Ordning och reda

Hittade de här fina glasmarkörerna hos Lyckas med mat. Åtta stycken i färgerna turkos, rosa, limegrön, orange, vit röd, lila och gul till priset av 98:-

 
Foto : Lyckas med mat. 

Tisdagstema - Verktyg

Ett verktyg som är nog så användbart. För vem kan ro utan åror?


Lights in Alingsås

I fredags var det dags att dra igång 10-årsjubileumet för Lights in Alingsås. Har du chansen så gör som över 60 000 andra personer gjorde förra året, åk dit och gå en guidad vandring eller skriv ut en karta från hemsidan och gå på egen hand. Under ljusmånaden hittar du aktiviteter som spökjakt, ljussatt utomhusgympa med Friskis & Svettis med mera på kvällarna. Passa också på att fika i Alingsås som sägs vara Sveriges cafétätaste stad innan du vandrar ut i mörkret. 
Två bilder jag fotade under förra årets ljusmånad.


Teakjunkie som jag är

Favoriter som auktioneras ut på Lauritz just nu: Två Boomerangchairs formgivna av Peter Hvidt och Orla Mölgaard Nielsen för France & Daverkosen 1956.
Hans Olsens Roundette för Frem Röjle 1952.


Foto : Lauritz  


I Slottskogen

Tack för Slottskogen August!


A-K - Hej lilla påfågeln!
Theo - Hej lilla Pokemon! 


Dörrar till Grekland


Sirtolapuutarha

Maija Louekaris textil Hetkiä hänger ju i vårt badrum i form av ett duschdraperi och jag är inte mindre förtjust i hennes nya textil Sirtolapuutarha (Allotment), den blågröna varianten. Lite fler kuddar kanske...


Foto : Marimekko 


Hus som sticker ut - Monte Silo

I Woodland Utah finns det här siloliknande huset på 147 kvm. Det är Gigaplex Architects som ritat huset. Jag tycker idén är rätt kul även om jag känner mig tveksam till den omålade fasaden i detta fall. gissar att den bländar ganska bra. Även inredningen hade fått lite andra färgval om jag fått bestämma.
Foto : Gigaplex


Skiathos

Skiathos är en väldigt mycket mer turistig ö än Skopelos. Här kryllar det av barer, restauranger och turistaffärer. Men det finns också en gammal del av staden som är väldigt fin.

Och finfina fiskebåtar finns det också.


I hamnen fiskade barnen.


En lustig blomma som öppnade sig först sent på eftermiddagen. Hittade den hos Rubens Rabatter och den heter Underblomma Mirabilis Jalapa 


Turister i pastell.


Simtävling i hamnen. Här crawlar dom iväg ut till havs för att runda en ö längre ut.


Tre och en halv timme senare gick vi tillbaks till hamnen för att vänta på att dom skulle komma i mål.


Tillslut dök dom upp en efter en. Fast alla kom inte i mål innan det blivit mörkt.
 

Dom tre vinnarna.


I väntan på badbåten.


Halvön Bourtzi.


Skopelos

I Grekland skall det lukta hav, Stifado, pinje, tvätt på tork och solen skall skina mest varje dag. Det gjorde den tyvärr inte på oss, vi har haft åska och regn i överflöd, men behagligt varmt har det ändå varit hela tiden. Några dagar försvann då tre av fyra drabbades av kräksjuka, som tydligen härjat på ön de senaste veckorna.

P.g.a vädret när vi anlände så kunde inte båten lägga till i Skopelos stad utan vi fick hoppa av i Agnontas istället. Där blev vi uppplockade av Kostas som körde oss till stan och vårt hotell. För Christers och min del blev det ett rum med balkong som vätte mot en fruktträdgård full av apelsin, citron och granatäppelträd.

Vi hyrde bil en vecka och tog oss runt ön och tittade på det mesta som fanns att titta på och så badade vi några gånger också :-) 

Agios Ioannis sto Kastri är ju ett måste om man är på Skopelos. 113 trappsteg upp.
 

Vi åkte också till Klostret Evangelismou där det numera bara bodde en enda liten nunna. Dom hade varit tio nunnor tidigare beättade hon, men nu var hon ensam kvar på klostret.

Utsikt över staden från klostret.


Trädklättrande getter utanför klostret.


Strax ovanför Panormosstranden hittar man fullt med små miniklapperstensstränder. Just en sådan blev vår favorit. Klarare vatten får man man leta efter och vattentemperaturen landade på 24-25 grader.


Där nere mellan pinjeträden ligger den.En mysko frukt i vår fruktträdgård som man tydligen använde till marmelad. Luden som en persika och smaken påminde mest om en sur kålrot. Någon som vet vad det är?


Apelsin på gång.


Fina fiskebåtar fanns det gott om.
Staden vaknar.


Regn, usch!


I munkklostret Metamorphosis lös det en lampa i gråvädret.


Det är ju sådant här väder man vill ha varje dag.
Runt om på ön växte den här lilla blomman som liknade en minicyklamen. Bäst verkade den trivas i olivlundarna.
 

Byn Klima
Oliver
Här lektes det affär.
Vi tog också en båttur till Alonissos och den marina Nationalparken. Några munksälar såg vi aldrig, däremot delfiner.
  Alonissos
I nästa inlägg åker vi vidare till Skiathos


Mot Skopelos!

Imorgon tar vi planet till Skiathos och båten till Skopelos. Janne på Kalimera skriver följande om ön :

"Skopelos är en underbar ö som begåvats med fantastiska stränder och ett vatten grönare och klarare än någon annanstans i Grekland. Lägg därtill en av övärldens finaste och trivsammaste byar (Skopelos stad), en kolossalt vacker natur, fina vandringsleder, mysiga tavernor, ett rikt grekiskt vardagsliv, trevliga öbor och intressanta sevärdheter och du har det perfekta resmålet. Själv räknar jag Skopelos som en av Greklands fyra bästa öar tillsammans med Amorgos, Karpathos och Sifnos."

Om den är hälften så bra kommer vi nog trivas utmärkt. Vi ses om två veckor!


Foto : Greece-Holidays


Årets Blossa

Lite tidigt, jag vet. Men jag kan inte hålla mig. Hos Charlotta hittade jag nyheten att årets Blossa blir Clementin i  orange flaska. Finns att köpa från den 1 oktober.

Blossa + Top Light förra året.

Foto : Blossa

True Blood

Tror du vampyrer, romantik och skräck i Cajunmiljö skulle kunna vara något? Missa då inte True Blood som nyligen börjat sändas på SVT. Ett extra plus till superbegåvade Alexander Skarsgård som spelar den tusen år gamle svenska vampyren Eric (han kommer med flera svenska kommentarer i serien) och ytterligare var sitt plus till Anna Paquin (Sookie Stackhouse) och Stephen Moyer (vampyren Bill Compton) som blivit ett par även i verkliga livet. Vad tror ni, spelar moderna vampyrer Wii och sopsorterar? Se serien och så får ni se :-) 

Den otroligt coola vinjetten till serien :


Rex igen

Efter att ha testat en mängd olika texturer(hur roligt som helst) kom jag fram till att just den här gammaldags tapeten passar riktigt bra.


En närbild på sötnosen också.
 


Hus som sticker ut - Shibam

Staden Shibam i Jemen kallas ofta öknens Manhattan. Staden är 2000 år gammal, men de flesta husen som är tillverkade i lertegel är från 1500-talet. Shibam finns med på UNESCO:s världsarvslista sedan 1982. 


Foto : Flickr


Nytt från Fiona

 Flugger Färg lanserar nu tapetkollektionen Happy Nature från Fiona. Flugger beskriver kollektionen på följande sätt: - Dramatiska och nästan naiva naturmotiv med en skön humoristisk twist. 
Foto : Flugger  


Tisdagstema - Ätbart

Här vankas det ätbart. Inte alls glupsk!


Björkö och Hälsö

Det blev lite Deja Vu-känsla från Fotöturen när vi åkte till Björkö och Hälsö idag, varmt men halv storm. 

Ett upprört hav.


Här brukar vi bada på Björkö


På Hälsö fann vi lä.


Källö-Knippla
Det blåser så ögonen tåras och öronen flyger.


Måsarna hänger nästan still i vinden.


Hälsö


RSS 2.0