Söndag i Slottskogen

Vädret kunde inte riktigt bestämma sig så det blev bakluckeloppis, fika och lite bus med Munne, Nike och Dante i Slottskogen.Visst är det gamla Polishuset från 1905 gulligt? Bemannat ända fram till 1950, men sedan 80-talet i Göteborgspolisens pensionärsförenings vård.  Foto : Anna-Karin Sten

Sjöbergen

Hittade det här gamla inlägget från 7 juli som jag av någon anledning glömt att publicera. Men det är aktuellare än någonsin nu när Christer och jag turats om att köa från i går eftermiddag tills i morse för en lott i södra föreningen.

Sjöbergen är en rätt okänd oas väster om Älvsborgsbron på fastlandssidan, jag var där först häromdagen och då har jag ändå levit i den här staden i 43 år. Vi köar för jordlott både på Lindholmen och i Byabacken men det är långa köer och inte så lätt att få tillgång till den där lilla jordplätten, kanske kan det bli något i Sjöbergen nästa år istället? Förmodligen inte så lätt där heller.

Sjöbergen hyser inte bara odlingslotter utan här hålls även djur såsom kaniner, marsvin, höns, duvor och bin. Kravet för att ha hus/skjul/stuga är att man håller djur. Det är lite svårt att beskriva Sjöbergen och atmosfären där, jag skulle rekommendera ett besök för att uppleva det själv. 
Foto : Anna-Karin Sten

10 juli

Tionde juli cyklade Amanda och jag jättefort bort till dammen vid hotellet för att fånga den rosa himmeln även där. Men vi hann aldrig, när vi kom fram var det rosa borta. Nu är sommaren snart över och det känns lite vemodigt när semestrar är slut och skolor börjar. Kanske mest för att Christer och jag inte lyckats ha någon riktig semester i år pga av hans rygg som inte mäktat med några resor eller aktiviteter.  Nu håller vi tummarna för att det löser sig med ryggen och att september blir en fin månad full av indiansommar.


Foto : Anna-Karin Sten

Göteborgs Kulturkalas

Det finns hur mycket som helst att uppleva under Kulturkalaset men man hinner långt ifrån med allt. Som tidigare år blev det främst film, Upmarket och Planket för Anns och min del.

På Upmarket blev vi väldigt förtjusta i ullkjolarna från MOD. En snyggare och smartare variation på den gamla hederliga mammelucken.
Planket är alltid lika kul och här träffade vi både gamla och nya bekanta.


Bl.a träffade vi Börje, ordförande i fotoföreningen Nyans som berättade om sina bilder från sommarens tågluffning. Inte många som ger sig ut en månad i Europa via tåg med ryggsäck och käpp.
 

Mot Avenyn och bio Roy


Kön var lång men humöret gott.


Förutom en samling av arkivfilmer från Göteborg såg vi dessa filmer i veckan. Den film som överraskade mest var Woody Allens Midnight in Paris. Dels för att jag inte är ett fan av Woody och dessutom har aldrig Paris varit "min" stad trots att jag varit där tre gånger. Men nu vete sjutton om jag inte blev lite sugen på att åka dit igen :-)
Midnight in Paris har Sverigepremiär 2 september.

Submarine. Svensk premiär 26 augusti.Midnight in Paris. Svensk premiär 2 september.Jane Eyre. Svensk premiär 16 september.


Crazy Stupid Love. Svensk premiär 23 september.
  

Jag vill till Malmö

Japp det vill jag! För just nu finns det en superfin soffa hemma hos Christers Morbror Lars-Åke som jag ska hämta snarast möjligt. Det är en lite lättare soffa som jag ska använda vid fotograferingar som hittades på Blocket i fredags och snälla Lars-Åke som bor med familjen i Malmö hämtade den åt mig. När vi ändå är inne på Malmö så finns den här fina lägenheten via Bolaget till salu där just nu.
Foto : Bolaget 

Siken på Spiken

När vi gjorde vår lilla Västgötatur under semestern så avslutade vi med rökt sik i vackra Spikens Fiskeläge och passade på att titta in i By Ylvas lilla butik som finns där. Måste säga att mattorna var riktigt snygga och bilderna på hemsidan gör dem inte alls rättvisa. Skulle lätt kunnat köpt med mig en Bambu & Salix om jag bara vetat vad jag skulle placerat den. Tjejen som skötte butiken var både söt, glad och trevlig dessutom.

Foto : Anna-Karin Sten

Botaniska i augusti

I natt var jag helt säker på att det var någon av grannarna som partade loss, men värst vad dom snöat in på Prince tänkte jag. Så kom Christer hem från kvällspromenaden med Nancy och sa; näe du, det kommer från andra sidan, alltså Way out West i Slottskogen. Så Prince I´m sorry vi var lite trötta så vi stängde balkongdörren och somnade. Det har varit lite halvstiltje här på bloggen mest hela sommaren som ni kanske märkt och framför allt inredningsbiten har fått stå tillbaks. Anledningen till detta är att jag filat på ett nytt litet projekt som jag lovar presentera inom kort. Så misströsta ej över uteblivna kommentarer, jag har koll på er alla och lovar bättra mig snart.

I dag åkte Mamma, Amanda, Leif och jag en tur till "min" trädgård som Theo och Amanda säger. Well, det kan väl nästan tyckas så med tanke på hur ofta jag hänger där, men jag delar den med glädje med några 100 000 personer till. Men ni som vill klättra i träden åk till Slottskogen istället, detta är trots allt en botanisk trädgård.Ormen i paradiset?Foto : Anna-Karin Sten

Finare än snus

I vintras när Ann och jag var över vid Röda Sten och kvällsfotograferade träffade vi på en trevlig kille i samma ärende. Vi uppmärksammade att han förvarade sina objektiv i strumpor. Hmm.. smart idé tänkte Ann och virkade mig dessa jättefina objektivfodral i min favvofärg. Tusen tack snälla Ann, jag uppskattar och använder dem redan.

Foto : Anna-Karin Sten

In the wood

Jag vågade inte ta med dem till min vanliga badplats i Kroksjön för där är det lite i djupaste laget, så den här gången blev det Trollsjön. Scouterna hade byggt en ny fin brygga som vi lånade. Tror barnen gillade det där med skogen och dess frihetskänsla. Nästa gång får vi väl ta med både tält, sovsäckar och korv.

Foto : Anna-Karin Sten


RSS 2.0