Gott nytt år!

Jag önskar er alla en fin kväll och ett bra 2010! 


Foto : Anna-Karin Sten

 


Tid för paus

Just nu händer det svåra saker i mitt liv och all min energi och fokus kretsar runt detta. Tiden, orken och lusten räcker inte till, jag behöver ta en paus från bloggandet. Det finns så mycket jag vill skriva om, fota och mina planer var så många för det kommande året, men det får stå tillbaks just nu. Jag säger på återseende kära vänner och besökare och hoppas tiden tills dess inte blir för lång. Ni kan alltid nå mig på min mail [email protected] och lägger ni till mig på bloglovin så har ni koll på när jag drar igång igen.

Stor kram till er alla
Anna-Karin


Favoriter 2009

Förra årskiftet listade jag mina tio favoritfoton från året som gått och jag vill göra det samma i år. En liten skillnad är att jag tar med en liten beskrivning till varje kort. Jag skulle gärna vilja se era egna favoriter från 09, så häng gärna på idén om ni vill.

Mitt favoritkort från Prag är fotat precis när det börjar bli skymning och vattnet är alldeles stilla.

Paret i Dresden är fotat i färg, men konverterades senare till svartvitt då jag tyckte det gjorde sig bättre så. Det är ett riktigt snapshot och jag tror inte ens dom märkte att jag fotade dem. Men ett snapshot som sedan hemma i datorn visade sig riktigt lyckat. 


Det här fotot är kanske inte så märkvärdigt, men jag tycker väldigt mycket om det då det ger mig precis den känslan jag får när jag tänker på Göteborgs södra skärgård och ljuset blev precis som jag ville.


Augustikväll och en närstudie av den upplysta kranen som jag aldrig tröttnar på att fota.


Jag har aldrig fotat mot en eld på det här sättet förut, men det slutade med en mängd foton med olika siluetter som alla berättade sin historia. Det här är det jag tycker bäst om själv.


Makrofoto är något jag fortfarande över på med jämna mellanrum och detta foto på en doftpelargons lilla enkla blomma i fönstret en regning dag är det jag hittills är mest nöjd med.


Ett foto från Grekland och ön Alonissos som nästan ser arrangerat ut, men inte är det. Man kanske kan tycka att skuggan är störande, men jag tycker den talar för att det är just där man placerar sitt bord för att äta, en bit från den stekande middagssolen.


Mycket tidigt på morgonen håller Skopelos stad sakta på att vakna under mig. Det är vindstilla ute men regnet hänger oroligt i molnen över staden.


Den busiga lilla katten Rex som fotades i halv storm på en altan. Trots det fick jag till ett kort som jag blev riktigt nöjd med och har lagt en enkel textur på i bakgrunden.


Slottsberget är ett favoritmotiv och just detta är fotat en sådan där fin höstdag med hög kall luft och det rätta ljuset gjorde mig nöjd med bilden. 


Det här fotot från ljusinvigningen av Västra Eriksberg är precis så som det blev i kameran och har inte redigerats på minsta sätt. Det är med bland årets favoriter för att Patrik tyckte det var så pass bra att han ville ha det i stort format som canvastavla hemma på väggen.

Nancys sköna tröja

Det är inte lätt att vara nyklippt mitt i vintern. Lillemor har stickat en fin och skön tröja till Nancy som värmde henne gott på promenaden idag.

Nancy ser kanske inte helt bekväm ut, men det beror på att hon sitter högt upp på en liten kant.

Vid Röda Sten

Foto : Anna-Karin Sten

Jubilumstävlingen avgjord

Jag säger stort grattis till Carita som vann formodesigns Adventsfåle! Hör av dig till mig med fullständiga adressuppgifter så att formodesign kan sända din vinst till dig.


Gamla tapeter

Varför man väljer tapeter med 40-50 år på nacken när utbudet är så otroligt stort idag, ja det kan man faktiskt fråga sig sig. Att hitta en tapet man blir mer eller mindre ensam om kan vara en anledning eller så kanske man vill ha en tapet som är från samma tid som huset man bor i.  Familjen i retrotegelvillan satte sin tapet som stänkskydd bakom glas i köket. Jättefin idé tycker jag.

Här nedan tipsar jag om några webshopar på nätet som erbjuder äldre tapeter.

Interiör 1900

Tapetorama

Tapetskrubben

Johnny-Tapete

Några av mina egna favoriter från Interiör 1900.


I gapet på en amaryllis


Foto : Anna-Karin Sten


Hus som sticker ut - Brione House

Brione House ritat av Markus Wespi Jérôme de Meuron architects ligger i strax ovanför Locarno i Schweiz. Jag har själv varit på orten för många herrans år sedan men minns vilken otroligt vacker del av Schweiz det är.  

Huset är nog ett av de mest minimalistiska hus jag någonsin sett.


Foto : Hannes Henz


Tillslut blev det då en skärm

Minns ni Tampellatyget jag ropade hem från Tradera i januari. Tillslut fick den gamla IKEA-lampan Aläng byta skärm till en ny enkel vit, också den från IKEA som kläddes med Harriet von Abels tyg.Foto : Anna-Karin Sten

Tävla om ett presentkort hos Dansk Design

Bloggen Husligheter har just nu en tävling där man kan vinna ett presentkort på 1000 kr hos Dansk Design. En sådan tävling kan man ju inte missa.

Fotokollage : Husligheter 


Julmarknad Stora Holm

Idag har Mamma och jag varit på julmarknad på Stora Holms Säteri. Stora Holm är nog för det flesta Göteborgare en trafikövningsplats och det är här dom halkkörde en gång i tiden när dom tog körkort. Men i närheten finns också det här fina smultronstället med anor från 1670. En trevlig marknad i fin miljö. Men kanske skulle denna marknad behövt spridas ut på två dagar med långt mer varor på lager, för idag var det trångt och många varor var mer eller mindre slut när vi dök upp två timmar efter öppnandet. Köp för dagen blev kallpressad rapsolja och lammkorvar.

I bageriet fanns ett enda bröd kvar till försäljning när vi kom in.


Scrapbookingståndet var otroligt populärt.


Sötaste försäljerskorna på Lilla Holm som är en Ur och Skurförskola.
 


Foto : Anna-Karin Sten


Rosa till tjejer och blått till killar, eller?

Koreanska fotografen JeongMee Yoonen har ett fotoprojekt hon kallar "The pink and blue project" där hon fotograferar olika barn med saker i deras respektive färg. JeongMee berättar på sin sida att en gång i tiden var färgen rosa faktiskt något som förknippades med manlighet. År 1914 rådde till och med den amerikanska tidningen The Sunday Sentinel, mödrar att "använda rosa för pojken och blå för flickan, om du är en anhängare av konventionen".

Förändringen till rosa för flickor och blå för pojkar hände i Amerika först efter andra världskriget när det moderna samhället skulle byggas. Tillsammans med effekterna av reklam är idag färgerna blått för pojkar och rosa för flickor en inarbetad, global standard. Vad tycker ni om det här med könsstereotypa färger? Blev så glad när jag tittade in hos Fridas Fina och såg hennes ordningställande av sonen Olle-Brors rum.


Seowoo och hennes rosa saker. Foto: JeongMee Yoon


Jeonghoon och hans blå saker. Foto: JeongMee Yoon


Hus som sticker ut - Konserthuset på Tivoli

Idag blir det inget bostadshus utan istället är det Konserthuset på Köpenhamns Tivoli som får sticka ut. Arkitektbyrån som står bakom är 3XN. Kanske får man någon gång möjlighet att göra ett besök och lyssna på en konsert. 
Foto : 3XN


Jubileumstävling!

Den 30 december fyller Nancy and I två år. Detta vill jag fira med en tävling. Den fina vinsten är Bengt & Lottas adventsfåle i vitt (värde 1245 kr) från formodesign

För att tävla så skickar du ett mail till [email protected] med svar på följande fråga :

1 Vilken är din favoritprodukt på formodesign och varför?

2 För att dubbla dina chanser till vinst så gör du ett inlägg på din blogg med tävlingsbilden och länkar till Nancy and I samt formodesign. Om du inte har en blogg går det bra att istället tipsa tre vänner via mail samt skicka en kopia till mig.

Sista tävlingsdag är 12 december och vinnaren presenteras på Luciadagen. Lycka till!


Foto: Eget kollage med foto från formodesign.    


Skymning över Eriksberg.

Det har varit en fin och kall dag, vilket ledde till en fin skymning också. Redan 16.30 var det så här mörkt i Göteborg och vi får stå ut ett tag till innan det vänder. Nancy den stackarn tyckte inte det var kul att vara ute och fota alls, hon fryyyyser!

Vår färja på ingång mot Eriksbergs brygga.Foto : Anna-Karin Sten

Kalimeras Fototävling 2009

Då var det dags för den tredje och sista kategorin i Kalimeras fototävling 2009, Religösa Grekland. Jag har återigen fått samma hemliga startnummer. Omröstingen pågår till den 8 december. 


Jag tävlar inte med den här lilla kyrkan :-)

Foto : Anna-Karin Sten

Tisdagstema - Spegling

Nyklippt och fin för dagen, klart man måste spegla sig.


Retro i tegelvillan

GP skriver idag om en familj i en gul tegelvilla från 70-talet. Dom har inrett sitt hus med detaljer och möbler från 40-talet och fram till nutid med tonvikt på just 70-talet. Men ingen brunmurrig inredning här inte. Allt började med ett Stig Lindbergfat inköpt i en antikaffär på 90-talet. Läs om familjen, deras hus och se fler bilder här.
Foto : Anna Danielsson


RSS 2.0