Lights in Alingås

Under gårdagskvällen befann jag mig väl påpälsad i Alingsås för att uppleva den 11:e ljusmånaden Alingsås anordnar. Passa på att åk dit innan löver faller.

Rundturen startades med den sedvanliga fikan på Ekstedts på Drottninggatan. Den här gången satt vi inomhus men dom som valde att fika utomshus satt på den här fina och mysiga gården.  

På Oscarsgatan hittar man det här upplysta huset.


Kan man låta bli?


Eldigt buskage


Favoritljusinstallation blev Kvarteret Syrénen, ljussatt av Emrah Baki Ulas från Australien


Alingsåsarna är ganska duktiga på att ljuspynta själva i sina trädgårdar och den här upplysta jättegrisen hittade vi i en trädgård vi passerade.


Väveribron blev favorit nummer två. Här är det den tyskfödda Deike Canzler som stått för arrangemanget.

Foto : Anna-Karin Sten

Inlägg från Alingsås 2009 finns här och 2008 här.

Orkidéutställning

I söndags var Leif, Tadde och jag på Orkidéutställning i Kviberg. Här kommer några av skönheterna.
Foto : Anna-Karin Sten

Bolaget

Bolaget Fastighetsförmedling i Malmö bjuder på vackra interiörer med ett enligt mina ögon något mer ruffigt och kärvare bildspråk än vad vi är vana vid från exempelvis Alvhem och Stadshem här i Göteborg. Men njutbart är det hur som helst.


Foto : Bolaget

Rut tittar ut!

I vårt hus bor det så många som nio hundar, om vi inte räknat helt galet. Lilla Rut är en av dem och hur söt som helst.

Foto : Anna-Karin Sten

Höstblandning

Hög tid för en ny liten blandlista på Spotify.

 
Foto : Photontrappist

Hus som sticker ut - Jordskepp med utsikt

GP Bostad har ett intressant reportage om möbelsnickaren Ammi och båtbyggaren Fredriks spännande jordhus med utsikt över Öresund och Ven. Större delen av det 400 kvm stora huset är båtbyggeri och möbelverkstad men 60 kvm fungerar som bostad. En stor del av materialet är återanvänt så som trätakstolar från en riven tandläkarmottagning och fönster i sex olika längder från ett nedlagt växthus på SLU i Alnarp. Läs hela artikeln och se fler bilder i GP Bostad här. Även Sydsvenskan har en artikel om huset här.


Foto : Martin von Brömssen

Ikeaskvaller

Via Lotta Agatons blogg fick jag reda på att den hett eftertraktade IKEA PS Vågö av Thomas Sandell kommer att finnas till salu igen på IKEA sommaren 2011. Nice! Hade varit supersnygga uppe på terassen här i huset.

  

Från Helsingborg till Skellefteå via Nyköping.

Tack för alla trevliga och positiva tillrop över dukarna. Det gjorde att det kändes extra roligt att visa dem. Jag tycker just dukar är en ganska praktisk sak att samla på av den anledningen att man inte har alla framme samtidigt och att dom inte tar så jättemycket plats (tänker här på Torbjörn Boströms fina samlingar av vattenkannor och ryor). Dom är inte heller så kostsamma att köpa och just mina dukar har inhandlats för priser mellan 26 kr och 212 kr med ett snittpris på 107 kr.

Alla dukarna används men jag har en del dubletter också och då brukar jag spara den som är i nyskick i skåpet.  De flesta dukarna är inköpta via Tradera och liknande och jag är inte så lite barnslig heller som uppkallar dem efter orten dom såldes ifrån, så i mitt skåp finns både Motala, Töre, Lessebo, Lomma, Svängsta och Bollebygd x 2 mm. Att dom har riktiga namn från början vet jag ju eftersom min Falkenbergsduk kom i orginalförpackning och  egentligen heter "Sönda Middag" .

Senaste nytillskottet "Stallarholmen"

Foto : Anna-Karin Sten  


Mooza Designs

Michel Ravid & Jessie Kotzen är den australienska duon som ligger bakom Mooza Designs som skapar bokstäver, nummer och tecken i häftiga mönster. Man kan handla direkt via deras hemsida eller på Etsy. Blir själv lite sugen på ett toalettpar.


Foto : Mooza Designs

Nygammalt

Här har inte varit mycket aktivitet på ett tag och en av anledningarna är att jag just nu läser bildbehandling på distans via högskolan i Jönköping. Visserligen bara på kvartsfart som går att dra ut på ännu längre tid, men jag är ivrig och väntar redan på lektion 3 som kommer imorgon. Hur roligt som helst är det och kanske dyker det upp en och annan övningsuppgift här på bloggen så småningom.

Hur som helst, det var stolarna jag tänkte berätta om idag. Två pinnisar från Nässjö stolfabrik, snarlika soffan från Wigells. Även dessa fick en svart dusch hos N-son bolagen. Dom används nu i arbetsrummet och har fått varsin svart sits i lammskinn från Mio.  Tyvärr har jag bara hittat två sitsar i samma struktur som inte var ihoplappade på baksidan, annars hade jag gärna köpt till köksstolarna också.


Foto : Anna-Karin Sten

Dukkavalkad

Det började med den blågröna till vänster och sedan har det bara fortsatt. Här är dom nu alla mina runda Almedahlsdukar bland äppelträden.

 
Foto : Anna-Karin Sten


Blossa 10

Jag vet att det är göörtidigt men snart är det dags att förbeställa sin Blossa årgångsglögg. I år blir det en glögg med smak av saffran i en guldig flaska med det romerska tecknet för 10. Krysset kan också associera till engelskans X- mas.

Foto : BVD

Barnfotografering

Lite fotande av fina Nike och Dante hann jag med i helgen också. Dante var inte jättesugen på denna aktivitet just den här gången, så vi får försöka med en del två så att vi kan få med båda syskonen på samma bild också.
Foto : Anna-Karin Sten


Fiskhamnsfestivalen

Vi var några bland de 30 000 personer som valde att besöka Göteborgs Fiskhamnsfestival. Älvsnabben körde skytteltrafik mellan Eriksberg och fiskhamnen, så vi var där på ett kick. Sill, havets wallenbergare, grillade scampispett och stekt strömmingsmacka slank lätt ner och smakade utmärkt. Med i påsen hem följde sill och två färska humrar. En och annan fisk man kanske inte ser i fiskdisken varje dag har också beskådats.

Götheborg låg på plats när jag kom hem från jobbet i fredags och under lördagen överraskades vi med salutskjutande.


Sill är godare än gott!
Sillhaj skulle jag tro.


Blågylta

Foto : Anna-Karin Sten


Kulturnatt i Kvarnbyn

Det var ett tag sedan jag var i Kvarnbyn i Mölndal, men jag har länge velat se deras 70-tals utställning på museet. Så när Mamma turligt nog påminde om att det var Kulturnatt i Kvarnbyn slog jag två flugor i en smäll och tog med mig Zenita, Thomas och Mamma på en tur till grannkommunen och 30-40 år tillbaks i tiden. 

"Gittan och Knut" med sin husvagn från 72.
Det fanns ett önsketräd fullt av alla möjliga önskningar från besökarna.


Kreativiteten flödar.


Kvarnfallet, så vackert!


När ens barndom hamnar på museum, är man gammal då?
Kapten Zoom ragadadom!
En riktigt bra 70-talsutställning med en mängd trevliga inslag. Jag rekommenderar alla som har möjlighet att se den, innan den 20 mars 2011.


En svängom på dansbanan.


På sjuttiotalet kunde alla spela, så också på kulturnatten i Kvarnbyn. Här var det bara att fatta tamburinen, triangeln eller dylikt och följa med i dirigentens jättenotblad.Foto : Anna-Karin Sten


Hus som sticker ut - Olson Cabin

Olson Kundig Architects har tagit sig an en liten stuga från 1959 i Longbranch USA och gett den sin nuvarande utformning som får den att smälta in perfekt i den omgivande naturen. Ibland är det det enklaste som sticker ut.


Foto : Benjamin Benschneider 


Cloud Softlight

Hög takvolym och ett gäng Cloud Softlights i olika storlekar, placerade på olika höjder låter som ett rum jag skulle vilja besöka i verkligheten. Kanadensiska Molo Design har skapat denna 100% återvinningsbara lampa som ska få oss att associera till molnen.
Foto : Molo Design


RSS 2.0