Nutella Day
Jag vet! Det var nästan en vecka sedan, men det var lika gott ändå :-)
Nutellasockerkaka :
3 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1–2 dl Nutella
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1–2 dl Nutella
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör och mjölk. Blanda ordentligt. Vispa ner mjölet och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Häll en tredjedel av smeten i en smord och bröad form. Värm Nutellan några sekunder i mikron så att den mjuknar. Ringla en tredjedel av Nutellan över smeten. Upprepa två gånger.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30 min. Låt den stå en stund innan du stjälper upp den.
Foto : A-K Sten
Kommentarer
Trackback