Filmtips till Halloween

Om man väljer att sitta hemma och mysa med en film på Halloween och inte vill se en för läskig film så tycker jag man ska välja att se Monster House som är alldeles lagom läskig.

Du kan kika på trailern här :


Halloweenbesök

Dessa två söta små monster fick vi äran att skrämma på Halloween för två år sedan när vi hade Halloweenfest hemma hos våra vänner Camilla och Martin. 

Killarna fick ett mottagande dom inte förväntat sig när dom ringde på Camillas och Martins dörr. Ett helt gäng med häxor, vampyrer, spöken slängde upp dörren och skrek buuu i olika variationer till dom små monstrens stora förvåning. Dom blev helt enkelt tvungna att ta av sig maskerna och ta ett steg tillbaks i ren föskräckelse, men dom fick mycket godis med sig som plåster på såren :-D

  

Halloween!

I år tar vi det lugnt på Halloween efter att vi spökat ut oss och partat loss dom två senaste åren. Men vi har inget emot om det kommer några små utklädda spöken och ringer på. Det har aldrig hänt hemma hos oss, kanske för att vi bor i lägenhet med portkod och ( bildtelefon i porten numera )

SÅ ALLA SPÖKEN, MONSTER, HÄXOR M.M KOM OCH RING PÅ HOS OSS PÅ ÖSTRA ERIKSBERGSGATAN 73, VI HAR LADDAT MED GODIS!!. Sådär ja ;-)



                         Lock your doors...and turn out the lights,
                        Or ghosts and goblins will spook you with fright!
                 
                        Jump in the bed, then pull the covers up tight.
                        Close your eyes until the morning is light.              

Johannes Andersen soffbord

Det är inte bara min byrå som kommer från Danmark, även mitt soffbord är inropat hos Lauritz,  för blygsamma 450 dkk. Det blir lite mer än det låter för på alla köp hos Lauritz så tillkommer klubbslagsavgift på 50 dkk och 20 % i provisionsavgift samt frakten från orten varan finns på, i det här fallet fanns bordet i Århus.   

Bordet är i teak och är designat av Johannes Andersen för CFC Silkeborg. J Andersen är kanske mest känd för sitt "Smiling table", det får man inte för 450:- , det kan jag lova :-). Lite slipning och en inoljning så är bordet klart men det är i så pass bra skick så vi anväder det redan.

Mitt soffbord




Johannes Andersen : Smiling Table


Foto : Lauritz

Sergel från Åhlens

Av Mamma har vi fått två jättefina gardinlängder i inflyttningspresent. Dom heter Sergel och kommer från Åhlens. Nu hänger dom i vårt Östra Fönster där vi så småningom kommer att ha ett litet bibliotekshörn. Det där hörnet är för mitt inre redan klart, det är bara att få till det så i verkligheten också ;-)

 

Tisdagstema - Grå

En tung grå himmel vilar över Västra Eriksberg.


Rör inte min tandborste!

Idag fick Nancy order från Veterinären att banta 1,7 kilo. Öjöj..dietfoder är inget kul tycker Nancy, och detta ska hon äta i 14 veckor, för det är den uträknade tiden som viktminskningen skall ta.
Hon får trösta sig med en och annan tandborste imellanåt. Det är vegetabiliska tuggben som går väldigt fort att tugga i sig. När Nancy väl satt tänderna i det så är det borta på 5 minuter, så först ska hon leka lite med det, morra åt det, kasta med det och vila huvudet på det innan hon börjar tugga.


Läckra tyger på Tradera.

Är inte det här helt oanvända tyget från 70-talet 304 x 120 cm otroligt läckert? Det finns just nu på Tradera och startbudet är 35 kr. Ska bli spännande att se vad det går för den 8/11.


Steen Östergaards Cadostolar.

Om ni råkar på ett par Cadostolar i orange, designade av Sten Östergaard för Paul Cadovius som är till salu, då får ni gärna hojta till.

 

Fredag - Ansikte

Det blir Sunnan, en av våra vädersträckspålar nere på kajen som får ställa upp med sitt ansikte idag. Västan har ju varit med förut på Tisdagstemat.


Brett var på Storan igår.


Torsdag - Människor

Gott om människor är det på Göteborgsvarvet.


Onsdag - Prylar

Kommer ni ihåg min bil som kom med fel tak i våras? För ett par veckor sedan blev det äntligen klart med den utlovade kompensationen och jag får 3 fria servicetillfällen. Ibland går det inte så fort men blir ändå bra i slutändan.

 

Tisdag - Vatten

Vatten, klippor, sol och lite tång. Marstrand i ett nötskal.

  


Tisdagstema - Tid

På ön Milos i Grekland, alldeles intill platsen där en bonde på 1820-talet fann den berömda Afroditestatyn, "Venus från Milos", som idag finns på Louvren i Paris. Där ligger denna teater från en helt annan tid, drygt 2000 år. Jag kan tänka mig att besökarna om framträdandet var trist istället njöt av den otroliga utsikten över havet.
 

Måndag - Natur

Tankebubblors temaveckor är alltid så roliga så jag ska försöka hänga på denna gången också, när det är svartvita foton som gäller.
Nilla har valt följande svartvita ämnen för veckan:

måndag - natur, tisdag - vatten, onsdag - prylar, torsdag - människor, fredag - ansikten.



Träd fotade i våras vid Gunnebo slott, med en hotfull himmel i bakgrunden.

 

Apropå duschdraperi...

245:- från bluebox.

Us shower curtains are like doctors and gynaecologists, there is simply nothing we haven´t seen before. Standing under the warm pulsating jets of water without your clothes on, we can honestly say the mystery, like Elvis, has well and truly left the building. So you can forget holding your stomach in, don´t worry about your hairy back, your third nipple, your larger than average feet, your smaller then average... Actually, on second thoughts you should worry about that, and instead concentrate on getting clean and fresh, and pray that no one goes and flushes the downstair´s toilet and effects the water temperature. owwwwww! oh, too late.



foto : bluebox.se

Hetkiä!

När designonline hade fraktfrikt nyss passade jag på att beställa hem ett nytt duschdraperi designat av Maija Louekari för Marimekko. Vi är jättenöjda med det.



foto : designonline 

Tapeten i hallen

Nu har skjutdörrarna till hallen äntligen dykt upp och Christer har installerat dem. I helgen tog vi båten över till stan och gick ytterligare en tapetrunda, det var fullt av folk på Engelska tapetmagasinet. Tidigare beslutet om att det var Primerose hill från Hanna Wernings Londonkollektion som skulle pryda dörrarna hade vi börjat vackla angående. 

Nu har vi tillslut enats om en randig tapet ur kollektionen Plain Straips från Boråstapeter. Det kanske är bäst jag beställer den redan imorgon så vi inte hinner ändra oss igen ;-) 




Foto : Boråstapeter

Børge Mogensen

För ett tag sedan fick jag hem min Børge Mogensen-byrå. Det var roligt att se att den var i bättre skick än jag väntat mig. Den skulle ha både repor och vara solblekt. Visst, det behövs en del slipning för att få den i perfekt skick men det är långt ifrån någon brådska. Byrån är en möbel ur serien SM-50 som började tillverkas år 1953 hos Søborg Møbelfabrik. Just den här byrån började förmodligen inte tillverkas förrän i slutet av 60-talet.




Børge Mogensen (1914-1972), dansk snickarmästare och möbelformgivare. Han började som elev för Kaare Klint och blev sedemera en av Danmarks största och mest produktiva möbelformgivare.1955 skapade han för Karl Andersson & söner möbelserien Øresund, vilken fortfarande tillverkas idag.


  

Bo Kaspers Orkester - Göteborg 29/11

Erik " Semlan" tipsar om att Bo Kaspers är på turné igen. Sist dom var i Göteborg på Konserthuset var jag där och hörde bl.a det bästa trumpetsolot jag hört i hela mitt liv. Det var en helt fantastiks konsert med ett av Sveriges bästa band. Den här gången är det Lisebergshallen som gäller, 29/11 i Göteborg


Nattsvart

Om jag inte redan haft klart med rullgardiner till alla fönstren så hade Elina Aaltos läckra rullgardin med inspiration från Tokyo, Helsingfors och Paris varit ett alternativ i sovrummet eller lilla rummet.



Foto : Sauma Design

Hemma hos Maj-Britt

Efter att Nancy fått en smakbit av sparrisomeletten och morrat åt ett farligt troll som stod och fiskade under TV:n, så hittade hon en mysig plats under soffbordet. Titt ut Nancy!


Ge mig den där godisen någon gång då!


Vår nya ytterdörr

Vår ytterdörr har sedan vi flyttade in sett ut som någon försökt bryta sig in med en kofot, men äntligen har dom skickat tillbaks den till fabriken för reparation. För att vi inte ska bli dörrlösa under denna tid så har vi fått låna cykelrumsdörren. Så just nu till mångas förtjusning står det med stora bokstäver på vår dörr : Cykelrum. Inte så vanligt att cykelrummet ligger på sjunde våningen kanske..

 

Be kind rewind

För ett tag sedan såg jag Michel Gondrys film Be kind rewind. Jag var inte jätteförtjust i hans Sunshine of a spotless mind men Be kind rewind blev en positiv överraskning.

Elroy Fletcher (Danny Glover) som äger kvarterets föråldrade videobutik reser bort och lämnar ansvaret till Mike (Mos Def). Dessvärre råkar Jerry (Jack Black) som blivit magnetisk efter ett attentat mot en kraftstation avmagnetisera var enda videoband i hela butiken.
 
Dom båda vännerna finner på råd och börjar på de tomma kassetterna spela in kortversioner av de ursprungliga versionerna med sig själva i huvudrollerna. Det finns ingen hejd på deras fantasi och vilka filmer dom  klarar av att göra. King Kong, Lejon Kungen, Driving miss Daisy, Robocop och Ghostbusters spelas in med en rasande fart. Ryktet sprids och snart kommer folk ända inne från stan och vill ha sina filmer "swedade" som filmskaparna själva  kallar det, för detta är ju så klart en svensk uppfinning.

En underbar, crazy och rolig film som får en svag 4:a i betyg. 


 


Tisdagstema - Privat

En främling har en privat stund med sitt staffli ute på Marstrands klippor.


En gammal favoritfärg.

Mitt tonårsrum hemma i radhuset i Frölunda hade grön heltäckningsmatta och gröna tapeter, så grönt är absolut en gammal favoritfärg. Den har inte fått någon plats hemma hos mig just nu men är långt ifrån bortglömd.

Tyget Mersini från Kvadrat Sanden är designat av Carl Johan Hane och kan bl.a köpas på Design Online för 399:- / meter. Det finns i ytterligare tre färgställningar men det läckra gröna är min favorit.




Foto : Kvadrat Sanden

Återvinning

Att återvinna är ju mer än på tapeten nu förtiden, även i inredningsbranchen. Detta går ju iofs att göra på olika sätt. Hos reestore  kan man t.ex. välja att köpa fåtöljen Annie i lite olika klädslar.





Foto : reestore  

PXL en söt karamell.

Jag har alltid trott att Fredrik Mattssons lampa PXL från Zero varit tillverkad i plast men så var det inte. PXL är gjord i lackad aluminium. En dyrbar liten karamell med en diameter på 32 cm som numera även finns i vitt för den lite försiktigare.

PXL kan man bl.a köpa hos Svenssons för 7900:-





Foto : Zero


Nästa födelsedagsbarn.

Ja då var det Christers tur att fylla år i torsdags. Han blev firad med skönsång och frukost på sängen (fast igentligen tycker han att det är lite smuligt att äta i sängen). Av mig fick han bl.a brickbordet Bailey från David design som kom i ett nafs till lilla affären snett över gatan. Design Online bjöd på fraktfritt just nu och som grädden på moset erbjöd sig killen i affären att bära hem paketet åt mig, det var visserligen stort men vägde väl ett kilo eller så.... Med andra ord Nancy och jag fixade det själva. Tanken är att brickbordet  ska stå i vår kommande lilla läshörna.

Igår hade vi en liten middag och det dök upp ett litet gäng med vackra blommor och fina presenter och mumsade stek, potatisgratäng och tårta tillsammans med oss.

Design Online har fraktfritt till och med imorgon den 13/10 så passa på.





Lights in Alingsås 2008

För nionde året i rad så bjuder Alingsås kommun in ledande ljusdesigner från olika delar av världen för att ljussätta olika delar av Alingsås. Under oktober månad kan man gå på antingen guidad ljusvandring eller själv med karta i hand och se dessa spännande installationer.

I måndags var jag där och övade på mina allra första mörkerfoton med Pappas gamla stativ från 60-talet under armen och kameran över axeln.

Det är fullt av aktiviteter under ljusmånaden, allt från spökjakt till musikunderhållning m.m. Många företag och privatpersoner har hakat på själva och ljussätter dom också.

För dig som inte varit där så rekommenderar jag ett besök. Alingsås är en väldigt mysig liten trästad full med trevliga inredningsbutiker i den mer lantliga stilen och sägs också vara Sveriges tätaste Caféstad. 
Vi besökte Ekstedts Bageri och café som har ljussatt sin gård, plockat fram infravärmen och filtarna för att kunderna ska kunna fika ute på gården om dom önskar.  

Tyvärr var årets ljusinstallationer långt ifrån det bästa jag sett av de år jag varit där, men kika gärna på kommunens information. Här finns foton från alla ljusmånanderna sedan start.



En bit av Hjemqvistska gården. Ljussatt av Gary Campbell från Storbrittanien.

    

Centralstationen. Ljussatt av Farah Pourbabai Barnes från USA.
 


Tisdagstema - Stängd

Äsch! Det var ju stängt på badexpeditionen.


En lurvig 7-åring.

Med de friska höstvindarna från havet i ansiktet tackar Nancy för alla födelsegratulationer och hon ser just nu fram emot att gå till frissan nästa vecka. Eller kanske inte just själva besöket utan den härliga känslan efteråt.


Hurra! Hurra! Idag är det Nancys födelsedag!


Idag fyller världens sötaste, snällaste och goaste lilla Nancy 7 år.  Självklart blir det favorittårtan som äts med god aptit på 20 sekunder :-) Hoppas du hann med att njuta lite av den iallafall Nancy.


London i hallen?

Innan vi flyttade in i vår lägenhet så valde vi bort garderoberna i hallen helt och hållet för att istället köpa ett skjutdörrsystem. Nu kommer dessa dörrar om två veckor och vi har bestämt att vi ska tapetsera dem.

Vi valde Coretto 410 från Decor Maison. Men det visade sig att denna tapet utgått någon gång förra året.
 


Jag letade vidare och när jag kom hem med en provrulle på Primerose Hill från Hanna Wernings nya kollektion London och rullade upp den framför Christer sa han, oj! Ja det var ju en viss skillnad mot föregående val.

Vi får se hur det blir om några veckor :-)



Foto : Engelska Tapetmagasinet.

  

Kanelbullens dag

Christer och jag firade Kanelbullens dag med var sin vaniljbulle istället. Man får passa på när man kommer förbi Svanhills konditori som genom alla tider haft de bästa vaniljbullarna i Göteborg.


Övergivna platser

Ni känner ju till min fabläs för att gå och drömma upp i Färjenäsparken. Jag besöker också gärna Jan Jörnmarks sida med Övergivna platser.  Här kan man följa med till både slott, sjukhus, hela bostadsområden och mycket, mycket mer, både i Sverige och utomlands. Hur spännande och intressant som helst.





Foto : Jan Jörnmark  

Klockornas klocka

George Nelson 1908-1986 designade 1958 en klocka som producerades av Herman Miller och hade det "fantasifulla" namnet Clock 2261 ;-)  Idag producerar Vitra klockan och den kallas numera Sunflower Clock och den kostar i runda slängar någonstans runt 1000 $.

Just nu sitter jag här med mitt väggur som blev buckligt i flytten. Som tur var ingen dyrbar klocka och vi har aldrig varit helt nöjda med den heller då visarna och bakgrunden är i så snarlik färg så det är jättesvårt att se tiden, inte helt praktiskt.

Vi får väl se vad som kommer ticka på vår vägg framöver, förmodligen en klocka med något lägre pris än Sunflower clock ;-)  


Foto : Vitra

RSS 2.0