Weeping Willows

Förra året spelade Weeping Willows på Liseberg, den enda spelningen jag sett fram emot den sommaren. Tyvärr kom jag av olika anledningar aldrig dit den kvällen, men dom är helt klart ett av min svenska favoritband. 

Puss på dig Magnus Carlson för att du skriver så himla bra musik.


Mot Frankrike.

Nu loggar jag ut en vecka för att ta en liten semestertripp ner till Frankrike, det är bokat några nätter i Paris och en bit av Normandie och Bretagne skall väl hinnas med också.  Ha det gott alla så syns vi om en vecka.Foto : bokasmart.se

Midsommar

Det har blivit några år nu som vi firat Midsommar hos Camilla och Martin. Igår fick jag göra det själv, stackars C fick stanna hemma med en huvudvärk utan dess like. Men själva var vi dock inte, utan Sara, Kicki, Björn, Anders, Jacob, Ann-Sofie och Micke var också där och firade. Camilla och jag lyckades av det lilla i blomväg vi hittade få till varsin krans. Ligustern  fick släppa till ett antal grenar och några kamomill samt praktlysingar blev materialet i min. Vädret var trots en viss förbättring från året innan inte så pålitligt. Korta skurar avlöste varandra, så inne satt vi i år också.  Men vad gjorde väl det, med underbar mat och dryck, trevligt sällskap och mycket sång så klarade vi oss alldeles utmärkt utan solens närvaro.

Framåt 5-snåret var jag en av dom sista som hoppade i säng så "gäääsp!" nu tänker jag faktiskt gå och lägga mig fast klockan bara är 20.00. Hoppas ni andra haft en lika bra midsommar som mig.
 

I´m blue.


Jag är så jädrans förbannad!

Var i lägenheten igår och upptäckte att vi inte fått vår fyrkantiga stora ho. När vi var och gjorde alla valen till köket hos Marbodal ville vi först ha två fyrkantiga hoar men detta gick inte att få på en hel rostfri skiva av någon anledning, så där i affären bestämde vi oss för två vanliga standardhoar. När vi kom hem kändes det trist och C ringde försäljaren och ändrade till den stora fyrkantiga istället. Försäljaren glömde av det och C uppmärksammade inte att han inte fått en ny bekräftelse på detta och jag har inte frågat C om bekräftelsen heller.  En serie av misstag. Nu står ord mot ord och ändring går ej att göra utan att bryta sönder skåp eller knacka ner kaklet enligt SKANSKA.

Det lustiga var att när vi var hos Ballingslöv och beställde våra badrumsskåp som vi ska sätta upp själva eftersom SKANSKA vägrar då berättade vi om det här att vi inte kunde få två fyrkantiga hoar i en hel rostfri bänk, vilket inte skulle vara några problem alls på Ballingslöv enligt dem. Men ett helt kök orkade vi inte sätta upp själva så här står vi nu med våra två standardhoar som vi inte vill ha.

LinsBuS - Början

Den här John Davisrosenknoppen är alldeles i början av sin blommning.Sommarläsning

Igår kom sommarens bokleverans från Bokus, alltid lika trevligt. Jag fick vänta lite på leveransen eftersom Tusen strålande solar inte hade kommit ut i pocket vid beställningen. Så  Människohamn hann komma ut under tiden och Maskrosungen hann komma i pocket.  Vad läser du i sommar?


 

Tisdagstema - Ögon

Världens finaste tjej, min systerdotter fyllde här 4 år och om ett par veckor fyller hon 5.

Hundarna vs Måsarna.

Hundar som vågar sig runt knuten på vårt hus just nu lever farligt. Måsarna skriar högt och störtdyker mot dem samt försöker bombadera dem med skit. Att en husse eller matte går 3 meter före bryr dom sig föga om. Så säkrast är att bära hunden eller helt enkelt ta en annan väg. Oss människor är dom lite försiktigare emot, men bara lite. Ner på stranden skulle jag inte våga gå alls nu och anledningen till allt detta ståhej är den här lilla dunbollen.

Jag har inget superteleobjektiv så den blev som sagt väldigt pyttig där mitt på bilden.


John Davis och Maria Lisa

Nu har min Kanadensare John Davis börjat slå ut. Han är en tålig kille men som alla andra växter tycker han inte om när det blåser för mycket vilket det gjorde häromdagen, halv storm mer eller mindre. På min skärm ser han nästan laxrosa ut vilket han inte är utan klart ljust rosa. Han kommer inte följa med till nya orangea blakongen utan flyttar till ett nytt hem. 

John Davis är rotäkta och kommer från Roskraft på Österlen. Jag är en stor förespåkare av rotäkta rosor och tycker okulering av rosor är ett jäkla ofog för att tjäna pengar enbart.
Maria Lisa här 4 år är också från från Roskraft . Fotad i Mammas och Pappas gamla trädgård vid Norde Älv.

  

Sommar med Bantie.

Jag tycker Banties textil Bubbel är så fint och somrigt pastelligt. Golvkuddarna är i måtten 60 X 60 X 20, men finns i en mängd olika storlekar samt duk, metervara m.m.
Produktfoto : Bantie

LinsBuS - Slut

Om man kommer promenerande västerifrån och går Eriksbergskajen österut så är Per Kirkebys konstverk Vindarnas Tempel den sista utposten innan kajen tar slut och man får svänga ner mot Sannegården istället.  Skulpturen är byggd i danskt rött tegel och invigdes 1992. Amanda tycker den är störtkul att leka tittut i. Många är det som tyckt den varit stor, klumpig och avskärmande men senare ändrat åsikt. Själv gillar jag den skarpt.


Tisdagstema - Retro

Retro- Stil som innebär en återgång till en tidigare stil, enligt SAOL13. Jag tycker ju mycket om vaser till C:s förskräckelse och då retrovaser i synnerhet. Här är några ur min turkosa samling.Spaghetti, mums!

Många är det som bloggat om Walk on Waters Spaghettistolar och jag kan inte låta bli jag heller. Spaghetti finns i nio färger och kostar 1395:-. Tror att ett par sådana hade blivit perfekta på orangea balkongen eftersom dom går att fälla ihop och ställa in i vårt miniförråd och varför inte, jag kan säkert släpa ner den till Eriksbergskajen för lite sol där också.
Produktfoto : Walk on water.

Sommar i P1

21 juni drar Fredrik Lindström igång Sommar i P1. Det är fullt med godbitar att lyssna på i år och det blir helt klart lättare att välja ut de få jag inte tänker lyssna på som exempelvis Leif Silbersky och Björn Ranelid. I sommar ser jag speciellt framemot att höra Peter LeMarc, Lena Andersson, David Batra och Carin Götblad. Sedan är det fullt med nya spännande personligheter som säkert kan överraska. Jag lyssnar alltid via nätet i efterhand så att jag kan hoppa fram om det är tråkig musik ;-) 

Sommarpratarprogram som speciellt har fastnat i mitt minne är Åsa Larssons program om sina barndoms somrar i Tornedalen från 27/7 2006, Lena Anderssons kontroversiella program från 9/7 2005 som drog på sig rekord i amälningar till radionämnden,  Mustafa Caans prisbelönta program om sin Mamma från 2/7 2003 som fortfarande går att lyssna på, men utan musik, Sissela Kyles underbart roliga men lite sorgliga program om sin Pappa från 26/7 2005 och Tina Ahlins roliga debut från 1/7 2001 och många många fler. Lyssnar ni på Sommar?


Chelsea Flower Show

Någon gång skulle jag vilja uppleva Chelsea Flower Show. Men i år får jag hålla tillgodo med Göteborgs Lustgårdar som slår upp portarna 28 juni. Inte så dumt det heller, men jag är lite bekymrad över att inte få tillgång till alla trädgårdsföreningens rosor förränn då. Med detta vädret vi haft kommer många rosor redan vara förbi den 28:e.

Best in Show i år på Chelsea blev iallafall Tom Stuart-Smith med sin trädgård The Laurent-Perrier Garden.Foto : RHS Chelsea Flower Show 

Det är inte första gången Tom Stuart-Smith vinner. Han har kammat hem guldmedalj hela 6 gånger tidigare. Här är ett foto från hans vinnande bidrag 2006.Foto : Andrew Lawson för Tom Stuart-Smith

Ytterligare ett foto från en privat  trädgård Tom skapat i Yorkshire. Undrar vad det kostar
att hyra in den här killen för att fixa till en trädgård?Foto : Tom Stuart-Smith Homepage.  
 

Adam och Eva

Jag är förtjust i Stig Lindbergs Adamservis som började nytillverkas igen för tre år sedan. Den nytillverkade servisen går bra att diska i diskmaskin,  ja det kanske inte var så aktuellt när den började tillverkas 1959.

Adam behöver inte heller känna sig ensam längre för Gustavsbergs Porslinsfabrik har beslutat sig för att börja tillverka även Eva igen. De nytillverkade Adam och Eva är märkta med tillverkningsår för att kunna skiljas från sina föregångare.  
Produktfoto : Branschnyheter

Prinsens matta.

I år fyller Sigvard Bernadottes mönster Virrvarr 50 år. Jag ser med spänning fram emot vår kommande ytterdörr som kommer att vara mönstrad i Virrvarr.  a-carpet har lagom till 50-års jubileet tagit  fram mattan " Prinsens Matta" i handtuftad ull.


  

LinsBuS - Spegling

Juninatten


Nu går solen knappast ner,
bländar bara av sitt sken.
Skymningsbård blir gryningstimme
varken tidig eller sen.

Insjön håller kvällens ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan de ha mörknat
spegla morgonsolens lågor.

Juni natt blir aldrig av,
liknar mest en daggig dag.
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort på ljusa hav.Harry Martinsson

Ur Cikada (1953)
Nationaldagen

Nationaldagen kom och gick, inget vi firar på något speciellt sätt. Men en fika med lite sollapande ibland Sillviks bergshällar blev det iallafall. Nancy som fick klättra omkring i Marstrands berg dagen innan tyckte väl att det blivit lite väl mycket av den varan just nu, fast det fläktade ganska skönt.
Produktfoton?

För en tid sedan hamnade jag på en blogg i en debatt gällande produktfoton och att ta sig rätten att publicera dem på sin blogg. Jag tyckte i debatten att det skulle bli svårt för oss som bloggar om inredning om vi inte skulle kunna visa produktfoton och att företagen i fråga tjänade på det hela genom uppmärksammheten av den aktuella produkten. Jag  fick då följande svar som jag här citerar anonymt.

Till Hanna-Sofia:
Det finns nästan inget företag som tillåter att du tar deras bilder och använder så som du säger, och blir glada för reklam. Tvärtom blir många större företag vansinniga för detta tänkande som du beskriver.

Jag vet att både IKEA, H&M, Kappahl och Canon har heltidsanställda som jagar bloggare med blåslampa och skickar ut fakturor till höger och vänster för bildstölder.

Det finns inga genvägar, inga ursäkter.
Ska du använda en bild i din blogg som inte är din egen, så ska du ALLTID ha tillåtelse ifrån företaget. 

mvh. xxxxxx

Fundersam satte jag mig ner och mailade främst IKEAS pressavdelning men också en rad företag vars produktbilder jag publicerat på bloggen. För att få ett så bra underlag som möjligt mailade jag också flera företag vars bilder jag ännu inte använt men förmodligen kommer att göra framöver.

IKEA svarade att det var tråkigt att behöva höra att sådana här rykten förekommer i bloggvärlden. Dock kan det förekomma att dom kontakar bloggare då deras logotyp och hela layouter från deras site eller katalog har kopierats och publicerats. Dom tillåter att jag hämtar lågupplösta produktbilder från deras site bara det finns en bildtext som berättar att det är en IKEA produkt och att bilden inte används i försäljningssyfte.

Därefter börjar svaren från övriga företag ramla in i mailkorgen. Det var allt från korta svar som  - Det är helt OK, till - Så trevligt, självklart kan du det. En del var också nyfikna på bloggen på ett positivt sätt. Ett enda företag har inte svarat om det är OK att låna produktbilder men inget av de företag jag kontaktade sa nej.

Jag är väldigt nyfiken på vad ni andra bloggare tycker i den här frågan.Your wallpaper

Your wallpaper har nu kommit med kollektionstapeter. Jag blev speciellt förtjust i Redberry från Junglebirdserien skapad av formgruppen Fabrikat som ligger bakom många av Mairos fina mönster.
Produktfoto : Your wallpaper

Det kryper närmare...

Det känns som det här med flytten nu har börjat bli mer påtaligt. En bekräftelse på vår uppsägning av lägenheten kom förra veckan och nu har jag bokat upp ett gäng med par som ska komma och titta på vår lägenhet. Hoppas att dom är intresserade av vår diskmaskin också ;-)

Värmen håller i sig och Nancy och jag tar korta turer runt hamnen och tittar på ungarna som badar för glatta livet. Sådana här sommardagar förvandlas Sannegårdshamnen till ett stort utomhusbad trots det rådande badförbudet i hela Göteborgs hamn. Men vad bryr sig badsugna kids om sådant :-)Tisdagstema - Upp

Inte helt otippat hänger jag som vanligt i hamnen. Borta på Västra Eriksberg där det just nu byggs för fullt kan vi titta upp på vår gamla Bockkran från 1969 som står där som en gigantisk symbol och minner om gamla tider då varvsindustrin blommade för fullt. 

Kranen har en lyftkraft på 450 ton och är 84 meter hög. I många år stod den fastsvetsad men i februari 2007 började arbetet att med hjälp av hydraulik flytta den 1 850 ton tunga kranen 14,51 meter närmare älven med en snitthastighet på 0,002 kmh. Varför gjorde man då detta? Jo detaljplanen stämde inte, kranen stod inte där man trodde och de kommande husen fick plötsligt inte plats.  

Jag är ganska säker på att det är en ommålning på gång av kranen inom en snar framtid och om det är någon av de färger som provmålats upp som det slutligen blir så tror jag att det kommer bli ett väldigt snyggt resultat. Hur som helst så hoppas jag dom överger den hemska lila färgen den stackars kranens detaljer haft nu i så många år. Växtmode

När jag var liten tyckte jag synnerligen illa om Berberis som jag tyckte luktade både illa och var taggiga. Nuförtiden ser man inte Berberis så jätteofta. Vad som däremot har blivit väldigt vanligt är Avenboksplanteringar. Jo Avenboken är fin på sommaren när den är grön, men sedan hänger dom torra bruna löven där hela senhösten, vintern och våren och ser så sorgligt trista ut.  Varför kan vi inte få lite variation i dom offentliga planteringarna det skulle vara så mycket roligare.

Den här blommande Berberisen fotade jag för ett par veckor sedan i Hovås och visst är den väl ändå vacker när den blommar?
Hemma hos Camilla och Martin.

Jag har tillbringat lördagen med Camilla i Hovås. Vi har åkt på Loppis och handlat nästan ingenting, hälsat på Sara inne i stan och fikat på hennes balkong där jag var lite orolig eftersom balkongen är av varianten som hänger utanpå huset. Camilla tyckte det var helt OK om balkongen rasade ner för vi skulle ju iallafall åka ner tillsamman och dessutom med bulle i munnen. Vi överlevde trots allt och åkte hem till Hovås igen där vi slappade i solen och åt god laxmiddag tilsamman med Bea och Tobbe i trädgården. På kvällen gick vi en sväng ner till havet och jag tog mitt första svenska dopp för i år och Camilla sitt andra. "ryyys" det var riktigt kallt, tur att det var varmt på klipporna i solen.

Camilla och Martin har nyligen renoverat sitt sovrum med fondtapet från Osborne and Little, naturvit heltäckningsmatta, säng Opus från Wonderland och sänglampor från Herstal. Den pälsiga filten har Sara köpt. Tack Martin för att jag fick låna din sänghalva när du var i Stockholm. Jag sov som en prinsessa, utan ärta ;-) 
 


RSS 2.0