Be kind rewind

För ett tag sedan såg jag Michel Gondrys film Be kind rewind. Jag var inte jätteförtjust i hans Sunshine of a spotless mind men Be kind rewind blev en positiv överraskning.

Elroy Fletcher (Danny Glover) som äger kvarterets föråldrade videobutik reser bort och lämnar ansvaret till Mike (Mos Def). Dessvärre råkar Jerry (Jack Black) som blivit magnetisk efter ett attentat mot en kraftstation avmagnetisera var enda videoband i hela butiken.
 
Dom båda vännerna finner på råd och börjar på de tomma kassetterna spela in kortversioner av de ursprungliga versionerna med sig själva i huvudrollerna. Det finns ingen hejd på deras fantasi och vilka filmer dom  klarar av att göra. King Kong, Lejon Kungen, Driving miss Daisy, Robocop och Ghostbusters spelas in med en rasande fart. Ryktet sprids och snart kommer folk ända inne från stan och vill ha sina filmer "swedade" som filmskaparna själva  kallar det, för detta är ju så klart en svensk uppfinning.

En underbar, crazy och rolig film som får en svag 4:a i betyg. 


 


Kommentarer
Postat av: Johanna.B

Svar: Ja det skulle vara snyggt! Vet faktiskt inte vad det är för sockel på den lampan.Be kind rewind är en grymt kul film!Ha en bra dag!Kram

/Johanna

2008-10-15 @ 08:31:29
URL: http://www.johannabillingskog.se
Postat av: matte

Den verkar ju kul. Tack för tipset!

2008-10-15 @ 10:00:12
URL: http://femtinio.blogg.se/
Postat av: Jellon

Bra med kul filmtips. Tackar! :-) //Kram Märit

2008-10-15 @ 10:49:05
URL: http://jellon-jellon.blogspot.com
Postat av: Ninnie

Tänk så olika humor man har! Jag såg den här filmen och tyckte inte alls om den. Tyckte den var så dålig att jag inte orkade se klart den....så kan det va!

2008-10-15 @ 19:22:14
URL: http://www.ninni-e.blogspot.com

Follow Nancy and I
Om du vill skicka e-post till mig går det bra via: myrlilja@hotmail.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0