Åren som gick

Sitter här och funderar på lämpligaste plats för fotografering av GP-fyrverkeriet imorgon. Blir i så fall fjärde året som jag försöker mig på att föreviga det. Tänker samtidigt på att just idag är det 6 år sedan jag startade den här bloggen och så otroligt mycket som hänt under denna tid.
 
Dagen till ära får det bli en tre år gammal bild på min stad. Grattis Nancy and I på 6-årsdagen! Inte trodde jag en gång att du skulle överleva så här länge.
 
Foto : A-K Sten 

Fotoåret 2013

En summering av mitt fotoår 2013 hittar ni på AK Sten Photography. Nu ser jag fram emot ett spännande fotoår 2014.
 
Foto : A-K Sten

God Fortsättning

Jag önskar er god fortsättning med min vackra La Paz amaryllis som blommar för fullt.
 
Foto : A-K Sten

Jul hos Alberts i Trollhättan

Jul hos Alberts innebar mer folk än  2012 års vita jul på Villa Sjötorp förra året, men minst lika god mat. Vi hade bl.a runt 20 sillsorter att välja på och det var det inte svårt alls för en sillälskare som mig att hitta ett gäng favoriter. Fast jag får erkänna att jag saknade Mammas stekta inlagda strömming. Dock tröstade jag mig med en rad helt amazing desserter som Cremé Brulee, äpplekaka med vaniljkräm, färskost smaksatt med kardemumma och cheesecake. Låter kanske inte så märkvärdigt, men det här var enligt mina smaklökar toppklass, i stil med något dom hade kunnat åstadkomma på Olof Viktors. Så vi blev mätta denna julen med, fast vi hade gärna hoppat allt regnande både på julafton och juldagen.
 
 
A room with a view, juldagsmorgon.
 
När slussarna är stängda.
 
Den nu över ett sekel gamla kranen vid Olidans vattenkraftsation.
Foto : A- K Sten 

God Jul till er alla!

Foto : A-K Sten

Glöggis hos Munne

Fredagkväll med glögg och julmat hos Munne. Mycket folk, god mat och snälla barn :-)
 
Foto : A-K Sten

Årets glögg

Vi provar apelsin och chokladglögg här hemma i år. Inte så dum alls. Men min favorit är fortfarande den bäriga och inte så jättesöta Grythyttans skogsglögg. Det brukar jag dock vara rätt ensam om att tycka ;-)
 
Foto : A-K Sten
 
 

I Paris

Kokboksförfattarens Trish Deseines fantastiska lägenhet i Paris
 
Foto : Morten Holtum

Oktoberkväll

Något sent publicerade, men ändå..
 
Foto : A-K Sten

The living cube

Jag har en förkärlek för smarta lösningar för små utrymmen. Till Koenneker har designat The living cube just för ett sådant utrymme. Smart och kul idé tycker jag.
 
Foto : Rob Lewis 

Organisk advent

En organisk advent kallar Bo Bedre detta bildreportage, ja det är väl som här hemma ungefär. Inte mycket pynt, mest växter och ljus.
 
Foto : Kira Brandt
 

Juligaste baket hittills i år.

Till marsipandagen fikade vi med skinkvörtmackor och pepparkaksmuffins med minipeppargubbar på. Theo tyckte toppingen var godast.
 
Foto: A-K Sten

Ordlös onsdag

 
 
 
 
Foto : Caras Ionut

Lite julinspiraition via Petra Bindel

Från -10 igår kväll till regn och slask i dag. Här blir det snabba turer ut och mys inne för Myra och mig. Vi piggar upp oss med lite julinspiration istället.
 
Foto : Petra Bindel

Marsipanfigurstillverkning med tungan rätt i mun.

I år råddade barnen och jag ensamma hem årets marsipanfigurer, allt från renar till hundar tillverkades. Myra tyckte att lugna storasystrar är lite mysigare än lillebrorsor som är lite mer ;-)
 
Foto : A-K Sten

Man on fire

Idag är en riktig Edward Sharp-dag.  
 

Hus som sticker ut - Cliff House

 Kanadensiska MacKay-Lyons Sweetapple Architects har jag visat hus från tidigare. Helt enkelt för att dom gör mängder av snygga och coola hus. Cliff House  hittar man på atlantkusten i Nova Scotia och ja här skulle jag trivas utmärkt.
 
 Foto : Greg Richardson

Vinterbesök i Vättlefjäll

Varje vinter försöker jag åka tillbaks till min gamla hemskog för lite mossa och promenad och i går var det dags igen. Strålande väder och både Kroksjön och Trollsjön blänkte i solen.
 
Foto : A-K Sten 

Myra i storskogen

Foto : A-K Sten

Ordlös onsdag

Foto : Joel Robinson

Lunchtime atop a Skyscraper

I fredags sände K-special i svt en dokumentär om det berömda fotot Lunchtime atop a Skyscraper. Den var väldigt intressant och jag vill varmt rekommendera den. Du hittar den här fram till den 29/12. 
 

Södra skärgården om vintern

Det är inte ofta jag åker ut i Södra skärgården på vintern men nu under lördagen blev det en liten tur med Donsö som slutstation. Där pågick en liten lokal julmarknad och i hamnbutiken bjöd Viktors matte på gott fika.
 
Foto : A-K Sten

RSS 2.0