellan 20-22 februari. Foton av världsfotografen Tim Flach kommer att visas. Abecita konstmuseum ställer på Fotomässan ut sju av våra allra största Svenska fotografer genom tiderna: Christer Strömholm , Anders Petersen , J-H Engström , Sune Jonsson, Lennart Olson , Eva Klasson och Hans Hammarskiöld.  GP:s bildredaktion visar upp sig och fotograferna visar upp sina bästa reportage, både ute från världen och från Göteborg. Flera trevliga seminarium, de flesta gratis. Du kan få din kamera rengjord av Nikon och Canon som finns på plats. Foto : Tim Flach

Spotify

Jag fick 5 extra inbjudningar till Spotify igår. Om du är intresserad så skriv detta i en kommentar och ta med din e-postadress så mailar jag över en inbjudan.

Nu är alla utdelade!

Foto : Spotify

Tisdagstema - Utomhus

Eftersom det varit så grått och trist idag så stannar jag kvar på Milos i Grekland denna veckan också. För det är till en sådan ö jag längtar sådana här dagar. I kraftig blåst tog vi vår moppe och puttrade ner till Förunderliga Sarakiniko och alldeles ensamma var vi där, inte en enda turist, förutom vi då :-) Här på dom vita klipporna, vid det vilda blå havet kunde man verkligen känna att man var utomhus.Från rosa robotar tilll duvor.

New York-tjejen  Aimee Wilder designar tapeter med det mest skiftande mönster. På hennes sida hittar man tapeter med ekkorrar, sumobrottare, regniga moln m.m.
Själv blev jag väldigt förtjust i detta mönster som tyvärr inte fanns som tapet.


Foto : Aimee Wilder

Gustavianskt möter sextiotal.

Oväntade möten var ju vad som gällde i år. Mamma och Pappa köpte ett gustavianskt matsalsmöblemang 1973 när vi var nyinflyttade i vårt röda radhus. Sedan dess så har Mamma och jag klätt om stolarna en gång på 90-talet och nu för ett par dagar sedan. Mamma valde detta tyget som vi hittade på Åhlens, lite sextiotals inspererat tycker jag.

I höstas lämnade Mamma in gruppen, som vid det här laget blivit lite kantstött till N:son Bolagen i Västra Frölunda för en sprutlackering och det blev verkligen jätteskillnad. Jag vågar påstå att den faktiskt är snyggare i finnishen nu än innan. Det går ju tyvärr inte att se på bilden, men de är dagens sanning :-)


   

Vårlängtan!

GP lovade strålande sol idag och Nancy och jag hade planerat utflykt, men ähh det är ju grått och trist ute. Lite vårkänning får vi ändå hemma med pärlhyacinter i vitt som är på väg att slå ut. 

Melodifestivalen i Göteborg

Det ryktas att Freddie Wadling gjort ett pausnummer under andra genrepet idag med Towa Carsons "Alla har glömt" Hoppas vi får se detta på TV ikväll också.
Nationalskatten Freddie är en av mina stora favoriter och jag såg honom live på en svartklubb  kulturförening i slutet av 80-talet. Jag har även sett honom som Frankensteins monster i Stadsteaterns "rockopera" Frankenstein i slutet av 90-talet.
 
Nu blev jag så glad över det här med Freddie så jag måste lägga ut en låt med honom och Frida Snell :-) Esther Coombs

Esther Coombs ger gammalt finporslin nytt liv med stilbrytande målningar. Vad tycker ni? Jag tycker det är fantastiskt!


Foto : Esther Coombs på Etsy och Flickr.


Ikväll drar det igång!

Alla som känner mig vet hur kul jag tycker Melodifestivalen är, speciellt den internationella. Många säger att man inte kan tävla i musik och nej det kan man kanske inte och det är långt ifrån alltid som det bästa framträdandet eller den bästa låten vinner, det tycker vi säkert alla för vi har ju olika smak.  Man får ta det med en glimt i ögat och se det som underhållning.
 
Men Melodifestivalen har inte alltid setts med blida ögon. 1974 vann ABBA den internationella tävlingen i Brighthon med Waterloo. Man kan tycka att detta borde givit mersmak men redan 1976  så ställde Sverige inte upp över huvudtaget och valde också att inte visa tävlingen i TV.  Det var också länge en viss typ av artister och låtar som valde att delta med vissa undantag, men efter att Lordi vann Eurovison Song Contest  i Athen 2006 så känns det som om dessa osynliga gränser suddats ut ganska rejält och det kan t.o.m. vara ett stort plus att sticka ut lite.

1975 hölls manifestationen Alternativfestival 75 i Stockholm med mål att stoppa Sveriges fortsatta deltagande i Eurovisionschlagerfestivalen vilket dom lyckades med ett år och under alternativfestivalen kunde man höra denna låt :


  

Sillstryparen var en pseudonym för Ulf Dageby

Han har endast gjort en låt och den finns med på singeln "Doin´the Omoralisk Schlagerfestival".

Sillstryparen växte fram i två av Nationalteaterns kabaréer "Kan jag få receptet" och "Åh harre jävvlar".

Figuren fick sedermera ett eget liv som Dageby brottades med, Sillstryparn´ bjöds t om in till Guldbaggegalan i Stockholm för att representera Alternativfestivalfilmen, vissa trodde att han var en riktig person.

Sillstryparn blev så populär så det kunde ha blivit en figur i Kurt Olssons proportioner. Ulf Dageby blev erbjuden egna turnéer och program, men valde istället att ta död på Sillstryparn.

(saxat från progg.se)

Muffinsformar

På Etsy hittade jag Bake it pretty.Northern Light Fair 2009

Parallellt med Furniture Fair går Northern Light Fair. På mässan i  år visar Northern Lighting från Norge den nya lampserien Nova bestående av de tre pendellamporna Ophelia, Callisto och Miranda . Dom är tillverkade i tre lager munblåst glas och Anu Moser som står för designen inspirerades av det dimmiga ljuset på den Nordiska stjärnhimmeln.  Själv tänker jag på små månar när jag ser dem och jag håller med Northern Lighting om att dom är lika mycket konstverk som lampor.    

Foto : Northern Lighting

Furniture Fair 2009

Lite ögongodis från mässan för oss som inte har möjlighet att vara där. Dom tre första montrarna är skapade av interiörstylisten Lotta Agaton.
Foto :  Pressbilder Stockholm Furniture Fair.

Newton - En vinnare!

Bordet Newton har välförtjänt kammat hem Det Nordiska Designpristet 2009 på Furniture Fair.
Foto : Staffan Holm Design

Karl Andersson & Söner

Karl Andersson & Söner presenterar fem nyheter på möbelmässan med start idag. Här är några av dem.

Mrs Bill - Skåpen med de uppvikta hörnen

Mrs Bill är en förvaringsserie som skapades då Mick Born skulle göra ett sideboard till sin väninna fru Bill. Han satt och fingrade på sitt skissblock och plötsligt var lösningen där - det uppvikta hörnet. Att göra det så visuellt och funktionellt enkelt som möjligt. Här är två av möblerna ur Mrs Billserien.
 


Newton - Soffbordet som upphäver tyngdlagen


Newton är en bordsserie som är en lek med hur form kan komma till av yttre påverkan. Underredet består av två ringar som har dragits ihop och bågnar ner mot marken och upp mot glasskivan. Genom en sinnrik produktionsteknik kan bordet tillverkas med ytterst lite spillmaterial.  Designade av Dan Sunaga och Staffan Holm. Newton går att få i ask, björk, ek samt betsad ask i vitt och svart. 

Ponoq - Dolda krokar i väggen


Ponoq är en genial liten väggfast konstruktion med klädkrokar för hallen, köket, sovrummet, kontoret, hotellrummet, hörsalen eller där vi behöver hänga kläder, väskor, handdukar etc. De vågformade krokarna är dolda i väggen tills de behövs. Designade av  Nils Gulin.Alla foton : Karl Andersson & Söner  


Tisdagstema - Mjuk

När jag ändå är tillbaks i Grekland och snurrar så väljer jag till dagens tema dessa mjukisar från ön Milos.
Trevlig tisdag på er!Kalimeras årliga fototävling

I slutet av förra året utlyste Kalimera sin årliga fototävling och kategorierna var i år : Bästa bild, Båtar och Typiskt Grekland. Jag slängde med en bild från Koufonnissi till kategorin båtar. Den är fotad  med gamla kameran som inte direkt var någon superkamera, sedan glömde jag av det hela och missade hela omröstningen.

Idag så ser jag till min förvåning att jag faktiskt kom på plats 11 av 191 tävlande i min kategori och det utan en enda stödröst.

Det var den här bilden jag  skickade in. Den togs någon gång under ett par blåsiga men varma dagar på Koufonissi. Är ni sugna på att titta på vinnarbilderna så kika in på Kalimera.


 


Ragnhildsholmen

I isande blåst men med en blå himmel över oss så intog vi Ragnhildholmen igår. På holmen byggde Norges kung Håkon IV Håkonsson en borg på 1200-talet.  Tyvärr är det bara ruiner kvar idag, men det är ett vackert utflyktsmål och fågelintresserade brukar komma dit för att lyssna på näktergalen.


RSS 2.0