Iris och Ingrid

Kika in på AK Sten Photography och se bilderna från Iris och Ingrids fotosession förra helgen. 
 
Foto : A-K Sten

Bus eller godis!

The scariest kids in the hood!Foto : Anna-Karin Sten

Scott Kelbys World Wide Photowalk 2011

Jaha så missade man Scott Kelbys årliga fotorunda för tredje året i rad. Göteborgsgruppen, en av 1116 grupper världen över gick en tidig morgonfotorunda i hamnen och avslutade med frukost på Brogyllen, visst lät det trevligt? Och det blev Sven Andersson som fick representera Göteborg med sin vackra bild på Barken Viking i dimman, den kan du se här.

Att det var Philippinerna som kammade hem första priset i år gjorde mig inte direkt förvånad. Dom har tidigare år haft väldigt hög kvalitet på sina bilder. Just i år var det  Jaime Cesar Tibe från Surigao City, Caraga Philippines som tog den vinnande bilden i konkurrens med 27924 andra fotografer. Alla vinnande bilder finns här.


Foto : Jaime Cesar Tibe

Ulrika och Sami

Nu finns det bilder från Ulrika och Samis septemberbröllop på AK Sten Photography


Foto : Anna-Karin Sten

Hey stranger number four!

Jodå jag frågade...fast först efteråt, ibland blir det bättre så. 

Foto : Anna-Karin Sten


Yellow me

Gult en av mina favoritfärger sedan något år tillbaks, men faktum är att mitt första rum jag hade i radhuset jag växte upp i hade gula tapeter och jag minns dem så tydligt än idag. Så kanske har jag alltid smyggillat gult lite. 
Foto : 1 : Per Ranung, 2 : Trine Thorsen, 3 : Marjon Hogervoorst, 4 : Livet Hemma, 5 : Koloni Stockholm, 6,7,10 : Hotze Eisma, 8 : Alvhem, 9 : Sköna Hem 

11 kvm frihet

DN har en intressant artikel om Ingrid som beskriver friheten och enkelheten med att bo i en lägenhet på endast 11 kvm.  Själv bor jag på 90 kvm och har just nu fem soffor samt två förråd fulla med prylar (puh) och då tycker jag ändå att jag tänker både en och två gånger innan jag köper något till hemmet. Vad säger ni, skulle ni kunna leva på en såpass liten yta och trivas med det? 
Foto : Fredrik Funck för DN

Önskar er alla en fortsatt trevlig helg med finaste låten just nu.


2012

Dags att se över kalenderbehovet inför 2012. Jollygoodfellow har precis släppt sin urbnCal 2012 på Signerat. I år är det siffror från Helsingfors, World Design Capital 2012 som gäller.


Foto : Jollygoodfellow

Det hållbara och långsiktiga

I dag slår jag ett extra slag för det hållbara och långsiktiga köpet med dessa två ursnygga nattduksbord som auktioneras ut på Lauritz kl. 20:45 idag.

Klubbades för 1036 kr.


Foto : Laurtiz

Ruins of Detroit

Detroit den amerikanska industrins huvudstad och en gång i tiden den fjärde största staden i USA. Amerikanska folkräkningsinstitutet vissar dock på att Detroits befolkning minskade med 25 procent under det senaste decenniet, från 951.270 år 2000 till 713.777  år 2010, och med hela 60 procent sedan 1950, då amerikanska bilar styrde världen och Detroit hade 1.85 miljoner människor. 

Flykten från Detroit under åren mellan 2000 och 2010 är större än de 140.000 människor som flydde New Orleans efter orkanen Katrina 2005. "City of the future" är numera "ghost town Detroit"

Yves Marchand and Romain Meffre's  hardokumnterat detroits förfall i boken Ruins of Detroit.Utsikt över Woodward Avenue från The Broderick Tower

United Artists Theater

Ballroom, American Hotel

Luben Apartments

St Christopher House, ex-Public Library

Ballroom, Lee Plaza Hotel

Highland Park Police Station

Foto : Yves Marchand and Romain Meffre's  


White living
Foto : Light Locations, Sköna hem, Thomas Herbrich, Hotze Eisma, Ditte Isager, Anna Kern, Interiörguiden, Carlsson Interiör, Mikkel Adsböl, Louis le Maire ,Simone de Geus

Grattis Nancy!

Finaste lilla Nancy i dag fyller du hela 10 år och har nu levt halva ditt liv här hos oss i Sverige. Att du fyller jämnt kommer vi självklart att fira lite extra och jag ska tänka ut något riktigt gott åt dig.


Foto : Anna-Karin Sten


Ditte för Bolia

Det var inte längesedan jag bloggade om Chicago från Bolia, men jag kan inte låta bli att visa lite mer bilder från deras senaste katalog som jag tycker blivit ovanligt lyckad i år. Och det är ju inte konstigt alls när det är Ditte Isager som fotat.

  


Foto : Ditte Isager


Mazzy StarMera underbart grönt

Mera underbart grönt via Elle Interiör. Stylat av Tina Hellberg och fotat av Idha Lindhag.


Foto : Idha Lindhag

Gorgeous Green
Foto : 3: Bruce Bolander 4: Sarah Kaye 5 : Skanska  6, 7 : Magnus Selander 8 : Sköna Hem 

RSS 2.0