Blandat godis från Alvhem

Foto : Alvhem

Till Mor

Foto : AK Sten

Puta Madre

Middag på Puta Madre med bokcirkeln. Alla var glada, avslappade och helt ovetande om boken dom skulle läst :-D Sitter nu på balkongen med ett glas vitt vin, andas in hamnen och förbereder mig mentalt för morgondagens bröllopsfotografering.

Foto : AK Sten

You`re funny :-)

Trevlig fredag till er alla!


Fröken Olsson

Lilla fröken Olsson, blott 12 veckor gammal och ny invånare på Eriksberg.

Foto : AK Sten

Söndag kväll och måndag eftermiddag i hamnen.

Switzer Gaia på väg ut.
Anns Tony
Njutarhunden
Åskväder över Göteborg. Där nere på andra sidan ligger isbrytaren Oden.
Söder och väst.
Foto : AK Sten

Hisingsutflykt

Fina varierade vackra Hisingen. Dagens mål var den gamla minsveparen HMS Kullen som legat i Björlanda sedan 70-talet. Men som Karin Boye diktade "Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen som är mödan värd." Så också denna flera timmar långa klättring över berg längst med vattnet i det äntligen fantastiska vädret. Så för alla er som liksom jag går igång på rost :-)


Långhelg

Jo visserligen, men det har gått undan. Ann och jag har scoutat miljöer inför en bröllopsfotografering bland skira löv och stora regndroppar (hoppas jag inte skrämmer upp något brudpar med dessa bilder nu) När det regnade som värst tog vi fikapaus hemma hos Anns svåger och bullterriern Sally.

I morse ringde Rara Sara och meddelade att hon hittat vad jag behöver till mitt lilla sommarfotoprojekt på Saron. Hon är bra hon!

Fredagen tog jag ledigt från kameran och hängde på Ann och köpte objektiv på SP och fikade i solen i Haga. Och idag har vi ägnat dagen åt bröllopsfotograferande. Just nu känns det som min högerarm ska trilla av, så jag tror jag tar en tablett och hoppar i säng. Det återstår ju en hel dag av helgen. Kanske den bästa, vem vet?


I dag lyser solen för Ines och Vedo!


Newspaper Blackout Poems

Jag gillar Austin Kleons idé.

Söndag

Pannkakor på sjunde våningen med Nike och Dante och en väldigt lös Dante-tand. Smeten fick sju poäng av Dante. Hmm.. tycker nog den kunde fått lite högre ;-)


Foto : AK Sten

Plantagegatan

Femte våningen utan hiss men såld i ett nafs ändå, tror jag det!

Foto : Alvhem

Göteborgsvarvet 2012

Man ska inte stressa iväg till varvet. Det är dumt, då kan man glömma att ställa om kameran från 1200 ISO till 100. Fast det är ju bra att man kommer på det efter ungefär halva varvet.

Victor Kipchirchir från Kenya som även var först ner på Flemminggatan vann och slog banrekord med 1.00.25. Tadelech Behele Alemu som var första tjejen fram till oss fick se sig slagen med fyra sekunder av  Hilda Kibet som sprang på 1.09.27.

Tredje tjejen i mål var nummer 63, Anna Dulce Felix med 1.09.50.
När Skurk började spela så tittade också solen fram. En del löpare såg ut att knappt kunna springa en meter till, andra verkade helt oberörda, men nästan alla såg väldigt glada ut. Frågan var om det berodde på att Älvsborgsbron var avklarad eller den braiga underhållningen.
Fast inget ligga-i-gräset-och-njuta-av-solen-väder direkt.
Varje år ser det lika jobbigt och tungt ut. Kanske för att det är det.
Vi hejade på Ann med egen ihopknåpad skylt av Amanda, Theo  och mig i går kväll.
Men vi hejade ju på Pippi också!
Och där kom Ann med största leendet ever!
Väl hemma landade jag hos Anna på femte våningen och fick fantastisk mat vin, champagne och frusen jordgubbdaiquiri och dessutom gott sällskap av Anna, Anna-Karin och Lotta. Vi har fina grannar i vårt hus.
Foto : AK Sten

En fin fredag till er alla


Till min Pappa

Pappa jag har tänkt på dig alldeles extra mycket den senaste tiden. Är det för att Rhododendronen har börjat blomma nu, eller för att allt är så snårigt? Du hade vetat och haft svar, för sådan var du, en problemlösare och doer. Jag önskar så att du fått uppleva att jag tog efter ditt fotointresse och din bildbehandlarlust. Vi hade kunnat photoshoppa i timmar ihop, det vet jag. Pappa just den här bilden är till dig. Jag har tagit i lite från tårna när jag behandlade den, jag tror att du hade gillat det. Saknar dig så fruktansvärt mycket.

Foto : AK Sten

Hey stranger number five!

Det kryllade ju av folk i Botaniska på första maj så visst var jag tvungen att ta ett "strangerporträtt" och den här kvinnan var så fin med sin sippa bakom örat.

Foto AK Sten

Bloggforum 2012

Kommer ni ihåg Formforum 2009? Den här gången hade Frida med hjälp av Anna på Milk samordnat 100 inredningsbloggare, matbloggare och modebloggare på Hotel Clarion Post med hjälp av många fantastiska sponsorer för att göra detta möjligt. Karin Adelsköld skötte jobbet som moderator med mycket humor och klokskap.
Den späckade söndagsagendan :
Mellan kl 14-19 lyssnade vi på alla dessa kloka kvinnor, men den allra största behållningen för egen del var Monika Ahlberg som började med att säga att jag skulle berätta om hur man tar betalt, men det tänker jag inte göra.... Får ni möjlighet att lyssna till henne någon gång så ta den.
Vi som fick möjlighet att stanna kvar på hotellet över natten bjöds på supergod trerätters middag komponerad av Marcus Samuelsson. Den desserten mina vänner, jag hade kunnat slicka tallriken ;-)
Mätta och glada.
Supergod drink och jag som inte ens är speciellt förtjust i Martini.
Monika Ahlberg och förra årets TV4 Mästerkockvinnare Louise.
Barhäng
Från hotellets tolfte våning som jag bodde på såg jag ända hem till Eriksberg. Tänk om man hade kunnat öppna fönstret och fota ut. På ljusgården hängde två megastora skulpturer i taket, det var här vi fikade på eftermiddagarna
Dag två delade inredning, mode och matbloggare upp sig och pysslade med sina respektive ämnen. Vi inredningsbloggare lyssnade bl.a till ett väldigt inspirerande och tänkvärt föredrag av Per Nimér, arkitekt och designchef på Nordsjö Idé & Design om trender och färg. Vi fick testa på att skapa egna färgteman och vår grupps palett fick namnet Caribbean Vintage. Mycket att välja på, men jag tycker vi fick till det bra.
Lunch bjöd Familjen på och vi mumsade på goda Havets Wallenbergare hos dem.
Till sist så kan vi vara väldigt nöjda med vårt nya fina hotell på Drottningtorget, även om det är en norrman som äger det ;-)
Foto AK Sten

Revolt

Stor, glad, halvgalen, proggig arkitektpappa blir brutalt lämnad när trygga danska frun som är navet i familjen omkommer i en bilolycka. Yngste sonen får flytta hem till faster och Pappa Magnus och sonen Nikolaj som är i början av tonåren bli ensamma kvar att reda ut den nya tillvaron.  Nikolaj försöker revoltera mot sin Pappa genom att bli punkare och sticka nålar genom både det ena och andra, men det går inget vidare för pappa är nog den som revolterar mest.

Känner att det varit mil mellan bra norska filmer men Revolt är helt klart sevärd och ser du trailern så är det ungefär vad du kan vänta dig att få av filmen också. En hel del skratt men också hjärtskärande smärtsam sorg. Kul att Johnny Rotten fick en liten, liten roll i filmen. Och ett extra plus för att det är en så underbar retrofilm.


Shine


Vår = nya dukar

Hela vintern gick utan en duk att slå klorna i. Jag hade köpt min senaste duk i mitten av november och undrade varför inga dukar kom i min väg mer, men så äntligen dök det upp en intressant duk. Jag förberedde mig väl, den här duken skulle bli min, mailade ägaren om den, satte påminnelse för att inte missa auktionen och drog i med ett rätt högt bud och så PANG! Fem sekunder före auktionens slut blev jag överbjuden :-( Usch, deppigt var det.

Slängde lite håglöst ut en fråga i min grupp för 60 och 70-talstyger på Facebook, om ingen möjligtvis hade några runda 70-talsdukar från Almedahls till mig och till min glädje fick jag både svar och napp så nu är jag många nya dukar rikare tack vare Lina, Maria och Monica. Maria som driver bloggen Prylodesign och även nätbutiken med samma namn gav mig dessutom helt ovärderlig information om namn på flera dukar samt designern bakom.

Lina driver bloggen florin pysslar och även hon har en webbutik med namnet Florin. Hos henne försjönk  jag bland alla ljuvliga tyger och det slutade med att jag beställde en väska av hennes allra finaste tyg (så klart) och den landade alldeles nyligen i min brevlåda och kommer bli finaste sommarväskan ever.

Foto : AK Sten

1:a Maj

20 grader varmt och strålande sol. Vi var inte direkt ensamma på Botaniska, Ann och jag. Länge, länge satt vi och drack kaffe, tittade på folk och hade det bara bra. Åsså blev det lite fotande också. Tyvärr missade vi Svinröven, växthuset hade stängt när vi kom på att den blommade.

Foto : AK Sten

RSS 2.0