Glowessence

Ljus med budsak, visst är det vackert. Min rosaälskande kompis Camilla får hålla sig till den rosa "La vie en rose" själv lutar jag åt den orangea " Light my fire"  För övrigt finns "Diamonds are for ever" i svart och "Love" i rosa. Glowessence finns att köpa på Inne Online.  


image273

Produktfoto : Inne Online

Tisdagstema - Fyrkantig

Jag fortsätter med konst på Eriksbergkajen och idag är det Pål Svenssons Kub från 1993 som får representera tisdagstemats fyrkant. Dom är som träpållarna från förra veckan fyra till antalet och hette från början Puck, Tub, Boj och Kub, men så blev Puck påkörd av snöröjningen vilket gav bestående skador så Pål gjorde om Puck och numera kallas Puck  -Sagan om ringen.   image272  

Kruka i min smak

Här hemma är det Hoyor och Suckelenter som lever i fönstren. En av anledningarna är att jag är så otroligt dålig på att vattna. Det sker ungefär en gång i månaden och det tycks mina växter vara nöjda med som tur är.

Om jag därför skulle komma på idén att odla kryddor inne så skulle det nog behöva till något sådant som den här smarta krukan från Eva Solo. Finns hos Miss Home.

image271 

Produktfoto : Miss Home

Inför Eurovison Song Contest

Det är illa! Nuförtiden tittar jag så lite på TV så jag t.o.m missade första halvan av ett av mina absoluta  favoritprogram : Inför Eurovision Song Contest, det är nästan roligare än själva tävlingen :-D och i år slapp vi Charlotte i panelen, tack för det! Men var var höll Eiríkur hus?

Årets glädjepiller : Danmark, Simon Mathew med "All night long"    
Det här är min favorit i år.

Årets uppryckning : England, Andy Abraham med "Even if"

Årets kalkon : Estland, Kreisiraadio med "Leto svet"
Men..vad sjunger människan? Lätt och svett? Något för Friskis och Svettis kanske? 

Lyssna på årets alla bidrag.

Jag passar på att blicka tillbaks på två favoriter från förra året.
Ungerns Unsubstansial Blues och Belgiens Love Power (som tyvärr aldrig gick till final)


 Hovrätten

Imorgon måndag bär det till Hovrätten. Det är en av dom dömda som valt att överklaga.
Tyvärr är min advokat i Kina så jag har fått en ny. Inget fel på honom förmodligen men det hade känts bra att få behålla den gamle som var insatt i målet. Hur som helst ni kan väl vara gulliga och hålla tummarna för mig, att allt går bra imorgon.

Hur gick det idag då?

Jotack efter en sömnlös natt för min del så visade det sig att kvinnan nu erkänner brottet och att hon vill omförhandla sitt 2-åriga fängelsestraff till skyddstillsyn med kontraktsvård och hon och hennes advokat bestrider inte kränkningsersättningen hon är dömd till. Åklagaren gick med på detta, så med andra ord så behövde inte Hovrätten höra min historia igen och allt var över på fem minuter för min del.       

När det gäller mannen så avtjänar han just nu sitt 2 1/2 år långa fängelsestraff på en låst anstalt.


image270

Nostalgiutmaning.

Sara vill fara har utmanat alla som vill att visa en nostalgibild på sig själv. Så här mina vänner kommer ett foto på min söta och fina Mamma och hennes tjocka lilla bebis, som är jag :-)


image269

Flätad fredag.

För ganska många år sedan köpte jag den här flätade korgen på IKEA. Det bästa med den är att det precis går ner en 3-liters glassförpackning i den. Helt enkelt perfekt att förvara tvättmedel i.


image267


Rutig torsdag.

Ipren, Panodil, isglass och Bisolvon är just nu min melodi. Som tur var hade jag min rutiga bild klar.

Detta är Älvsborgsbron ur ett grodperspektiv så att säga ;-) Inte varje dag man ser den 933 meter långa bron underifrån. Min Mamma och Pappa tog tillfället i akt att gå över bron när den invigdes av dåvarande kommunikationsminstern Olof Palme 8/11 1966.

Jag hörde en historia om brons namn en gång, men kan inte svära på att den är sann. Ni får höra den ändå.

Torsten Henriksson hade second taughts angående brons namn. Han tyckte det var lite tungvrickande att uttala Älvsborgsbron och med bronamnet uppskrivet på en lapp gick han ut på Gustav Adolfs torg och bad en ung grabb läsa högt vad som stod på lappen. Ällsbossbron läste grabben på renaste "göteborska" och då förstod "Töta" att det inte skulle bli några problem med det namnet.   image266


Blommig Onsdag

Det blir inga blommor idag, pga att Hanna-Sofia är sjuk, hög feber och förkylning. Hälsningar C.

Tisdagstema - Naturmaterial

På Eriksbergskajen hittar man fyra fina träpollare som är huggna och bemålade. Dom heter Sunnan, Västan, Nordan och Östan och är skapade av konstnären Torsten Jurell 1995. När man passerar dem kan man se hur dom följer än med blicken.


Västan som kikar tillbaks.

image265

Prickig tisdag.

Min systerdotter Amanda har ett mysigt prickigt tält i sitt rum.


image266

Randig måndag.

Här i hamnen har vi lååångrandiga bänkar.


image265

Temavecka - Mönster

Ellas Inspiration håller temavecka i mönstrens tecken och veckans mönster är följande :

Dag 1:   RANDIG Måndag
Dag 2:   PRICKIG Tisdag
Dag 3:   BLOMMIG Onsdag
Dag 4:   RUTIG Torsdag
Dag 5:   FLÄTAD Fredag


Självklart hänger jag på, älskar ju temaveckor.

Kalashelg.

I lördags var vi på kalas hos min Mammas kusin Annika som fyllde år  och i söndags firade min syster sin 35 årsdag tillsammans med Theos 2 årsdag. Fullt upp med andra ord.


Lenas Födelsedagsblommor.

image262

Fredag på sjön.

Igår tog Mamma och jag båten över till Klippan och promenerade bort till Nya varvet och Ruckman´s för lunch. Hur skönt som helst att sitta på den inglasade uteserveringen efter promenaden och titta på hamnen från andra sidan.


Älvsnabben på ingång mot Slottsberget.

image256


Röda Sten ser nymålad och fin ut. Undra om det nappar för han fiskaren?

image257


Älvsnabben på väg in mot Klippan. Uppe på platån syns en av Riksbyggens nya byggen.

image258


Ostindiefararen har fått sina toppmaster på plats igen.

image259


Ser ni mitt hus där bakom?

image260


Vackra Slottberget.

image261

Nancy i regnjacka.

Nancy undrar förmodligen varför hon har regnjackan på när solen skiner och inte en droppe kommer uppifrån, men det är ju för att mattes kamera inte ska bli blöt. Den är perfekt när det är riktigt blött och skitigt ute.


image255

Cykel i vår?

Jag har en Kronancykel som jag haft cirka sju år. Superbra cykel tänkte jag när jag köpte den via nätet för jag gillar verkligen cyklar som liknar gamla tantcyklar på det sättet att styret är högt och bra.
Vad jag inte fattade var att denna cykel vägde ett ton! Nja kanske inte riktigt men prova att cykla min oväxlade variant över Götaälvbron några gånger så ska du se att du är benägen att hålla med. I rättvisans namn brukar jag gå över bron från Hisingen, men cykla över från stans håll.  Jag hoppas Kronan gjort dem lättare nu, sju år senare.


Men nu har jag hittat den här söta cykeln från Skeppshult som man kan få med lite olika tillbehör och med lastlåda i stället för pakethållare. 
Produktfoto : Skeppshult

Hur blommar din blogg?

Hittade ett roligt inlägg hos Anness. Hon har hittat följande rolig sida : Websites as Graphs 
Här kan man skriva in adressen till vilken websida som helst och då få se den på ett helt annorlunda sätt.
Divar, tabeller, bilder, länkar m.m kommer här i form av ett tjusigt färggrannt mönster.

Här blommar Nancy and I

image253

Västra Eriksberg

Nu börjar det komma upp hus på Västra Eriksberg och Bostadsbolagets hyreshus är några av de första. Snart ska dom sätta igång att fixa bryggorna runt dockan.

image252

Masten

Nu är alla de färglada balkongerna på plats och visningslägenheten är möblerad. 
Jag har hört ryktas att på sina ställen kallas huset numera för Karamellhuset.

Fyra månader till, så bor jag där innanför apelsinkaramellen ;-)image249image251

Flytta eller stanna?

Jag upplever att det varit en hel del problem här på blogg.se på sista tiden och nu läste jag hos Blixman att
efter flytten av hennes blogg till nya plattformen så har blogg.se börjat komprimera fotona med 50% vilket ger en sämre bildkvalité. Låter inte kul alls tycker jag. Dessutom märker jag att när jag skulle lämna kommentar hos henne så var verifieringskoden förlängd från fyra tecken till två ord, som dessutom var halvsvåra att läsa. 

Jag har sneglat en del åt blogspot.com men har ingen aning om dom komprimerar fotona där eller inte.
Om jag bestämmer mig för att byta till dem så måste jag i sådanafall byta bloggens namn.
För se vad jag hittade på mitt bloggnamn Nancy and I hos dem, hihihi..

Jag kan inte heller något om HTML-kodning och slet som ett djur med att få till layoten någorlunda som jag ville här genom att försöka snappa lite här och där på nätet, men jag har garanterat glömt allt nu.

Skulle vara kul att höra hur ni andra tänker i denna frågan? image248

Foto : www.savethealbatross.net/index.asp

Tisdagstema - Himmel

Jag ger er den allraste blåa himmel över den Grekiska vulkanön Santorini. Det sägs att 90% av alla vykort som säljs i Grekland är fotade på just Santorini och varför inte? Ön är känd för sin skönhet. I Kamari finns min favoritbiograf med enkla regissörstolar, bar, stjärnklar himmel och en stilla bris. Sist jag var där såg jag filmen med en drink i handen och en svart kattunge i knät, vad mer kan man begära av en biograf?

Om du åker dit missa inte vinprovningen på Santo Wines. 

image240


Oia i skymmningen.

image241


Vinprovning hos Santo Wines 

image242


Santo Wines

image247


image243


image245


Mera vår på Eriksberg.

Här kommer lite fler foton från promenaden igår.


image237


image238


image239

Nytt hos Mamma.

Mamma har nya härliga kuddar från Indiska.

image236

På långpromenad.

Idag gick C, Nancy och jag ut för att se på våren, förbi Eriksberg till Färjenäs och upp i Färjenäsparken. "Parken" är ett område i Färjenäs där det tidigare funnits gamla hus som idag är rivna. Kvar finns rester av murar, husgrunder och trädgårdsväxter. I dagsläget har det börjats gallra bland växtligheten och nya stigar har anlagts över berget.  Det är väl igentligen inte någon färdig park ännu, men kommer inom ett par år vara det. 

Färjenäs har en spännande historia som få Göteborgare känner till. Här anlades det allra första Göteborg år 1603 av Holländare. Karl IX lockade hit Holländarna med en mängd olika privilegier, bl. a skattefrihet i 20 år, religionsfrihet och gynnsamma tullar. År 1607 fick staden sina slutgiltiga privilegier och namnet Göteborg. Bara några år senare, i juni 1611 anfölls staden av danskarna som jämnade den med marken. Det enda som idag finns kvar av Karl IX:s Göteborg är kyrkogrunden efter den reformerta kyrkan. Man har även hittat minnespengar i silver där staden finns avbildad med kyrkan och Älvsborgs fästning.Delar av Kyrkogrunden och stenen som restes till första Göteborgs minne. På stenen står följande : Här låg en kyrka i det äldsta Göteborg anlagt 1603 skövlat 1611.

image230


Körsbär i blom uppe i parken.

image231


image235


Den kommande lekplasten uppe i parken får så här fin utsikt.

image232


Ett riktigt arbetarcafé är Färjenäs Café. Det håller uppe vardagar kl 05.00-14.00. 

image233


Knoppande syrener i Färjenäs.

image234

Hemma hos Lena och Torben 2.

Här kommer ytterligare några foton från min systers hem.

image224


image225

Ann med familj i Thailand.

Idag var jag iväg och blev klippt av min gulliga och söta frisör Camilla. Nancy var med och stod förmodligen i vägen hela tiden för stackars Camilla. Hon fick fullt av mitt ljusare hår regnandes ner över sig.

Jag lovade Camilla att tipsa om en Thailandsblogg som jag lite slarvigt kallade den. Det är Ann med den tidigare bloggen Taylormade som nu flyttat till Thailand med sin familj som man kan följa i bloggen
Vardag i Paradiset  Jag tycker resebloggar är underbara och jag kommer själv att plåga er med mina resor mer framöver. Var så säkra :-)


image220

Foto : Fritidsresor

Timo Räisänen

Timo Räisänen är en av mina favoriter. Ikväll uppträdde han på Göteborgs konserthus tillsammans med musiker ur Göteborgs symfoniker. I mina öron låter det som en ljuv blandning, Jag hade mer än gärna upplevt detta. Future Rokoko?

Rokokon kom runt år 1750 och Nyrokokon cirka 100 år senare. Men vad ska man kalla IKEAS nya förvaringsmöbel Trollsta med sina klart rokokoinspererade ben, men för övrigt stram? Future Rokoko kanske? 

Trollsta 1995 :-

image218

Produktfoto : IKEA

Helvit Contaktbox

Nu finns Contaktboxen att köpa i helvitt på Designtorget för 795 pix. Det får nog bli i denna vi gör oss av med alla sladdar och laddare som ligger och skräpar överallt.


image217

Produktfoto : Designtorget

Aimee Anne Duffy

Jag diggar walesiska Duffy. Onsdagen den 16 april upträder hon i P3 Live Session.


 

En liten kontaktblomma.

Det finns ju mängder av stickers på marknaden idag, men just det här företaget ger en möjlighet att välja på varje motiv i en mängd färger. 


image215


Veckans lästrio: Historiska skildringar

Jag hänger på Petras lästrio denna veckan, för är det något jag gillar så är det historiska böcker.

image216

1 Påven Johanna av Donna Woolfolk Cross.

Jag älskar den här boken. Den är en av mina absouta favoritböcker och jag känner ingen som läst den som blivit besviken.  Boken är en medeltidsskildring som handlar om en begåvad och orädd kvinna som förklädd till man lyckas överlista hela den katolska världen.
Donna Woolfolk Cross, lärare i engelska, ägnade sju år åt att samla material och skriva om denna omstridda historiska person och detta makalösa kvinnoöde.

2. Historier från Färs av Fritiof Nilsson Piraten.

Igentligen skulle jag kunna valt vilken bok som helst av Piraten för jag tycker om dem alla men väljer här Piratens femte bok Historier från Färs som består av flera korta historier om diverse personer och deras upptåg, egentligen en novellsamling med andra ord som dock saknar innehållsförteckning
Oftast handlar det om historier som Piraten själv har hört, nertecknat och naturligtvis modifierat. De flesta historierna utspelar sig vid 1900-talets början i eller runt Sorgenfri, ett litet gudsförgätet ställe på den skånska landsbygden.
En av huvudpersonerna i boken är Klerk (Hans Immanuel Klerk), en enögd slaktare. Han är ful i munnen och svordomarna haglar och han är svag för starka drycker. Hans utseende är ungefär lika märkligt som hans uppförande. Han är stor och kraftig med grov svart hårväxt, buskiga hopväxta ögonbryn över den tomma ögongropen. Han har inte alltid haft en tom grop mitt i ansiktet. Tidigare bar han glasöga, men det hamnade till sist i en pappask eftersom hans hustru en natt hade blivit törstig och greppat ett glas vatten som stod på nattduksbordet och drack ur det. Det bar sig inte bättre än att ögat förvarades i just det glaset och vem vill sedan bära ett öga som har passerat genom någons kropp, låt vara den egna hustruns?
"Det måtte fan ha i ansiktet det som gått igenom en kärring" sa Klerk.

3 Eleni av Nicholas Gage

För Grekland var kriget inte slut 1945. Den lilla bergsby där Eleni Gatzoyiannis lever med sina fem barn av vilken Nicholas är den yngsta sveps med i inbördeskrigets kaos då den ockuperas av komunistgerillan. Eleni lyckas hjälpa sin barn att fly medan hon själv blir kvar och arresteras,torteras och avrättas. 
Trettio år senare återvänder Nicholas till sin barndomsby för att försöka reda ut vilka bybor som förråde hans mor och vilka gerillamän som dömde och mördade henne. Han finner att sanningen inte är enkel och hämnden inte självklar.

Tyckte du om aktuella Flyga drake av Khaled Hosseini? Då kommer du även gilla denna bok.    


Tisdagstema - Mat

Nancys och min favoritgrönsak. Broccoli.

image214

Tillbaks i Götet igen.

Igår  kväll var vi hemma igen, Mamma, C och jag. Min syster med familj stannar en vecka till.   
Jag är förkyld, hängig och allmänt blää.. just nu. 
Men några fler foton från veckan som gick kan jag väl ändå försöka mig på.


Jakarandaträden blommade för fullt i gamla stan.


image200

image201

image202


Utsikt över en intensiv stad.
 
image203

image205

image208


Margareta bjöd på trevlig middag på sin underbara terrass i trädgårdsstaden.

image206


I bergen.

I onsdags lämnade vi staden för att ta oss upp i bergen och njuta av ginsten och vallmon som just nu blommar för fullt.. Hela familjen med Pappas kusin som chaufför i en minibuss. Underbart väder hade vi också.


image197


image198


image199

Tisdagstema - Lång

I sista laget kommer mitt tisdagstema. Vad kan vara långt här nere i Las Palmas om inte Las Canteras, den 4 km långa stranden som fungerar som LasPalmasbornas extra vardagsrum.


Las Canteras med "åsnans mage" hängande över sig. Så kallas det här på Gran Canaria när molnen fastnar över Las Palmas i norr. Oftast blåser dom undan ganska snabbt.


image196Ett foto från Las Canteras som jag naturligt nog inte har tagit själv, då det är från 1925.


image195

RSS 2.0