Småland

Hemma igen efter två dagar i vackra Småland.
 
 
Jag fick dessutom möjlighet att besöka Kvilleken eller Rumskullaeken. Sveriges äldsta träd, kanske till och med Nordens äldsta. 
 
Antikt klotter.
 
Charmig etta med visst renoveringsbehov.
Foto : A-K Sten

Midsommar

Det är redan midsommar, hur fort gick inte det? Vädret är inte riktigt med oss här i Göteborg iallafall. Så igår när det var precis det väder som jag velat ha idag åkte Jonas och jag till Långholmen och fotade kvällen som gick mot midsommar. Klipphällar, doftande rugosarosor, salt hav, tjärblomster, smörblommor och en stor varm sol som sänkte sig i havet, Hisingen är fantastiskt. Har jag sagt det förrut? ;-) Ha en bra midsommar wherever you are.
 
Foto : A-K Sten
 

En bra onsdag

Solen sken och jag träffade Helena över en fika på Brogyllen med mycket prat och många skratt så som det brukar vara. Alltid trevligt att hon tar sig tid att träffas när hon är här i Sverige, vet att vi är många som slåss om henne ;-) Andades sedan ut i Trädgårsföreningen en liten stund innan jag stegade förbi Storan och alla som njöt i solen vid Vallgraven och tog mig till Fridas kontor för releasefest för hennes och Marbodals nya köksbok.
 
 
 
 
Frida ska precis öppna boken för första gången. Spännande!
Foto : A-K Sten

Internationella Flyktingdagen

Idag är det Internationella Flyktingdagen. Gör något litet eller stort för någon som inte längre har ett hem idag.
  

Kefalonia

Grekland är i kris och vi märkte det på att det var ovanligt få turister för att vara en så bra bit in i juni. Cirka 50% mindre uppskattade de greker vi talade med. Men för mig var det ändå samma gamla Grekland som sällan bjuder på några överaskningar utan man får oftast det man förväntar sig och det är gott nog. Vackert väder, underbar natur och ett blåare hav än någon annanstans, samma gamla vita pappersdukar med kartor på, samma menyer som på alla andra ställen (en vecka med grekisk mat är alldeles lagom det). Hårda sängar, många katter, vänliga hjälpsamma och snälla greker. Vi har helt enkelt haft det som vi förtjänade ;-)

Dante och Buba är äntligen framme i Kefalonien som Dante kallade ön.

Första dagen var vi nog alla lite trötta.

Men aptiten var det inget fel på :-D

Vi tog vårt första bad i solnedgången.

Många stränder hann vi med att besöka, alla vackra på sitt sätt. Myrtos är en av de vackraste från ovan men inte nämnvärt bättre när man väl kommer ner till den än t.ex. Petani som blev en av våra favoriter. På Myrtos finns förädiska strömmar och här förolyckas ett antal människor varje år.

Om man bara orkar åka till ett enda turistmål på Kefalonia så rekommenderar jag den underjordiska sjön Mellessani.

Vi hann också med ett besök på en vingård och provade öns egen druva Robola.

Vi blev väldigt förtjusta i den lilla byn Assos som bara har 30 invånare på vinterhalvåret och fem restauranger. Liksom byn Fiskardo klarade sig dessa två byar i norr bättre än många andra från den stora jordbävningen i augusti 1953 som skakade den jonsika övärlden. Jag hittade en sevärd film om detta från 1954 i filmarkivet som heter "Det hände på fyra sekunder" Jag hittade också Assos på en lista över de mest romantiska resemålen att besöka. Nåväl det finns rätt mycket för den fotointresserade också och jag hade kunnat stanna längre.

Där nere ligger lilla Assos.

Kom till Mamma!

Vår egen strand i Svoronata.

Inga hundar här i tack!
Foto : A-K Sten

Hemma igen

Ville bara tala om att jag är hemma från Kefalonia igen. Jag har egentligen inte alls tid att fixa med några Greklandsbilder utan har fullt upp med bröllopsbilder just nu. Men jag ska försöka svänga ihop något imorgon. Tills dess en bild på en av de finaste 8-åringar jag vet från den helt fantastiska lilla pärlan Assos på Kefalonias nordvästra kust.

Foto : A-K Sten

Greece is always a god idea

I morgon lördag åker jag till Kefalonia en vecka tillsammans med Munne och hennes barn. På återseende!

Myrtos Beach på Kefalonai
Foto : Robert Birkby

Grattis Sverige!

I elfte timmen, grattis du gamla du fria på din egen dag. Liksom förra året hamnade vi på en filt i Botaniska, men den här gången fick Tony följa med också. Jag vet att jag var där härom dagen. Men vadå då? Får man inte åka till sin trädgård så ofta man vill ;-)


Foto : AK Sten

Rubinens Rooftop Bar

Iskallt men trevligt på mingelkvällen i Rubinens Rooftop Bar. God mat och dryck, trevligt sällskap, ja det kunde väl varit värre ;-) De första vi ramlade på var Carolina (som blir fru om en och en halv vecka) som var där med sin syster Theresa.
Hotelldirektör Linda

Petrified in pink Petra
med sin Fredrik. Här blev det en hel del fotoprat :-)

Ann skulle ju så klart ha den allra största jordgubben.

Göteborg från ovan

Klickeri klick!
Foto : AK Sten

Juni

Blomstertiden är här med lust och fägring stor. En något sliten rad men ändå så sann. Jag hinner inte riktigt med, men gjorde ett kvällsbesök på Botaniska i förrgår kväll. De storklasiga syrenerna hade redan börjat rosta (som Sara säger) men småbladingarna var på väg att slå ut, liksom min egen Miss Kim på balkongen. Pimpinellerna stod i full blom och luktade ljuvligare än någonsin.

Här hemma på bordet står just nu lupiner, syren, rödblära, förgätmigej, mandelblom och rödklöver. Konstaterar att juni månad är alldeles för kort även om den precis börjat. Så ni får helt enkelt stå ut med mer blommor än inredning just nu.

We are alive!

Efter datorhaveriet i torsdags har datorn fått ny sdd-disk och jag har inte längre hjärtat i halsen. De flesta program är tillbakainstallerade men det dyker hela tiden upp nya saker som fattas. Alla bilder mellan i höst och nu är borta, dock inte mina egna, dom är säkrade. Ja vad gör man? Man gör om och gör rätt nästa gång, så man slipper hamna här.

Amanda och jag tog en liten cykeltur och fotade några bilder i  lördags. Hur länge hon har tid att vara en av mina favoritmodeller återstår dock att se då hon har mycket på gång när det gäller framtida planer. Kanske blir hon bilmekaniker, dagisfröken, skådespelare eller simlärare, vi får se :-)

Foto : AK Sten

RSS 2.0