Mot Kössö!

Tänkte fresta plåga er med bilder från Göteborgs Södra Skärgård igen. Det är så många öar man bara åkt förbi och aldrig gått av på för att undersöka närmare. Ann och jag bestämde oss därför att göra en fotoutfykt till Kössö under söndagen. Kössö är en av sex bebodda öar i Göteborgs södra Skärgård och ca. 1 kv.km. till ytan. Här bor ungefär 100 åretruntboende och 200 personer ytterligare på sommaren.

Första stoppet med vår skärgårdsbåt Vesta var Asperö, men vi fortsatte vidare.
 Nästa ö var Kössö och här klev vi av mitt bland skottkärrorna. Om ni minns från inlägget tidigare i somras så är all motortrafik förbjuden på Kössö, endast skottkärror får rulla på vägarna.  
 

Man förstår ganska snart varför det endast är handrullade kärror som gäller.
Kungen av Kössö?


Nästan med en gång efter att vi klivit iland träffade vi av en slump på vår gamla arbetskamrat Margareta eller "KössöMaggan" som vi känner henne som. Hon bjöd hem oss på kaffe och bullar i sitt fina nästan 100-åriga hus och utsikten från kökssoffan var strålande.
Att ha en egen badbrygga på tomten är inte heller dumt.


Det blev Skärgårdsbåten Ylva som tog oss åter till Saltholmen där vi bytte till spårvagn på väg mot vår egen något större ö.
  


Kommentarer
Postat av: InneoUte-Malin

När man ser de där bilderna är det svårt att förstå att inte alla bor på Kössö. Skulle gärna byta hus med många på den där ön. :-)

2009-08-24 @ 08:31:16
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Proforma

Men det här var inte plågsamt! Ja, möjligen att det var plågsamt vackra bilder :)

Skärgården är fantastisk, tänk att bo så idylliskt som på Kössö!Irene

2009-08-24 @ 10:35:46
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Karin/Rosa maränger

Vilka helt underbara bilder!!

2009-08-24 @ 11:47:06
URL: http://rosamaranger.blogg.se/
Postat av: LeiaMia

Riktigt frestande bilder!

2009-08-24 @ 19:06:54
URL: http://leiamia.blogg.se/
Postat av: Caroline

Så härligt det ser ut. Snyggt hus, det där första moderna och även de andra gamla - inte så olikt Björkö där vi semestrade antar jag!

2009-08-25 @ 09:54:13
URL: http://mininspiration.blogpsot.com
Postat av: Hanna

Helt underbara bilder, vad sugen man blir på en tur i skärgården! Måste bara kommentera en detalj- kattens ögon, WOW!

2009-08-26 @ 10:50:10
URL: http://hannanonien.blogg.se/
Postat av: Anna-Karin

Malin : Man skulle vilja bo där med alla man tyckte om och trivdes med och en lagom stor bio i någon lada eller nått ;-)Irene, Karin och Mia : Vad roligt att ni gillade bilderna. Just den här fotovandringen kändes nämligen som näe nu får jag inte en enda ok bild.Caroline : Det första moderna på Asperö är jag dönyfiken på, skulle gärna vilja se närmre på det. Men nog är den södra skärgården väldigt olik den norra, där Björkö ligger. Det var vi överens om både Anna och jag och Ann är ju gammal Björköbo som flyttat till stan för några år sedan.Hanna : Tack snälla Hanna och kattens ögon har jag ju varit inne och pillat på och glittrat till lite extra i elements. Annars brukar jag inte redigera bilderna speciellt mycket.

2009-08-26 @ 19:08:39
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: Ann

Nu finns det lite Kössö hos mig också.

2009-08-28 @ 18:29:57
URL: http://annsve.blogspot.com/
Postat av: Mie

Hej! Letade uppgifter om Kössö och vips så hamnade jag hos dig;) Jag har ingen egen blogg just nu, så bara mail. Kan vem som helst när som helst åka till Kössö, och bara titta och vara och andas och allt det där? Såg att man kan hyra hus/stuga, men då måste man väl vara med.d eller så? Tacksam för svar om du vet något:) Mvh: Mie

2010-04-24 @ 16:01:04
Postat av: Anna-Karin

Mie : Det är bara att åka dit för vem som vill. En underbar liten ö som jag gärna besöker igen. Vem som kan hyra ett hus där om man stöter på ett, tyvärr känner jag ingen som har något till uthyrning just nu.

2010-04-25 @ 21:18:42
URL: http://nancyandi.blogg.se/

Follow Nancy and I
Om du vill skicka e-post till mig går det bra via: myrlilja@hotmail.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0