Fotoboken från Fuji

Jag är lite nyfiken på om ni gjorde några gratisfotoböcker hos Fuji och om ni är nöjda? Om vi bortser från att den var gratis, vilket man faktiskt måste vara väldigt nöjd med :-) så upplevde jag att fotona blev både mörkare och i en annan kulör, samt att vissa färger blöder rejält.

Intressant i samanhanget är att Tidningen Fotosidan i senaste numret gjorde en test av fotoböcker från sju olika företag, där för övrigt Fuji kom på jumboplats. Fotosidan upplevde Fujis bilder i böckerna som ljusast av de sju företag som testades. Bäst i test fick Apples iphoto som endast går att beställa från Mac.

Jag har själv ganska liten erfarenhet av att framkalla digitala bilder och har hittills tidigare bara beställt en canvastavla från Proformat, men den är jag supernöjd med! Färgerna är exakt som jag sett dem på skärmen. Proformat har för övrigt upp till 40% rabatt på större canvastavlor just nu, såg jag på deras sida om någon är intresserad. 

   


Kommentarer
Postat av: Mrs. b

Jag har framkallat två böcker där som jag blev halvnöjd med. Har dock inget att jämföra med, så jag vet inte hur bra andra böcker är i jämförelse.

Men gratis är ju gott så i den bemärkelsen får man vara nöjd :-)

2009-10-09 @ 17:52:26
URL: http://mrsbandco.blogg.se/
Postat av: Lissen

Har inte heller någon erfarenhet. Tack för tipset.

Ha en skön helg!

2009-10-09 @ 22:46:56
URL: http://lissento.blogg,se
Postat av: Proforma - Irene

Nej, jag testade aldrig det! Tråkigt med färgerna!

2009-10-09 @ 23:47:28
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Carina

Va trist med färgerna, tur att det var gratis då.



Tack för tipset om canvas, är sugen på att beställa en så jag måste genast leta upp en bra bild och det är inte det lättaste vill jag lova med alla hundratusentals bilder jag har!

2009-10-10 @ 08:08:20
URL: http://www.infingfunderar.blogspot.com
Postat av: Caroline

Jag provade och jag blev skapligt nöjd. Bilderna har nog rätt färgåtergivning tycker jag. Däremot skiljer sig papperskvaliteten mycket från andra böcker jag gjort. Jag tycker att programmet var ganska trevligt att arbeta i. Jag tycker dock att deras kvadratiska bokformat var lite litet.

2009-10-10 @ 09:30:13
URL: http://bakelse.wordpress.com
Postat av: Caroline

Jag har inte beställt fotobok, men vanliga bilder och förstoringar därifrån, men kommer inte att göra det igen. Bilderna blev alldeles mörka i färgerna (medan de små var ok: från samma orginalfil) och var klippta konstigt. En annan gång har det funnits märken efter sorteringsmaskinen eller vad det kan vara på kanterna. Då fick jag dock nya.

Jag ska testa iPhoto-boken i julklapp.

2009-10-10 @ 22:38:05
URL: http://mininspiration.blogspot.com
Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Som du redan vet så e min uppfattning o erfarenhet samma som din :-) Fast det va inte så med alla bilderna. Redigerade du några bilder i deras program? Alltså ljus o färg? Jag gjorde det på några, det kan ju va de som blev knasiga, eller då va det de som jag inte redigerade. Minns inte.



Man borde testa nån annan oxå, men nu ska jag nog ändå försöka o hinna o göra en till gratis :-)



Bra tips med canvastavlorna! Jag har tänkt göra 2 st som vi ska ha i vår källare när vi har renoverat där, men det kan va värt o beställa de redan då.

2009-10-11 @ 22:19:12
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag beställde en fotobok som jag faktiskt blev helt nöjd med. Då redigerade jag bilderna innan i Photoshop och använde inte deras redigeringsprogram för några sådana inställningar. Det enda som jag blev mindre nöjd med var väl någon beskärning på någon sida, då man ville ha bilden på hela sidan men det blev ljusa kanter. Det såg jag emellertid som ett mindre problem.

2009-10-14 @ 18:17:34
URL: http://grattbo.blogspot.com

Follow Nancy and I
Om du vill skicka e-post till mig går det bra via: [email protected]

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0