Mera blåsippor

Ok det är en liten bit att åka, men det är så få dagar dom står där. Den här gången med rätt objektiv och i bättre ljus och i år var det gott om blåsippor vilket gjorde mig väldigt glad att se. 
 
Foto : A-K Sten

Blandade kvistar

Nyligen klippte dom körsbärsträden nere på torget. Jag med många andra gick och klippte oss lite kvistar från renset. Fast jag har nog fått lite blandade grenar.
 
Någon som vet vad det limegula är?
 
Foto : A-K Sten

Solnedgång vid Nya Varvet

Imorgon kommer solen gå ner minst en timme senare. Äntligen!
 
Foto : A-K Sten

Citronkaka med blå vallmofrö

Testade citronkakan med blå vallmofrö från ICA:s senaste Buffè idag. Är van vid att få känna på kakorna cirka 10 minuter innan dom ska vara färdiga enligt recepten, men här var det tvärtom. Stod nog inne minst 10 minuter längre. 
 
Foto : A-K Sten

Dom allra första

Tll helgen kommer det blomma för fullt.
 
Foto : A-K Sten

Hey strangers number nine

Två glada tjejer under barnens dag på Karnevalen i Las Palmas.
 
Foto : A-K Sten

Gult mot grönt

Fick en söt minipåsklilja av Mamma i söndags. Den blommar på för fullt bland det gröna glaset.
Foto : A-K Sten

Årets första botaniska besök

Myra nästlade sig in på Botaniska idag. Hon skötte sig exemplariskt även om hon igentligen är portförbuden från 1 mars. Inte jättemycket blommade ännu men lökängen hade kommit igång så smått och körsbärskornellen blommade på för fullt som här hemma.
 
Foto : A-K Sten

Only in England

Tony Ray Jones och Martin Parrs bilder visades på en utställning fram till den 16 mars på Science Museum i London. Fantastiska gatufoton tycker jag. Tänk om den kommer till Fotografiska!
 
May Celebration
Foto : Tony Ray Jones
 
Beauty contestants, Southport, Merseyside, 1967
Foto : Tony Ray Jones
 
Location unknown, possibly Worthing, 1967-68
Foto : Tony Ray Jones
 
Blackpool, 1968
Foto : Tony Ray Jones
 
Todmorden Mankinholes Methodist Chapel 1975
Foto : Martin Parr
 
Pensioners Brighton beach
 Foto : Tony Ray Jones
 
Foto : Martin Parr
 

Denna måne..

Halvregnig, väldigt kall och blåsig runda här hemmavid i jakt på kvällens fullmåne som i vanlig ordning (för min del) gömde sig. Så Eriksberg i blåst och delvis lite regn på linsen,  utan måne ;-)
 
Foto : A-K Sten

Söndag på Bratteråsgatan

Den försvunna diamanten och blev verkligen den sista snutten Orangina rättvist fördelad i glasen nu? Samt Forsythia från Munnes trädgård.
 
Foto : A-K Sten

Vår

Våren är redan här och Myra kommer imorgon!
Foto A-K Sten

Bröllop Onsala Herrgård

Nu finns det bilder från Fatimas och Bengts bröllop på AK Sten Photography.
 
Foto : A-K Sten

Ordlös onsdag

 
 
 
 
Foto : Christian Richter

Subway tile

Lite kärlek till subway-tile-style.
 
Foto : 1 : ?,  2 : ?,  3 : Alvhem, 4 : Oscar Properties,  5 : Mark Reilly, 6 : Ben Hoffman
7 : Sean Fenessy, 8 : Jonas Ingerstedt, 9 : Per Jansson Fastighetsförmedling, 10 : Peter Clark  

Dallas Buyers Club

Idag har Dallas Buyers Club premiär i Sverige. Bögskräck, aidspanik och matchokultur i ett 80-tals Dallas. Jag såg trailern men den lockade mig inte något vidare, så det var med rätt låga förväntningar jag såg filmen. Men vilken film! Detta är förmodligen Mattew McConaugheys och Jared Letos livs roller och dom fick ju mycket riktigt varsin välförtjänt Oscar för bästa manliga huvudroll och bästa manliga biroll för sina insatser i filmen för dryga vecka sedan. Så tänker ni bara se en film i år. Se denna och så Blue Jasmin då ;-)
 
 

Las Palmas Karneval

Las Palmas har en egen karneval där man firar allt från hundens egen dag i mitten av februari till Sardinens begravning en bit in i mars. Jag fotade lite under barnens dag.
 
Foto : A-K Sten

Hemma från Las Palmas

Nu är jag hemma från Las Palmas igen med en del gatufoto i bagaget och fina minnen från Mammas och Ingemars födelsedagsfirande. Vi har även hunnit traska på Las Canteras i både sol och regn. Denna fantastiska stadsstrand som i karga sydväst domineras av surfarna och där de badande friskusarna hänger i lugna sydöst. Vi har promenerat i Vegeueta där vi klättrade upp i Santa Ana med sin vidsträckta utskikt och åkt på solig och varm utflykt ner till Puerto de Mogán. En väldigt bra vecka sammanfattningsvis.
 
Foto : A-K Sten

RSS 2.0