I hamnen kl 17

Sämsta möjliga väder för GP:s årliga kl 17-fyrverkerie i år. Dimma och ingen vind som blåste bort röken.  Theo och jag åkte ändå ner till TV-huset för att stå så nära uppskjutningsplatsen som möjligt, men tyvärr såg vi inte mycket av fyrverkeriet ändå, utan mest rök i olika färger.

Foto : A-K Sten

I hamnen

Kvällen före nyår åkte Ann, Jonas och jag ner till Götaälvbrons fäste och halkade omkring på ispölarna och försökte undvika att ramla ner i hål i kajen. Jag exprimenterade nog lite för mycket, men kom iallfall hem med dessa två bilder. Det rosa hjulet brevid operan ska börja monteras ner i morgon och flyttas till Liseberg.

Foto : A-K Sten

2011 i bilder

Jag brukar traditionsenligt lista mina favoritbilder på min andra blogg Nancy and I. I år väljer jag att göra det här.

 

Tredje januari åkte vi för att fota Kvarnfallet i Mölndal. Förmodligen den mest kyliga fotografering jag någonsin gjort. Jag fryser fortfarande när tänker på det, men vackert var det.

 

Den andra februari åkte jag färjan över till Järntorget och fångade den här isiga och lite mulna bilden i hamnen.

 

Jag är inte den som ligger kamouflageklädd med teleobjektiv i buskarna och fångar ovanliga fåglar. Ett gäng måsar i hamnen duger gott åt mig.

 

I slutet av februari törstade vi efter våren och gick på Hannu Sarenströms snödroppsutställning på Trädgårdsföreningen.

 

I slutet av semlesäsongen tog jag fram macroobektivet och lät Mehrans semla som har en ordentlig gräddbacke bli till en kälkbacke.

 

En gåtfullt leende Amanda hemma på sitt rum i februari.

 

Underbara efterlängtade blåsippor i Sillvik, fotade den tionde april.

 

Påskafton hos Mamma. Amanda svänger på kjolen i trädgården och de första körsbärsblommorna har slagit ut.

 

Redan under påskdagen hittar jag fler körsbärsträd i blom i Linnéområdet.

 

Kan det bli för mycket körsbärsblom? Ann och jag fotar årets sista träd i blom på Eriksberg åttonde maj.

 

Ett riktigt bullerbygäng står i backen ner mot Färjenäs och väntar på Göteborgsvarvets första löpare.

 

Nancy, den finaste pudeln i världen med sin gula sjal i parken den tjugotredje maj.

 

I slutet av maj åkte vi fem tjejer till Zakyntos och hade det bra. En intressant ö som bjöd på både vacker natur och två jordskalv under vår vistelse.

 

På nationaldagen picknickade vi med bakelser och kaffe i örtaträdgården i Botaniska och fotade bl.a Iris.

 

Artonde juni tog jag ut soffan i parken och fotade ett helt gäng med ungar. Två av dem var Amanda och Theo.

 

Under bästa rossäsong fotade jag rosor i Trädgårssföreningen men det var bilden på Dimman som blev favorit den tjugofemte juni.

 

Tredje juli hälsade vi på i Sjöbergen, en oas gömd i bergen i Älvsborgsbrons skugga på fastlandssidan.

 

Elfte juli besökte jag Pilarne på Tjörn. Favoriterna blev dock de ledsena/arga flickorna från året innan som hade fått flytta ner till cafét.

 

Förfall är alltid lika spännande att fota, sorgligt dock när är ens tidigare lantställe.  Ann, Tony och jag besökte den tjugosjätte  juli vårt gamla lantställe i Grästorp samt vår granne Arnes gård, också den tom och i förfall.

 

Vi fortsatte denna supervarma sommardag till Läckö Slott med sin vackra köksträdgård.

 

I början av augusti åkte Mamma, barnen och jag på utflykt till skogen och Trollsjön. Vilken frihetskänsla att bada alldeles bar och skrika högt tyckte Theo och Amanda.

 

Några dagar senare i ett av regnet nytvättat Botaniska och 6 gånger rosa.

 

Sommaren allra sista kväll åkte Ann och jag till ett myggrikt Lilleby.

Foto : Anna-Karin Sten


Året som gått

Jag brukar ju lista min 10 favoritbilder från året som gått, men i år tänker jag göra lite annorlunda och ösa på med lite fler bilder på AK Sten Photography. Vad ska man annars med en fotoblogg till? Så häng med dit istället.

En riktigt God Jul önskar jag er alla!

Det finns lite fler bilder från Nancys julfotografering på AK Sten Photography.

Foto : Anna-Karin Sten

Pastellig Jul

Någon som testat julbordet på IKEA i år? Tyckte inte det var något vidare förra året, men allt kan ju bli bättre. Duktiga på fin styling är dom ju iallafall. Föll för det lite pastelliga och de gröna retrokulorna.

Foto : IKEA

Fritidshus utanför Berlin

Det ser ju rätt anspråkslöst ut sådär från baksidan, det mörkbruna lilla huset i en skog söder om Berlin. Men så går man runt huset och ser det stora panoramafönstret.. Man får hoppas på ett minimum av grannar annars blir det kanske lite skyltfönstervarning. Jag blev dock väldigt förtjust i inredningen i vitt med detaljer i furu och kolla in den coola duschen!

Axel 11 dagar

Nu finns det bilder på lille Axel och hans Mamma på AK Sten Photography

Foto : Anna-Karin Sten

Julinspiration

Vi har haft översvämmning i vårt källarförråd och omger oss just nu med gamla LP-skivor, berg av böcker, kläder och allsköns bröte. Tappade mitt i all oordning lite sugen med julpyntandet och den lilla granen ligger kvar på balkongen fast den brukar få komma in till Lucia. Men nu i helgen ska vi iallafall försöka reda ut röran och granen får förhoppningsvis komma in i värmen.
Foto : 1,2,3,4 : Bo Bedre 5 : Rum 6,7,8 : Walther och Co 9 : Dansukker

Snyggt hos Bolaget just nu

Vissa hem skulle man kunna flytta in i precis som dom är utan att ändra en pinal, som det här från Bolaget t.ex.Foto : Bolaget

Göteborgspriset för hållbar utveckling

Under onsdagen var jag på plats när Kofi Annan och livsmedelsprojektet Tigray i Etiopien delade på årets Göteborgspris för hållbar utveckling i Eriksbergshallen.

Sue Edwards tar emot priset för Tigrays räkning av miljöminister Lena Ek. Jan Eliasson fanns på plats och talade klokt och bra.

Kofi Annan på scen för att ta emot sitt pris för arbetet med och grundandet av organisationen Alliance for a green Africa (AGRA).Den fantastiska kören från Sydafrika.Vi bjöds på ekologisk mingeltallrik.

Foto : Anna-Karin Sten

Castaway on the moon

Jag är inget stort fan av asiatiska filmer, därför vill jag lite överaskande rekommendera den koreanska pärlan Castaway on the moon eller Kimssi Pyoryugi (Kims ö) som den heter på Koreanska. Man kan säga att filmen handlar om överlevnad om det så är på en liten ö i Hangfloden eller som isolerad fakebloggare bland bubbelplasten på sitt flickrum.

Christmas blues


Foto : A-K Sten

Lantliv i Rågeleje

Lite julinspiration från ett danskt fritidshus på Själland.


Foto : Lantliv

Pepparkakshus 2011

Ni har väl inte missat Arkitektursmuseets årliga pepparkakshustävling? I år tävlar kategorierna "Upp till tolv år", "arkitekter och bagare" och "Alla andra som bakar" under temat stolthet och fördom och det är långt i från bara hus som är med i denna tävling. Klicka in dig här och var med och rösta.

Några av mina favoriter:

Ung och krispig gammal och seg, alla är vi bakade av samma deg.


Vem bestämmer på vilket sätt pojkar och flickor ska vara? Bryt mot könsstereotyperna och var stolt över den du är!


Alla är vi olika, och vi sitter i samma båt. Detta är de stoltas båt.

Foto : Arkitekturmuseet

Paul Octavius

Satt och rensade i min bildmapp och hittade de här bilderna. Visst är dom häftiga?

Foto : Paul Octavius

Dansa in helgen!


1 december

Det känns mest konstigt att vi snart är framme vid andra advent. Stjärnor, stakar och lite annat pyssel är framme och igår var jag till och med på julbord på Barken Viking. Ett julbord inriktat på havet och hur gott som helst. Hyacinterna står här och doftar, men trots detta så känner jag inte riktigt att julen är på gång ännu.


Foto : Anna-Karin Sten

RSS 2.0