Sagaform

Favoriter hos Sagaform är deras retroservis, synd bara att den inte innehåller klassiska kaffekoppar också. Glaskaraffen formad som en petflaska hade gärna fått flytta hem till mig om jag nu inte haft tillräckligt med glaskaraffer redan.

Foto : Sagaform  


Gratis Fotobok

Ikväll har jag gjort min första Fotobok hos Fuji. som just nu har en kampanj där man får göra en valfri fotobok med 24 sidor, även frakten är gratis. Du hittar kampanjkoden på deras sida och har till den 15 september på dig.

Jag valde att göra en bok om vår fantastiska dag i Narcissparadiset Fagerås i våras.

 

Fem liter socker

I halv storm på min kusin Camillas altan försökte jag med Camilla som tålmodig fotoassistent fota hennes nye lille sötnos. Bakgrunden fladdrade och levde vilket var väldigt spännande för en liten kattunge och hans päls ser nästan elektrisk ut men det är helt enkelt vindens fel. Väldigt roligt att få möjlighet att foto något annat djur som omväxling. Jag har lekt med lite olika strukturer, vilken av dessa föredrar ni?

Kräftor när dom är som bäst!

Om hjortron är Norrlands guld så är havskräftorna Västkustens. Hoppas nu bara äppelkladdkakan blev som den skulle också.

 

Hus som sticker ut - Ygne, Gotland

Sandell Sandberg har ritat detta hypermoderna sommarhus i Ygne på Gotland. Själv skulle jag kunna flytta in direkt.


Foto : Sandell Sanderg

Ekelundsgatans nya kläder

Jag såg bilder på denna installation hos Carina igår och var ju bara tvungen att fota detta själv. Älskar den här typen av konst.

"Den franska konstnären Kader Atia vill med installationen synliggöra hur en plats eller byggnad kan få en ny funktion. Han har tidigare arbetat med installationer där tex avätna kycklingben blir till smycken, där det vi skulle betrakta som skräp får en ny användning och ett nytt värde. Tvättstrecken på Magasinsgatan leker med tanken att människor tagit över en kontorsbyggnad och gjort om den till en privat sfär.

Inspirationen till konstverket kommer från Johannesburg där kontorshusen i centrala stan övergetts av företagen och där människor från kåkstäderna flyttat in med följden att stadsbilden helt förändrats.  Konstverket ställer en rad frågor: hur staden utvecklas, vem som har tillgång till dem och hur modernismen i sina kollektiva lösningar inte lämnat utrymme för det individuella perspektivet. Attia beskriver denna individens möjlighet att skapa nya användningar och värden som en avgörande mänsklig förmåga, där vi använder vår fria tanke och bjuder motstånd mot konsumtionskulturens likriktning."

Informationen kommer direkt från Göteborgs Kulturnät.
Botaniska Trädgården

För sjunde gången i år blev det ett besök på Botaniska som fortfarande blommar på. Ja augusti är ju inte slut. Ännu är det sommar!

Ljuvliga Höstanemoner 


Fortfarande dyker det upp dahlior jag inte sett i rabatten tidigare.


Perennträdgården
Örtagården

IKEA bästa/sämsta köpet

Alla handlar vi på IKEA, t.o.m Kungen. Därför skulle det vara kul att veta vilka köp som du gjort där som du är mest nöjd med och vilket köp du helst inte vill minnas.

För min del är mitt bästa köp Hella Jongerius vas PS Jonsberg. Av någon anledning gick jag länge och tvekade på den, men när den väl stod där hemma så har jag aldrig ångrat det köpet.

Mitt sämsta köp genom tiderna var det petrolfärgade kuddfodralet Felicia i 100% silke. Jättesnyggt men går endast att kemtvätta och nopprade sig nästan direkt utan någon form av tvätt. Finns konstigt nog kvar på IKEA, men inte i petrol.


Tisdagstema - Rolig

Jag har en del roliga bilder, men av någon anledning tror jag inte personerna som finns på bilderna skulle uppskatta att vara med här i samband med detta tema. Så det får bli en smårolig ananas från Mexico istället.


Svenska Hem

Så kom också Svenska Hems katalog. Jag bläddrade igenom den och hittade stolen Barcode för 1295:- , kul nyhet.


Foto : Svenska Hem

Stylingens effekter

Att inse vilka effekter homestyling har, det förstår vi nog alla som är intresserade av inredning. Jag vet t.ex. en person som hade väldigt svårt att få sålt sin lägenhet, han anlitade ett homestylingföretag och fick därefter sålt sin lägehet nästan omgående och med mer vinst än han räknat med trots att han lagt 10 000 kr extra på stylingen.

 Stadshem är en mäklarfirma i Göteborg som nischat sig mot äldre bostäder i stadsmiljö. Dom är otroligt duktiga på homestyling och låter ofta lite personlighet kika fram i allt det stylade.

Valda bilder från olika bostadsrätter i Göteborg som stylats och säljs av Stadshem.


Foto : Stadshem  

Mot Kössö!

Tänkte fresta plåga er med bilder från Göteborgs Södra Skärgård igen. Det är så många öar man bara åkt förbi och aldrig gått av på för att undersöka närmare. Ann och jag bestämde oss därför att göra en fotoutfykt till Kössö under söndagen. Kössö är en av sex bebodda öar i Göteborgs södra Skärgård och ca. 1 kv.km. till ytan. Här bor ungefär 100 åretruntboende och 200 personer ytterligare på sommaren.

Första stoppet med vår skärgårdsbåt Vesta var Asperö, men vi fortsatte vidare.
 Nästa ö var Kössö och här klev vi av mitt bland skottkärrorna. Om ni minns från inlägget tidigare i somras så är all motortrafik förbjuden på Kössö, endast skottkärror får rulla på vägarna.  
 

Man förstår ganska snart varför det endast är handrullade kärror som gäller.
Kungen av Kössö?


Nästan med en gång efter att vi klivit iland träffade vi av en slump på vår gamla arbetskamrat Margareta eller "KössöMaggan" som vi känner henne som. Hon bjöd hem oss på kaffe och bullar i sitt fina nästan 100-åriga hus och utsikten från kökssoffan var strålande.
Att ha en egen badbrygga på tomten är inte heller dumt.


Det blev Skärgårdsbåten Ylva som tog oss åter till Saltholmen där vi bytte till spårvagn på väg mot vår egen något större ö.
  


Äppelpaj

Ikväll åkte vi till Mamma och åt levergryta, något vi älskar alla tre och Mammas är bäst så klart. Jag bakade och tog med den här äpplepajen som var lite annorlunda med pepparkaksbotten.


En fin Front

Svenska designgruppen Front har designat förvaring åt både Italienska Skitsch och Italienska Porro.Foto : Skitsch och Porro

Vinnarna i Worldwide Photowalk

Nu är vinnarna i Worldwide Photowalk utsedda och Best in show blev Bossakorn Buenas foto "Can´t stop smiling" fotat i Amphawa Thailand. Av de tio hederspristagarna har jag valt ut två favoriter, Jeroen Idemas foto från ett avskalat trapphus i Amsterdam och Marcelo Londoño Alvarez foto från stranden i Rio De Janiero. Alla vinnarfoton finns att se här.   

Det är ändå ganska fantastiskt att alla dessa 32.600 personer gått ut med sina kameror efter en förutbestämd rutt och tid och hittat så mycket intressant att fota och lyckats så bra.

"Can´t stop smiling"

Bättre än glass!

Bättre än glass! Finns det? ;-)

Denna fina award fick jag av Inne och Ute-tjejerna igår. Man tackar ödmjukast.Jag väljer att skicka den vidare till följande tre bloggar:

Hundtjejen Mia med bloggen Leiamia och ytterligare en hundtjej Hanna med bloggen Hannanonien. Och sist men inte minst mannen med de gröna fingrarna och bloggen Rubens rabatter. Jag trivs hos er!

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/5947/nancy-and-i?claim=7hy2dp6zdk5">Följ min blogg med bloglovin</a>


Hus som sticker ut - Ordos

I Ordos, inre Mongoliet händer det spännande saker. Industrimagnaten Cai Jang har bjudit in 100 arkitektkontor världen över att rita varsin villa. Projektet leds av konstnären och arkitekten Ai Wei Wei och hans Fake Design. Ordos 100 är en del av den nybyggda staden Kangba Shi i Ordos. Villorna började byggas i maj och väntas stå klara i slutet av året. Tham & Widegård Hansson representerar Sverige.  

Eftersom inget ännu är klart blir det modellbilder jag visar från några av husen.

Hus nummer 7 MOS ArchitectsHus nummer 11 NL Architects

Hus nummer 12 RSVP

Hus nummer 14 Encore Heureux + G StudioHus nummer 27 Multiplicities

Hus nummer 44 Mass Studies
Fotö

Sommarens sista varma dag sas det, men att det skulle blåsa så infernaliskt hade vi visst missat när vi bestämde oss för att ta en liten tur ut till Fotö. Badet skippade vi och nöjde oss istället med kaffe och bulle på en klippa.

Vilket läge!


Inget bad för oss.


Inte för Nancy heller (som vanligt)Coop goes Stig Lindberg

Coop firar sitt 110-årsjubileum med att ta fram muggar, servetter och kökshanddukar med Stig Lindbergs mönster Fallande löv. Finns i butik fr.o.m v 36.

 • Kaffemugg, 2-pack 39:90 (medlemmar) 59,90 (icke medlemmar)
 • Kökshandduk 19:90 (medlemmar) 29.90 (icke medlemmar)
 • Servetter 19:90 (medlemmar) 24,90 (icke medlemmar)


 • Foto : Coop

  Tisdagstema - Stilla

  Stilla vatten.


  Mio Hösten 2009

  Knappt har vi bläddrat igenom den nya IKEA-katalogen så är det dags för Mios också. Bläddra direkt på nätet här.


  Foto : Mio


  Élitis Limitee och Visa

  Élitis draperade blommor ur XXL kollectionen höll länge på att hamna på våra väggar, men vi hittade aldrig en färg som passade oss helt.

  Här kommer ett gäng tapeter ur deras två senaste kollektioner Limitee och Visa.

  Visa "Fast" i tre färger.


  Visa "Arty" i fyra färger.


  Limitee "Serpentine" i sju färger.


  Visa "Loft" i tre färger.
    
  Foto : Élite


  ECO Artist

  Nytt från ECO Wallpaper.


  Foto : Eco Wallpaper

  Tofta i augusti

  Vi gick på björnbärsjakt ute på Tofta, men skörden blev knapp. Det räckte bara till att stoppa i munnen direkt. Inte för att det var lite björnbär utanför det mesta av det mogna redan var skördade. Men vi fick iallafall en blåsig promenad och det är inte fy skam det heller.

  Korna längst ut på strandängen.


  En skyddande vik  Fibes på Götaplatsen

  Darins uppträdande på Götaplatsen kl 22 blev inställt, men Göteborgshimlen grät inte en tår över det, utan istället fick vi förmånen att se och höra Fibes oh Fibes uppträda. Deras nya album 1987 släpps 2 september.

   
  Foto: Universal Music

  Flickan

  Efter en välbehövlig fika vandrade vi upp mot Biografen Roy där filmen Flickan skulle förhandsvisas. Det var meningen att Regissören Fredrik Edfeldt skulle dyka upp och berätta lite om filmen, men han fastnade på vägen då ett tåg som skulle komma aldrig dök upp.

  Flickan handlar om en 10-årig flicka som blir lämnad ensam med sin faster när resten av familjen reser till Afrika på ett biståndsprojekt. Fastern försvinner iväg på ett eget kärleksäventyr och lämnar flickan ensam hemma i sommarsverige 1981. Här har attributmakarna fått jobba hårt, filmen är en nostalgitripp utan dess like.

   Filmen fick två hedersomnämnande vid Berlin Film Festival Festival 2009 och CIFEJ-priset vid Kristiansand International Children's Film Festival 2009. Den har svensk premiär den 4 september.


  Planket

  Lördagen började med den spännande fotutställningen Planket där 200 fotografer får möjlighet att på var sin meter  ställa ut sin fotokonst. Allt från amatörer till Proffs deltar. Läs Anns inlägg om Planket här.  Mera utomhusbio.

  Tycker mig minnas att jag nyss nämnde i en kommentar att jag inte gick så ofta på bio nu förtiden... Men tre biofilmer på tre dagar, det hör verkligen till ovanligheten. Igår kväll gjorde vi iallafall inte om misstaget att tillbringa kvällen på en träbänk, utan spaghettistolarna åkte med in till stan. Ann som såg filmen med mig tyckte vi kunde haft sovsäckar också, vilket inte var en helt dum idé, något kyligt trots två filtar var det.

  Kvällens utomhusbio på Kronhusgården var Adrienne Shellys charmiga och söta komedi Waitress om vänskap, moderskap och att få sitt livs andra chans. Adrienne Shellys spelar själv en roll i filmen. Tyvärr kommer vi inte få se fler filmer av henne, hon mördades innan filmen hade premiär.

   

  Hus som sticker ut - Dragspelshuset

  Det går väl knappast att blogga om hus som sticker ut och inte nämna Dragspelshuset i sammanhanget. Martje Lammers och Boris Zeisser köpte en tomt i Värmland där Kopparbäcken mynnar ut i sjön Övre Gla. Dom fick bygga, men endast 30 kvm. Det löste dom genom att rita och bygga ett utdragbart hus som mest ser ut som en skogssnigel i jätteformat.
  Foto : dragspelshuset.com

  Sideways

  Alexander Paynes Sideways, en film med fem år på nacken som jag velat se länge och igår blev det tillslut av på hårda träbänkar i kylig agustikväll på Kronhusgårdens utomhusbio. Där bjuds det på gratisbio varje kväll under hela Kulturkalaset som pågår just nu.

  Paul Giamitti som Miles och Thomas Haden Church som Jack ger sig av på en veckolång kompisresa till Kaliforniens vindistrikt inför Jacks kommande bröllop. Filmens hyllning av Pinot-druvan och dess sågning av Merlot-druvan gav kraftigt utslag i verkliga livet. Det bjuds på underbar tragikkomik, helt i min smak och Paul Giamatti är helt lysande! Om ni inte redan sett den så se den genast, det är en order! 

   

  På andra sidan

  Idag bjöd Mamma Lena och mig på lunch på Sjömagasinet. Lyxigt värre! Vi åt alla tre Torskköttbullar med Sandefjordsås, rårörda lingon, och gräslök- och potatisspuré, hur gott som helst och som uteätarna i GP skriver i sin senaste recension " Ett mattempel tillägnat havet"

  På väg in med Älvsnabben mot Klippan.


  Båtarna vid Ångbåtsbryggan.


  Sjömagasinet.
     St:a Birgittas Kapell. En av de mest populära bröllopskyrkerna i Göteborg, ligger alldeles brevid. 


  Här fejas det.


  Stor och liten.


  Vår fina Götheborg är hemma igen.

  Flashbacks of a Fool

  Tittade på Flashbacks of a Fool igår. Daniel Craig är väl ingen direkt favorit och manuset lämnade en del övrigt att önska, men fotot och scenografin gör den helt klart värd att se.


  Perseiderna

  Inatt skall man kunna se perseiderna i nordöst. Men här i Göteborg molnar det på, så för vår del blir det inget med det. Annars hade det ju varit spännande att se om man lyckats fånga ett fall på bild.


  In the Air

  Air är ett nytt läckert soffbord hos EM Möbler.  Det går att få i massiv ek eller i svartbetsad ekfanér som jag föredrar i det här fallet. Är 100 cm i diameter och kostar 4995:- 

   
  Foto : EM Möbler


  Favoriter på Designtorget just nu

  Camilla Engdahls söta keramikkrukor och 3D-taxkortet


    Foto : Designtorget 

  Tisdagstema - Dekoration

  Lyktstolpsdekoration på Eriksberg. E 92 = Eriksberg år 1992.

   


  Fina flickor

  Jag har väntat så på att det ska komma ett tisdagstema som passar detta foto, men då det aldrig dyker upp så visar jag det ändå :-) 

  Fotot har några år på nacken och jag tog det på Amandas fyraårs-kalas med min gamla kamera. Elin i fina scarfen är Torbens Mamma från Köpenhamn. När hon var ung reste hon på Vespa till Italien. Hon är duktig i gymnastik och kan fortfarande gå ner i spagat trots sin 81 år. Maj-Britt i rosa är min Mormors idag 87-åriga syster och den enda av de nio syskonen som vi har kvar i livet. Hon berättade för mig i helgen att när hon var ung paddlade hon kanot ut till Brännö för att dansa. När jag och Mamma inte minns något brukar vi alltid säga att vi ringer Maj-Britt, hon vet. Och det gör hon också för Maj-Britt har bättre minne än alla oss andra. Jag tycker dom är så fina på det här kortet och ville bara visa er.    


  Powerbåt vs leksaksbåt

  Vi har haft Amanda och Theo hos oss hela dagen och tänkte att vi skulle åka ner till Frihamnen och titta lite på Powerbåtarna nu när dom är här i samband med Havets Grand Prix. Det visade sig att inträdet för vuxna var 175:- och för barn 105:- så vi hoppade det och lekte med vår leksaksbåt i plaskdammen i Sannegårdshamnen istället.  Nancy mötte en "kompis"... 


  ...som tog sig en simtur i dammen.


  En och annan powerbåt mullrade förbi på avstånd.
   

  och vissa flaggade för fullt.

  Hus som sticker ut

  Nu drar jag igång mitt nya fredagstema "Hus som sticker ut". Här kommer jag visa vackra, speciella, konstiga och kanske t.o.m fula hus. Först ut blir det här fantastiska huset i Victoria, Australien som bokstavligen sticker ut.
  Foto : J Gollings

  Botaniska Trädgården

  Precis hemkommen från en kvällstur på Botaniska. Det märks att vi börjar närma oss hösten nu, även om det fortfarande blommar rikligt.

  En lite speciell Dahlia som jag inte sett tidigare.
  Gott om blommande fjäriljsbuskar med tillhörande fjärilar.
  Att njuta i Botaniska är inte svårt.
     


  Från balkongen

  Ringblommor och mynta från balkongen.


  Våra soffor - en evighetsföljetong

  Våra soffor som vi köpte när vi flyttade in i lägenheten för snart ett år sedan ser ut att bli en utdragen affär. Det började med att det blev stora mörka fläckar på tyget där man satt, det uppstod redan efter ett par dagar. Efter ihärdiga påstötningar fick vi nytt tyg av samma fabrikat till dynorna i vintras och dom betedde sig exakt likadant. Leverantören har bl.a fällt följande intelligenta kommentar - "Ni har suttit för mycket i sofforna". Så tänk på det när ni köper soffor, fråga först om dom är till för att sitta i! :-D

   För en vecka sedan fick vi äntligen nya stommar och nytt tyg av annat fabrikat till dynorna och igår upptäckte jag att det var hål på tyget på en av stommarnas hörn. Man vet ju inte om man ska skratta eller gråta igentligen. Christer var inne på butiken idag och vi kan nu konstatera att vi så här efter nästan ett år är inne på vår tredje reklamationsansvarige. Hmm .. funderar på om det är vi som tröttar ut dem.

      

  Så här blev iallafall det nya tyget, lite grövre och spräckligare. Förutom hålet så är vi väldigt nöjda.

  Tisdagstema - Upp och ner

  På Liseberg åker man både upp och ner. Hoppas vädret bättrar på sig så vi hinner gå dit någon gång mer denna sommar.

  RSS 2.0