Lagt rabarber på rabarberna

Trots att det inte blir några jättestjälkar så envisas jag med att odla rabarber på balkongen varje år. Dom är ju rätt dekorativa som dom är, men nu skördade jag tillslut ändå och hela ståndet räckte till en kaka.



Rabarberkaka

100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g rabarber
100 g mandelmassa

Smält smöret och rör i socker, ägg, mjöl och bakpulver. Häll smeten i en löstagbar form. Skär rabarberna i mindre bitar och tryck ner lätt i smeten. Grovriv mandelmassan över. Grädda i 175 grader i 25 min. Kakan bli bäst om den får sätta sig ett par timmar innan den serveras. Servera med en klick vispgrädde till.  


Foto : Anna-Karin Sten


Kommentarer
Postat av: Proforma - Irene

Den ser god ut! Jag har så mycket rabarber så jag skulle kunna göra minst dussinet sådana kakor... och lika många till! De växer så det knakar men så har de plats att växa också!

2011-06-12 @ 00:23:32
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Mrs. b

Ser jättegott ut! Vi har planterat två plantor rabarber i år. De har växt på bra, men då man bör vänta med skördandet så får vi snällt vänta till nästa år innan vi provsmakar.

2011-06-12 @ 09:59:01
URL: http://mrsbandco.blogg.se/
Postat av: Ann

Rabarber och mandelmassa låter smaskigt, precis i min smak. Jag har rabarber så det räcker till 15 såna härliga kakor i frysen. Säg till när du blir sötsugen så fixar jag.

2011-06-13 @ 20:11:40
Postat av: Designtjejen/Emmelie

Mums vad gott det ser ut!

KRamar

2011-06-14 @ 08:19:33
URL: http://designtjejen.blogg.se/
Postat av: Emilie

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

2013-07-11 @ 14:16:26
URL: http://www.hittarecept.se

Follow Nancy and I
Om du vill skicka e-post till mig går det bra via: [email protected]

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0