Hos Sara

Årets näst sista dag åkte Ann och jag och fikade hemma hos Sara. Goda lussekatter, pepparkaksflarn och ljuvlig hemmagjord jordgubbslikör till kaffet fick vi.
 
Sara är inte bara en gudinna på att sy hon är också riktigt klurig på att hitta på nya idér med alla loppisfynd och grovsopsrumsfynd hon gör. Att hon hittat en vacker, stor och helt felfri kristallvas och en urtjusig också helt felfri orientalisk matta som numera pryder hennes golv i sitt grovsoprum gör mig stum av förvåning. Just idag beundrade vi hennes nya sänggavel som hon klätt in i mink! Från en loppisfyndad minkpäls. Att hennes hem som är lite av more is more inte alls är min stil gör bara att jag trivs och beundrar det dessto mer. Det är otroligt befriande med personer som lägger ner mer möda på ett fantasifullt hem än ett dyrt och mainstreamat tycker jag.   
 
Foto : A-K Sten

Bildåret 2012

I början begränsade jag mig stenhårt till tio bilder. Numera öser jag på från allt som berört mig från min kamera under året som gått. Häng med och kolla in mitt 2012 på AK Sten Photography.
 
Foto : A-K Sten

Juldagen

I väntan på färjan Venus mot Svanesund.
Foto : A-K Sten

Julafton Ljungskile

Att snön ligger vit över jul är väl det ultimata och så blev det i år. Julafton firades i Villa Sjötorp med julinspirerad sjurätters middag och godisbord. För den som vill läsa mer om Villa Sjötorp som en gång i tiden var Familjen Haegers sommarvistelse och uppfördes runt sekelskiftet finns mer info på byggnadsvårdsföreningens sida.
 
Foto : A-K Sten

God Jul!

Foto : A-K Sten

Jul by IKEA

Var igår med Sara en sväng till IKEA. Sara letade bänk (typ köpmansdisk) till sovrummet och jag ville kolla in den hyfsat nya stolen Frode för att ev. ha som några extrastolar här hemma. Det slutade med att jag lovade Sara hålla utkik på Blocket efter hennes bänk ( japp hon är en av de där få internetlösa) och Frode var fin, men jag fortsätter också leta via Blocket och Lauritz. Lite Julstämmning fick vi oss iallafall till livs när dom började duka upp sitt julbord i restuarangen medans vi fikade.
 
Foto : Livet hemma

Drinkar och Godis på Trendensers kontor

I går kväll hade vi det riktigt mysigt hos Frida på hennes kontor i Victoriapassagen. Alla hade med sig egengjort godis (eller köpt) och Sodastream stod för drinkarna. Egen bartender hade vi som kommit ner från Stockholm bara för att blanda goda drinkar till oss bloggare, konstnärer, fotografer m.m.
 
 
Det lottades också ut en Sodastream som kvällens enda kille vann och Helene blev den lyckliga vinnaren av Uggletavlan som Linda skapat för kvällen. Kvällens godaste, förutom drinkarna var Idas saffrans och pepparkaksmacarons. Förmodligen de bästa jag någonsin ätit och då har jag ändå tuggat i mig ett antal sådana här kakor genom åren.   
 
  Foto : A-K Sten

Bratteråsberget

Rätt märkligt att jag nu bott i området i 10 år men aldrig varit uppe på Bratteråsberget. Det är numera mitt närmsta berg och jag har varit där flera gånger. Efter dagens julgodistillverkning tog vi kameran med oss och pulsade uppför berget.
 
Foto : A-K Sten

Myra nickar till

Foto : Thomas P

Formforum i Kosta

I fredags tog jag ett tidigt tåg till Kosta för att delta i vinterns Formforum med ett helt gäng andra inredningsbloggare. Vi var nog rätt överens om att vi haft två fantastiskt trevliga, intressanta och intensiva dagar med övernattning på Kosta Boda Art Hotel.
 
Fredagen tillbringade vi i hyttan där vi blåste glas med varierat resultat och på sliperiet som var blött, skvättigt och superroligt! 
 
Under eftermiddagen fick vi en påfyllning av färgtrender av alltid lika inspirerande Per Nimér från Nordsjö Färg. Läs mer om kommande färgtrender på Nordsjö Idé och Design
 
Efter samlingen i glasbaren, designad av Kjell Engman höll Erika Lagerbielke och hotellets egen sommelier vinprovning med oss och vi fick prova ur hennes vackra glas och en pappmugg resp. plastmugg och visst var skillnaden stor. Erika berättade också inlevelsefullt om sitt arbete med Viktoria och Daniels bröllopsglasservis och hur den kom till. 
  Bloggarna hugger in på kvällens julbord.
 
 Efter frukost och spabadande för dem som ville tillbringade vi förmiddagen hos Design House Stockholm i Boda och kikade in i deras hytta Vet Hut. Lena Bergström hängde med oss och berättade lite om sina produkter lika energiskt och fantastiskt som vanligt. 
 
Stort tack till Anna och Frida för en otroligt trevlig och inspirerande träff! 
 
Foto : A-K Sten

RSS 2.0