Mini Flag - Thomas Sandell

Den har ett par år på nacken nu, Thomas Sandells Mini Flag för Asplund. Men jag ser den överallt just nu. Ja tack! Gärna en svartvit :-) 
 
Foto : Alexander White, Skeppsholmen, Per Jansson, Anna Kern för Family Living, Hemma i HSB samt produktbild från Asplund.

Eriksberg från ovan

Eriksbergskranen byggdes i Köln 1969 och uppfördes på Eriksberg samma år. Tänk att den stått där nästan hela mitt liv och nu får jag äntligen åka upp i den. Kön var lång och endast tre åt gången fick åka upp i den lilla hissen. Endast personer över 18 år, nogrannt förhörda om vi kunde gå ner för trapporna om hissen skulle pajja och med varsitt nummer.10 minuter fick vi vara uppe på kranen, ni kan ju gissa hur fort de minutrarna gick. Här finns lite info om kranen från tidigare.
 
 
Här nere byggs sista utposten av Eriksberg och golfbanan den ska äntligen bort nästa år. Ser ni kön till kranen? 
 
Nere på Eriksberg pågick Kulturbåtsfestivalen. Tre svängiga killar (Kållepojkarna) underhöll med bla : "what shall we do with the drunken sailor" på grövsta Götebosska :-), fina killar det! Pågår imorgon också för den som är intresserad. En liten tur med färjan fyra blev det också.
 
Foto : A-K Sten

Ordlös onsdag

Foto : Bryan Day

After sunset

Snett ut genom köksfönstret på Bratteråsgatan. 
 
Foto : A-K Sten

Emma och Petra för Åhlens

Supersnyggt stylat av Emma Persson Lagerberg för Åhlens.
 
Foto : Petra Bindel

Torsdag i Lysekil

Bra dag med Sara i Lysekil. Men vilket märkligt väder. Tror vi hade allt förutom snö och drivis. Från hällande solregn, mörka hotfulla moln till flödande sol och vi trivdes tillslut i kapp med solen och värmen, åt god lunch på Havets Hus och hade det bra. Sara pratade något om bad, men det överlätt jag åt gråsparvarna på parkeringen :-)
 
Det diskuteras ibland i fotografkretsar om en hur serie bilder bör eller inte behöver hållas ihop färg och ljusmässigt. Personligen tycker jag att fotar man inte i en studio så följer man det väder och ljus man har och gör det bästa av det. Verkligheten kommer inte förpackad i ett enda ljus och en enda färg. Inte ens under ett och samma fototillfälle. Men så varierat som det var igår är det kanske inte varje dag.
 
Foto : A-K Sten  

Peter Lippman

Det är speciellt med Sara i tankarna jag gör detta inlägg då hon har en fling för de tjusiga skorna med röd sula. Peter Lippman har fotat bilder för Christian Louboutins lookbooks i flera år, men det är nog just den här kampanjen som är den häftigaste.Vill ni jämnföra med de gamla konstverken Peter har inspirerats av så kika in hos Pink 2.55.
 
Corot
 
DeLa Tour
 
Clouet
 
Zurbaran
 
Whistler
Foto : Peter Lippman

På Söder

En 5:a a´200 kvm på Söder får man väl nästan kalla våning? Hur snygg som helst och ett kap för den med 13 mille på fickan. 
 
Foto : Per Jansson

Stol att tycka om

David Geckelers prisbelönta stol Nerd för Muuto.
 
Foto : Muuto

Höst i Småland

Myshelg i Småland med skogslunk och svampjakt i Anns hemmastickade raggsockar.
Foto : A-K Sten

Ordlös onsdag

Foto : Hugh Kretschmer

Collections

 
 
Foto : Jim Golden

På Kungshöjd i Göteborg

Här har inget lämnats åt slumpen, till och med växten i fönstret passar som handen i handsken. Tjusigt! Se hela lägenheten här.
 
Foto : Stadshem

6 tr upp vid Fridhemsplan

Lekfullt, ljus och pastelligt. Till salu via Fantastic Frank just nu.
 
Foto : Fantastic Frank

Höstens första dag

Höstens första dag någonstans i utkanten av Göteborg. På jakt efter en fotoplats som satt sig lite på hjärnan kunde jag inte motstå den här vyn.
 
Foto : A-K Sten

RSS 2.0