Hus som sticker ut - Amalia House

I Styria, Österrike hittar man det här något udda fritidshuset med en fasad av konstgräs. Det är ritat av Gerhard Klocker, Ric Thil och Isabella Straus - GRID Architekten GmbH Luxemburg - Wien.     
Foto : GRID Architekten


Elephant hos ILVA

Ilvas bord Elephant med högblank skiva och stålben i grönt eller orange är en kul nyhet.  

Foto : Ilva


Skräckfilmstips i Halloweentider

Jag ser ju skräckfilm året om, men passar på att tipsa om två stycken nu i Halloweentider.

The Descent eller Instängd som den heter på svenska är en riktigt läskig historia och inget för den lättskrämde. Den har några år på nacken men är ändå värd att tipsas om. Sex tjejer på grottexpedition blir instängda i samband med ett stenras och de blir fångar i underjorden. Ingen vet var de befinner sig och deras enda hopp för överlevnad är att hitta en ny utväg. Men de är inte ensamma...

En liten snällare skräckis är den animerade sagorysaren Coraline om flickan Coraline Jones som får tillgång till en parallell värld som först verkar riktigt trevlig men i själva verket inte är så trevlig alls. Gillade du Nightmare before Christmas så kommer du gilla Coraline som är lämplig från 11 år. 

 

 


En bra höstdag.

Efter helgens rusk var det skönt med blå himmel och en strålande sol.


Slottsberget riktigt glödde i höstsolen.
Nancy tackar för alla födelsedagshälsningar hon fick på sin 8-årsdag och hon poserar hellre i en trappa än har på sig en partyhatt om hon får säga det själv.

 

Tisdagstema - Kusligt

Att fota en gammal fästning i mörkret kan vara nog så kusligt, tur att jag hade sällskap. Bohus fästning fotad från Jordfallsbrons fäste. En Fästning med en lång och spännande hisoria enda från 1308.

 

Beware of the Zombies!

I regn och rusk tog Ann och jag oss till Vasaparken för att fota höstens Zombiewalk. Vi var lite oroliga att vi  skulle bli ensamma där i parken på grund av vädret, men dom var där, läskigare än någonsin. Mäkta imponerade blev vi över dessa duktiga Zombies som med stor inlevelse tog sig hasandes, stönandes, vrålandes ner mot Drottningtorget och vi följde dem på deras väg, utan att bli bitna en enda gång :-)

Zombieledaren ger instruktioner inför vandringen.Mamma på nätet

Min Morbror Ingemar hittade min Mammas gamla skolfoto från Fjällskolan 1952-53 på sidan om Gamla Masthugget. Mamma sitter i mitten med mörk klänning med vita kanter. Lärarinnan Anna Olsson var väldigt snäll och bjöd hela klassen på saft och bullar hemma i sitt hus i Änggården varje vecka berättar Mamma.

 

Wildlife Photographer of the Year

Bland 43 135 bidrag från 94 länder tog den spanske fotografen José Luis Rodríguez hem segern i årets tävling Wildlife Photographer of the Year med fotot av en Iberisk varg. Fototävlingen Wildlife Photographer of the Year annordnas av Londons Naturhistoriska museum och BBC Wildlife Magazine och från januari till mars går det bra att skicka bidrag för nästa års tävling, för den som känner sig manad.


Hon är så bra Miss Li


d°light Huggable Pillow

Yanko Design erbjuder bokstavligen lysande kuddar. Välj på färgerna Orginal White, Hot Sun Pink eller Sunset Gold. 


Foto : Yanko Design

Frölunda Torg

När Frölunda Torg slog upp sina portar 1966 så var det något så häftigt som Nordens största köpcentrum med sina 40 butiker på en yta av 45 000 kvm och Europas första köpcentrum med allt under ett tak. Många som bor i Västra Frölunda åker sällan till stan då dom tycker att allt dom behöver finns på "Torget". Under årens lopp har både ytan och butikerna ökat och i och med den snart helt färdiga utbyggnaden ökar butikerna från 115 till 200 butiker. Frölunda Torg slog till med 3000 parkeringar i anslutning till köpcentret redan 1966. Det får nog anses som ganska framsynt.

  


Foto : arkivbilder

Idag var det invigning av den första etappen i den senaste stora utbyggnaden och Torget ökar med 14000 ytterligare kvm.


43 år senare i den ursprungliga delen. Bella och jag tog en fika tillsammans på David Bagare som fått sig en makeover sedan jag var där senast. Tänk att på detta konditori fikade jag redan som 2-åring med Mormor och Morfar.


Hus som sticker ut - Verdhaugen

Högst upp på en karg klippa i kustlandskapet Fosen i Norge hittar man fritidshuset "Verdhaugen" ritat av arkitektbyrån Fantastic Norway. Att det blåser en hel del här kan man noga lita på, men huset är finurligt med många vinklar och vrår där man kan söka lä.
Foto : Fantastic Norway

Mer från Bilbao

Bilbao har inte bara en tjusig fågelrabatt. Utanför Guggenheimmuseet står den här jättevalpen skapad i blommor av Jeff Koons  


Läcker plantering

En sådan här kul och fin plantering hade jag inte haft något emot att ha här på Eriksberg. “Garden That Climbs The Steps” hittar man i Bilbao, Spanien och är designad av Balmori Associates.


Foto : Balmori Associates


Halloween kryper närmre

Halloween är ett gyllene tillfälle för lite pyssel så här i höstmörkret och pysseldrottningen Martha bjuder på en mängd tips inför Halloween.Foto : Martha Stewart


Tisdagstema - Rättvisa

Att det dricks mer läskän vatten och då i huvudsak CocaCola i Mayabyarna på Yucatanhalvön i Mexico, beror till stor del på att läsk är billigare än vatten. Inte rättvist alls. 


Vad har du för kamera?

En inte helt ovanlig fråga bland kommentarerna på de fotobloggar jag besöker. Inget fel att fråga det iofs, men det behövs även någon bakom kameran. Sebastian Romert fotar fantastiska bilder med sin kompaktkamera och bevisar att en duktig fotograf inte behöver lita till dyr teknik. Hela fyra gånger har Sebastians foton blivit publicerade på Galleri FS, vilket är Fotosidans cremé de la cremé.  Besök gärna Sebastians egen sida på fotosidan.


Foto : Sebastian Romert

 


Hus som sticker ut - Didden Village

Att hitta hem till familjen Didden i Rotterdam borde inte vara något problem, höj blicken och leta efter något blått. 
Foto : MVRDV


Bröllopsfotografen

Lättsam underhållning signerad Ulf Malmros. Premiär 16/11.


Tid för svenska äpplen


Tisdagstema - texturer/mönster

Favorittema i Repris skriver Maria på Tisdagstema. Japp det bli repris här med, från Paris förra sommaren. Förmodligen Paris mest fotograferade objekt. Men vinklarna går ju alltid att variera. Vackert mönster tycker jag.  


Halv åtta hos mig

Ni har väl inte missat att mysprogrammet Halv åtta hos mig dragit igång igen? Förra veckan tillbringades i Ystad där Champagneproducenten Carl-Otto tog hem segern. Denna veckan kockas det i Göteborg. Det går fortfarande att se första veckan och dagens program på TV4 Play för den som missat.

 
Foto: TV4


AnnaMoa

Att begåvade Lotta Kühlhorn designat tyget AnnaMoa i fem mönster och färger för IKEA är väl knappast någon nyhet för de flesta av er längre. Men för er som inte häckar på Inredningsbloggar dagligen så hittar ni fantasifulla AnnaMoa på Ikea sedan den 1/10 för 59:-/metern.

  

Själv är jag mest förtjust i det blå tyget.

Foto : IKEA

Fotoboken från Fuji

Jag är lite nyfiken på om ni gjorde några gratisfotoböcker hos Fuji och om ni är nöjda? Om vi bortser från att den var gratis, vilket man faktiskt måste vara väldigt nöjd med :-) så upplevde jag att fotona blev både mörkare och i en annan kulör, samt att vissa färger blöder rejält.

Intressant i samanhanget är att Tidningen Fotosidan i senaste numret gjorde en test av fotoböcker från sju olika företag, där för övrigt Fuji kom på jumboplats. Fotosidan upplevde Fujis bilder i böckerna som ljusast av de sju företag som testades. Bäst i test fick Apples iphoto som endast går att beställa från Mac.

Jag har själv ganska liten erfarenhet av att framkalla digitala bilder och har hittills tidigare bara beställt en canvastavla från Proformat, men den är jag supernöjd med! Färgerna är exakt som jag sett dem på skärmen. Proformat har för övrigt upp till 40% rabatt på större canvastavlor just nu, såg jag på deras sida om någon är intresserad. 

   


Hus som sticker ut - Lefevre House

Om man tar sig till Punta Misterio i Peru hittar man Lefevre House designat av Longhi Architects och visst sticker det bokstavligen ut. Detta är ett hus för den som inte är höjdrädd.
Foto : Longhi Architects


Nylansering av Wire

Hos Dansk Design hittar man Verner Pantons lampa Wire från 1972 som nu nylanseras. De aktuella färgerna är gul, orange, sand och vit. Höjd 54 cm och diametern är 40 cm.  Jag gillar den, men priset är något för högt för min del..8595:-


Foto : Dansk Design   

Tisdagstema - Gott

En kopp kaffe och en bit morotskaka bland pimpinellrosorna på Rosencafét i Trädgårdsföreningen, det är gott


Grattis Nancy som fyller 8 år idag!


Hus som sticker ut - Rota House

I Madrid Finns ett hus som inte gör så mycket väsen av sig på utsidan. Insidan däremot är över det vanliga. Kul att hitta IKEAstolen URBAN i köket också.Foto : Manuel Ocana


Lights in Alingsås 10-års jubileum.

Efter sedvanlig fika hos Ekstedts som hade upplyst innegård med infravärmen på, så gick vi Alingsås runt med karta och kamera. Stjärnklart, nästan fullmåne och riktigt kallt var det. Lights in Alingsås 2008 hittar ni här.

Bara att välja bland alla godsaker...

och slå sig ner på gården med en filt.
Stadskyrkogården är ljussatt av Jean Sundin. Det kanske är lite svårt att se men det hänger girlanger med prismor mellan träden.
Minneslunden som jag tycker var den finaste ljussättningen i år är skapad av Kapil B Sinai Surlakar. Denna ljusättning kommer få leva vidare även efter ljusmånaden.
 

Katie Davis har ljussatt i Brunnsparken.


Skatearenan var av Giovanni Traversi ljussatt med ett ljusspel som inte riktigt fastnade på bild för min del, däremot var buskarna runt om så här tjusiga.
 

I hjärtas park hittade man den här skapelsen av Stefan Hoffmann.
Sparbanksgården är ljussatt av Glenn Shrum.
 


RSS 2.0