Kulturkalaset 2010

Då var det dags för årets kulturkalas här i Göteborg. En klart trevlig happening med något för alla smaker och åldrar. För egen del blir det mycket film den här gången och under gårdagens eftermiddag och kväll avverkades de två första. Tillsammans med snälla Ann som köat för biljetterna utanför Roy såg jag Ond Tro, en mörk thriller regisserad av Kristian Petri. Fotot av Hoyte Van Hoytema var mästerligt, men manuset kändes tunnt, vilket var så himla synd då vi satt brevid manusförfattaren själv på denna världspremiär. Hur ofta har man möjlighet att direkt tacka manusförfattaren för ett riktigt bra jobb? Hur som helst går Ond Tro upp på biograferna under september.

Kvällens sista film blev The Queen med Helen Mirren i huvudrollen som drottning Elisabeth som hon välförtjänt fick en Oscar för. Den visades på Kronhusgården och som dom proffs ;-) vi är från förra årets filmvisning på samma plats, så kröp vi ner i varsin sovsäck på våra spaghettistolar, jag tyckte nog det var en och annan borta från träbänkarna som sneglade lite avundsjukt på oss.

Nu håller vi bara tummarna för att det utlovade torsdagsregnet inte blir av så vi kan se "The loop" på Kronhusgården på torsdag kväll.  

På stan träffade vi också den pussglada Primus med matte och Husse.

På Gustaf Adolfs Torg såldes både blommor och mat.


Bakverk från Beligien tror jag den här herren sålde.


Big Glenn snurrade på som vanligt. Lite ocharmigt hjul tycker jag som gillar Lisebergs gamla fina bättre.
 

Här ska det visas film snart.


Snart så!Foto : Anna-Karin Sten


Kommentarer
Postat av: Solveig

Men du är ju fantastisk!! Ett sådant perfekt reportage från kalaset! Nu behöver jag inte ge mig ut, för du har sagt allt det som jag skulle tänkas säga... ;) Jättefina bilder har du tagit också! Kalas-bra!!

2010-08-11 @ 15:11:59
URL: http://solveigholstein.blogspot.com/
Postat av: Mrs. b

Härliga bilder från kalaset! Nu var det väldigt många år sedan jag var inne i stan i kalastider... (typ före barn, och på den tiden vi bodde inne i Linnéstan :-)

2010-08-11 @ 15:19:59
URL: http://mrsbandco.blogg.se/
Postat av: LeiaMia

Jag håller tummarna för att det inte ska regna på er! Funderar på att ge mig in på lördag, får kolla programmet och se om det är nåt kul då. Kul var det att se dina fina bilder iaf!

2010-08-11 @ 17:26:05
URL: http://leiamia.blogg.se/
Postat av: Ruben

En titt på bilden av pariserhjulet är minst lika häftig som att åka desamma, känns det som.

Ha det gott!

/Ruben

2010-08-11 @ 20:54:41
URL: http://Http://rubensrabatter.blogspot.com
Postat av: Anna-Karin

Solveig : Tänkte att jag kanske skulle träffa på dig vid "Planket" på lördag.Mrs b : fast dom har väldigt mycket spännande för barn på kalaset på dagtid.LeiaMia: På lördag går det två intressanta filmer på Roy som jag tänker köa till ( I rymden finns inga känslor och En sydfransk affär.) Kan det vara något? Samt att det är Planket på mellan 12 och 18, det får man ju inte bara missa.Ruben : Ja jag nöjer mig iallafall med det :-)

2010-08-11 @ 22:16:35
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: bitte

Hej jag länkar till alla som röstar på min sko i Nellys designa sko tävling.Min sko klättrar på listorna och vinner jag är det er jag delar vinsten med.

http://blogg.veckorevyn.com/pinsamt/2010/08/01/lankar/kram Bitte

Postat av: Solveig

Sv: Jag hade gärna gått till planket, både Nouna och Jenny ställer ut där på lördag men jag har en heldagsfotografering i Marstrand så du får göra ett reportage för mig också! ;)

2010-08-12 @ 10:58:06
URL: http://solveigholstein.blogspot.com/
Postat av: Proforma

Så bra sammanställning för mig som inte varit inne på kalaset alls, inte på flera år faktiskt!

Hjulet gillar jag! Tycker det är snyggt när det är vitt och det är läckert när man står på Kungsportsplatsen och tittar på det! Big Glenn... heter det så i folkmun?

2010-08-15 @ 22:09:56
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Anna-Karin

Solveig : Såg både Nouna och Jennys bilder, men så mycket fotande blev det inte direkt så här sista dagen för min del.Irene : Jag vet inte om det heter Big Glenn i folkmun direkt. Läste det hos LeiaMia och tyckte det lät bra.

2010-08-19 @ 00:51:22
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Shit va det va längesen jag läste mina favobloggar! Det har varit fullt upp med annat hela dagaran o kvällarna den senaste tiden. Men nu e jag tillbaks! :)Kul med festival! I fredas körde Malmöfestivalen igång här. Men pga Måns 35-års fest i lördas har vi inte hunnit eller orkat vara där än. Men det finns några konserter jag skulle vilja se i veckan, men vi får se hur vädret blir, de har utlovat mycket regn i veckan :(

2010-08-23 @ 16:01:01
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/

Follow Nancy and I
Om du vill skicka e-post till mig går det bra via: myrlilja@hotmail.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0