Blåbärskaka med kardemumma och solrosfrön
Är man hooked up på mjuka kakor som jag, så provar man de mest ovanliga kombosarna ibland. Men just denna var alldeles utmärkt god tycker jag. Tack för det Tidningen Hembakat.
Foto : A-K Sten
3 ägg
3 dl strösocker
75 g smör
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk mald kardemumma
3 dl solrosfrön
3 dl blåbär, färska eller frysta
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Smält smöret i en kastrull, slå i mjölken och låt det koka upp.
3. Häll smörblandningen över äggsmeten och vispa ihop allt.
4. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och kardemumma i smeten.
5. Tillsätt solrosfrön. Vänd till sist försiktigt ner blåbären.
6. Häll smeten i en smörad och bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
Kommentarer
Postat av: Johanna
Gott!
Postat av: Lina
Det låter gott, tycker om kardemumma, blåbär och solrosfrön så det ska jag testa. Kul att ha i solrosfrön så att det blir lite olika texturer i kakan och inte bara mjukt.
Postat av: JUNITJEJ
MUMS!
Trackback