Pilane

Ett av Sveriges vackraste belägna gravfält hittar man på Tjörn. Här i Pilane bland ett 90-tal domarringar, resta stenar och stensättningar från järnåldern omgivna av ett uråldrigt kulturlandskap med spår från stenåldern kan man sedan 2007 också uppleva och se skulpturer av både svenska och internationella konstnärer.

Brittiska Laura Fords "Weeping Girls" blev en av dagens favoriter.


Isländska konstnärinnan Steinunn Thorarinsdottirs "Borders" – en installation bestående av fjorton människofigurer i gjutjärn och aluminium som jag tyckte kändes lite läskiga, könslösa var dom hur som helst.


I scratch your back, if you scratch mine?


Ett av naturens egna små konstverk "Stor svamp", fast jag kan inte mycket om svamp så jag har ingen aning om vad det är för sort.
 

"Damaski Czepeks" vilket betyder (Bahytt). Hmmm.. Badhytt läste min Morbror som var med på utflykten. Badhytten förvandlades några minuter senare till en duschkabin i följande dialog.

Mamma - Vart ska vi gå nu?
Ingemar - Vi ska ta till höger om duschkabinen.

Hur som helst Ursula von Rydingsverds skulptur i plast har tidigare ställts ut i Madison Square Park i New York och då passade flera par på att gifta sig inne i skulpturen.  


Efter lite bergsklättrande nådde vi upp till Leo Petterssons "Ur" i brons.  

Jonas Holmquist "Svart konstruktion" en 216 kubikmeter mångtydig kub. Fanns det någonting innuti? Jodå, men det får ni åka dit och kolla in själva, jag kan ju inte avslöja allt.
 

En fika under en kastanj på Sundsby säteri blev det också denna varma augustidag.
 
Foto : Anna-Karin Sten


Kommentarer
Postat av: Åse - Interiörguiden

Men vilka skulpturer, de är ju helt fantastiska, hela miljön verkar nästan magisk!

2010-08-19 @ 07:19:33
URL: http://www.interiorguiden.se
Postat av: Sofia

Jättebra blogg!Tips, om du gillar Vogue så har Nordic Art House hundratals Vogue tavlor till bra pris som man köper på nätet! Det är tavlor av klassiska covers från Franska Vogue. Det kan man hitta på nordicarthouse.com, kolla in det dom är jättefina...Ha det bra!

2010-08-19 @ 12:48:01
URL: http://www.nordicarthouse.com
Postat av: Anna

Troligen röksvamp. Härliga statyer!

2010-08-20 @ 20:55:54
Postat av: LeiaMia

Å vad roligt att se dina bilder från Pilane, superfina! Så kul när man känner igen sig precis. Nancy ser ju för skön ut ihop med lejonet. Det är nån slags röksvamp...

2010-08-20 @ 22:41:14
URL: http://leiamia.blogg.se/
Postat av: Proforma - Irene

Så många år vi tänkt åka till Pilane men det tycks aldrig bli av! Sundsby Säteri brukar vi däremot pricka in när vi är i närheten dels för att min man hade en släkting som arbetat där under Margareta Huitfeldts tid... lääängesedan och vi har många släktband till både Tjörn och Orust men också för att de har gott fika!

Röksvamp it is... alla gånger!

2010-08-21 @ 00:30:33
URL: http://proforma.blogg.se/

Follow Nancy and I
Om du vill skicka e-post till mig går det bra via: myrlilja@hotmail.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0