Kulturbåtsfestival

I helgen är det kulturbåtsfestival på Eriksberg. Spontpiren har fått ny klädsel och en märklig sak längst ut. Himlen var till en början blå men blev snabbt grå i blåsten och Flottans Män tog ton. Trevligt med folk och båtar på kajerna helt enkelt.
 
Foto : A-K Sten

I slutet av juli

Nu idag känns det som om höstrusket satt in ordentligt och det regnar i sidled. Så några bilder från en av julis sista dagar i solens sista strålar.
 
Foto : A-K Sten

Bröllop i Lindome kyrka

Ett urval Josefines och Alex bilder finns nu på AK Sten Photography.
 
Foto : AK Sten 

Bloggforum på Hotell Pigalle

I söndags reste jag över älven och ända till Södra Hamngatan för att delta i årets bloggforum på Hotell Pigalle. Ett nytt koncepthotell med la belle epoque i tankarna. Hissen pratade franska och det gick inte annat än att trivas på detta fantastiskt vackra hotell.
 
Vi började kvällen med en presentation av Washologi. Ett nytt miljövänlig tvättkoncept i urtjusiga flaskor. Jag fick med mig en liten flaska med linnevattnet Välbehag i en doft av mimosa. Linnevatten har jag köpt en gång för längesedan, men det här känns trevligare och dessutom svensktillverkat.  
 
Kvällen fortsatte i Hotell Pigalles restaurang Atelier men en massa goda små rätter och vin, närodlat och miljötänk så långt det gick. Musiken var bra, men kunde under middagen varit lite lägre så vi hade haft lite lättare att prata med varandra.
 
Ja...sedan minns jag inte mycket mer än att jag sjönk ner bland mina nio kuddar i min stora säng och sov som en stock.
 
 
Efter god frukost så bar det av till NK för att med presskort i handen gå runt på avdelningarna och plocka på oss det vi ville ha för att skapa en egen monter. Med fyra smaker och viljor kanske vår monter med badrumstema spretade lite, men roligt var det. 
 
Lunch bjöd Sjömagasinet på. Numera är det Ulf Wagner med Gustav Trädgårdh vid sin sida som regerar här. Jag har inte varit här sedan Mannerström lämnade över och de prisvärda luncherna försvann. Men fantastisk Torskrygg fick vi denna måndag och fint lunchsällskap av Peder Lamm. Peder följde med oss tillbaks till Hotell Pigalle och berättade fängslande om auktionsvärlden, en del om antikviteter och Göteborgs Auktionsverk i synnerhet. Både roligt och lättsamt. 
 
 
 
Till sist fick jag lära mig mer om vassa knivar när Global visade hur en skarp kniv ska se ut och kännas. Jag har nog aldrig slicat så tunna och fina tomatskivor. Tror det är dags att skicka knivarna här hemma på slipning..
 
Bloggträffen avslutades med ett besök på barnkliniken på Östra för att titta närmare på läkande rum och sinnenas rum. Jag hoppas få se något av detta på de andra bloggarna då jag inte kunde åka med på denna sista aktivitet. 
 
Tack Anna och Milk för ett lyckat arrengang igen!
 
och sist men inte minst. Det är enbart en slump att Peder Lamm delar diptyk men en uppstoppad räv ;-)
 
Foto : A- K Sten

Höst på balkongen

Jag tycker inte riktigt att det behövs några höstblommor på balkongen. Sommarblommorna är fortfarande gröna och fina och Miss Kim med sina fina höstfärger har fått flytta fram från sitt hörn. Det enda som behövs göras är att dela på myntan, så den inte kväver sig själv.
 
Foto : A-K Sten

Det fina vädret tar aldrig slut!

Femte september. Vindstilla, varmt och jag vill egentligen bara hoppa i Råda Sjön.
 
Foto : A-K Sten

Föreningsgatan i Malmö

Stilblandningen i den här trean i Malmö gör mig glad. Hela lägenheten hittar du här
 
 
 
 
 
Foto : Bolaget

Ordlös onsdag

 
 
Foto : Andy Prokh

RSS 2.0