Favoriter 2009

Förra årskiftet listade jag mina tio favoritfoton från året som gått och jag vill göra det samma i år. En liten skillnad är att jag tar med en liten beskrivning till varje kort. Jag skulle gärna vilja se era egna favoriter från 09, så häng gärna på idén om ni vill.

Mitt favoritkort från Prag är fotat precis när det börjar bli skymning och vattnet är alldeles stilla.

Paret i Dresden är fotat i färg, men konverterades senare till svartvitt då jag tyckte det gjorde sig bättre så. Det är ett riktigt snapshot och jag tror inte ens dom märkte att jag fotade dem. Men ett snapshot som sedan hemma i datorn visade sig riktigt lyckat. 


Det här fotot är kanske inte så märkvärdigt, men jag tycker väldigt mycket om det då det ger mig precis den känslan jag får när jag tänker på Göteborgs södra skärgård och ljuset blev precis som jag ville.


Augustikväll och en närstudie av den upplysta kranen som jag aldrig tröttnar på att fota.


Jag har aldrig fotat mot en eld på det här sättet förut, men det slutade med en mängd foton med olika siluetter som alla berättade sin historia. Det här är det jag tycker bäst om själv.


Makrofoto är något jag fortfarande över på med jämna mellanrum och detta foto på en doftpelargons lilla enkla blomma i fönstret en regning dag är det jag hittills är mest nöjd med.


Ett foto från Grekland och ön Alonissos som nästan ser arrangerat ut, men inte är det. Man kanske kan tycka att skuggan är störande, men jag tycker den talar för att det är just där man placerar sitt bord för att äta, en bit från den stekande middagssolen.


Mycket tidigt på morgonen håller Skopelos stad sakta på att vakna under mig. Det är vindstilla ute men regnet hänger oroligt i molnen över staden.


Den busiga lilla katten Rex som fotades i halv storm på en altan. Trots det fick jag till ett kort som jag blev riktigt nöjd med och har lagt en enkel textur på i bakgrunden.


Slottsberget är ett favoritmotiv och just detta är fotat en sådan där fin höstdag med hög kall luft och det rätta ljuset gjorde mig nöjd med bilden. 


Det här fotot från ljusinvigningen av Västra Eriksberg är precis så som det blev i kameran och har inte redigerats på minsta sätt. Det är med bland årets favoriter för att Patrik tyckte det var så pass bra att han ville ha det i stort format som canvastavla hemma på väggen.

Kommentarer
Postat av: Nilla

Wow! Vilka bilder! Så många vackra foton du har!

2009-12-14 @ 09:44:17
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Hanna

Duktiga du, så kul att se!

2009-12-14 @ 14:54:22
URL: http://hannanonien.blogg.se/
Postat av: Anonym

Men Anna-Karin vilka fina bilder!!!

Jag tänkte direkt när jag såg den första bilden att det var fantastiskt vackert med ljuset och färgerna men sedan när jag scrollade ner så var de andra lika fina! Vad duktig du är!

2009-12-14 @ 20:47:44
Postat av: Ruben

Fantastiska foton! /Ruben

2009-12-15 @ 07:53:26
URL: http://rubensrabatter.blogspot.com
Postat av: LeiaMia

Upplysta kranen och Eriksberg är mina absoluta favoriter. Och alla de andra också!

2009-12-16 @ 20:48:16
URL: http://leiamia.blogg.se/
Postat av: Cornelia - Mitt Hem & Min Trädgård

Vilka underbara foton! O vilken kul idé! Det ska jag absolut följa efter! Min favoriter (av dina bilder :-)) e de två första och det sista!

2009-12-19 @ 23:51:28
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/
Postat av: Johanna Gager

VIlka vackra bilder!

2009-12-21 @ 08:46:18
URL: http://myownhome.blogg.se/
Postat av: Mumlan - Allt om Bostad

Fantastiska bilder! Rolig idé, jag ska försöka hitta mina tio favoriter och publicera, när tiden finns. Skickar en tanke och hoppas du tar dig stärkt ur allt det jobbiga du går igenom!Styrkekram!

2009-12-29 @ 15:04:18
URL: http://www.alltombostad.se/blogg
Postat av: Annika

Vilka vackra foton

kom till din blogg via betapet

2009-12-31 @ 02:25:07
URL: http://joann.se/annika/
Postat av: Betzy

Hej!Vilka snygga kort! Min favorit är det längst ner fårn ljusshowen. Jag skulle oxå vilka ha det på väggen! Kolla om du kna sälja det, vet ja. Vad har du för kamera?Ha det gott!

2010-01-07 @ 11:57:11
URL: http://secondhandliv.blogg.se/

Follow Nancy and I
Om du vill skicka e-post till mig går det bra via: myrlilja@hotmail.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0