Åren som gick

Sitter här och funderar på lämpligaste plats för fotografering av GP-fyrverkeriet imorgon. Blir i så fall fjärde året som jag försöker mig på att föreviga det. Tänker samtidigt på att just idag är det 6 år sedan jag startade den här bloggen och så otroligt mycket som hänt under denna tid.
 
Dagen till ära får det bli en tre år gammal bild på min stad. Grattis Nancy and I på 6-årsdagen! Inte trodde jag en gång att du skulle överleva så här länge.
 
Foto : A-K Sten 

Fotoåret 2013

En summering av mitt fotoår 2013 hittar ni på AK Sten Photography. Nu ser jag fram emot ett spännande fotoår 2014.
 
Foto : A-K Sten

God Fortsättning

Jag önskar er god fortsättning med min vackra La Paz amaryllis som blommar för fullt.
 
Foto : A-K Sten

Året som gick

Traditionsenligt tänkte jag summera bildåret som gått. Här är 2013 och mina favoritfotografering när det gäller privata bilder.

 

Jag har haft lite småotur när det gäller fullmånen i år. I slutet av mars var jag på jakt efter den nere vid Lundby Strand utan resultat, men det blev en rätt trevlig fotning ändå. Läs hela inlägget och se alla bilderna här.

 

I början av maj hälsade jag på Munne och barnen bland vitsippor och blåsippor på Sillvik.  Hela inlägget finns här.

 

Ett par dagar senare mötte Jonas och jag Våren i Botaniska. Hela inlägget här.

 

28 maj fyllde Myra ett år.

 

På sommarens första dag  åkte jag till Vinga som bjöd på strålande sommarväder. På väg hem mötte ett åskväder utan dess like upp i hamnen. Hela inlägget finns här.

 

I början av juni hade Jonas, Tony och jag en helt fantastisk fotoeftermiddag på Hönö. Hela inlägget finns här.

 

Jag fotade också Amanda och Myra en kväll i juni.

 

I slutet av juni var det dags för att ta upp jakten efter månen igen. Den här gången var det supermåne och Jonas, Tony och jag häckade på ett berg på Saltholmen. Massa moln, ingen måne, men en rätt kul kväll som ändå resulterade i denna bild.

 

I början av Augusti gjorde Thomas och jag en spännande resa till Lyr där vi svettades för att ta oss fram under kostängsel och över berg. Se hela inlägget här.

 

I slutet av augusti försökte sig Myra på ett väldigt försiktigt bad här på Eriksberg. Hela inlägget finns här.

 

På höstens första dag var jag egentligen på jakt efter en fotoplats jag hade i bakhuvudet, men jag gav upp och fotade denna bild istället.

 

I slutet av september åkte jag tillsammans med Sara till Lysekil och hade en bra dag. Hela inlägget finns här.

 

Så många år jag velat gå med på en av Scott Kelbys photowalks men det har alltid kommit något annat emellan. I år kom jag äntligen iväg. Se bilderna från walken här och här.

 

I november åkte Tony och jag till Kvarnfallet i Mölndal. Jag har fotat där flera gånger förut, men det är ett fantastiskt ställe att få föreviga så det var säkert inte sista gången heller. Hela inlägget finns här.

 

I slutet av november Gjorde Tony och jag en snabbtur till Fiskebäck och fotade mer after sunset än under sunset. Väldigt mörkt var det iallafall. Hela inlägget finns här.

 

Och en av årets sista kvällsfotograferingar gjorde jag med Tony på och vid Älvsborgsbron samt vid Röda Sten i 10 minusgrader. Hela inlägget finns här.

Foto : AK Sten


Jul hos Alberts i Trollhättan

Jul hos Alberts innebar mer folk än  2012 års vita jul på Villa Sjötorp förra året, men minst lika god mat. Vi hade bl.a runt 20 sillsorter att välja på och det var det inte svårt alls för en sillälskare som mig att hitta ett gäng favoriter. Fast jag får erkänna att jag saknade Mammas stekta inlagda strömming. Dock tröstade jag mig med en rad helt amazing desserter som Cremé Brulee, äpplekaka med vaniljkräm, färskost smaksatt med kardemumma och cheesecake. Låter kanske inte så märkvärdigt, men det här var enligt mina smaklökar toppklass, i stil med något dom hade kunnat åstadkomma på Olof Viktors. Så vi blev mätta denna julen med, fast vi hade gärna hoppat allt regnande både på julafton och juldagen.
 
 
A room with a view, juldagsmorgon.
 
När slussarna är stängda.
 
Den nu över ett sekel gamla kranen vid Olidans vattenkraftsation.
Foto : A- K Sten 

God Jul till er alla!

Foto : A-K Sten

Glöggis hos Munne

Fredagkväll med glögg och julmat hos Munne. Mycket folk, god mat och snälla barn :-)
 
Foto : A-K Sten

Årets glögg

Vi provar apelsin och chokladglögg här hemma i år. Inte så dum alls. Men min favorit är fortfarande den bäriga och inte så jättesöta Grythyttans skogsglögg. Det brukar jag dock vara rätt ensam om att tycka ;-)
 
Foto : A-K Sten
 
 

I Paris

Kokboksförfattarens Trish Deseines fantastiska lägenhet i Paris
 
Foto : Morten Holtum

Oktoberkväll

Något sent publicerade, men ändå..
 
Foto : A-K Sten

The living cube

Jag har en förkärlek för smarta lösningar för små utrymmen. Till Koenneker har designat The living cube just för ett sådant utrymme. Smart och kul idé tycker jag.
 
Foto : Rob Lewis 

Organisk advent

En organisk advent kallar Bo Bedre detta bildreportage, ja det är väl som här hemma ungefär. Inte mycket pynt, mest växter och ljus.
 
Foto : Kira Brandt
 

Juligaste baket hittills i år.

Till marsipandagen fikade vi med skinkvörtmackor och pepparkaksmuffins med minipeppargubbar på. Theo tyckte toppingen var godast.
 
Foto: A-K Sten

Ordlös onsdag

 
 
 
 
Foto : Caras Ionut

Lite julinspiraition via Petra Bindel

Från -10 igår kväll till regn och slask i dag. Här blir det snabba turer ut och mys inne för Myra och mig. Vi piggar upp oss med lite julinspiration istället.
 
Foto : Petra Bindel

Marsipanfigurstillverkning med tungan rätt i mun.

I år råddade barnen och jag ensamma hem årets marsipanfigurer, allt från renar till hundar tillverkades. Myra tyckte att lugna storasystrar är lite mysigare än lillebrorsor som är lite mer ;-)
 
Foto : A-K Sten

Man on fire

Idag är en riktig Edward Sharp-dag.  
 

Hus som sticker ut - Cliff House

 Kanadensiska MacKay-Lyons Sweetapple Architects har jag visat hus från tidigare. Helt enkelt för att dom gör mängder av snygga och coola hus. Cliff House  hittar man på atlantkusten i Nova Scotia och ja här skulle jag trivas utmärkt.
 
 Foto : Greg Richardson

Vinterbesök i Vättlefjäll

Varje vinter försöker jag åka tillbaks till min gamla hemskog för lite mossa och promenad och i går var det dags igen. Strålande väder och både Kroksjön och Trollsjön blänkte i solen.
 
Foto : A-K Sten 

Myra i storskogen

Foto : A-K Sten

Ordlös onsdag

Foto : Joel Robinson

Lunchtime atop a Skyscraper

I fredags sände K-special i svt en dokumentär om det berömda fotot Lunchtime atop a Skyscraper. Den var väldigt intressant och jag vill varmt rekommendera den. Du hittar den här fram till den 29/12. 
 

Södra skärgården om vintern

Det är inte ofta jag åker ut i Södra skärgården på vintern men nu under lördagen blev det en liten tur med Donsö som slutstation. Där pågick en liten lokal julmarknad och i hamnbutiken bjöd Viktors matte på gott fika.
 
Foto : A-K Sten

RSS 2.0